Maradnak a lakástámogatások, ha a Fidesz nyer

Abban reménykedtél, hogy nyártól talán lesz festő, amelyik nem napi százezret akar keresni, hogy esetleg egy ötvenéves panellakást nem aranyárban fogsz majd megvenni 20 évre eladósodva, vagy talán valamikor rá fog érni a burkoló a következő két évben és egy kis félmilliós munkáért is hajlandó lesz kijönni?

Akkor rossz hírem van, ma bejelentette a miniszterelnök, hogy ha maradnak, nem csak folytatják a pénzöntést az építőiparba a lakástámogatásokon keresztül, de még nagyobb fokozatra is kapcsolnak, bármit is jelentsen ez.

Ha még a stadionépítést is folytatják és Paks építése is felpörög, jobb, ha most nekiállsz kitanulni az építőipari szakmákat, ha valamire szükséged lenne a következő években. 🙂

Share

261 hozzászólás

 • GrandMasterB
  Magyarország előre megy. Nem. Hátra.
 • Zorró
  Ha NER a fidesz ez lesz az emberek legkisebb gondja.
 • Hollós
  Ezt nem megjósoltam, ebben biztos voltam. Biztosabb, mint hogy holnap reggel felkel a nap.
  Alig várom február 12-én az évértékelőt. Lesz még itt tüzijáték!
 • Joe Black
  Az is lehet hogy érzik a vesztüket ezért igérgetnek össze-vissza hiszen úgysem kell betartani, viszont hivatkozni lehet majd rá, hogy látjátok a baloldaliak elvették, de mi adtunk volna még többet…
  Ha meg komolyan gondolják akkor csak az a kérdés, hogy: mibű?
  A költségvetési hiány akkora, hogy 1 Bokros csomag ide már nem is lesz elég. Egyetlen utat tudok elképzelni, forintleértékelést. Eddig is azt csinálták csak most majd még nagyobb sebességbe kapcsolnak. Nominálisan lesz 1-2 terület ahova több forintot öntenek (ezek szerint a csok lesz az egyik) és folytatódhatnak a győzelmi jelentések hogy mennyire jó nekünk mert nincsenek megszorítások. Eközben pedig az euró meg lesz mondjuk 500… Máshogy nem jön ki a matek.
 • QTT
  Majd meglátjuk. Lehet, hogy csak egy ígéret, hátha lesz még pár jó helyre húzott X.

  Aztán mondjuk kb 1 évig még mennek a támogatások, hogy nehogy rájuk húzzák, hogy csak választási ígéret volt. Utána meg ráfogják, hogy össztámadás van BrüsszelnyugatsorosEU által és emiatt ki kell vezetni őket.

  Persze nem biztos, hogy így lesz, de ez is egy lehetséges forgatókönyv szerintem.

 • NN
  Lesz itt pénz dögivel, Varga meg bejelentette ma az újabb ötéves PMÁP-ot, amivel szerintem mindenki nyer, tényleg a bolondnak is megéri, miért nem bocsát ki minden kormány a világon hetente ilyet, hiszen “mindenki” nyer vele, eljött az ingyenpénz ideje.
 • akosom
  Magyarország EGYelőre megy… (vagy már csirkefarHÁTRA?)

  Köszönjük meg a Kedves Vezetőnek!

 • Silhouette
  Azért nagyon ne hidd el 🙂
 • Treil
  És vajon ezt miből kívánják finanszírozni?
 • Nemértem
  Akkor ez most hogy is van? 🙂 Nem hiszünk eléggé a választási vereségben?
  Különben érdekes ezt a mostani kijelentést ennyire kézpénznek venni, más mondásait meg kapásból megkérdőjelezni, mert:
  1.: Most vagy I. Viktor hazudik és ez a megvalósíthatatlan ígéret kategória, mert mint tudjuk,
  nagy a pénzosztás és a további pénzosztást nem bírja el a kassza (vért köpne Matolcsi és Varga, stb)
  2.: Vagy azok nem mondanak teljesen igazat, akik szerint már most is üres a kassza, ahonnan tovább lehetne osztogatni, ha tovább folytatódik az era.
  3.: Ígérgetni bárki tud, hol a fedezet – szét-inflálódott (mini Offtopic: A tartósan magas maginflációt is most jelentették be MNB részről), vásárló-erő vesztett pénzzel hova lehet ezt tovább fűteni következmények nélkül?

