Miért nem találom a Google Pay-t?

Írtam róla egy hónapja, hogy aktiválta a Google Pay-t a Google Magyarországon is, azonban nagyon sokan panaszkodnak, hogy nem találják se a Play áruházban, se a telefonon sehol, maximum a Revolut ajánlja fel a Google Pay opciót.

Jesssz: Google Pay végre itthon is

Nos, tény, hogy jól el van dugva, de ott van az a telefonodon.

Menj be a Beállítások menübe (fogaskerék, angolul settings), ott tekerj le a Google menüpontra, ott válaszd ki a fiókszolgáltatások (account) lehetőséget és ott van eldugva a Google Pay lehetőség sok másik mellett. Ha a Revolutot felvetted fizetési lehetőségnek, ott kell látnod.

Itt adhatsz hozzá bankkártyákat is, de csak akkor fog működni, ha a banknak van szerződése már a Google Pay-jel. Ezeknek a bankoknak van egyelőre szerződése idehaza, a Curve alá bármilyen egyéb bank és hitelkártyát felvehetnél, ha most éppen nem szenvedne valami borzalmas bug-tól a rendszerük az új magyar (és cseh) bankkártyákkal.

A jó hír, hogy a Transferwise kártyát is fel lehet venni egyszerűen kézzel, így mindjárt két kártya is kéznél van a telefonodban.

Van a Google Paynek egy csinosabb, a Play áruházból letölthető verziója, de az sok országnak nem jár. Ők elégedjenek meg a fapados verzióval.

Ahogy a Google írta többek között a magyaroknak is:

If you live in one of the countries above, your Google Pay is different.

 • The Google Pay app isn’t available for download.
 • In your phone settings, you can open Google Pay.
 • In your bank’s app, you can add payment methods to your Google Pay.

Nekünk egyelőre csak ennyi jár, ezt kell szeretni. 🙂

Share

32 hozzászólás

 • Zsozsek
  Beszédes a lista, hogy kik szerződtek le eddig…
  Ha jól láttam a híreket, legkorábban a cib hozza be a lehetőséget jövő év második felében
 • kuda
  MIUI 12 nincs Google Pay
 • Orbán János
  A Rafi tudja házon belül a Raipay appot, amit be lehet állítani default fizetési alkalmazásnak és tudok fizetni terminálon a boltban vele. Ezt is figyelembe véve, mit nyernék, ha a Google payt használnám?
 • Kasszandra
  Nekem sem volt, de miután a Revolut alkalmazásból felvettem a Revolut kártyát a Google Pay-be, megjelent.
 • Wolfram Wellmann
  A Raiffeisen most hozta ki a saját mobil fizetős appját (RaiPay – lol, ez ki szerint volt jó ötlet!?) de gyakorlatilag használhatatlan, mert elsőre mindig elutasítja a tranzakciót, majd ha beírtad a pin kódodat (véletlenül sem ujjlenyomat) és a pénztáros újra indította a fizetést, akkor már működik. Tökéletesen értelmetlen így, de gondolom most már csak azért se fognak leszerződni a Google-lel…
 • Numida
  Xiaomi Redmi 8 telefonom minap egy webshopos kosárba rakásnál kínálta fizetéshez a Google Payt, pedig CIB-es vagyok. Végül nem próbáltam ki.
 • Vidékre szakadtam
  Magát a Google Pay apk-t, futtatható fájlt le lehet tölteni ellenörzött forrásból. Ilyen például az APKmirror, vagy az APKpure is.
  Annyi, hogy ebben az esetben nem frissül automatikusan, viszont működik.
 • MIUI 12
  Pedig ott van. Settings-> Google -> Account services -> Google Pay
  Nekem legalábbis… Mi9 SE, MIUI Global 12.0.2
 • TG
  Nekem Curve-t nem sikerült odavarázsolni. Egyik indításnál kérdezte, hogy akarom-e. Mondtam, hogy igen, de nem került be és azóta nem ajánlja fel. Reinstall is megvolt már. Esetleg van valakinek ötlete?
  Illetve egy másik buta kérdés: ha valaki eddig is tudott fizetni mobillal, mert a bankjának az appja támogatja az NFC-s fizetést, akkor annak a GPay nem túl nagy előrelépés, jól értem, ugye?
 • nnk
  Nem tudom, hogy más NFC-s órás, mobilos fizetéseknél hogy működik, de a Google Pay – Revolut kombót kipróbáltam egy ezer forint alatti fizetéssel. Szuper gyors volt, de nem kért semmiféle jóváhagyást, azonositást tőlem. Kb: meglengettem a telefont a terminál felé, és már rezgett, jöttek az üzenetek, hogy sikeres fizetés. Azért ez nem túl biztató. Bár lehet, hogy pont feloldottam a telefont ujjlenyomattal előtte, erre nem emlékszem 🙂 Kipróbálom mégegyszer.
  Azért valami jóváhagyás jó lett volna…
 • pm
  a “jóváhagyás” akkor történik meg, amikor feloldod a telefonod. Ennél többre szerintem nincs szükség.

