Melyik a legolcsóbb mobil-percdíj?

Előfizetéses mobilflotta 10 ft/perc bruttó áron, másodperc alapú számlázás. Cikk itt.

VOIP telefon 2-3 forint/perc mobilhívás. Cikk itt.

Az én hűséges olvasóim kedvéért (ezek vagytok ti, ugye 🙂 ) elhatároztam, hogy csinálok egy nagy mobilpercdíj-összehasonlítást.

Már előre borsozott a hátam a munka nagyságától, hiszen annyi fajta csomag van az összes szolgáltatónál, aztán még ott vannak a feltöltőkártyás előfizetések is.

Aztán gyorsan derűre fordult az aggodalmam, hiszen az összes nagy mobilszolgáltató olyan drágán adja a perceket, mintha aranyból lenne minden alkatrész minden bázisállomáson.

Öldöklő küzdelemnek és véres árharcnak még a nyomát sem lehet látni, az összes nagy cég gyakorlatilag egy áron ad mindent. Csak egy példa: a feltöltőkártyás előfizetésnél egy perc az alábbiak szerint alakul:

Telenor: 45.5 Ft/perc plusz 2,5 Ft kapcsolási díj. Tarifák itt.

T-mobile: 46 Ft/perc. Tarifák itt.

Vodafone: 46,5 Ft/ perc. Tarifák itt.

Az ÁFA emelés és a Matelcsi adó bevezetése előtt még ennyi különbség sem volt a tarifákban. Máshol ezt esetleg áregyeztetésnek hívják, de nyilván nem erről van szó.

Az már apróság, hogy a percalapú számlázás, ahol minden megkezdett percet ki kell fizetni, a valóságban másodperc alapon mintegy 40%-kal magasabb díjat jelent.

Természetesen vannak egyéb csomagok, amik semmi több, mint ugyanennek a percdíjnak a cifrázásai. Fizess többet csúcsidőben, hogy adjunk kedvezményt hétvégén és éjszaka. Fizess többet hálózaton kívül, hogy adjunk kedvezményt hálózaton belük. Fizess 500-800 Ft-ot, hogy kapj kedvezményt néhány szám hívására.

Az összes csomaggal ugyanott leszel a végén, ha kiszámolod.

Sőt, régebben voltak kedvezményes feltöltős csomagok fiataloknak, illetve kedvezményes percdíjak vezetékes irányba, nos ezek mind megszűntek, elvitte őket a telecom különadó, amit nem a Zemberek fizetnek meg.

Kicsit kilóg a sorból a Vodafone Red feltöltőkártya, ahol ha 7.000 Ft-ért feltöltöd a mobilod minden hónapban(!!), akkor ingyen telefonálhatsz hálózaton belül. Ezért cserébe viszont 30 naponként elveszik minden feltöltésed, ha nem töltesz fel újabb összeget és továbbra is 46,5 Ft a hálózaton kívüli percdíj. Aki ennyit telefonál, annak már nem feltöltőkártyát kell vennie.

Na és mi újság az előfizetések területén?

A Telenornál még 5.590 Ft-os lebeszélhető/lebeszélendő előfizetési díjért cserébe is 31,5-34,5 Ft-os percdíjat kapunk, ehhez már csak a szokásos 2,5 Ft-os kapcsolási díjat kell hozzácsapnunk. A lebeszélhető percek minimum 60%-a hálózaton belülinek kell lennie. Ennél tudok olcsóbb feltöltőkártyás tarifát is. (Erről lentebb írni fogok.) Tarifák itt.

A T-mobile-nál 5.400 Ft-ért (szintén lebeszélhető) előfizetői díjért 32 Ft-os percdíjat kapunk, igaz jár “ajiba” 500 MB internet. Tarifák itt.

A Vodafone-nál (minő meglepetés) lebeszélhető 5.360 Ft-ért szintén 34 Ft-os percdíjat kapunk, 500 MB internettel. Tarifák itt.

 A Vodafone Red előfizetésnél ha készülék nélkül kéred, szerény 14 ezer forintért kapsz korlátlan csomagot (készülékkel 16 ezer Ft). Ehhez nagyon hasonló csomag, 1000 perc, 1000 SMS és 1 GB internet a szomszédos Ausztriában combos 7,5 euró, azaz 2.150 Ft havonta. Erről itt írtam bővebben.

Na eddig a probléma feltárása. Mi a megoldás?

Kihasználva a lehetőséget, hogy a meglévő és bejáratott számodat át tudod vinni bármelyik másik szolgáltatóhoz, három, mindenki számára elérhető választás maradt a számunkra. (A skype, viber és VOIP telefonáláson kívül természetesen. Meg azon kívül, hogy átalakítod a telefonálási szokásaidat és a telefont telefonálásra használod és nem azon akarod élni a társadalmi életed.)

Ez a két alternatív szolgáltató, a Lidl Blue Mobile-ja (T-mobile biztosítja a hátteret), illetve a Tesco Mobile (a Vodafone adja a hátteret.)

A harmadik megoldás az IKEA Family tagoknak kérhető kedvezményes előfizetés a Vodafone-tól. Mivel bárki ingyen lehet klubtag, ezért nem egy zárt csoportról van szó.

Az első két lehetőség feltöltőkártyás, hűségidő és havi díj nélkül, az IKEA csomagja havidíjas előfizetés.

Nézzük, itt milyen percdíjakat találunk.

Tesco mobil: Vigyázni kell a percdíjakkal, mert sajnos trükkösek. Ugyanis a valódi percdíj 59 Ft, szintén percalapú számlázással. A reklámozott 29,5 Ft úgy jön ki, hogy a feltöltés után 30 napig a feltöltéssel megegyező összegű bónuszt kapunk, például 2.000 Ft-os percdíjnál további 2.000 Ft-ot. Azonban ha ezt nem beszéljük le 30 nap alatt, akkor megy a levesbe és marad az 59 forintos percdíj. Öröm az ürömben, hogy először a bónuszt fogyasztjuk feltöltés után. Ez a trükk miatt szinte előfizetésként viselkedik abban az értelemben, hogy meg van szabva, mennyit kell minimum beszélnünk, ha nem akarunk csillagászati tarifát.

Az internetet is aranyáron adják, 500 MB a legkisebb és a legnagyobb havi mennyiség, amiért 3.990 Ft-ot kérnek. (Ok, 10 MB ingyen van, de az nem elég semmire.) Tarifák itt.

Blue Mobile: számomra a legszimpatikusabb csomag, minden apróbetű és trükk nélkül. Minden perc és SMS 33 Ft, bármikor, bárhová. Ez a legtöbb előfizetéses tarifánál olcsóbb, mindenféle elkötelezettség és havonta fizetendő magas díj nélkül.

Az internet is relatív tisztességes áron van, 333 MB 1.290 Ft 30 napra.

Sőt, mi több, most akciós a SIM kártya és az internet is, a SIM 999 Ft, az internet az első két hónapra 790 Ft.

Részletek itt

Ha sokat beszélsz és ezen nem tudsz változtatni 🙂 , vagy szeretnéd a családtagjaidat ingyen hívni, akkor az IKEA számlás előfizetéses csomagja való neked.

Havi 2.500 Ft díj, ami csak Vodafone irányába beszélhető le, 490 Ft nem lebeszélhető díj (Matelcsi adó).

Minden hívás, iránytól függetlenül 16,63 Ft, másodperc alapon(!), ez megfelel 11,9 Ft-os perc alapú számlázásnak. Emlékszünk még az 5.400 Ft havi díj melletti 34 Ft-os percdíjakra?

A flotta tagok egymást ingyen hívják, az SMS 18,75 Ft/db. Vodafone irányban lebeszélhető külön 625 Ft díjért a vezetékes telefonokat 10 Ft/perc díjon hívhatjuk. 500 MB internet 1626 Ft. Részletek itt. (IKEA kártyaszám szükséges)

Remélem segítettem.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, jelentkezz a február 7.-én induló Kiszámoló Akadémiára, ahol 6 alkalom alatt megtanulod mindazt, amit a pénzügyekről tudnod kell. A tanfolyam ára 25.000 Ft, részleteket itt találsz

