Lakástakarék most nyitási díj nélkül

A napokban beszéltem a Bankmonitor vezetőjével. (Régebben ott dolgoztam, az volt az utolsó munkahelyem, mielőtt végleg vállalkozó lettem. Innen az ismeretség.)

Szóba került, hogy tudnak-e adni valami exkluzív kedvezményt a blog olvasóinak, amit más nem kap meg.

Nekik jó reklám és nekem is az, ha az csak itt elérhető és csak nektek s nekem csak egy cikkírásba kerül. (Ha tudsz még valami hasonlót, amivel minden olvasó jól jár, írd meg levélben vagy hozzászólásban. Ha tényleg jó kedvezmény, szívesen írok róla.)

Azt találták ki, hogy most az ötéves Erste Lakástakarékot számlanyitási díj nélkül tudod megnyitni úgy, hogy egyéb feltételeket nem kell teljesítened. Egész pontosan ki kell fizetned a számlanyitási díjat, de vissza is kapod Erzsébet utalványban, amit bárhol levásárolhatsz.

Az ajánlat csak egy hétig él, ha érdekel, kattints a linkre a cikk végén.

Következzen az ő cikkük:

A legjobb Lakástakarék ajánlat ma – csak Nektek!

A pénzügyi termékek közül a relatív egyszerűbbek közé tartozik a Lakástakarék. Ennek ellenére az összehasonlításuk mégsem pofonegyszerű. Bemutatok egy módszert, melyet korábban még – talán – nem alkalmazott senki Magyarországon. És egyúttal jelzem, hogy kizárólag a Kiszámoló felhasználói számára elérhetővé vált egy akció a Bankmonitornál, mely egyedülálló módon ingyenes lakástakarék szerződéskötési lehetőséget biztosít anélkül, hogy bármilyen egyéb szolgáltatást (bankszámlát, bankkártyát, biztosítást… stb…) igénybe kellene venni.

A lakástakarékok futamideje enyhe eltérést mutat az egyes szolgáltatóknál: 4 éves futamidő esetén 45 és 49 hónap, 5 éves futamidő esetében 57 és 60 hónap között mozog. Az eltérő futamidő ugyanazon összeg havi befizetése esetén eltérő befizetésszámot, ezzel párhuzamosan eltérő állami támogatást és kapcsolódó kamatot jelent (bár ez ma gyakorlatilag nulla). Előzőekből egyenesen következik, hogy az EBKM is más lesz – minden egyéb feltétel azonossága mellett – csupán a futamidő eltérésből adódóan: minél hosszabb a futamidő, annál kisebb az EBKM.

És akkor lássuk az összehasonlításra kidolgozott új módszertant! Vegyük a leghosszabb futamidővel rendelkező lakástakarékot. Minden termék esetében a befizetéseket ezen termék befizetési hónapszámával kalkuláljuk (a példánkban szereplő 5 éves konstrukció esetén ez 60 hónap, azaz 60befizetés).

Az állami támogatást és a termék által fizetett kamatot minden LTP esetében kiszámítjuk tehát 60 hónapra és így kapjuk meg az azonos futamidejű lejárati értéket.

Ezen a ponton már csak arra van szükség, hogy a lejárati értékből kivonjuk a számlanyitási díjat.

Illetve még pontosabban a számlanyitási díj felkamatoztatott összegét (2%/év – ez az egyéves lakossági állampapíron elérhető kamat, tehát egy reális választás). A számlanyitási díjat a futamidő elején fizetjük, míg a lejárati érték a futamidő végén áll rendelkezésre, így indokolt a számlanyitási díj felkamatoztatása.

Egy akció kizárólag a Kiszámoló.hu látogatóinak:

A Bankmonitor.hu jóvoltából a Kiszámoló.hu felhasználói számára egy héten keresztül elérhető számlanyitási díj nélkül a fenti összehasonlító táblázatban látható 5 éves futamidejű Erste Lakástakarék. Az érdeklődéseteket az alábbi linkre kattintva tudjátok leadni 2017.04.11. kedd 24:00 óráig.

A számlanyitási díj mentesség annyit jelent, hogy a Bankmonitor az adott lakástakarékot kötő ügyfelek számára visszatéríti a kezdeti számlanyitási díjat Erzsébet Utalvány formájában, melyet szinte a legkisebb boltban is be lehet váltani élelmiszerre.