  Amúgy a google pay mutatta meg számomra, hogy mennyire lassúak a bankok androidos alkalmazásai ilyen téren. Simple-nek van, hogy 4-5 mp is kell, mire érzékel néhány terminált. Google pay már akkor érzékel, amikor még oda sem értem a terminálhoz, csak a közelébe. Alig várom, hogy hivatalosan is elérhető legyen a magyar bankoknál.

 • Nbazs
  A bankoknak miért lenne ez sürgős, ha már ott a saját (működő, vagy nem működő) megoldásuk?
  OTP (tudom, divat szidni, fújj, maradi vagyok, stb) már rég óta tud mindent a Simple-el, amire szükségem van.
 • attila
  Gyerekek, 2 hete írtam a google pay-es bejegyzéshez hogy a legújabb decemberi frissítéssel megoldódott a “nem találom a google payt” sztori. Ócska CAT s41-es telefonom van android 8.0.0.
  Kint van a kezdőképernyőn a google pay ikon. Onnan lehet minden állítani. Curve és DKB kártyák vannak benne, mindegyikkel jól működik. Csak telefon feloldást kér, nálam ez kód.
  Kell neki a telefon feloldás újlenyomattal, vagy kóddal. Ha már feloldottad akkor nem kér semmit.
  A google pay-jel akkor is tudsz fizetni ha nincs mobilnet, wifi. A bankos alkalmazások többsége ezt nem tudja. A másik ha több banknál is van kártyád amiket felváltva használsz akkor a google pay-be integrálva csak ezt kell használni…
 • Ferke
  Amikor jött a hír, hogy a Google Pay elérhető nálunk is, akkor próbálkoztam a dologgal. Telefonon nem volt ott a beállítási lehetőség (ott néztem ahol Miklós is írja) és az apk-t sem lehetett a hivatalos forrásból (Google Play) telepíteni. Viszont az érintéses menüpontban a telefonon ott volt a kiválaszthatóak között a GPay az Erste-s mellett, így átállítottam azt alapértelmezettre. Amikor éppen nem tömegek álltak mögöttem a boltban, akkor gondoltam adok neki egy esélyt, hogy a kártya helyett a telefont tartom oda és fel is jött a GPay-es beállítás, hogy hozzáadhatom a kártyámat. A Curve kártyámat sikerült is hozzáadni, de a fizetés persze nem ment, bár akkor már jelentkeztek az ilyen kártyával fizetési problémák nálam is, szóval a hiba oka valszeg nem a GPay volt, hanem maga a Curve. Most megnéztem, már látom a Fiókszolgáltatásoknál, de az Erste kártyát persze nem ette meg. (MIUI 12)
 • SharkRider
  feloldott keperenyon megy csak.
 • András
  Én nem akarok Google Pay-jel fizetni! Sem NFC-vel. Sem PayPal-lal, sem kriptopénzzel!
  Kizárólag készpénz, vagy ha nagyon muszáj bankkártya!
 • KP
  kiváncsi vagyok te miért ragaszkodsz a készpénzhez ennyire?
  Szerintem sokkal kényelmesebb kp nélkül járkálni és kártyás fizetésnél legalább garantáltan kapsz blokkot is ami egészségesebé teszi a versenyt az üzletek között (nem lesz előnyben az ÁFA csaló a nem csalóval szemben).
  A havi költéseimet is sokkal könnyebb visszanézni bankkártya esetén.
 • naa
  Most a járványban még hasznosabb ez – nem kell a pénztárcát elővenni se… Bevásárlás közben összetapogatsz mindent, a pinkód terminál nyilván a legjobb potenciális vírushordozó, de igazából utána legjobb a kezedet meg mindent amit magadon megfogtál lefertőtleníteni. Egy bőr tárcát macerás, ha a kártyákat kiveszed előre, akkor könnyen máshol felejtődik pont az amelyik kell. Erre már a Curve is jó, azzal fizetsz, többi a zseb mélyén vagy akár otthon, de én már szentségeltem, amikor nem volt nálam pont egyik megfelelő kártya se.
  A telefon mindig nálad van és általában úgyis tapogatod “koszos” kézzel, tehát amúgy is le kell fertőtleníteni.
  1 kérdés: ATM-eknél is van már paypass sokszor, vajon azzal is működik telefonnal, és a megfelelő kártyát terheli?
  Sajnos a kedvenc okosórám (Huawei) nem tudja, mert csak Kínában engedélyezik, bár egyszer ígérték már a frissítést, de nem lett belőle semmi
 • Pistu
  András egy analóg ember a digitális világban vagy csak simán drogdíler 😀 Részben én is analóg vagyok, az NFC létjogosultsága nálam is megkérdőjelezhető, de látom, hogy néhány évtized múlva megkerülhetetlen lesz, nem akarnak majd a bankok plasztikkártyát gyártani.
  Nem feltétlenül jó az ha multicégek és kormányhivatalok látják az összes költésünket, akkor sem ha nincs takargatnivalónk.
 • mitel hentes
  A dombornyomott kártyámat kibocsátó szolgáltató évek óta stabilan működik. Sajnos a Revolut, Curve és ehhez hasonló szolgáltatók minden hónapban generálnak valami hírt, vagy nem működnek, vagy valami változás van velük kapcsolatban. Én nem akarok ezzel foglalkozni, nekem marad a “Sajátbankom”_Pay…

