187 hozzászólás

 • chrealitycheck
  Az óriási hiba ezzel a statisztikával az, hogy a sötétebb orságok részben azért sötétebbek, mert ők őszintébbek, míg a világosabbak “konfliktuskerülőek” – csak olyan PC-n fogalmazva.

  Kevés olyan zárt, előítéletes és képmutató országot láttam még mint Svájc, de majd mindjárt jönn a többi kintélő és jól megmondja nekem hogy az nem is úgy van 🙂

 • a
  Ezek a felmérések önbevallással készülnek, ezért nem túl hitelesek. Náluk ill. közép-Európában fel merik vállalni a véleményüket az emberek ebben a témakörben, míg nyugatabbra nem (de ugyanazt gondolják)
 • Ukbol
  Ez teljesen hülyeség UKra nézve. Ha igaz lenne akkor nem lett volna Brexit. Persze lehet egy felmérésben nem merik bevallani de azért a szavazólapon ellene szavaztak…
 • Gábor
  Többé kevésbé egyenes arányosságot vélek felfedezni az adott országban már benn lévő színes bőrűek és “migránsok” aránya és az elfogadottság között. Mintha azokban az országokban, ahol sok van belőlük (Németo, Franciao, Svédo.), már rájöttek volna, hogy nem is olyan nagy tragédia az. Miután a “migránsok”nak nem célországuk Magyarország, Csehország és Szlovákia, ott nincs belőlük sok, ezért félnek tőlük az emberek.
 • roland
  Szóval a magyarok inkabb elfogadnak egy itt született feketét/barnát/sárgát/marslakót mint egy fehér (pl. amerikai) bevándorlót?
 • tirza
  Én azt gondolom, hogy a tény, hogy egy felmérésre egy ország lakosságának a (gondolom reprezentatív) része már kevésbé kirekesztő/toleráns választ ad, azt jelenti, hogy jobb ott élni. Nem, akkor is ha bárki szerint ugyanolyanok az attitűdök mindenhol én szívesebben élnék olyan helyen ahol már kényelmetlen ezt kimondani (abban a reményben, hogy ez lassan-lassan átfordul igazi elfogadássá) mint ott ahol hú, de rohadt őszinte mindenki és őszintén, nyíltan és társadalmilag elfogadottan gyűlölheti a mást.
 • tirza
  Amikor írtam az előző hozzászólásomat még nem láttam a kommenteket DE NANÁ, hogy már az első két komment igazolta, hogy mennyien gondolják úgy, hogy minden nemzet rasszista, csak nem merik bevallani, mi magyarok bezzeg az őszinteség bajnokai vagyunk (hahaha, egy anonim kérdőíven).
 • Pistu
  “Végül is, lehetne rosszabb is a helyzet….” – Ezt hogy kell érteni, túl liberálisok vagyunk? 🙂

  “A Török Statisztikai Hivatal által első alkalommal közigazgatási nyilvántartások alapján összeállított adatok szerint a Törökországba bevándorlók száma tavaly az azt megelőző évhez viszonyítva 22,4 százalékkal nőtt, a számuk pedig 466 333 személy lett.” írja a trt.net.tr, szóval érthető a hozzáállásuk, elég nagy a tapasztalatuk.

 • Szomorú
  Egyet értek Gáborral, 2015 környékén ha megkérdeztek volna 10.000 migránst abból kb 1-2 mondta volna, hogy magyarországra akar jönni, talán azok is csak azért mert megunták szerencsétlenek a sétálást.

  Ez az ország nem alternatíva számukra egy jobb életre, a nyelv is nehéz a boldoguláshoz.

  Arról nem is beszélve, hogy a gyűlöletpolitikának is köszönhetően az az alaphang velük szemben, miszerint buta birkabszók(már bocsánat)
  Abba bele se gondolnak az emberek, hogy a “migránsok” tanult, komunikációra képes akár tőlük okosabb értelmesebb emberek is lehetnek.

  Természetesen a komunikációban teljesen kimarad az a több százezer magyar migráns aki innen máshova ment dolgozni, és nagyon szomorú, hogy ez a szó “migráns” ennyire prejoratív lett. 🙁

 • svejc
  Svájc mint bevándorló szerető ország? Röhög a vakbelem.

  A kormányzó párt ilyenekkel szórja tele az országot:

  assets.deutschlandfunk.de/FILE_9ec8f86a924e1b1e7b17ada2d1c5603e/1920×1080.jpg?t=1597589553850
  svp.ch/wp-content/uploads/9264D17F-28E1-4D2E-98851DA13CB43195-720×405.jpg
  chdata123.com/eu/ch/kr/SVP-d/kriminelle-SVP-08-minarette-etc-d/009-plakat-SVP-2008-gg-personenfreizuegigkeit-raben-fressen-schweiz-auf.gif
  img.welt.de/img/politik/ausland/mobile134465259/9902501267-ci102l-w1024/A-woman-walks-past-a-poster-of-the-far-r.jpg

 • chrealitycheck
  Azért elöitéletekért te se mész a szomszédba 🙂
  A kép ennél kicsit árnyaltabb.
  Itt nem mondják meg hogy nem laknának mellette, csak bérlésnél véletlen épp olyan döntést hoznak…
  Ök persze elfogadóak meg toleránsak, csak hát véletlen pont mellettük nem laknak migránsok. Mindezt egy olyan országban, ahol a lakosság 1/3-a bevándorló hátterü es ez hivatalosan nyilvan is van tartva 🙂
  Meg csak at kell setalni a hataron es elbeszelgetni Durschnitt Hanssal, aki kb 3-4 talalkozas utan nagysuttogva mondja el neked mit is gondol valojaban.
  De ugye en is tudtam hogy lesz, aki megmondja hogy en tudom rosszul:)
 • Szabolcs
  Egyrészt gondolom migránsa és rasszja válogatja. Lehet, nem zavarna egy kínai, de egy ordítozó olasz igen?
  Másrészt Londonban megkérdezték a paki szakácsot, hogy zavarja-e az paki szomszédja? 🙂 Jók ezek az ábrák, csak mindenki azt lát bele, amit akar.
  Én is.
 • Szabolcs
  Bocs, különböző: szóval a pakit a kínairól, meg a kínait a kaukázusiról…
 • Neerpelt
  Szomorú, 10 év agymosása van benne.

  Mondjuk a magyarok korábban a pirézekkel sem voltak túl elfogadóak

 • Daniel
  Nem pont abban a sávban sötétebbek az ábrák amely sávban a középkorban benyomult a török? :)) Coincidence?

  Vagy inkább a szovjet 1945-ben…

 • terpesz
  szerintem ez abszolut igaz UK-re. A brexitet 17M ember szavazta meg a 45M valasztobol (72% turnout), es nagyon sokan meg is bantak, nem a bevandorlokrol szolt, hanem az EU altal okozott velt es valos serelmekrol, meg a “MINDEN SOKKAL SOKKAL JOBB LESZ UTANA” mantratol, weekly £350 to the NHS, es hasonlok.

  Persze nem azt mondom, hogy nincs sokmillio rasszista itt is, de a szemelyes tapasztalatom, hogy ez egy hangos kisebbseg. Es meg csak nem is posh Londonban / Del-keleten elek, hanem eszakabbra, egy leaver paradise varosban akik bennevoltak asszem a top5-ben is leave vote aranyai alapjan.

 • terpesz
  igen, en is ezen rohogtem 😀 mikozben csak a gyulolet bajnokai vagyunk egeszen szimplan.