  Senki nem akarja elbírálni, értékelni vagy akármi. Ez egy fontos infó, ha lakást akarsz venni vagy felújítani, mert ha a, nyernek és b, nem hazudott a főnök és c, lesz rá pénz, akkor tovább tüzelik az árakat.

  Ennél többet nem kell rajta agyalni, mert mint látható, sok a “ha”. De azért érdemes tudni róla.

 • Csizkek
  Fak nem nonek az egig, vagy ha megis, akkor ugyis kivagjak.
  Erre mit lehet mondani? Mibol akarjak? Mondani lehet barmit.
 • testemen a jel
  “… ha a Fidesz nyer”

  HA nyer? Feltételes mód? Az alábbi két országcsoport közül melyikhez sorolhatjuk inkább Magyarországot abból a szempontból, hogy hol biztosabb az állampárt helyzete? És melyik csoporthoz szeretnéd, hogy tartozzon ebből a szempontból? Ez a két csoport ugyanaz-e?

  Németország, Svédország, USA, Belgium, Svájc

  Kína, Oroszország, Afganisztán, Észak-Korea, Törökország

 • Krumplee
  Azt is mondta, hogy a jelenlegi formájában hosszabbítják meg?
 • Ancsa
  A szaki hiány (és az elszállt áraik) az annyira gáz, hogy már nem is remélem, hogy valaha jobb lesz a helyzet.
  Mindent ami felújítás, de leginkább csak kényelmi szépítés, eltettem valahova a bizonytalan jövőbe, amikor megfizethetőek lesznek a munkások, és hajlandóak lesznek egyáltalán kijönni. Anno mindent Apukám csinált, de 80 éves, már nem rángatom fel vidékről Pestre, hogy csinálja meg (pedig jönne,még ennyi idősen is, és csinálná).

  Nyáron beragadt a kapum, se ki, se be. Legjobb barátnőm férjét kértem meg, hogy jöjjön át és szabadítson ki. Két percig reszelt valamit rajta, azóta jól működik. Két percnyi munkáért is inkább adtam neki pénzt, minthogy legközelebb a száját húzza, ha szívességből kell jönnie. Mert szaki ilyesmire sok pénzért sem jön ki (én meg megtanulhatok átmászni a kerítésen).

  Kapuszerelő már ki se jött javítani, annyi a munka, hogy csak újat telepítenek, abban van a haszon, 20-30 ezer forintért nem jönnek ki egy 20 perces munkára. Mondom köszi, akkor ha nem rendelek új motort, akkor meg sem csinálja senki az érintkezési hibát? (Az infra adta meg magát, ami nem engedi, hogy rácsukd a kaput valamire. Egy filléres alkatrész, de tudni kell kicserélni.)

 • Fox (IT)
  Hajra fiuk csak igy tovabb.

  Amikor 5ev mulva szuleim nyugdijba mennek 1:1 el tudjak majd cserelni magyarorszagi hazukat egy bayororszagira. Megelehetesi koltsegeik is olcsobbak lesznek kinn