  Kíváncsi vagyok, hogy az expert Revolut, Curve, Google Pay használók:
  – havonta hány órát töltenek a szolgáltatás híreinek olvasgatásával, elemzésével
  – és ezzel együtt hány forintot spórolnak ezekkel a szolgáltatásokkal a hagyományos bankszámla + dombornyomott kártyához képest?

 • snasim
  Egy darabig nekem sem működött. A pay.google.com-on megadtam a Curve adatait. Atrán az NFC menüben fizetés előtt kiválasztottam a gpayt. A fizetés nem sikerült, de előjött egy menü amiben validálni kellett a kártyámat. Ezt megtettem, mindenen végigmentem. Cvc sms azinosítás. Azóta hibátlanul megy a Curve a Gpay-jel.
 • Kiszamolo
  naa, a telefont is összefogdosod ám és nagyon kevesen törlik le. Összetapizod a dolgokat a boltban, utána a telefonodon nézed a bevásárlási listádat ugyanazzal a kézzel. Buszon utazol, megfogsz mindent, közben a telefonodat nyomkodod. Vásárlás, utazás után kezet mosol (nagyon helyesen), de a telefonodon ott van még a egyhetes kosz is. A régebbi telefonom vízálló volt, azt rendszeresen lemostam csap alatt. A mostani sajnos nem az, azt csak letörölni lehet.
 • TG
  kipróbálom, köszi!
 • DrAtom

  Sose volt semmilyen bajom a Revolut kártyámmal, havi 1-szer fél perc kb. feltölteni, amit szöszölök vele. Viszont a gyors pénzküldéssel, számlafelezéssel rengeteg időt és számolgatást spórolunk meg magunknak a kedvesemmel.

  Válasz a kérdéseidre:
  -0 órát
  -A fent említett utalgatások idejét.

