Új bankszámla a CIB-től: CIB Eco

Hétfőtől új bankszámla-csomag kérhető a CIB Banknál, a Cib Eco.

Ha legalább a mindenkori minimálbér a számlára érkezik (nem előírás, hogy tényleg munkabér legyen), a számlavezetés ingyenes, egyébként 1.890 Ft/hó. (Ezt a negyedik hónaptól nézik csak, addig mindenképpen nulla forint a havi díj.)

Az utalás és csoportos beszedés díja internet-bankon keresztül 0,3%, vagyis csak a tranzakciós adót kell fizetni. Ráadásul ez sem kell megfizetni 2017 április 30-ig.

Ha egy éven belül fel akarod mondani a számlát, akkor 3.500 forint a büntetés. (Vagy díj, ahogy tetszik.)

Számlacsomag-váltás pedig 1.129 Ft.

Az állandó átutalás módosítása vagy törlése 300 Ft/alkalom. (Vicces bújtatott költség….)

A legolcsóbb bankkártya 2.900 Ft évente.

Hirdetmény itt.

Egy jó csomag, főleg az első évben, de utána sem vészes, hogy csak az adót kell fizetni. Ha tippelnem kell, ide akarják majd átterelni a jelenleg Online csomagban lévőket is. (Ez csak egy megérzés, nem tudok semmi tényt, hogy megszűnne az Online, de az lenne a furcsább, ha nem lépnék meg hamarosan.)

Share

68 hozzászólás

 • tamás
  rögtön nekem is az jutott eszembe, hogy online helyett van és majd azt kivezetik… na nekem ez nagyon nem jó, többszörös szlavezetési díj (nincs bérjellegű utalás a számlámra) és az eddigi ingyenes utalásért is fizetni kell majd… 🙁
 • d4n13l
  “a számlavezetés ingyenes, egyébként 1.890 Ft/hó.”

  Azert ez eleg pofatlan.

 • headset

  Nem kell munkabér:
  “Havi számlavezetési díj
  legalább a mindenkori nettó minimálbér összegét elérő jóváírásnak a
  díjfizetést megelőző hónapban a számlára történő beérkezése esetén. 0 Ft”

  Egy év múlva fel lehet bontani, addig minden átutalás ingyenes.

  De, ahogy akarod 🙂

 • Kiszamolo
  D4, miért, a 11 ezer forintos díj, ha nem teljesül a Rafi Gold-nál a feltétel, azt akkor minek hívnád?

  Nyilván arra mennek, hogy tegyél róla, hogy ennyi érkezzen a számlára.

  Ez jöhet bárhonnan, nem kell munkabérnek lennie.

 • headset
  A kártyadíjat meglehet spórolni SBERBANK Fair számlával.

  A kártya és a számlavezetés ingyenes, ha van 4 tranzakció (vásárlás, csoportos beszedés) összesen legalább 50 ezer forintért.

 • d4n13l
  Mea culpa, elso olvasatban valamiert ugy tunt, hogy amennyiben csak minimalber jon, akkor ingyenes, ha annal TOBB, akkor pedig havi 1 890 Ft. Ne kerdezd, hogy miert igy jott le…
 • Kiszamolo
  D4, javítottam, hogy egyértelműbb legyen.
 • akk
  van olyan számla, ahol tényleg ingyenes az utalás és a 0.3% tranzakciós adót sem kell megfizetni(átvállalja a bank)
 • hz70
  SZvsz az Erste privilégium L -most a legjobb. Aki most nyit, annak 2019.03.01-ig biztosan nem változnak a feltételek. Nekem most pl. két ingyenes számla közt megy állandó utalással a havi 150.000, így egyik banknál sem fizetek semmit, csak kártyadíjat)
  Privilégium L-el pont a megszűnő kh zérót sikerült kiváltani.
 • dinnyesbacsi
  én is arra gondolnék, hogy megszűnik az online csomag 🙁
 • szocske
  Ahhoz, hogy az online megszűnjon, elég lett volna a kartyazo. Persze ettől meg megeshet, hogy most fogják megszüntetni, amikor a zéró helyett elég sokan megnyitották 🙁
 • Sityu
  “…jóváírás érkezik átutalással (a saját számlák közötti átvezetés, illetve készpénzes befizetés nem számít bele a jóváírási összegbe) a bankszámlára …”
  Akkor ha jól értem, hogyha egy másik bankban, ugyanazon a néven lévő számláról érkezik a pénz akkor az nem fog beleszámítani? Vagy a “saját számlák közötti átvezetés” csak a bankon belülire vonatkozik?
 • Kiszamolo
  Átvezetés: bankon belül. Átutalás: GIRO-n keresztül, vagyis másik bankból.

  (Bár nem mindegyik bank alkalmazza ezt a szóhasználatot következetesen.)

 • Sityu
  Köszi, akkor a héten el is intézem a váltást.
 • Cold Heart
  Egyébként van olyan bank, ahol ténylegesen munkabért kérnek?
  Én augusztusban nyitottam axa oké 4-t, az online felület munkabérről beszélt, aztán a hirdetményt végigolvasva ugyanez volt, elég, ha külső számláról jön. – és azóta is ezt csinálom, külső számláról utalgatom havonta.- a citis nullásról, onnan nem szórtak ki.
  Idén mindkét bankomat átveszi egy másik… ilyenkor legkésőbb mikor kötelesek tájékoztatni arról, milyen csomagot ajánlanak?
 • Kiszamolo
  Több bank ellenőrzi, hogy szerepel-e a munkabér, vagy hasonló szó a közlemény rovatban. Persze ezt is ki lehet cselezni, mivel gép ellenőrzi. Elég beírni a közleménybe, hogy nem munkabér (csak nehogy a NAV belekössön) és máris jó lesz.
 • Topfly
  KATA-ra is jó a számla?
 • pokuszhok
  CIB-nel januartol suttyomban bevezettek a befektetesi szamlara is 0.15% dijat, en legalabbis nem lattam ertesitest rola. Kicsit meglepett mikor meglattam a jokora minuszt a szamlan, negyedevenkent vonjak le.
 • senkifia
  “KATA-ra is jó a számla?”

  Amig AFA mentes vagy, igen.

 • Cold Heart

  akkor vhol ellenőrzik…
  tényleg csak az Axa miatt merült fel bennem, ott a reklámban abszolút munkabérről beszéltek, a hirdetményben meg nem. az ügyintézőnél külön rákérdeztem, hogy jól értelmeztem-e, azt mondta, igen.

 • maverick
  Cetelem számla? Elvileg ingyenes az utalás.
  Kár lenne az Online csomagért, régóta azt használom, de valóban sanszos,hogy ebből átterelés lesz.
  CIB régen jó bank volt, az Online az utolsó jó húzásuk, nem is nagyon lesz miért maradni,ha ezt a terelést meglépnék.
 • Gabor33
  szerintem ez mindig is volt. állományi díj, úgy hívják, nem?
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  A Cetelem takarékszámla, csak a folyószámládról fogad átutalást és csak oda lehet visszautalni róla, valóban ingyenesen.
 • Manolin
  Jómagam is Online számlát használok, azonban azt nem tehetik meg h maguktól átállítják erre az új számlára, nyilván választási lehetőséget adnak ha esetleg meg kívánnák szüntetni az Online-t. Egy évig még egészen biztosan élni fog az Online számla, aztán meglátjuk mi lesz, végülis ez az egyetlen bank ahol még van ingyenes utalás ilyen összegű jóváírás (50ezer) esetén. Gondolom díjmentes a váltás Ecora.
 • senkifia
  “valóban ingyenesen.”

  Tranzakcios ado..?

 • Édes Gábor
  Én múlt héten intéztem Erste Privilegium L számlát, ott 150eFt a követelmény, de cserébe minden ingyenes :utalás, csoportos beszedés, kp felvétel saját atm-ből korlátlan számban. Anyám utal nekem én vissza. KATÁ-s vagyok, havi 50eFt-t befizetsz állam bácsinak a többi ami számlálva van legálisan a tied.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Úgy látom, a Cetelem átvállalja a trn. adót.
 • Cold Heart
  most nézem, hogy axanál a tavaly még 3%-os kamat 3 hónapra 1.25%-ra esett (pár napja még 2.5% volt, csak pont most jön a forduló)

  basszus. van értelme még bárhol lekötni?

 • Eltévelyedés
  6 év külföld után, (GB, US, HK) elszomorit, hogy ez egy jó számlacsomagnak minősül Magyarországon. Csak egy Magnetes számlám van otthon, aminek NINCS dija(kb nincs pénzmozgás rajta), de nem tudom hogy alakulna, ha gyakran használnám, utalgatnék róla.

  De a lényeg, hogy világi összehasonlitásban az olyan bankszámla, amiért felmerül a fizetés lehetősége komoly extra szolgáltatás nélkül, az olyan… hogy is mondjam. Szokatlan.

  Mikor látják be az urak, hogy amig van számlavezetési dij, utalási dij, tranzakciós dij (WTF), felmondási dij, SMS dij, bankkártya dij, addig fel sem merül, hogy hazaküldjek egy forintot is?

 • Kiszamolo
  Eltév, amíg a bankok több különadót fizetnek be, mint az összes többi vállalkozás összesen adót fizet, addig örülni kell, hogy csak ennyibe kerül a bankszámla.

  A banknak minden utalásod és bankkáryás vásárlásod 0,3%-ba kerül, a pénzfelvétel 0,6%-ba és ez csak az egyik adó a sok közül.

 • sifrr
  Kiszamoko!
  A bankkártyás vásárlás adója éves szinten maximált.
  Érintős kártya esetében 500.-/év, sima kártya esetén 800.-/év.
  Ezt az adót akártyadíjakba már rég beépítették a bankok, tehát vásárlásonként adót számolgatni értelmetlen.
 • Zenith
  :
  Ugyanezek a bankok 2-es szorzót használnak a kamatmarzs számításakor, szóval visszajön az. Inkább az a furcsa, hogy ahol tényleg van pénz érkeztetés (150 felett), esetleg betét, azt miért ilyen kevés bank premizálja? Ennyire tőkebőség van?
 • nnk
  Engem is ijesztgenek már régóta, hogy meg fog szűnni az Online szlacsomag. Remélem, hogy mire megszűnik, kijönnek valami tényleg elfogadható csomaggal.
 • szocske
  A vicces inkább az, hogy szinte minden bank elég magas bejövő utalás jóváíráshoz köti a kedvezményes számlavezetést.
  Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy minden hónapban körbeutalom a megfelelő összeget a 3-4 számlám között, így ezzel minden banknak generálok egy 500-1000Ft-os tranzakciós adó fizetési kötelezettséget.
  Nekem egyszerűbb, nekik olcsóbb lenne, ha nem kellene teljesíteni ezt a feltételt…
 • szocske

  kiszámoló meg szokta írni a jobb lehetőségeket, ha rákeresel két dolgot ajánlott a közelmúltban:
  cetelem takarékszámla, kb. 2,5% mínusz kamatadó
  BNP paribas, 2,2% mínusz kamatadó

  Amit még hozzá lehet tenni, de inkább nagyobb összegre, hosszabb távra:
  – államkincstár
  – egy fundamentás trükk: hozamleső, állami támogatásról lemondással. 3% kamat adómentesen, hátrány, hogy van 9000 Ft nyitási díj, 150Ft havi számlavezetés és ha kell a pénz, csak 3 hónap kiutalási idővel jutsz hozzá.
  Viszont a nyitástól akár 10 évig garantál a 3% kamatadómentes hozam, akkor is, ha közben negatív kamatok lesznek a bankszámlákon. (persze akkor sem lesz több, ha visszatérnek a tizenszázalékos kamatok, de akkor nem kötezelő használni)

 • szocske
  (egy kiegészítés: államkincstárnál és fundamentánál lehet befizetni hitelkártyával, ami azonnali, tehát előre kifizetett 1-4% extra hozamot jelent megfelelően kiválasztott hitelkártyával. Szóval akár több is lehet, mint maga a kamat…)
 • Tamás

  a 3% hogy jön ki?

  A konkrét terméknél a honlapjukon oda van írva, hogy 3%, de van ott egy táblicsku, amiben az szerepel: EBKM állami támogatás nélkül 2.25%..

 • Családfő

  Az Államkincstárnál melyik hitelkártyával működik a visszatérítés?

  Citilife már jó ideje nem ír jóvá semmit, de tudtommal más bankok is hasonlóan “letiltották” ezt a kiskaput. Van titkos versenyző?

 • szocske

  a számításnál ők azt feltételezik, hogy kifizeted a teljes számlanyitási díjat 50-100ezer Ft között, havi 20 ezret fizetsz be, és fizeted a 150 Ft havi számlavezetést.

  Én viszont úgy számolok, hogy
  – a minimum (9000Ft) számlanyitási díjat fizetem
  – nem havi 20ezret, hanem többet fizetek be, így a 150Ft számlavezetés kevésbé csökkenti a hozamot
  – hitelkártyával fizetek, erre minimum 1% visszatérítés jár, kp-ban.

  A számlán tárolt összegtől és az esetlegesen használt hitelkártyától függően lehet a hozamod valahol az általuk megadott 2,25 és 7% között.

 • szocske
  én magam egyet sem használok/teszteltem, de úgy tudom akad még olyan bank, akinek a kártyájával működik, majd biztos jön vki, akinek saját tapasztalata is van és megsúgja a tutit.
 • kridli
  FHB ad kincstárra is, de ott max 4ezer visszatérítést adnak havonta.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Biztosan elég a minimális nyitási díjat fizetni? Én az Ersténél kötöttem és arra jutottam, hogy (ha nem kell hitel) a szerződéses összeget úgy kell meghatározni, hogy a futamidő végére annyi legyen a tényleges befizetett összeg az állami támogatással együtt, mert ha a szerződéses összeg alacsonyabb, akkor a további befizetést visszautasíthatják. Így 4 éves szerződés esetén 13000 Ft körüli nyitási díj adódott.
 • szocske
  a fundamentánál jelenleg működik a túlfizetés. Esetleg az ügynökök rémísztgető telefonhívására lehet számítani, hogy módosíts szerződést, mert megeshet, hoyg nem fogsz kapni támogatást a túlfizetésre (de fogsz).
  Ha viszont nincs szükség áll.támogatásra, akkor végképp nincs mivel riogatni nekik.
  Ha én ma megnyitom a számlát, egyből aláírom az állami támogatásról lemondó nyilatkozatot, akkor máris befizethetek akármennyit, arra járni fog a 3% kamat.
 • doboz
  Re: hz70 2016-04-30 at 14:06

  ” Privilégium L-el pont a megszűnő kh zérót sikerült kiváltani.”

  Mondták már fel bárkinek a KH Zérót? Nekem továbbra is él, a tájékoztató levél óta semmi hír felőlük….

 • mzsombor

  Még nem, pedig én első körös vagyok. Majd küldenek rendes felmondólevelet, onnantól két hónap.

 • headset
  Nyitottam egy CIB ECO-t.

  A bankkártya nem kötelező. Az SMS szolgáltatások sem.

  Az internetes belépéshez lehet okostelefonos applikációt választani. Gondolom ez generálja a belépési kódot.
  Akinek nincs okostelefonja, tokent kell használnia. Ez havi 56Ft.

  A postázott havi kivonat ingyenes.

 • pokuszhok
  Tolem meg sosem vontak ilyet eddig, feltunt volna ha minuszba megy a szamla, de a CIB szerint is januarban vezettek ezt be, a megemelkedett BEVA koltsegekre hivatkoztak.
 • hz70
  re: doboz 2016-05-02 at 13:45
  még márciusban mentünk be, mert küldtek levelet, h meg fog szűnni.Akkor azt mondta az ügyintéző, hogy április végéig próbálják átterelni a népet más csomagba, majd májusban elkezdik postázni a felmondást annak, aki nem váltott(fel is írtam, hogy kb. júl.31-ig fog működni a zéró). Most 3 ingyenes számla közt kering a pénzem havonta:)
 • gaborr
  hmm.. megnéztem nekem tavaly minden negyedévben vontak le állományi díjat 600ft-ot, most áprilisban meg 2468ft-ot. (nagyban nem változott az állomány) Nézem a kondíciós listát, és ott az van, hogy 0,15 %/év + Kiegészítő állományi díj. A kiegészítő állományi díj jelenleg nulla, de már előkészítették, hogy ilyet is bevezethessenek, és pont 30millió forintig fizetendő ami nagyon összecseng a 100.000€-val. :S bosszantó, hogy nem tudom megnézni, hogy mi volt a kondíciós listában a múltban. Online díjcsomagban vagy?
 • PPD509
  Tegyük fel, hogy nyitunk 1 Erste privilégium L számlát nekem és egyet a feleségemnek.
  A sajátomra befizetek 150e ft-t, ami elutalok a feleségemnek, majd ő vissza (megjegyzésben NEM MUNKABÉR-t írok, ezt beállítom állandóra 1 napos csuszással).
  Így kapok 2 teljesen ingyenes számlát, ahol ha jól látom csak SMS költség lesz.
  Ja és 2x 3127ft/év a kártyákra.

  Lehet gond, hogy egymásnap utalunk?