 • csak_egy_atlag_paraszt
  Meg lehet nézni az épülő családi házak minőségét, egy tragédia nagy átlagban ami az építőiparban megy, tapasztalatból írom. És nem pénz függő, szakértelem és/vagy kapcsolatok nélkül nem találsz olyat, aki – akár 2x napi díjért – elvégzi normálisan a munkát. Tényleg ***** fontos, hogy a stadionokon és az értelmetlen állami beruházások épüljenek, amik elszipkázzák a (szakképzett) munkaerőt. A felüljáró meg szakadjon le a Hungária fölött. Boldog karácsonyt! UI: Kék villogóhoz, hogy kell mentős alapítványt alapítani?
 • random
  Kezd elegem lenni ebből, és abból is, hogy nettó befizető vagyok az államkasszába, mert a politikusok, haverok, oligarchák, élsportolók után a “gyerekesek” visznek el minden pénzt. Szörnyű látni, hogy emberek érdemtelenül kapnak ingyen pénzt. És olyanokra gondolok, mint a településem lakói, akik 0 végzettséggel, minimálbér közeli fizetéssel (jobb esetben) veszik és újítják fel az ingatlant, mert nekik ez jár, és megtehetik, mert azt az ingyen pénzt még 15 év munkával sem tudnák összeszedni. Azt már nem említem, hogy a gyerekeiket elnézve, szörnyű “minőséget” tolnak bele a társadalomba. Hozzászoknak ahhoz, hogy ők különlegesek, mert a nemzeti bullshit miatt (“segít megmenteni a nemzetet”), nekik ez jár. Pedig nem jár. Nevetséges, nem akarok így adózni…
 • Petya
  Imádom, amikor Miklós mindig párhuzamban állítja a “nem tudok festetni ezek miatt a hülyék miatt” dolgot. Nekem jó dealnek tűnik, ha te nem tudsz festőt találni, cserébe mindenkinek van melója, a családoknak pedig lehetősége ingatlanhoz jutni…

  Tényleg? A családok jutnak ingatlanhoz? Kapnak másfél millió CSOK-ot, közben 50-60 milliót drágult egy ótvar minőségű, cipősdoboz nagyságú ikerház? De csak azért ennyit, mert az áfa 5% lett, azt is benyelte az összes építettő.

  Soha nem volt még távolabb a saját ingatlan még a gyerekesektől sem, mint most.

  Az eddigi kazáncsere 1 millióról 2,2 millióra drágult, ha el akarod számolni felújítási programban? Ha nem, akkor csak 1,5 millió, ami másfél éve még 1 millió volt.
  Én jártam jól, vagy a gázszerelő?

  Szerinted normális, hogy egy festő havi 2,5 milliót keres, amikor a diplomás átlagfizetés sincs 400 ezer az országban?

  Hogy egy szaki ki sem jön, ha csak napi 50 ezret keres?

  Ha ez neked a normális, nem tudom, mit tartanál abnormálisnak.

 • Frederick
  Ahogy Miklós, te is viccesen megjegyzed, szerintem tényleg érdemes lesz minden kétkezi szakmát kitanulni.

  Megveszem max. 20%-os önerővel (többre úgysem telik, hiszen tudatosan inflálják a forintot már bő 10 éve) hitelből a számomra elérhető erőssen felújítandó lakást a vitya által (CSOK, babaváró …stb által felpörgetett) erőssen túlárazott piacon ÉS lépésről lépésre kitanulom a következő szakmákat (net + OKJ + youtube videók): kőműves, burkoló, szobafestő mázoló, parkettázó, villanyszerelő, viz- és gázszerelő.

  Mondjuk felújítás sorrendjében kezdem. Eltart majd 3-5 évig, de lehet, hogy ilyen áldozatok árán biztosan olcsóbban úszom meg a felújítást.

 • random

  Érzik a vesztüket? Ugyan… Szerintem egyik forgatókönyv sem jó: (1)Egyszerű többséggel nyer az ellenzék, érdemben sokat nem fognak tudni tenni, mert minden a fidesz kezében van, az összes hivatal élén fideszesek, az Alkotmánybíróság, Legfőbb Ügyész, Kúria elnöke, csak hogy a legfontosabbakat említsem. A gazdasági háttér szintén fidesz, a közbeszerzéses szerződések évekre leosztva a haveroknak. Nagy kormányzás ebből nem tud lenni, főleg ilyen struktúrában, egymást fogják kinyírni egy-egy pozícióért. Majd 4 év múlva jön vissza a fidesz 3/4-del. Ha 2/3-dal nyer, akkor mi fog történni? Mindenkit leváltanak, saját embereiket ültetik a fontosabb hivatalokba, lecserélik a sarkalatos törvényeket a kedvükre (válság idején ez lesz a legfontosabb?). Az sem jó, mert nem gondolom, hogy egyik politikai erőnek ilyen hatalma kell, hogy legyen. Vagy nyer a fidesz, tökmindegy mennyivel…