Kattints ide az ingyenes nyitáshoz

Share

102 hozzászólás

 • szocske

  akkor már csak azt nem értem, hogy miért kötnénk 5 évest, ha van rövidebb is?

 • gab

  OFF

  Ezért buktunk jónéhány biztosítással

  origo.hu/gazdasag/20170405-unit-linket-biztositas-atveres.html

 • Kiszamolo

  szocske, én sem értem annyira ezt a cikket, mit akart kihozni.

  Annyit kellett volna mondani, hogy Erste LTP-t ötéveset most ingyen tudjuk nektek kötni egy hétig, a jutalékunkat megkapjátok Erzsébet utalványban és kész.

 • Kiszamolo

  Elég amatőr cikk…

 • Doki

  Marci! Ha lakáscélú a hitel akkor be lehet törleszteni!

  Bence! Nézd meg a fundi díjtábláját kb 5.000,- Ft-tal (a számlanyitás jövő értéken számolva kb 2.000,- Ft-tal) lesz több az 1 %-osnál, nyilván a 3%-osnál még több. Ami még hátrány az Ersténél, ha bármi oknál fogva nem megy végig a megtak. akkor utólag bevasalják a számlanyitási dijat…

  Agent!
  Akinek lakáshitele van, azoknak „kötelező” a lakástakarék!
  Aki most indít azok akár jól is járhatnak, mert több elemzés szerint 4-5 év múlva kedvezőbb ingatlan árak lesznek, legalább is Bp-t leszámítva
  Feljításra tényleg nem nagy biznisz, bár a fundánák erre is van kiskapu

 • Gaben

  Én nem értem miért kell 5 éves távlatokban 20-40EFt előnyt ennyire kihangsúlyozni.. Amikor lejárathoz közel jársz, a kutyát nem érdekli a végén, hogy 20,vagy 60EFt-van(lehet, hogy 2 radiátor felára is drágább lesz annyira..).. Szerintem a lényeg, hogy ingyen indítsd.
  Felújításra is abszolút jó, tapasztalatból mondom, a mai világban úgyis kapsz mindenről számlát.. Hacsak nem haverod valami tüzépes… Én magam két kezével újítok, az anyagokról a számlát beküldtem, simán ment.. Egy kisebb fürdőszoba felújításnál is hamar összeszalad az 1MFt-os anyagktg..
  Ja, két másik fundámat lejárat előtt felmondtam, betörlesztettem az Erstés lakáshitelünkbe (vagyis feneketlen kutacskámba), az még simábban ment..

 • Tünde

  @Doki

  Hogy érted, hogy a fundának van felújításra kiskapuja?

 • Ákos

  @cabala
  “– bármikor megszüntethetik vagy jelentősen megvonhatják az állami támogatást akár visszamenőlegesen (magyar jogalkotás rulz)”

  1996 óta van Magyarországon lakástakarék, törvény írja elő.
  Ez csupán azt jelenti, hogy aki nem félt belevágni, az már az ötödik 4 éves futamidejét pörgeti, vagyis 1.440.000 forint állami támogatásban részesült idáig. Te döntöd el, hogy megmaradsz-e a kétkedők szintjén.

 • Kedvezményezett

  Sziasztok!

  Többszöri LTP nyitással kapcsolatban lenne egy kérdésem: lehetséges a lejárat után újat nyitni, és ugyanúgy igénybe venni az állami támogatást?
  Mindenhol azt látom, hogy a rövidebb futamidejű éri meg jobban, és azt feltételeztem, hogy egymás után többször is végig lehet ezt vinni. Ahogy a lakástakarék megosztásáról szóló cikkben is szerepel, “egy személynek csak egy lakástakarék lehet a nevén egyszerre” tehát ha nem egyszerre futnak, akkor minden rendben, ugye?

  Azért fontos nekem ez a kérdés, mert én már voltam kedvezményezett egy családtag szerződésében, de most egy ismerős azzal szembesített, hogy ezt csak 1x lehet eljátszani, ha már egy szerződésre járt nekem az állami támogatás, hiába nyitnék új LTP-t, arra nem kapnám meg.
  Próbáltam megkeresni az erre vonatkozó szabályokat, de semmit nem találtam, nyugtassatok meg kérlek, hogy nem így van!