 • matetoth

  én ugyan egy ókori felhasználó vagyok, nincs NFC-m, de nekünk nyaraláskor és P€MÁP vásárlásakor nagyon bejött a revolut (itt azért spórolunk pártízezret évente) és a feleségemnek nincs is saját kártyája (újabb ~3k).
  A havi ételkiadás keretét minden hónapban átutalom neki oda, és onnan vásárol. Ha én vettem valamit, küldök neki egy kérést. Mi ennyire használjuk, de erre tök jó, csak annyit olvasok róla, amit kiszamolo ír. 🙂
 • naa
  “telefont is összefogdosod ám és nagyon kevesen törlik le.”
  Ezzel teljesen egyetértek, a telefont elemi, hogy fertőtleníteni kell, persze tudom, hogy sokan nem teszik, boltban tapizás után eszik a hamburgert meg minden, ezért is van ennyi fertőzött a világban…
  ÉN lefertőtlenítem a telefont és a kártyákat is, sőt vigyázok arra is, hogy a tapizás után ne dugjam zsebre a kezem, ne fogdossam a ruhámat – aztán a kocsi csomagtartó nyitóját is – ott a kézfertőtlenítő spray a hátuljában. Buszon nem utazom 🙂
  Szóval én megteszek mindent, hogy az életterembe (a kocsi belseje is ilyen, az otthonom pláne) semmiképp ne vigyem be a vírust, de látom, hogy ezzel szinte egyedül vagyok.
  Ezzel együtt egyszerűbb, ha csak a telefont kell lefertőtleníteni, azt úgyis le kell. Én nem tudom milyen IP az enyém, de gond nélkül lefújom kézfertőtlenítővel – a bőr tárcának ez viszont nem használ…
 • toody
  @naa
  Lakáson kívül gumikesztyű. Telefonhoz van érintős toll (anno még a Kindléhez vettem). Bankkártya külön. Fertőtlenítő nálam is van zsebben. Otthonra meg vettem UV-fertőtlenítős dobozt, remélem nem csak placebó. Abba megy mobil, pénztárca, stb. (De meg is szoktam törölgetni) Ennyit tudok tenni. Szerencsére most már tudok online is rendelni tesco, stb., nincs három hétre előre betelve minden időpont. Azért megyek csak boltba, ami frissen kell vagy én akarom kiválogatni. Ez minimális idő.
 • Enzo
  @naa: Paypass-os ATM-nél is működik mobillal, és a megfelelő kártyát terheli.
 • Alfa
  :
  Tizmilliónak mennyi a 0,3%-a??? (tranzakciós adó)
  Amikor átváltod euróra, azért hány százalékra vesz le a magyar bank?
  Nem leszek hülye a magyar államot és a bankokat gazdagítani …
 • Akiaki
  @toody:
  > Otthonra meg vettem UV-fertőtlenítős dobozt, remélem nem csak placebó.

  Sajnos nagy valószínűséggel az: ipon.hu/magazin/cikk/uv-c-fertotlenites-otthon

 • tjhooker
  Az előző topicban már leírtam lelkesen, hogy kb. 1 év Curve használat alatt kb. 4-5 problémás fizetésbe/levonásba futottam bele. Az is akkor volt amikor tényleg lehalt a rendszer (az app sem működött épp) és később mind rendeződött support hívogatás nélkül is. Volt amelyik 10-15 percen belül.

  Nos ezek után a múlt héten belefutottam én is a sikertelen fizetésbe. Majd a héten újra.
  Gyanús, hogy elfogadóhely/terminál-függő a dolog ugyanis mindkét esetben tök ugyanaz történt a heti bevásárló körút alatt:
  DM-ben failed. 3x próbálkozás egymás után. GPay-el, két (saját és feleségemé, UK bin) mögötte lévő Curve kártyával sem ment.
  Utána 10 perccel Tescoban hiba nélkül ment az egyik kártya.
  Rá kb. fél órára Lidlben ugyanúgy csont nélkül ment a másik kártya is GPay-en keresztül.

  A héten ugyanez ismétlődött csak Aldival a 3. helyen.
  Közben netes ill. ma más boltban is gond nélkül ment a fizetés.

 • tjhooker
  Látom másnál is bevált a telefonos fizetés. Már írtam róla korábban, hogy szvsz nagy előny egy eszközt használni és nem mindent összefogdosni, pénztárca, kártyák (nálam mellette a kulcsok, stb…).
  A lista is telefonon így azt valóban elkerülhetetlen fogdosni de sokkal egyszerűbb így, mint 6-8 másik dolgot is kézbe venni.

  A Curve-ös “spórolási” kérdést továbbra sem értem. Nyilván aki tudatos ki tudja magának számolni és valószínűleg nagyobb összegeknél nem filléreket spórol. De ezen kívül épp az extra szolgáltatások érnek sokat szerintem. Nem feltétlenül pénzben, inkább időt spórolnak. Lásd a fenti egyszerűbb fizetést, Gpay nem ment volna nélküle, több kártyát is így kényelmes használni, átmozgatásokkal együtt. Ezek amik Curve nélkül macerásak lennének. Hitelkártya+visszatérítést pl. biztos nem használnék nélküle. Eleve úgy igényeltem, hogy előtte kipróbáltam a Curve-öt megy-e az egész.