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

46 hozzászólás

 • Ági
  Köszi a cikket, én még az IKEA Family csomagról nem hallottam, úgyhogy már érdemes volt elolvasni. (Igaz, nekem céges flotta előfizetésem van, sok-sok ingyen perccel, és gondolom, erre sem fizetnek rá a szolgáltatók.)
 • mikve
  Lakossági csomagot venni nem éri meg, egyiket sem, vagy így, vagy úgy nagyon drágák. A leghasznosabb valamelyik vállalati flottába társkártyával csatlakozni, esetleg vállalkozó ismerőst megkérni, hogy adjon kártyát. Töredék díjak, mp. alapú számlázás.
 • Bud Fox
  A legjobb megoldás a Lidl BlueMobile, hiszen minden irányba minden időben 33Ft. Jómagam jelenleg Vitamax Klubos vagyok, ezt a feltöltőkártyás csomagot már nem forgalmazzák, de remélem még e szerint számláznak.
 • Laca
  Köszi a blogot…
  Nekem az IKEA jött be, egy kártyával két számot lehet regisztrálni, így a párommal startból ingyen beszélünk…
 • mikve
  “A legjobb megoldás a Lidl BlueMobile, hiszen minden irányba minden időben 33Ft.”

  …vállalati csomagokban 10-12 ft a percdíj, másodperc alapon :))

 • vtibi
  http://tantusz.nhh.hu/ sajnos nem teljesen friss adatok vannak benne, de egy-két jó tippet kaphat az ember. Lehet vele kalkulálni: vezetékes telefon, tv, internet, mobil, roaming és több az egyben akciós csomagokat is.
 • Hahaha
  Aki sokat beszél és van rá lehetősége, az csatlakozzon az Aidaco nevű flottakezelőhöz. Telenoros háttér van.
  7,5€/hó ez az Orange Ausztriában. Én egyenlőre ezt is megspórolom és bob vierert használok. Ez is egy alternatív telefonszolgáltató, de a hátteret az A1 adja. 4 cent/perc, 4cent/sms (külföldre IS!) Előfizetéses csomagnak számít, de havidíj nélkül! Csak a ténylegesen lebeszélt idő kerül számlázásra. Mivel alig beszélek, ez most megteszi.
 • Bud Fox
  Oké, de a vállalati csomagoknál elérhető feltöltőkártyás is, vagy csak havidíjas előfizetésessel lehet hozzájutni?
 • Olinka
  A legjobb a céges flotta, de ha nincs ilyen, akkor megfontolandó az Ikea vagy pl a Forensis flotta konstrukciója is. Csak rá kell keresni neten és rengeteg ilyen konstrukció van.
 • pdw
  Igen, ez a legjobb megoldas, viszont sajnos nem mindenkinek erheto el.
  En mondjuk nagyon keveset telefonalok es akkor is leginkabb a csaladdal (akik persze a flottaban vannak, azaz 0Ft-ert), havi 2300 forintot fizetek mindezert. Amugy nem lehetetlen korbe kell kerdezni az osszes ismerost, csaladtagot, valakinel csak lesz vmi…
 • szcsi
  Céges flotta, 4100Ft.
  Nincs egyéb költség, csak külföldre és ha smst írsz. Első számláig nem mertem telefonálni. 😀 Azóta minden ismerősömet inkább visszahívom.
  Hasonlót kapnak az önkormányzati/állami dolgozók is.
  Lehet jó percdíjakkal telefonálni, de sajnos nem ez az általános.
 • tgwh
  Tessék mondani, ez nem maradt ki? 😀
  http://www.t-mobile.hu/lakossagi/tarifak/havidijas/eco_dijcsomagok
  Már egy ideje ez van, a legolcsóbb t-mobile-nál. Egész korrekt, neten bejelentkezem ha akarom, és nézem holt tart az egyenleg. Legalábbis régebben, már egy ideje nem megyek fel. Cirka 45 perc lebeszélhetőség per hó. Nem sok, de ki lehet jönni belőle, napi másfél perc tartható, ha okosan használja az ember. Én legalábbis nem telefonálok naponta… Szidnak is érte, de hát ha munka van, akkor munka van, majd hazaérek, nem? 😀
 • Zsoca
  Én is arra a következtetésre jutottam hogy a Blue Mobile a legmegfelelőbb nekem (vállalati flottamániásoknak mondom hogy havi szinten nagyon minimálisat beszélek mobilon, de néha muszáj), annak külön örültem hogy most 400Ft-ért juthatok a SIM-kártyájukhoz, úgyhogy kinyomtattam a szerződést, kitöltöttem, borítékba tettem és feladtam postán (tudom hogy emailben is elküldhető, de én ebben ódivatú vagyok és a papírformában bízok), várva hogy a következő napokban hozza is a futár a SIM-kártyát. Na ennek már két hete… És igen, emailon érdeklődtem, arra sem válaszolnak azóta sem, lassan jön a telefonálás… Tudom hogy ez nem a Blue Mobile panaszoldal, csak gondoltam felhívom erre a figyelmet, mert fórumokon már sok hasonlóról olvastam, persze reménykedek hátha valamelyik illetékes Kiszámoló-fan. 😀
 • Atesz
  Ha jelenleg vodafone feltöltőkártyásom van, akkor tudok váltani IKEjÁsra, úgy hogy megtartom a régi 70es számom?
 • Árpád
  “Sőt, régebben voltak … kedvezményes percdíjak vezetékes irányba, nos ezek mind megszűntek…..”