 • Naív választópolgár
  ezzel nem vagy egyedül. Az ember szívesebben fizetne be a közösbe ha lenne látszata és értelmes dolgokra költenék mint pl egészségügy, oktatás, utak. Még azt is merem mondani, hogy az is kevésbé zavarna ha lopnának, csak ne csinálják ennyire pofátlanul és persze legyen minden rendben az országban. Ha az ország rendberakására csak fele annyi energiát és persze pénzt fektetnének mint a “kreatív” lopásra és a médiával történő néphülyítésre és a másik oldal lejáratására, már nagyságrendekkel jobb lenne a helyzet.
 • mutyilufi
  Egyet kell ertsek Fox (IT)-el. A belinkelt videot nezve nekem is az jutott az eszembe hogy a 2013-ban 24M-ert vett hazunk most 80M korul er a kornyekbeli hirdetesek alapjan, es ha tenyleg van meg innen is feljebb akkor szinte penzt se kell beletolni es elhuzhatunk Nemetorszagba. Mondjuk nagy tetelben nem fogadnek hogy igy is lesz, volt mar sok igeret korabban is. Amugy amikor mar a konyvtaros + eletmuvesz ismeros paros is csaladi hazba koltozik mikozben szemoldokig eladosodnak, akkor nehez elkepzelni hogy innen hova tovabb van meg. Meglatjuk.
 • alapos
  “lépésről lépésre kitanulom a következő szakmákat (net + OKJ + youtube videók): kőműves, burkoló, szobafestő mázoló, parkettázó, villanyszerelő, viz- és gázszerelő.”

  légyszi ezeket ne tanuld ki a netről, ez nem olyan mint a javascript, ez mebgasz/robban/összedől

 • Kíváncsiskodó

  Nem vagy egyedül. Nekem már rég elegem van az érdemtelen “ingyenpénz” osztásból és a másik semmibe vételéből. Azon kell dolgozni, hogy minél kevesebb legyen a befizetés.

 • Dávid
  Egy mondás jut csak eszembe: még senki nem volt annyira szegény, hogy ne tudott volna ígéretet adni.
 • Prakt
  Nekem csőszerelő egy nappal a munka előtt mondta vissza a melót 2hónap várakozás után. Egy új fürdő becsövezése lett volna a feladat. 150ezres munkadíjat kért.

  Felbasztam magam, hogy ő volt a 4. aki nem csinálta meg. Elmentem egy csőszerelvény boltba, elmondtam, hogy mit akarok. Béreltem roppantót.
  3,5 óra alatt végeztem a munkával. És tökéletes lett.

  50.000Ft/óra lett volna neki. Ezért nem már le se hajol….

  Kerítést szeretnék rakatni, wpc-t, nem egy agysebészet, 16 méter, csavarozni kell oszt kész. Bő 300 ezer forint csak a felrakás. A lakatos másik 350 ezret akar kérni. Szerintem megcsinálom magamnak vagy marad így, ahogy van.

 • Janos82
  A fidesz mar megmutatta, hogy hol szorit meg, ha kell a penz: a kevesbe barati szektorok kevesbe barati vallalkozasait. Es persze azokat, ami “jol” nez ki. Ilyenek a bankado, amit nem az emberek fizetnek. De barmi olyan szektor reteghet ahol a vegso fogyaszto nem latja majd az adot. Igy a tamogatasok maradhatnak.
 • bobo
  “Ha még a stadionépítést is folytatják és Paks építése is felpörög, jobb, ha most nekiállsz kitanulni az építőipari szakmákat, ha valamire szükséged lenne a következő években. ”

  Szakosodjunk! Osszuk el, ki melyik szakmát fogja kitanulni, aztán kölcsönösen megcsináljuk egymásnak az adott munkát!
  Kiszámoló, te melyik szakmát választod? 🙂

  Unokatesóm közgazdász, angolul végzett. Összeálltak egy orvossal, meg pár hasonló ember és kitalálták, hogy mindenki más építőipari szakmát tanul ki és így elvállalnak komplett házakat.

  Mivel lakatos, burkoló, villanyszerelő már lett a csapatban (értsd: a doki, a könyvelő, a mittudomén ki ezeket kitanulta), ő asztalos lett.

  Tökre komolyan. Nem ért hozzá, nem szereti, nem akarta csinálni, de így lesz teljes a csapat. Úgyhogy ő lesz az asztalos a csapatban.