  Előre is köszönöm!

 • sokfa

  OFF (sorry, de kiszamolo annyi okos embert gyujtott itt ossze):
  sajnos lejár a szép kártyámról egy nagyobb összeg, amit május 31-ig el kellene lőnöm. viszont itt állok két 2 hetes csecsemővel is, ami azert elegge behatarolja a dolgot.

  van vkinek javasolt / bevált szállása (elsosorban onallo hazat berelnek sajat vizparttal(term. vizzel, nem medencevel)), amit tudna ajánlani a nyárra, és otp szép kártyával esetleg lehetne előre fizetni?

  probaltam az index forumon körülnézni, de sehol sem találtam szép kártyás topicot.
  egyéb szépkartya honlapokat is nézem, egyelőre no luck:(

 • Maki verem

  sokfa: valamelyik szálloda kaszinójában vásárolj zsetonokat a szép kártyával, igyál egy üditőt, majd váltsd vissza kp-re.

 • hugeegosorry

  Kiszamolo:

  Akinek nem kell hitel, hanem csak a saját megtakarítás (pl betörlesztésre) akkor a 623-as 3%- os hozamlesőt semmi sem veri.

  67 hónap a futamidő sajnos valóban, 36 300 .- számlanyítás
  48 hónap után felmondom 2 000 .- ért
  és cserébe durván 110 000.- ft a betéti kamat. Ha ebből kivonom a költségeket még akkor is több mint 70 000 .- ft a nyert betéti kamat, ami bőven több bármelyik akciós OTPs, vagy Erstessel szemben.

  Az egyetlen dolog, ami miatt erről nagyon kevesen tudnak, az az, hogy a Fundás személyi bankár kollégák többsége nem is mondja (rosszabb esetben nem is tudja) hogy van ilyen, mert fele rajta a jutalék. De engem nem érdekel, nekem ez csak mellékállás 🙂

 • Tamás

  @Kiszamolo
  Rosszul látom?
  bankmonitor.hu/lakastakarek-kalkulator/?tab=BUILDING_SOCIETY&comparator=ACCOUNT_OPENING_FEE&monthlyDeposit=20000&depositDurationYear=5&focusOn=false&makeUseOfConnectedProduct=false&calculationDate=2017-04-06&start=0&count=10

 • Geri

  @Kedvezményezett
  1 ember csak 1 LTP-re hívhatja le az állami támogatást egyszerre, maximum 10 évig. Ezért van az LTP szerződéseknél max 10 éves megtakarítás. Abban az esetben ha rövidebb ideig hívják le, a szerződés lejárta után “felszabadul” az adószámod, így új szerződés formájában ismét lehívhatod rá az állami támogatást, de továbbra is egyhuzamban max 10 évig.

 • Doki

  Kedvezményezett! A lejárt a korábbi megtakarítás akkor, lehetsz újra kedvezményezett! 🙂

  Gaben! Igazad van! Akkor van gáz, ha valami oknál fogva nem megy végig a megtakarítás – sajmos ilyen is előfordul, csak erről senki nem nagyon beszél- akkor utólag be kell fizetni a nyitási díjat, és ekkor már releváns a különbség a két lakástakarék között!

  Tünde! Mindenkinek van legalább egy fumdamentás ismerőse, nem venném el a kenyerét!

  Cabala! Nem gondolnám, hogy a futó szerződésekbe belenyúlnának! Ha igen ott már komoly gondok vannak, közel a vég…

 • Geri

  A cikkhez annyit szólnék, hogy mindenki próbálja a nyitási díjat megúszni, de miért is van a nyitási díj és mi jár érte.

  Én fundamentát kötöttem és én is kifizettem a nyitási díjat, amit azért fizettem, hogy egy olyan szakértővel tudjak beszélni a jövőbeli lakásvásárlási céljaimmal, aki mondjuk ért, ahhoz amit csinál, igény szerint házhoz jön, amikor nekem megfelel, továbba a szerződésben foglalt fix kamatok a futamidők végéig rögzítve legyenek, és olyan rugalmasságot ad a szerződésemben, hogy bármikor módosíthatom a futamidőt és a kedvezményezetett, bármikor felvehetem az Azonnali Áthidaló Kölcsönt és van egy olyan ember (Személyi Bankár), akihez tudok fordulni, ha bármilyen kérdésem van, segít a hitelezésben és az ügyintézésben. A banki ltp-ben elengedik a nyitási díjat, ha veszel más terméket náluk, nem módosítod a futamidődet és más egyéb kötöttségek mellett.

 • Geri

  És ha már az akcióknál tartunk április közepéig a fundinál triplázó bónusz van a 8 és 10 éves 20.000 forintos ltp-kre, ami annyit tesz, hogy az első havi megtakarításodat a fundi megtriplázza és 60.000 forintot írnak jóvá a betéti számládon, ergo olyan mintha csak 20ezret fizettél volna egy 10 éves megtakarításra, amit később bármikor csökkenthetsz futamidőben, megkötöttségek nélkül.

 • Gábor

  @Kedvezményezett
  Úgy működik a dolog, hogy egy adott hónapban csak egy szerződés után veheted igénybe a támogatást. Támogatás nélkül további akárhány szerződésed lehet párhuzamosan.
  Tehát az teljesen működik, hogy az első lejárata utáni hónapban újra kötsz egyet négy év múlva újra, és így tovább.
  Egy kivétel van, erre utalhatott az ismerősöd:
  Ha valakitől átvállalod a szerződést (pl.: meghal az illető), akkor az az elvárás, hogy a teljes futamidőre legyél szabad.
  Példával: A rokonnak 3 éve fut az ltp-je és meghal. A tiéd tavaly lejárt, és most éppen nincsen a neveden. Mégsem tudod átvállalni, mert átfedés van.

 • Gábor

  @sokfa
  Létezik a szép kártyának másodpiaca

 • S. Viktor

  Egyébként egy értelme van, hogy az ember havi 20.000 Ft helyett csak 5.000 Ft-os megtakarítást nyisson az akciós feltételeknél is. Ha nincs szükség a hitelre, csak a megtakarításra, akkor abból a szempontból ez jó megoldás, hogy jóval rugalmasabb. Simán lehet többet fizetni havonta, viszont ha valamiért másra kell a pénz elég csak az 5.000 Ft-ot befizetni. Mert egy 20 ezres szerződésnél azért elég sok állami támogatástól el lehet esni, ha nem tudja fizetni rendesen a megtakarító.
  Én is így nyitottam januárban 2 db havi 5.000 Ft-os szerződést a 2 db havi 20.000 ezres mellé. Jelenleg az 5.000-eseknél is 20.000-t fizetek, de bármikor lecsökkenthetem az alapdíjra, anélkül hogy jeleznem kéne az LTP-nek.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  Az Ersténél működik a beszedési megbízás más bankhoz (akár visszatérítős hitelkártyára) a LTP havidíjának fizetésére.

 • hugeegosorry

  @Geri

  Ezt majdnem olyan szépen írtad le, mintha egy Személyi Bankár írta volna magáról 😀 De feltételezem nem így van, így aztán jól esik látni, hogy vannak elégedett ügyfelek. Tény, hogy nem mindenkinek van “ügynökökre” szüksége, és kellő utána járással minden megoldható egyedül is, köszönhetően pl ennek a blognak is. Az átlagember viszont nem fog utána járni, és bepalizzák az akciókkal, kiszolgálást nem kap. De az igazság, hogy látom belülről, hogy jó néhányan vannak akik rontják a Funda hírnevét, és annyi közük van szakmailag és etikailag a “személyi bankár” státuszhoz mint a “pénzügyi tanácsadónak” a biztosítóknál. Ezzel nem lehet mit tenni, minden piacon vannak olyanok, akik csak rövid távon és önös érdekek alapján képesek gondolkodni és cselekedni.
  De nemsokára jön a rendelet, ami kötelezővé teszi a trvben előírt 1% számlanyítási díjat mindenkinél így nem kell apróbetűt olvasni:)

 • hugeegosorry

  Még az előzőhöz:

  Tudom, hogy az “etika” és a “bankár” szót egy mondatban meglátni szinte vicc kategória, de sokan dolgoznak azért, hogy ez ne így legyen a köztudatban.

 • onlyinkenya

  Ennek az Erste LTP-nek van bármilyen online felülete, ahol nyomon lehet követni a befizetéseket, jóváírásokat és/vagy szerződést módosítani, kifizetést kérni stb… ?

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  Tudomásom szerint nincs online felület.

 • Körtefa

  @hugeegosorry

  “De nemsokára jön a rendelet, ami kötelezővé teszi a trvben előírt 1% számlanyítási díjat mindenkinél így nem kell apróbetűt olvasni:)”

  Tehát nem lesz több akció? Hopp, ezt jó tudni.

 • drtothr

  Szerintem elment teljesen “szarrágóba” a téma, 10-20 rugókon való spekulálás nem igazán méltó ehhez a bloghoz, sokkal fontosabb kérdések a cseh korona árfolyamának elengedése, meg hogy mi lesz az olajjal, hogy csak 2 példát mondjak. Régen nem volt már nemzetközi cikk, max. a piramisjátékokról. Pedig ha valaki csak ésszel váltott HUF/USD és EUR/USD viszonylatban, az máris több, mint 5% reálhozamot tud felmutatni. That’s just my cup of tea.

 • szocske

  nicsak, egy újabb ügyvéd 🙂
  már a hozzászólásokból is látszik, hogy szerencsére egyre szélesebb kör olvassa a blogot, ezért szerintem ugyanúgy van helye a blogon 10-20ezreken “szarrágásnak”, mint annak, hogy hová tegyük a (feketén keresett) százmilliókat.
  Mindenki azt a cikket olvassa, ami számára releváns, és ne panaszkodjon, ha olyanról is ír Miklós, ami őt nem érdekli.

 • Kedvezményezett

  Köszönöm a válaszokat!!! 🙂

 • Ákos

  @hugeegosorry
  Köszi a tippet! +1 bónusz:
  Ha 45 hónap után mondod fel 90 napra, akkor ugyanúgy jár az állami támogatás, csak a papírmunka (3 hónapos kifizetési idő) a futamidő részévé válik. 🙂

 • drtothr

  @szocske
  Sértődés ne essék, a témával kapcsolatos kifogásom nincs, nyilván érint egyeseket, de ténylegesen hiányolom a nemzetközi kitekintéssel kapcsolatos bejegyzéseket. Az utóbbi időben elég sokat lehetett keresni, ha valaki vette a fáradságot és Magyarország határain kívül is nézelődött.
  Ez nem Miklós és pláne nem a blog jelentőségének “fikázása”, nem ismerek ennél jobb pénzügyi tárgyú blogot, csak egy apró tanács: a Magyarországon kívüli eseményekből komoly pénzt lehet keresni, nem csupán egy LTP futamideje (4-5 év) alatt 50.- EUR-t vagy 53.- USD-t, hogy kerekítsek, amit egy családi éttermi kajálás elvisz itt Magyarországon is.

  Egyébként jogtanácsos vagyok, nem ügyvéd, bár elég hasonló a két pozíció. Emellett eléggé “ingatlanbefektetés ellenes”, “ügyvéd” topiktárssal ellentétben.

 • ajsa

  @hugeegosorry,

  Mi az a 623-as 3 %-os hozamleső? Bocs, ha láma a kérdés, a hozamleső számlát megtaláltam (csak a kereső dobja fel, valóban), de a 623-at nem értem… Köszi a tippet.

 • Csakegykulsos

  Persze, hogy erzsébet utalvány,s miért pont 5 évesnél? 4 évesnél miért nem? Pedig elvileg az a legjobb.. mondjuk egyszerű a matek.. 5 évesnél a jutalék kb 32ezer forint körül flangál, a 4nél huszon párezer, az Ersténél a nyitási díj összesen az első befizetésed összege tartamtól függetlenül ( 20ezer/hó = 20 ezres díj, 10ezres 10es díj,ha 4éves, ha 7) most akkor a kb 32 ezres jutiból 20 at vissza utalni erzsébetben adózási okok miatt.. érthető, az üzlet az üzlet,sok kicsi sokra megy, 60napon belül = ahogymegjön a juti, üzlet szerezés egy népszerű bloggal 🙂 persze, az ingyenes nyitás tökjó,de…

 • robag

  Sziasztok, van egy néhány hónapon belül lejáró lakáskasszám. Úgy alakult, hogy egyelőre nem lesz felhasználva, viszont kötnénk 3 másikat. Kérdés, hogy érdemes lenne inkább azt a 4 éveset meghosszabbítani, majd megosztani 4 felé, vagy hagyni bent a mostanit és nyitni 3 ilyen Ertse-s konstrukciót? (a végén természetesen a négy kassza egyidejű felhasználása lenne a cél, egy Ertse számlánk sincs, ha ez esetleg drágítaná az utalásokat vagy ilyesmi)
  Lehet triviális a válasz megköszönném, ha átlendítenétek 🙂

 • bobo

  @ajsa: fundamentánál minden konstrukciónak van egy módozat száma, ami egyértelműen azonosítja. A 623 a hozamleső számlának ezt a módozatát jelöli.

 • ügyvéd

  @drtothr

  Valamit félreolvastál, mert aki nálam ingatlanbefektetés ellenesebb, az csal vagy festi magát 😀

  Egyébként üdv a fedélzeten. A fillérbaszó topikokhoz, meg tényleg nem kell hozzászólni, ha nem érdekel a téma.

 • hugeegosorry

  @ajsa

  623-as a hozamleső 67 hónapos verzióját takarja. A tarifatáblázatban így lehet megtalálni. A mindenki által ismert számla, az az úgy nevezett “3,9”-es, amin 3,9%-a lakáskölcsön kamat, és 1% a betéti. Ezeknek nyolcassal kezdődik a tarifa száma: 821 a 49 hónapos, 822 76 hónap, 823 97, 824 120.

 • Dani

  Sziasztok!

  LTP-t szeretnék nyitni, egyelőre nem igazán vagyok jártas a témában. Van jelenleg egy másfél éve indult, 10 éves, 6 M Ft-os lakáshitelem, amit terveznék előtörleszteni ebből, ezt leszámítva egyéb lakáscélú felhasználás egyelőre nincs tervben.

  Egy Fundamentás ismerősöm a 8 vagy a 10 évest ajánlotta (ha jól értettem a kommentekből, ezzel ő jár jobban), mert ezekre most elérhető a Triplázó Bónusz akció még pár napig. de ahogy itt olvasgattam a hozzászólásokat, lehet, hogy jobban járnék ezzel a hozamleső konstrukcióval rövidebb távra. Nem valószínű, hogy igényt tartanék a kedvezményes hitelre, tehát inkább az lenne a szempont, hogy a lehető legjobb hozamot tudjam elérni a betett pénzen.

  Továbbá azt sem tudom, hogy mekkora összeggel érdemes kezdeni. Érdemes egyből 20 ezer forintot bevállalni?

  Köszönöm a segítséget!

 • szocske

  @Dani remekül átlátsz a szitán, a 8-10 évessel az ügynök jár jól, mert komoly jutalékot szakít, Neked a 67 hó, 3% betéti kamat (623 módozat) a nyerő, ha megtakarításra kell, ha a hitelt is fel akarod venni, akkor pedig a lehető legrövidebb, ha jól emlékszem az most 52 hónap.
  A 45. hónapban bármelyik felmondható 3 hónapos felmondási idővel.

 • Dani

  @szocske

  Hitelt valószínűleg nem akarok felvenni, tehát ez alapján úgy értem jobb a hozamleső konstrukció. Miért jobb egyébként ez a 67 havi (623), mint a sztenderd 48 hónapos (621)?

  És jobban járok ha 5000-re kötöm és 20000-t fizetek, vagy ezzel nem érdemes trükközni? A hozzászólásokból azt a következtetést sikerült leszűrnöm, hogy van ilyen opció, nézegettem az ÁSZF-t, de nem derült ki számomra ez pontosan.

  Köszönöm a segítséget!

 • szocske

  “Miért jobb egyébként ez a 67 havi (623), mint a sztenderd 48 hónapos (621)?” azért mert ez még létezik 😀
  a 621 értékesítését kb. 2 éve megszűntette a fundamenta.

 • Dani

  @szocske

  Ja értem 😀
  De akkor hozamlesőben ez (623) a legrövidebb konstrukció jelenleg?
  5000 vs 20000-ről mi a véleményed?

  Köszi!

 • szocske

  @Dani, igen, a 623 a legrövidebb. én 5000re szoktam nyitni.
  2016 nyarán bekeürlt az ÁSZFbe, hogy a pénztár jogosult visszautasítani a túlfizetést.
  Az nincs meghatározva, hogy mit értenek túlfizetés alatt.
  Vszínűleg csak 2,4M befizetés felett szólnak be.
  Az még mindig benne van az ÁSZF-ben, hogy nem a szerződéses összeg, hanem a valós befizetés alapján adják a kamatot és igénylik meg az állami támogatást. (kamatra plafon sincs megadva, állami támogatásra természetesen benne van az éves 72ezer)

 • Dani

  @szocske

  Köszönöm szépen a segítséget, nagyon jól összeszedted a lényeget! Így már azt hiszem menni fog. 🙂

 • graphite

  best of:

  “Ungvári Krisztián, az Erste lakástakarék-pénztár vezetője többek közt kiemelte, hogy a választásokig legalább marad a lakástakarék szerződésekre alanyi jogon járó, 30%-os (max. évi 72 ezer forintos) állami támogatás. ”

  portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/sokkal_kevesebbet_er_majd_a_megtakaritasod_mint_azt_gondoltad.3.247469.html

 • Cné

  Nem szorosan a cikkhez, de nagyon érdekelne a válasz:
  Valami nagy gebasz van a fundamentánál, lényegesen nagyobb, mint “átlagos üzemmenetben”, amiről külön lenne mit mesélni ( ld pl forum.index.hu/Article/showArticle?t=9069697 ).
  Szóval nem utalják időben az áll. támot. Pontosabban kifizetett szerződést követően megigényelt és a Kincstár által időben folyósított utolsó évi áll. tám ott csücsül a – lényegében megszűnt – megtak. számlán. Reklamálás után továbbra is. Sőt, a call center nem mondhat semmit, pontosabban blöfföl, h 30 napon belül kell.
  Fenét; azonnal. Legkésőbb a követő munkanapon.
  215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet
  a lakáselőtakarékosság állami támogatásáról
  4. § (2) A lakástakarékpénztár a központi költségvetésből átutalt összeget legkésőbb a lakástakarékpénztár számláján történő jóváírást követő munkanapon a lakáselőtakarékoskodók megfelelő betétszámláján jóváírja.

 • Gábor

  @Cné
  Nálam az OTPs LTP nél is csúszik a támogatás, az üsz azt mondta “áprilisra van beállítva”, de márciusban lett volna esedékes. Másik szerződésemben – még decemberben – meg is kaptam a 12. hónapban.

 • berva1

  Tegnap telefonon megkerestek az Aegontól 10 éves Kamat Fix VIP lakástakarék ajánlattal. Betéti kamat 0,5 %. A 45. hónapban térítésmentesen fel lehet mondani és a kezdéskor elengedett nyitási díjat sem kell megfizetni. Ismeri ezt valaki közületek?

 • Mersereg

  Árulja már el valaki, hogy az ilyen lakástakarék akciókat miért ügynöki módszerekkel reklámozzák, miért ügynökökön keresztül lehet megkötni, és az ügynököknek miért jó ez, hogy akár a lakásodra is eljönnek, miközben nincsen plusz kezelési költség. Engem, megszámoltam 28-szor volt képes egy ügynök telefonon hívni. És miért jó ez a banknak? Mert hitelt ad ki a pénzemből, ami náluk csücsül? Az állam ezért a jó kis lehetőségért levesz valamekkora sápot a bankoktól, ha ez ilyen jó nekik?

 • cannibeat

  Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni tőletek. A lényeg: lakáshitel fennálló tartozás: 2,6M Ft. 2lakástakarék: az egyik 2018januárban jár le, a másik 2019 januárban. Az optimális eset számomra az lett volna, ha betörlesztem a hitelbe mindkettőt. Mire lejár a második lakástakarék nem lesz annyi a tartozás, h azt egészben betörlesszem. Mik a lehetőségek, hogy azért jól is járjak? Részben lehet-e betörleszteni, és felújítani 1 lakástakarékon belül (sajnos nem találtam a neten erről információt)?