Lépett a Telenor is

Írtam a Vodafone új kártyás ajánlatáról, a Tutiról ebben a cikkben.

Röviden a csomag lényege, hogy havidíj mentesen, feltöltőkártyával 19 Ft-ért beszélhetsz percenként, igaz perc alapú számlázás mellett. Ez nem olcsó, de az eddigi 40 forintos percdíjakhoz képest nagy előrelépés, főleg, hogy semmi kötöttséged nincs a feltöltőkártya mellett.

Talán erre válaszul a Telenor elérhetővé tette a Mymenü alkalmazásában (ezt minden telenoros a *111# szám felhívásával érheti el,utána 1-es és megint 1-es) a 9 forintos percdíjat.

A dolognak két szépséghibája van: az egyik, hogy állítólag mindenkinek más és más percszámot ajánl a rendszer. Nekem előrefizetett 135 forintért 15 percet ajánlott, amit egy hét alatt kell lebeszélnem.

Ebből következik a második probléma: akkor jobb ajánlat, mint a Vodafone-os, ha 6 percnél többet, de 22 percnél kevesebbet beszélsz hetente.

(Amire vigyázz, hogy ez a csomag üti a többi csomagot, például az 5 Ft/telenoros hívások ajánlatot. Hiába van másik csomagod, először ez fog elfogyni akkor is, ha telenort hívsz.)

Mindegy, ha telenoros vagy, nézz rá az ajánlatra, itt.

(Nemsokára visszajönnek a régi “szép” idők, amikor mindenki három telefonnal mászkált, hogy ne egy vagyonba kerüljön a telefonálás. 🙂 )

Köszönjük stofinak a hírt.

Share

32 hozzászólás

 • Petya

  Kiszamolo: most komolyan kerdezem, hogy mit kell olcsójánoskodni? Egyik cikkedben azt mondod, hogy par szazezer forint az nagyjabol egy tal rizs befektetesnek, masik oldalon meg megy a fogtechnikus hozzaallas 9-10 forinton!

  Hallod magad? Ez szamomra hatalmas csalodas.

  az meg nagyobb lenne, ha te vagy barki mas itt a blogon kepes lenne tenyleg 2-3 telefonnal maszkalni es figyelni a perceket, hogy kemeny par szaz forintot megsporoljon…

 • Kiszamolo

  Petya, azért mert sok embert érint és érdekel?

  Mindig ez van. Ha ilyenről írok, jönnek az ilyen kommentek. Ez sza××ágás. erről minek írni. Meg ez csalódás.

  Ha olyanról, hogy fektessen be az, akinek 5 millió forint nem sok pénz kockáztatni, akkor meg jönnek azok, akik szerint itt minden csak a burzsujoknak szól, hát ki látott már egyben annyi pénzt.

  Iszonyú fárasztóak ezek a kommentek.

  Olvasd el ezt a cikket: //kiszamolo.hu/errol-most-miert-kellett-irni/

  Pont erről és neked szól.

 • AAA

  Valahol mintha azt olvastam volna – csak sajna nem találom hol – hogy ha folyamatosan használod minden héten, akkor egyre drágábban kapod a perceket, akkor áll vissza olcsóbbra ha pár hétig nem élsz a lehetőséggel.

 • tnt

  @Petya, Kiszámoló: Hű vazze … az írások jók ha valaki nem akar ócsójanizni ne csinálja… ennyi idiótát… ha nem célcsoport akkor úrizáljon.. én speciel rendszeresen céges telefonnal beszélek én tárgyaltam le több cégnél stb.. azonban van 15 éve saját kártyásom banki sms-eknek stb… most 15 év után elhordoztam a Telenortól mert náluk 55 Ft a percdíj… nő megkérdezte miért? …. mondom mert máshol 19 Ft vagy 33 Ft Blue Mobile… erre azt mondta régen a Telenor volt jó … ja mondom régen… akinek ez filléreskedés fizessen bőszen… sok ismerősömnek van kártyása régóta nem akarja elveszíteni a számot banki stb. sms-ek erre jönnek sőt soka külföldön vannak és amikor hazajönnek tökéletesen lehet használni….

  Más: Telenortól ez nem lépés hanem lóf***sz a seggbe .. ki az aki telefonálások előtt ilyen myBaromságokkal szarakodik .. tudom mert kíváncsiságból pár napja néztem.. viccc….

 • tnt

  … másrészt kérdeztem a hordozáskor a Vodás ügyintézőt, hogy érezhető az átáramlás a többi mobilcégtől… azt mondta mosolyogva, hogy elég rendesen…. és ez csak a személyes .. ugye a neten rendelt és nem hordozott új kártyák még inkább viszik a dolgokat… én speciel 5 kártyát rendeltem családi körben a neten…. szóval érezhető aprópénzt fog ez hozni a vodának .. rég meg kellett volna valamelyik szolgáltatónak ezt lépni és tarolni.. csak eddig senki nem hajolt le az apróért ami azért nem is olyan apró…. repedések végra a pofátlan oligopól piacon…

  Valószínűleg a Telenor nem véletlenül lépett a Voda Red ajánlataira a Blue-val az előfizetéses téren csak kicsit lehet alaposan lemaradva…

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  Nem egyre drágábban kapod, hanem egyre többet kell megvenned. Első körben kapsz 15 percet 135 Ft-ért (persze azt bukod akkor is, ha csak 3 percet beszélsz le belőle az egy hét alatt), utána már teszemazt 25 percet 225 Ft-ért.

 • AAA

  Na megtaláltam:
  itcafe.hu/tema/nagy_vodafone_topik/hsz_41118-41118.html

 • AAA

  @mikorka
  Igen, jogos,. rosszul emlékeztem, közben már linkeltem a konkrét leírást.

 • AAA

  Lehet emiatt volt végre hajlandó kicsit megmozdulni a voda és a telenor is, a telekomot ismerve, ők nyilván nem fognak vagy majd csak nagy sokára.:)

  webext.nmhh.hu/hir_szolg/app/szolgs_reszletes.jsp?szolgs=7600006&ido=2016.10.21

 • Jenő

  “Lépett a Telenor is”

  Nem veszik emberszámba a saját ügyfeleiket. Ezzel a bohóckodással terelik át őket a Vodafonhoz. Ügyes.

 • tnt

  @AAA: … ja parasztvakítás magyarisztánban … a Telenor elég gáz… amikor anno kötöttem velük szerződést cégeset multira akkor nem ilyen furmányos árazást mutattak be… de ez nagyon gáz az meg a legnagyobb ha valaki ennek bedől…

 • Gézu

  Köszönjük a cikket!
  A magam nevében csak annyit szeretnék mondani, hogy pontosan az ilyen cikkeknek köszönhetően leszek érintett a jövőben akár egy ‘5 milliós’ befektetésben. – pontosabban a szándék már megvan, de hogy a célt is elérjem, ahhoz nélkülözhetetlenek az ilyen ‘filléres’ alapok! 🙂

 • bubika2345

  Csak jelzem, hogy “lépett a telenor is” kijelentés nem teljesen helytálló, ugyanis ez a “9 ft/perc minden hálózatba” kb. 1,5 éve elérhető, azóta használom olyan alkalmakkor amikor tudom, hogy ügyintézés miatt most sokat fogok telefonálni. Ugyanebben a “random” percmennyiség konstrukcióban működik 1,5 éve, tehát még csak ebben sem lettek normálisabbak. pl fix 20 perc 1 hétre és kész, ha elfogy újrarendeled…

  Viszont az sem biztos, hogy egyre több percet ajánl fel, mert most nekem az lett volna jó, ha egyszerre sokat ajánl fel, mert az elmúlt hetekben volt olyan, hogy 1 hét alatt 2x 3x kellett megrendelnem ezt a szolgáltatást…

  Viszont a rádióban én is most hallottam először a reklámot!

 • Serrin

  Szerintem ez nagyon túlbonyolított megoldás és inkább Voda 19 forintos megoldása a jobb.

 • Rissa

  Telenor kártyás vagyok, a minap kaptam tőlük egy sms-t, mely szerint 1 áráért 2 perc beszélgetés szolgáltatást aktiváltak nekem, holott én ilyet nem rendeltem és az oldalukon sem találtam semmi erre vonatkozót. Tud erről valaki valamit?

  Már nagyon otthagynám őket, de ki kell várnom az évfordulót. Bár már az is szuper, hogy visszafizetik a kártyán felhalmozott és el nem használt egyenleget, mégha a számot be is bukom.

 • KXaXa

  Az ilyen akciókon mindig olyan jót röhögök. Mobilnetet lehet venni 1000-1500 Ft-ért, utána a Kiszámoló által is ajánlott VOIP-al lehet 3 Ft-ért telefonálni. Ezt még mindig nem tudja megverni egyik szolgáltató sem.

 • Kiszamolo

  KXaXa, almát az almával. Ha 9 forintért lenne feltöltőkártyás telefon apróbetű nélkül, örökre elfelejtetném a 3,5 forintos VOIP-ot. Azért az rosszabb minőség, körülményesebb.

  Azt ne várd, hogy egy telekom cég, ami sokat költ infrastruktúrára, annyiért adja a percet, mint egy olyan, aki jóformán csak szervereket üzemeltet.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  @Rissa: ezt (sok) mindenkinek aktiválták. Annyit jelent, hogy mindem hívásnál csak a páratlan perceket kell fizetni.

  0:01 és 1:59 között 1 percet, 2:00 és 3:59 között 2 percet és így tovább.

  @Kiszamolo: nem feltétlenül rosszabb minőség és körülményesebb. Androidon (ha nem tiltották a ROMban) beállítható, hogy a gyári tárcsázóval indított hívások mind VoIPon menjenek ki. Jó telefon, LTE net esetén a minőség tökéletes.

 • Kiszamolo

  Mikorka, őstagja vagyok a VOIP-nak, már akkor azt használtam, amikor sokan még az internetet sem. 🙂

  Ezért bátorkodom kijelenteni, hogy jó-jó, de azért okoz kellemetlen perceket, ha fontos ügyben fontos emberrel akarsz beszélni.

 • Mr. Heisenberg

  1) ez már régi ajánlat a telenyomortól
  2) nem állandó tarifa, ha elkezded lehívni, egyre rosszabb ajánlatokat kapsz
  3) szinte kizárt, hogy pont a rendelt mennyiséget beszéli le a user

 • taxifaxni

  Csak nyugalom. A Vodánál valamelyik vezető bónusza veszélyben van, nincs meg a terv, ezért az ajánlat. A másik két cég pedig boldogan szabadul a legárérzékenyebb ügyfélkörétől, bajlódjon velük más. Helyén kell kezelni ezt az akciót is.

 • Happy

  Most jött el a pillanat, hogy felbontom 16 éves házasságom … a Telenorral. A sim kártyán még a Pannon GSM logó van, néztem és elmorzsoltam egy könnycseppet.
  Üdv Vodafone Tuti.

 • Nimfas Corporation

  Jövő év március-áprilisban jön a Digi mobil, remélem nem áll be a sorba, hanem rendet tesz az árakban!

 • Kiszamolo

  Nimfas, alig vett sávszélt. Ha csak nem tudott megegyezni valamelyik nagy szolgáltatóval belföldi roamingban, akkor olyan nagyot nem tud gurítani.

 • taxifaxni

  @Nimfas Corporation

  Persze, csak nem fogja tudni kiszolgálni az ügyfeleket, mert kevés a frekvenciája. Meg kell állapodni belföldi roamingban valakivel a másik 3 közül, akik nem lesznek szívbajosak. Amúgy a mobilszolgáltatásnál azt kell megérteni, hogy nem a havi 1500 forintot elköltő 50mb-ot forgalmazo prepaid ügyfelek az érdekesek, vigye őket a Voda vagy a Digi, vagy aki akarja. A jó buli a 24 hónapos hűségekben, a telefonokon, a netszolgáltatáson és mindenekelőtt a vállalati ügyfélkörben van.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  Domino S: Időszaki díja 3990 Ft, 30 naponta megújul.
  Korlátlan hálózaton belül belföldi alapdíjas hívásirányokba, minden időszakban a meglévő díjcsomagjának megfelelő hálózaton kívül és vezetékes hálózatban belföldi alapdíjas hívásirányokba, minden időszakban.

  Domino M: Időszaki díja 14990 Ft, 30 naponta megújul
  Korlátlan hálózaton belül, kívül és vezetékes hálózatban belföldi alapdíjas hívásirányokba, minden időszakban.

 • Penge

  @kiszamolo: Ha egy futottak még áruházlánc (Lidl) meg tudott egyezni a Trével, akkor a Digi miért ne tudna valamelyikkel a 3 közül?

  Vagy ott a mobilnetre kiélezett flotta 4700-ért korlátlan(!) mobilnettel. Ha ilyeneket kilobbizhat egy szűk csoport, akkor a Digi még jobb ajánlatot is kaphat.

  Meg ahogy előttem szóltak, a nagy pénz azonban van akik random plázázás közben betérnek a csilivili kiállított termékeket megnyomogatni, majd a mosolygó csini lányok/szépfiúk rádumálják, hogy mekkora biznisz neki, hiszen 0 Ft-ért elviheti, tehát ingyen van. 😀

  A fiatalok élelmesebbek, de azért még velünk együtt is marginális az a réteg, aki annyira fillérbaszó, hogy VoIP-pal, 90 Ft-os netekkel meg hasonlókkal szórakozik.

  És még csak nem is szociális kérdés. Ismerek olyat, aki 400 felett keres, 200 ezres telója van és 90 Ft-os mobilnetet használ, meg aki éhezik de 3 előfizetése van hűséggel.

 • Gabor

  A Telekom válasza: prohardver.hu/tema/nagy_t-mobile_topik/hsz_76125-76125.html

 • Kiszamolo

  //kiszamolo.hu/eeees-lepett-a-telekom-is/

 • Kiszamolo

  Penge, a kérdés, ki akarja-e nevelni a saját konkurenciáját bármelyik szolgáltató. A Digi nagyon agresszívan áraz, ő verte le az árakat a net és kábeltévé piacán, Romániában pedig főleg miatta ilyen olcsók a mobilpercek.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  @Penge: Almát a körtével. Egy MVNO szerződés és egy konkurenssel kötött nemzeti roaming két nagyon különböző dolog.

 • BTM

  Ennél egy kicsit többet és jobbat reméltem. Valamit, ami tényleg hasonlít a V Tuti konstrukciójához.
  Attól tartok, hogy a mobilos cégek esetében nem fog működni az ijesztgetés, mint legutóbb a kábeltévés esetben. (//kiszamolo.hu/olcsobb-teve-es-internet/comment-page-4/#comment-87849)
  De azért lehet, hogy teszek egy próbát.