  talán nem mindenhol szűnt meg, én a Telenornál használom a mobilról vezetékest opciót, így 7 ft/perc, + 7ft kapcsolási díj, 0 ft plusz havidíj egyszeri ingyenes regisztráció után (a percdíj régen 5 ft volt, de még 7-ért is bőven jó…)
  http://www.telenor.hu/szolgaltatas/koltsegcsokkentes/vezetekes-hivo

 • pdw
  Vallalati csomagoknal nincs feltoltos tema. En legalabbis meg sosem hallottam ilyenrol.
 • Norbert Sándor
  Ezzel van valakinek tapasztalata?
  http://www.megoldasportal.hu/
 • jurta
  “Most azt akarod mondani, hogy a flották nem mindenki számára elérhetők? Ne viccelj, a fél ország flottázik:”

  Pont ezt akartam mondani. Messze nem csak vállalati csoportos előfizetések léteznek. Ha csak nem töltötted az utóbbi legalább 3-5 évet külföldön, kizárt, hogy ne legyen máris számos ismerősöd azonos flottában, a családtagjaid meg csak akkor fognak nemet mondani, ha más már beszervezte őket. 🙂 A zárt flották még olcsóbbak tudnak lenni, gyakran még egy éves egyesületi tagdíjat vagy hasonlót is megér befektetésként a flottatagság.

  Érdemes egyébként azon is dolgozni, hogy a csoportokat egyesítsük, az enyém is most készül egybeolvadni egy másik hasonlóan naggyal, bár még nagyon sokat kell tárgyalni a szolgáltatóval. 🙂

 • Egy másik Zoltán
  Egyértelműen valamelyik flottához érdemes csatlakozni.

  Pl. a vodás Csillagflottánál:

  Csomag M L XL/SO
  Havi előfizetési díj 4 540 Ft 6 170 Ft 8 500 Ft
  Telekommunikációs adó2 385 Ft 385 Ft 0 Ft
  Lebeszélhető percek száma 362 perc 615 perc bármennyi
  Mobil Internet 500 MB 2 GB 2 GB
  Plusz adatforgalom díja Net lassítás Net lassítás Net lassítás
  Mobil és vezetékes percdíj 8 Ft/perc 6,50 Ft/perc 0 Ft/perc
  Flottán belül 0 Ft/perc 0 Ft/perc 0 Ft/perc
  Ingyen sms hálózaton belül 20 db 20 db bármennyi
  SMS díja 15 Ft/db 15 Ft/db 0 Ft

  A feltüntetett árak Nettó Forintban értendőek, a 27%-os Áfát nem tartalmazzák!
  A telekommunikációs adó a havi előfizetési díjon felül fizetendő
  Az elszámolás másodperc alapú!

  Azaz havi 8400 Ft-ért beszélhetsz 10 órát, ha ez nem elég, akkor havi nem egész 11ezer Ft-ért akármennyit! És ezekhez már szinte korlátlan mobilnet is tartozik!

 • Benoke
  Flottázás az emberek nagy részére nem elérhető. Lehet sokaknak elérhető, de eleve kétes szervezetekkel nem áll szóba az ember. Nem adott a szabad szolgáltató választás lehetősége, az IKEA Family -t leszámítva a többi nagy általánosságban nem elérhető. Emellett pedig hiába kedvezőek a kínált tarifák, a fizetendő és a kínált között gyakran nagyságrendi eltérések vannak. Ezen kívül sok olyan kitételt tartalmaz amivel igen csak macerássá teszi a helyzetet. pl Vodas nem lehet IKEA Family flotta tagja csak ha a másik 2 szolgáltatótól jön. A szám hordozás hol működik hol meg nem ahogy arról garmadával lehet olvasni a szolgáltatókról. Egy számot ide oda ráncigálni még csak csak lehet, de tömegesen már nem olyan jó móka. A szám megtartása sokszor igen problémás. A flottás listát átnézem én is hátha van olyan amit még nem ismerek.

  Atesz:
  “Ha jelenleg vodafone feltöltőkártyásom van, akkor tudok váltani IKEjÁsra, úgy hogy megtartom a régi 70es számom?”

  Tudtommal Vodásként nem csatlakozhatsz, csak ha elmész egy másik szolgáltatóhoz és vissza, vagy ha új számod lesz.

 • Dana
  A Telenor vezetékeshívója még üzemel. Régen 5 Ft volt most 7 Ft a percdíj ( a nemazemberekfizetikmeg matelcsy adó miatt)ahogy Árpád is írta feljebb. Nekem ez tökéletesen megfelel utálok telefonálni csak hivatalos ügyeket szoktam telón intézni erre pont jó ez a csomag.
 • Dani
  A flottás telefonálás valóban jelentősen olcsóbb tud lenni. Kb 1,5 éve én is csatlakoztam egy Telenor-os flottához [jelenleg nem nagyon lehet belépni, mert alkudoznak a telfonos adó miatt, valószínű azzal az összeggel megemelkedik majd a számla, de eddig egy fillérrel sem emelték még]
  A lényeg, ami sokmindenkit érdekelhet, hogy a havi alapdíj valamivel kevesebb mint 1 800Ft+ kb 700 Ft flotta díj van. Flotta tagok között ingyen lehet beszélgetni, a telefonhívások mobil hálózatba valamivel 10Ft alatt van a percdíj, másodperc alapú számlázással. Az alapdíj lebeszélhető és van valamennyi ingyenes SMS (ezt nem tudom most mennyi, mert még nem léptem túl). Az internetért külön fizetni kell, ha valaki igényel.
 • Zsoca
  Na, itt a sztori folytatása azoknak aki az előző hozzászólásom óta azon izgulnak hogy vajon sikerült e szolgáltatót váltanom. 😀 Az emailos érdeklődésem utáni napon már jött is a válasz hogy ők bizony nem kapták meg a levélben feladott szerződést (ennyit a papírformába vetett bizalomról), küldjem el emailben a beszkennelt változatot. Úgy is tettem, másnap jelezték hogy megkapták a szerződést, én meg örömömben vártam hogy a következő napokban már a kezemben fog kékleni az új SIM-kártyám. Na a válaszemailtől számítva még egy hét telt el mire hozta a futár az anyagot. Tehát a saját esetemből tanulva azt tanácsolom azoknak akik BlueMobilra akarnak váltani hogy ne postán hanem emailben küldjék el a szerződést, és utána várjanak türelemmel (bár lehet hogy csak nekem volt evidens hogy valamit csomagelküldeni csak egy-két napba kerül).
 • Tomasz
  Szervusztok !
  Lengyelországból írom és szeretnék megtudni hogyan vásárhat Magyarországban külföldi állampolgár feltöltőkártyás SIM kártyát?
  Van-e járható és ráadásul hivatalos út vagy nem?
 • Tomasz
  Ok! De már 3 év eltelt azóta. Nincs változás az emlitett sokásokban?
  Furcsa lenne. Itt Lengyelországban bemegyek tetszőleges kis boltba és, válagatva az operetörők közül, vásárolhatok pre-paid SIM kártyát. Nem egy Európában élünk?
 • sipike
  Szia, én is vodafone vitamax clubot használok még, 60Ft percdíjal!! külső hálózatba most jelenleg. A belső hívás maradt 27 Ft. Megszüntették ennek a forgalmazását, és megemelték a percdíjat. Ezért akarok a közeljövőben váltani. Úgy gondolom nagyon jó megoldás a blue mobil. Sajnos az én esetemben az ismerősök zöme T-comot használ, így kénytelen vagyok váltani olcsóbbra, de nem akarok a T-comhoz átmenni, mert az sem olcsó ám.
 • pls
  Hol és hogyan lehet bob vierer kártyához jutni?
 • pls
  Sajnos ECO már nincs annak, aki most lépne be. Aki meg benne van, azt ügynökök hívogatják, hogy lépjen át egy másikba…..
 • zs
  Nekm eddig jó tapasztalatom volt.Letöltöttem a nyomtatványokat,beszkenneltem elküldtem emailban, és a negyedik napon a futár hozta a blue mobil-kártyát 🙂
 • Hahaha
  A Blue Mobilelal kapcsolatban.
  Korábban flottás előfizetésem volt, de külföldre mentem így felmondtam és feltöltőkártyásra változtattam (telenor). Hazajöttem és ezt használva bosszantott, hogy a percdíjak kétszer annyiba kerülnek, mint az osztrák feltöltősnél (kint előfizetésem van 0 havidíjjal, minden kötöttség és hűségidő nélkül, csak azt fizetem, amit beszélek).
  Kértem egy számhordozást a Blue Mobile felé. 3x tagadták meg a telenornál, ebből egynek tudom az okát. Anyám nevét elgépelték szerződéskötéskor.
  Nagy nehezen megjött az engedély, felhívtak, egyeztettek, másnap jött az új SIM 999Ft, amiből 600 lebeszélhető. Hurrá. Beteszem a függetlenített eredetileg vodafone-os telóba, amiben volt telenoros és osztrák “bob” kártya is. Hálózat van, de híváskor azt írta ki, “Hiba a kapcsolatban”….” Dühös voltam, hogy van egy számom amit meg akartam tartani, de most használhatatlan a SIM.
 • Hahaha
  Gyorsan utána kérdezek ismerősöknél volt-e ilyen, neten fórumokban…
  Sajnos meglehetősen bizonytalan a dolog. Az ismerős 2-3 hétig próbálkozott ügyintézéssel, de az zsákutca és feladta. A fórumok alapján annak szívás még, aki egykor T-mobileos volt, vagy a telóját abból függetlenítették.
  A teló amibe beleraktam nem mai darab, IMEI nem kerülhetett T-mobilehoz.
  Szerencsére nálam volt a másik teló, amiben az osztrák SIM-et tartom, azzal már működött. Az is vodás függetlenített Nokia.
  SZóval a Blue mobile bizonyos szempontból lutri.
 • cth
  Magyar mobilok 3 Ft/perc percalapon, igaz voip. freevoipdeal.com

