Min múlik a forgalom nagysága?

2024-05-13
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Hónapok óta figyelem, hogy ötödike és kb. huszadika között sokkal erősebb a forgalom Budapesten és környékén, mint a hónap maradék részében. Ma is hatalmas dugók voltak ott, ahol két hét múlva nem lesz szinte semmi és két hete sem volt semmilyen dugó.

Néztem az időjárást, hátha az befolyásolja, de nem. Ma kifejezetten kellemes idő volt, aki akart, mehetett volna gyalog, busszal, kerékpárral, mégis autókkal volt tele a város. (Természetesen a heti ritmus is megfigyelhető, hogy hétfőn vannak a legtöbben és péntekig folyamatosan csökken a forgalom, de ezen túl is van egy trend, a hétfőt a hétfővel összehasonlítva.)

Arra gondoltam, hogy a fizetés miatt van. Ötödike és tizedike között megkapják az emberek a havi fizetést, teletankolják az autót és addig használják, amíg van benne üzemanyag vagy van pénz tankolni.

Kerestem üzemanyag értékesítési statisztikát napi bontásban, de sehol nem találtam. Az egyből alátámasztaná vagy cáfolná a teóriámat. Ha te hozzáférsz ilyen adatokhoz, esetleg csak benzinkúton dolgozol, vagy bankban, ahová behoznak készpénzt a közeli benzinkútról, akkor írd meg a hozzászólásokban, hogy tényleg így van-e.

Ha pedig más elméleted van a dologról, írd meg azt is.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram