Megújult kalkulátorok

Ádám nem bírta tovább nézni tétlenül, hogy sok cikkbe tettem bele kalkulátort excel táblában, ezért csinált egy online kitölthető kalkulátorgyűjteményt, amit itt érhettek el.

Az első egy (lakás)hitel és hitelkiváltás kalkulátor. Írd be, mennyi összeget szeretnél felvenni, kamatnak írj be 3-4,5% közötti értéket, ez most nagyjából a piaci realítás és játssz vele nyugodtan. Emeld a futamidőt, csökkentsd a kölcsön összegét és a többi. Látod havi lebontásban is, mennyi a havi törlesztő kamatrésze és tőkerésze, illetve mennyi az aktuális tartozás.

Ha hitelkiváltáshoz használod, add meg azt is, mikor vetted fel a hitelt és az új hitel paramétereit.

A megtakarítási kalkulátor abban segít, mennyi pénzed lesz, ha most van X ezer forintot és Y-t teszel hozzá havonta a megadott időszakon keresztül. Hogy ne csapjon be az infláció, érdemes csak infláció feletti kamattal számolni és nem elfelejteni, hogy a havi elrakott összeget is növelni kell inflációval.

A mennyit tegyek félre nyugdíjra, autóköltség-kalkulátor, bérlés vagy saját lakás és a többi kalkulátor azt tudja, ami a nevéből kiderül.

Ha valami hibát találtál, vagy szeretnél további kalkulátorokat is látni itt, jelezd a hozzászólásokban.

Addig is köszönjük Ádám munkáját.

Share

29 hozzászólás

 • Laki Gizi
  köszönjük a tool-okat. nyugdíjmegtakarítás számait látván sírni támadna kedvem, pedig nem keresek rosszul.
 • Tamás
  Tanácsot szeretnék kérni: ha van egy már aláírt hitelszerződésem, amiben pontosan meg van határozva a kamat (3,5%), a hitelösszeg (34,5m), a futamidő (179 hónap) és a havi törlesztőrészlet (248 506), de ez utóbbi nem felel meg egyik kalkulátor (MNB, linkelt, stb.) által számolt összegnek (247 640) se, közel havi 1000 forint a differencia, akkor lehet valamit tenni?

  A “miért”-re érdemi magyarázatot nem tudtak adni (“ennyit számolt a gép”), számítást nem tudtak mutatni a bankban.

 • Inevitable
  Kis pontosítás a lakáskiadóshoz:
  “Lakáskiadás utáni adó mértéke (évi 1 millió felett EHO is van!):”
  Már nincs, 2018-tól törlésre került
 • Kiszamolo
  Tamás, ha úgy érzed, becsaptak, e-mailben kérj magyarázatot a banktól és cc-be írd bele az ugyfelszolgalat kukac mnb.hu címet is, de úgy, hogy a bank is lássa, hogy ők is megkapták. Ne aggódj, megnyugtató választ fogsz kapni maximum 30 napon belül. 🙂
 • Milán
  Kimaradt a biztosítás 😉

  Üdv,
  Milán

 • Fijú
  @Tamás: úgy látom, hogy a kalkulátorokban nem beállítható, hogy időszak eleji vagy végi a törlesztés (~hó elején vagy végén törlesztesz). Az excel RÉSZLET képletben ez magadható, lehet az okozza az eltérést, hogy a “másiakt” kell kiválsztani (és sajna épp a logikustól ellentétes beállítás alalpján lehet összehozni a banktól kapott törlesztővel a saját számítást).
 • Gábor
  Technikai kérdés. A bank minden évben küld egy kimutatást, hogy a következő évben melyik hónapban mennyi lesz a tőke, és mennyi a kamattörlesztés (a későbbiekről pedig éves összesítés van). Namost, ebben a táblázatban a tőkerész alakulása egyáltalán nem mutat olyan szép, szabályos görbét, mint ami a tankönyvi képletből következne, hanem úgy ugrál fel-le, mintha az Alpok kontúrját nézné az ember. Ennek tudja valaki a magyarázatát? Hosszabb távon nagyjából kijönnek a számok, de ez a havi össze-vissza ugrálás zavaró.
 • Árszintya úr
  A nyugdíjkalkulátornál nem értem a lényeget.

  “Mennyiből szeretnétek megélni mai árakon az állami nyugdíj felett?” Oké, tiszta sor, mennyit szeretnék pluszban az állami nyugdíj felett kapni havonta. (ha jól értem)

  “Nyugdíjcélra eddig félretett összeg, vagy várható örökség (csak a nyugdíjcélú megtakarításra szánt része!!!!):”

  Ez az, hogy MOST, vagy várhatóan mennyi lesz a nyugdíjra félretett összeg ugye?

  Na már most, beírok a havi megélhetéshez +200ezret
  Az eddig eltetthez 1 milliárdot, akkor a havonta elrakandó összeg milliós nagyságrendű. Miért? 🙂

 • BNew
  Off: A KHR-listát magánszemélynek csak a két tanúval ellátott formával lehet lekérdezni a bankban, vagy az utcáról besétálva is? Előre is köszönöm.
 • Grza
  @Gábor Ez azért van, mert a tankönyvi képlet alapvetően 1/12-del számol (az Excel RÉSZLET függvénynél is úgy szokták beállítani hogy 240 részlet!), de a bankoknál kötelezően 1/360-nal kell számolni a kamatot, a valós törlesztés pedig napra kalkulálódik.
  Ebből adódhat természetesen a fenti törlesztőrészlet-eltérés is, illetve az ugrálás! Ráadásul a törlesztést elvileg munkanapra kell időzíteni, ami tovább torzítja a dolgot!)
  (Pl. Január 8 – Február 8 között lenne 31 nap, de február 8 szombat, ezért február 10 lesz a törlesztés napja.
  Ezáltal a február 10. esedékességre 33 napnyi kamat esik, míg feb.10-márc.8 közé már csak 27 nap!
  Na most tegyük fel hogy tőkét nem törlesztünk, az éves kamatláb 5%, a tartozás 1 000 000Ft.
  A február 10-re eső kamat: 1M * 5% / 360 * 33 = 4583,3 Ft.
  A március 10-re eső kamat: 1M * 5% / 360 * 27 = 3750 Ft!
  Tehát van egy erős 800Ft különbség a kettő között!)
 • Ádám
  Árszintya úr jogos! 🙂
  Most már jó lesz
 • Kiszamolo
  Ádám, ha már itt vagy. Kellene ez is, ha nem gond: https://kiszamolo.hu/koltseg-kalkulator-nyugdijbiztositashoz-is/

  Köszi.

 • HD
  Köszönjük ez jól fog jönni! Arra van lehetőség ,hogy belekerüljön a korábban már itt megosztott előtörlesztési kalkulátor is?

  Köszönettel:
  HD

 • Kiszamolo
  Kérni csak linkkel együtt lehet. 🙂 Melyikre gondoltál?
 • Kornél
  Nem teljesen kalkulátor, inkább app lenne, de felmerült bennem, hogy ha be lehetne írni, hogy milyen máp+ kötvényeim vannak, jelezné, hogy mikor melyiket vehetem ki költségmentesen. Nincs kedve valakinek megírni? Szerintem sokunknak lenne hasznos 🙂
 • HD
  Ez volt itt megosztva korábban az egyik cikkben és ennek is jó hasznát vettük. 🙂

  csaba504.github.io/hitel_torleszto_kalkulator/

  üdv.
  hd

 • Ádám
  Hozzáadva!
 • Gábor
  Így már érthető, köszönöm 🙂
 • FIRE-86
  Én is ezt kérném bele:

  csaba504.github.io/hitel_torleszto_kalkulator/

  Eddig ezt használtam

 • V
  en google calendarban vezetem a kotvenyeimet, lehet “recurring event”-kent definialni pl 6 havonta kamat esedekesseget, elotte 1-2 nappal emlekeztet, “end date” meg a lejarat napja. Nem kell tulbonyolitani. Amugy ha jol emlekszem a webkincstar feluleten is van vmi esedekessegi naptar, onnan kilesheted
 • Bálint
  Apró hiba:
  Lakáskiadás mint befektetés kalkulátornál a “A lakás vételára:” mértékegysége évként van megadva.
 • L
  Sziasztok,
  Még új vagyok itt és nem igazán ismerem ki magam a kalkulátorokban. Mostanában egyre többet hallani az állampapír befektetésekről. Tudnátok abban tanácsot adni, hogy hogyan tudom kiszámolni azt, mennyi lesz a nyereség abban az esetben ha minden hónapban rendszeres megtakarításként állampapírt veszek? A gondom az, hogy az állampapír fix lejáratú. Tehát ha havonta a fizetésem egy részéből veszek papírt akkor azt nem tudom pl 3 év múlva felhasználni mert nem ugyanakkor jár le a kamat illetve nem is tudom, hogyan számoljam ki a 3 év múlva várható nyereséget.
  Pl havonta 100 ezerért vennék állampapírt minden hónapban 36 hónapon keresztül az első 100 ezres címlet az 3 évet kmatozna de az utolsó havi már semennyit?
  Valamint az is érdekelne, hogy a Prémium Euró Magyar Állampapír jobb befektetés e mint a sima MÁP vagy PMÁP hiszen itt várhatóan az árfolyam nyereséget is megkapjuk?
  Köszi
 • Műzlikiller
  Nagyon szépen köszönjük a szép új kalkulátorokat.

  Lehet nálem van a baj, de amikor a hitelkiválto hitelkalkulátort nézem, és a régi hitelnél törlöm a dátumot, akkor helyből üres, fehér képernyőt hoz be a honlap – még vissza se tudok menni a kalkulátorokhoz, csak a cím panel meg az oldalsó panel jelenik meg.
  A probléma többször is jelentkezett, google chrome-ot használok.
  Ha kell, csinálok képernyőképet is.

  Üdv.

 • Kiszamolo
  Ádám, van egy melyik állampapírt válasszam kalkulátorunk is. Azt esetleg? 🙂

  Ja és még egyszer köszi az eddigieket is.

 • A80
  A kamatszámítás során is alkalmazzák a bankok az always customer looses elvet. Hitelnél jellemzően 360-al osztják a kamatot és természetesen 365/366 napra kell megfizetni. THM egyébként tartalmazza az ebből fakadó eltéréseket is. Az, hogy mikor van munkanap csak néhány forinttal befolyásolja a törlesztőt, van olyan bank, aki emiatt előrébb hozza a törlesztőrészletet, ott például emiatt egy kicsit kevesebb kamatot kell megfizetni arra hónapra, míg máshol következő munkanapra rakják, de ennek tényleg nagyon minimális hatása van, hiszen ha ez ehavi törlesztés később történik meg, akkor a következő törlesztőrészletig lehet, hogy nem fog eltelni 30 nap se.
 • Ádám
  Műzlikiller, Bálint

  Most már jó lesz!

 • Nepi
  Utcáról besétálva is a sajátodat lekérdeztetheted bárhol. Alá kell majd írnod bent papírokat, hogy bizonyítsák, hogy te kérted. Másét szerintem csak szigorúan meghatalmazással, ez nagyon privát adat.
 • 31es
  OFF: Nyugdíjbiztosításon töröm a fejem. 31 vagyok és havi 20-30ezer között tennék félre. A Signal és a Generali között gondolkozom. Van valakinek tapasztalata ezekkel, amivel segítene valamelyik irányba billenteni a mérleg nyelvét? Vagy ha esetleg egy harmadik, jobb opció is van, nyitott vagyok rá. Köszi!