  Igaz az is kell normalis sebessegu (mobil)net, is egy kozepes sebessegu (okos) telefon.

  Ha szar v. akadozik a net, mukodik callback funkcioban, ekkor mindket iranyt ki kell fizetni, plusz van kapcsolasi dij is. De meg igy is versenykepes a 10 Ft/perces csomagokkal is.

 • Lőrinc Tímea
  Zoli!

  Segíts légyszi, mi ez a csomag pontosan, amiről írtál, mert a Vodánál voltam benn, de nem tudták mi az a csillagflotta.

  Nagyon várom a segítségedet, mert két napon belül döntenem kell.

  Köszönöm:
  Timi

 • Tóth László
  Szerintem is a bluemobile a legjobb: 33.- FT/perc, plusz a mobilnet is olcsó: céges flotta, vodafon, 3030.- Ft+ mobilnet 1600=~ 4600.- HUF, a lebeszélhetőség a 9.- Ft–os percdíjjal csak az 1500.- FT ebből. Sokat nem telefonálok róla, mert a cégnél ingyen, otthon a voip jáccik inkább a Skype és Gtalk mellett, így havi ~1000.- Ft a telefon és havi 1290.- Ft 0 300 MB mobilnet, ami ezután is csak lassul(na) de általában elég arra a kevés helyre, ahol nincs wifi.
  Nekem a gyári független telefonjaimban mindben megy a bluemobile-os kártya, jelenleg ez egy Nexus 4-es, előtte a Motorola Atrix, Atrix2, Razr is vitte, mint Foki a lábtörlőt. 🙂
 • ilonka
  Sziasztok! Nekem tmobilos ecom van társkártyával egy db legolcsóbb nettel. Bemehetnék most telenoros flottába, de nagyon drágán adja az új telefonokat (nekem Sony xperiám van, férjemnek Samsung csepp és ütésálló; ezek lecserélése hasonlóra 54 000 Ft lenne. Nem tudom pontosan a percdíjakat, de a jelenleginél kedvezőbb lenne jóval, bár az Eco-nál jó a havidíj. Ehhez veszünk mindketten 900 Ft egy olyan csomagot, amelyen belül gyakorlatilag egymással korlátlanul beszélünk. Egyszóval nem tudom mit csináljak, a telóink még működnek, én szeretem, és így már nem biztos, hogy annyira megéri a flotta. Adna valaki tanácsot?
 • Kiszamolo
  Persze: kódoltasd ki a telefonokat kétezer forintért, hogy elfogadják az új kártyákat.
 • Iván
  A BlueMobile egy oriasi kamu. Valójaban a T-rettenet virtuális cége, aki eddig T-hez tartozott azt alaposan megbüntetik ha szám hordozni akarsz.Gyakorlatilag két hónapja az egy napon leadott három T-mobile számhordozásból csak egyet átkapuzták eddig,ha bármi gondjuk van sima postai levélben értesítenek (!!!) semmi sms, telefonálás, a futár úgy hozza ki a SIM-et hogy előtte NEM egyeztet veled hogy egyáltalán otthon vagy, mint említettem 3 SIM helyett csak egy volt elhozva, majd kiderült hogy a normálisan kikódolt, lejárt hűségű, tartozásmentes Xperiakba nem jó a Blue mobile, és hogy semmilyen Ex T-rettenet mobilba sem jó. A gyári kártyafüggetlen telefonok kb. 80%-a viszi a BlueMobile kártyát (apróbetűs rész, vigyázzatok vele) szóval ha megveszed tőlük a 3 Blue Mobile rettenetes gagyi teniszütő telefon egyikét CSAK AKKOR garantálják a 100%-os szolgáltatást. Pont ennek a cikknek dőltem be!
 • Iván
  Blue Mobile reloaded: Miután elegem lett az egészből 10 napja visszamondtam a BlueMobile számhordozás folytatását, azonnal intézkedtem a T-pontban hogy a már átkapuzott egy Blue Mobile kártyát visszahordozzam, és most jön az igazi szívás: KÉZZEL lehet beadni az igénylést, mert a T-Mobile rendszerében nem lehet beikszelni a BlueMobile számhordozási igényt. 3 naptári napon belül indulna a Bluetol-T-be számhordozás, nos ez December 02-án volt, még mindig Blue Mobile a kártya (már kétszer feltöltöttem szerintem lehetetlen, hogy 200 percet beszéltünk vele), a kedvezményeket a T-mobilnal addig használni nem tudom, tehát minden többe kerül mint eddig, és megy az időhúzás. Az is kamu, hogy Paletta/Hoppá csomagból vezetékesen ingyen (200 percig) a BlueMobile, ugyanúgy kell fizetni mint ha más nem T-mobilt hívsz!! Annyiszor félretájékoztattak eddig, gondolkozom a fogyasztóvédelmi felügyelőségen…
 • Summit
  az

  olcsomobilflottak.hu/Mobil_flotta.html

  oldallal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Megbízhatóak, van valami rejtett hátrány?

 • Tamás
  Vigyázz a Bluemobilal a percdíja is átverős, 60 másodperces egységekben számol, így egy rövid hívás 66Ft !!!
  a szerződéséből egy részlet:
  “Az időalapú forgalommérése általában 60 másodperces egységekben történik. Minden megkezdett egység díjköteles. A forintszámlán a 60 másodperces és annál rövidebb hívások esetében 60 másodperc díját kell fizetni. Minden megkezdett egység díjköteles.”
 • alma321

  MINDEN magyar prepaid és a legtöbb publikus előfizetéses csomag is percalapon számláz lassan egy évtizede, szóval bármelyiknél ledöbbenhetsz azon, hogy 61mp hívás 2 perc árába kerül, csak ez a blunál 66ft lesz egy vitamaxnál/praktikumnál meg 98ft akinek meg alap dominója van még az simán kifitet 198Ft-ot 61mp napközbeni hívásért
 • a fentebb említett cég eltörölte a roaming dijjakat és eleg jo percdijja van. 9cent europa szerte mobil es vezetekes. Nincs felar a bejovo és kimenő hívásért. mindez tökéletes mobiltelefon minőségben. aszem nyitni kellene egy boltot. Igy a szolgáltatoink igen hamar konkurenciát kapnának…
  Vélemény
 • Hajnalka
  A UPC mobilt beszámítva hogy változik a lista?
  (Most gondolkodok a váltáson.)
 • Pócs Adrien
  no én tudok 8890 ft ért korlátlant
  és tudok jóval jobb csomagokat -mint ahogy írták
  szívesen elmondom, csak keress meg
 • Kiszamolo
  Köszönjük, van már mobilflottánk, abban is van korlátlan.