  Az ég irgalmazzon az ilyen építőipari szakiktól.

 • Stiel
  MKKP-nak volt egy olyan ‘ígérete’, hogy a befizetett adók 10%-át egyszerűen zsebreteszik, viszont a maradékot tényleg a legjobb tudásuk szerint fordítják a köz javára.
 • gaborr
  Volt már szó 14. havi nyugdíjról is:
  youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
  Azóta is várják szegény nyugdíjasok. Persze tudom, a korábbi miniszterelnökünk az oka.

  Na de vissza a témához, itt lesz az ideje befagyasztani az építőipari árakat is 3 évvel ezelőtti szinten! 😉

 • Gábor
  Egy rakat szakmunkát meg lehet önállóan tanulni és lehet, hogy nem sikerül elsőre jól csempézni, vagy bojlert javítani..stb, de ha magadnak csinálod, akkor másodikra, vagy harmadikra már menni fog. Nem kell másnak elvállalni, de magadnak miért ne? Persze lesznek hibák, tanuló pénz, mint mindig. Ne kell félni a kétkezi munkától, szerszámoktól.
  Amúgy meg pár kivételével nem keresnek csillió pénzeket a szakik. Rengeteg festő, villanyszerelő, kőműves, fűtés szerellő stb kollégám van a gyárban akik maszekban igényes munkát végeznek, keresik is őket. De mert elegük volt a “hülye” megrendelőkből és elvárásokból, visszaadták a vállalkozóit és már megválogatják kinek vállalnak el akár kis munkát is.
  Inkább dolgoznak a gyárban, mert a nyugalom fontosabb és ők is lenézik a lehuzós szakbarbárokat.
  Szóval diploma mellé bátran tessék szakmát tanulni, ártani nem árt.
 • Farhátkapitány
  Ne húzd fel magad Miklós!

  Itt már csak két út maradt.

  Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan 🙂

  Egyébként most néztem meg a Nagy Dobás című filmet, ajánlom figyelmetekbe.

 • Győzzetek meg
  Lehet itt ekézni a kormányt,de rajtam sokat segítettek, eddig minden húzásukkal csak jól jártam. Nem foglalkozom egyébként a politikával, mert állandóan azt látom, hogy megy a köpködés, meg felkorbácsolja az indulatokat, ebből én köszönöm nem kérek.
  Szóval lehet majd mondani rám, hogy a “megvett nyáj” közé tartozok, de nekem semmi bajom a vezetéssel, én igenis nekik húzom az X-et. Leginkább azért, mert nincs tőlük jobb… értem én azokat a problémákat amikről Miklós is írt már többször a blogjában, de mutassatok olyan pártot, aki úgy alkalmas az ország vezetésére, hogy még jobban is csinálja mint a jelenlegi.
 • Iskola
  @Naív választópolgár
  Csak én nem látom a problémát? Hol a gond az oktatással, az egészségüggyel meg ezekkel? Jártam a közelmúltban kórházban is, oktatási intézményekben is, de én épp az ellenkezőjét látom: rengeteg fejlesztés, és támogatás, komoly állami pénzekből fejlesztések. Lehet azért mert Debrecenben élek és ide tolják a lóvét?
 • KL
  “Kapuszerelő már ki se jött javítani, annyi a munka, hogy csak újat telepítenek, abban van a haszon, 20-30 ezer forintért nem jönnek ki egy 20 perces munkára. Mondom köszi, akkor ha nem rendelek új motort, akkor meg sem csinálja senki az érintkezési hibát? (Az infra adta meg magát, ami nem engedi, hogy rácsukd a kaput valamire. Egy filléres alkatrész, de tudni kell kicserélni.)”
  Hát szerencsére ez még nem hatósági áras, ígérj neki 50e-et, 100e-et, 200e-et, félmillát. De csak akkor, ha fontos.
 • Csizkek
  ” Hol a gond az oktatással, az egészségüggyel meg ezekkel? Jártam a közelmúltban kórházban is, oktatási intézményekben is,”
  A jartam mit jelent? Latogattad az intezmenyt vagy igenybe vetted a szolgaltatasat? Kb annyi a kulonbseg mint megnezni egy hipermodern bortont vagy bekoltozni:)
  Valoszinuleg csak latogattad, kulonben nem kene magyarazni.
  Amugy Debrecenbe tenyleg dol a zs. Kosat meg kell valasztani, de mindig is ner kozpont volt. Ott nem lenne gond egy nepligeti feluljaro. Mar epult volna ketto is..
 • Csizkek
  ” eddig minden húzásukkal csak jól jártam. ”
  Ilyen mindig van, vkik jol jarnak. Az ember meg gyarlo, maganak nem akar mast. A tobbi meg le van sz.rva. Miert akarod, hogy meggyozzenek?:)
 • aLáthatatlanKéz
  Én örülök neki, hogy meghosszabbítják.

  Az egész világon gazdasági válság van. Mindenhol magas az infláció. Vicces, hogy egy gazdasági blogon ez kimarad és az átlag olvasónak az van sulykolva, hogy ez csak magyar jellegzetesség.

 • Mongúz

  Majd szólj lécci, ha az állam által hozzád vágott 60M nélkül is boldogulnál, és akkor majd meggyőzlek.
  Gratulálok egyébként mindenhez, amit én (is) vettem nektek, szívesen, használjátok boldogan.

  Tőlem eddig csak elvettek, és folyamatosan elvesznek, annyit amit te 10 élet alatt sem tudnál megkeresni. Ezért én életemben először nem rájuk szavazok, nagyon elegem van már ebből. Nekem a fiatalságom vette el a “fiatal” demokraták szövetsége.

 • Tristan
  Egyre feltunobbek, hogy megjelentek itt is a fidesz trollok akik szandekosan felreertenek mindent es elteritik a beszelgetest amint olyan hir jelenik meg amiben akarcsak egy kicsit is benne van a kormany kritikajanak a lehetosege.
 • Kíváncsiskodó

  Szerintem az a baj, hogy nem látod át, mekkora a rombolás, amit okoznak. Azért, mert a “megvett nyáj” közé tartozol ezért “elkápráztat”nak és csak a magad szempontját látod. Másoké pedig nem érdekel. El kell menni tömegközlekedésre, városba, arcokat nézegetni. Nem akarlak meggyőzni, bízom benne, hogy idővel minden és mindenki a helyére kerül. Lehet kicsit várni kell rá, és lehet fájni fog, de a helyére kerül.

 • Csizkek
  “ Szerinted normális, hogy egy festő havi 2,5 milliót keres, amikor a diplomás átlagfizetés sincs 400 ezer az országban?”

  Egy tanar meg alig 200k nettoert melozik. Ha nem lenne corona, orvos es apolo is felpenzert dolgozna. Mentos mennyiert dolgozik, mikor elviszi a milliomos kozgazdasz-festot:) ha lefejel a letrarol? Rendor, tuzolto?
  Vhogy a ner hivek fejeben nem all ossze, hogy ezek a dolgok osszefuggenek.

 • Csizkek
  ” Vicces, hogy egy gazdasági blogon ez kimarad és az átlag olvasónak az van sulykolva, hogy ez csak magyar jellegzetesség.”

  Esetleg gyakorold az erto olvasas kepesseget. Elorebb jutsz, mint a hasonlo okossagokkal.

 • Pettya
  valószínűleg csak a beígért, EU pénzből megoldott frissen festett falakat vetted észre. Érdemes lenne egy pillantás vetned a várólistákra, a kórházi fertőzésekre, az elfekvőben egy látogatást tenned (észre veszed melyik beteg után nem tömködik az ápolók zsebét). Egy kis statisztikai elemzés sem ártana… 6év N.o. után van összehasonlítási alapom, ott nem az a probléma, hogy honnan szerzek WC papírt, hanem melyik kvázi éttermi menüt válaszam ebédre, miután a lelkiismeretes 30-40-es orvos teljeskörűen ellátott. Ráadásul annyi ápoló van, hogy egy hét alatt mindig lehet újjal találkozni. Mindig azzal érvelnek ezek a marketingpolitikusok, hogy GDP arányosan kicsivel többet is költünk egészségügyre, csak hogy ott 25x nagyobb a GDP, remélem érted már :). Ne azt nézd hol vagyunk, hanem hogy mire lett volna lehetőségünk… Ápr3án egyvalaki biztos nem nyer: Magyarország
 • Megyeszékhelyről

  Na és mit láttál az iskolában? Mert ahova én járok ott például olyan jól szellőznek az ablakok, hogy a diákoknak a termek 80%-ban le se kell vetniük a kabátjukat télen. A tanárok nem használhatják/rendelhetik meg a mozaikos tankönyveket, mert csak /pedig vannak tárgyak, amikből a Mozaik tankönyvei világszinvonalúak, és nem pdf-t értenek digitális tankönyvön/.
  Ha a központilag összeálltott tananyag nem feltétlenül tartalmazza a vizsgán kért témakört, akkor így jártak. Hogy az igényelt alkatrészeket, nyersanyagot megkapják vagy nem az ilyen lottósorsolás szerinti biztonságú, persze az igényléskor többszáz oldalas leírás kell, hogy miért kell az a kapcsoló az áramkörhöz. De az is vicces, amikor a takarítók és az irodisták kapnak béremelést, de az oktató tanárok nem. Nem értem, miért nem elég nekik az a 240-250 ezer amit kézhez kapnak? Ja és ez a preferált szakképzés.
 • Csizkek
  “ Egyre feltunobbek, hogy megjelentek itt is a fidesz trollok akik szandekosan felreertenek mindent es elteritik a beszelgetest ”

  Jaja, ezek tudatosan alkalmazott “ervelesi hibak”, tipikus ner kommunikacios strategia.
  Szalmabab, relativizalas es hasonlok.. biztos jol fizet ez is:)

 • Győzzetek meg
  Több milliós havi kerestem volt tavaly adózás után. Tehát a hozzám vágott 60m (ami valójában inkább csak a fele) ugyan jól jött, de anélkül is megvolnék. De nem csak családi támogatásokra kell gondolni: nekem nagy segítség hogy Kft mellett Kata-zni is tudok, ráadásul eredeti 6m helyett már 12m-s kerettel. Továbbá a környezetemben minden fejlődik, illetve azt látom hogy más is jól él, mi több bővőlködik. Általánosan tapasztalom a fene nagy jólétet, de lehet szerencsés miliőben élek.

  Igen, ezt el tudom fogadni, ebben lehet igazság.

  Ugye tudod, hogy ha te kft mellett katázol, csak azért, hogy kevesebb adót fizess, azt úgy hívják, hogy nem rendeltetésszerű joggyakorlás, vagyis visszaélsz a joggal. Ha erre rájön a NAV és nem tudsz egy igazán jó indokot, miért van két céged, akkor nagyon megbüntetnek?

 • Attila
  Mindenki frusztrált ezektől a támogatásoktól, rengeteg további feszültséget kelt a társadalomban.
  Egyszerű azt mondani tessék itt van nesze pénz, mint felfejleszteni bármely állam által nyújtott szolgáltatást.
  A 10 év Magyar lakcím és népesség gyarapodás ezt értékelik, miért is fontos tényező most ez?
 • Iskola
  @megyeszekhelyrol Testvérem tanár egy középiskolában, van némi rálátásom. Én úgy látom komoly támogatásokat kapnak errefelé az intézmények. Nem hogy a falat le tudják festeni, új épületek épülnek folyamatosan (egyetemi épületek, középiskolai torna termek, új óvodák… pár példa a közelmúltból… de épp a minap kelentettek be egy új fejlesztést).
 • Neerpelt
  Kiemelés tőlem:

  “Lehet itt ekézni a kormányt,de RAJTAM sokat segítettek, eddig minden húzásukkal csak jól JÁRTAM.”

  Ezt hívják magyarul nagyon találóan EGYÜGYŰSÉGNEK.

  Van még két bő hónapod leszokni róla, felnőni és szavazni egy IGAZI JOBBOLDALIRA, mondjuk Márki-Zayra.

  “Leginkább azért, mert nincs tőlük jobb…”

  A Fidesznél csak jobb van.

  Győzzünk meg? Ha felhagysz az együgyűséggel, már nincs is rá szükség.