  Ha hazalatogatok, mindig meglepodok az altalanos negativ, gyulolettel teli hangulaton, ami mindent atszo, mar sajnos a regi haveri tarsasagaimat is, de akar csak egy rovid villamosozas kozben. Annyit beszelnek otthon pl a “b*zikrol”, mintha BARMI hatasa lenne az eletukre (vagy barmi kozuk lenne hozza), hogy egy szamukra vadidegen ferfi kivel mit csinal a haloszobajaban, ezt sosem fogom megerteni. Nem teljesen mindegy nekik? 🙂

  Mas borszinnel vagy mas szuletesi hellyel se kell rendelkezni, hogy eliteljenek, ne toleraljanak. Dehat amig a muszlimokra, szlovakokra, melegekre frocsogsz, addig sem arra az emberre, aki DIREKT hatassal van az eletedre, amikor kilopja a seneked alol az orszagot

  Ahogy valami regi Muszaki Hiba szamban volt:

  “Gerjesztett hangulat, a k. anyjukat, azzal szorakozzanak”:)

 • serealitycheck
  A halványsárga svédekről vasarnap.hu/2019/03/23/egy-video-amiben-megsemmisul-a-sved-kepmutatas/
 • porthosz

  Magyarországon több mindenről beszélhetsz szabadon mint nyugaton. Ott ha véletlenül azt mondod hogy szerinted a férfiaknak p.csük van, egyből véged, örülhetsz ha csak a munkahelyedről rúgnak ki.

  Másfelől, sokat elmond erről az, hogy a brexit kompletten a kelet európai bevándorlók ellen lett felépítve, ehhez képest micsoda egy befogadó ország ez alapján. Nem is értem miért akarták akkor hazapaterolni az összes lengyel bevándorlót…

 • LSV
  Pedig tök egyszerű.. Aki nem akar magának c. típusú szomszédot, vagy bevándorlót (legyen az akármilyen típusú is), az rasszista, mert csak az.
  Ami a “turbómagyarokra” (nevezték már mindennek) vonatkozik: Ne legyünk már álszentek, józan ember nem szeretne ilyen szomszédot, aki meg igen az költözzön borsodi zsákfaluba, és utána töltsön ki kérdőívet.
  Érdekes mikor írországban éltem, ott sem a migráns lengyel, cseh, spanyol szomszédokkal volt a gond.
 • ef
  A statisztika (mint minden) hamis képet ad és torzít,
  márcsak a formai logika miatt is,
  ui nem csak a “natív” őslakosok válaszait tartalmazza,
  azaz ahol már több a migráns vagy inhomogénebb, kevertebb a társadalom összetétele, ott nyílván a válaszadók nagyobb része vallja azt, hogy elfogadja “önmagát” vagy a vele hasonló státuszú embereket vagy a befogadó nemzetet, hiszen ezért és többségük önként ment oda.
  Így ez a statisztika nem sokat ér, de lehet mutogatni a még kevésbé érintett országokra.

  Ugye az megvan, hogy egy migráns magyar vagy lengyel Németországban vagy Angliában nem akar másik migráns pakisztánit vagy nigériait maga mellé? Egy migráns is simán intoleráns, főleg, ha kelet-európai.

 • Zanderke
  Én svédországról tudok csak véleményt mondani. Nekem az a tapasztalatom, hogy a déli területek, Göteborg, Malmö, Stockholm erősen gettósodottak, nagyon sok no-go zónával. Nagyon elfogadó nép, állítólag. Konfliktuskerülésben is kiemelkedőek, azaz simán füllentenek/hazudnak. A jómódú környékeken nem láttam bevándorlót, míg a gettós részeken nem láttam svédet, maximum kelet európaikat.
 • dioc
  Ezen az ábrán hasznos lett volna Németországot két részre osztani a volt NDK/NSZK határ mentén, úgy még jobban kirajzolódott volna, hogy a bevándorlók elutasítása (és az AFD támogatottsága) főleg a volt NDK területén jellemző, ahol a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt eleve jóval alacsonyabb az arányuk. Evvel párhuzamosan a kelet-európai országok adatai is azt támasztják alá, hogy ott a legkönnyebb bevándorlók ellen uszítani, ahol nincsenek jelen, hiszen így a velük kapcsolatos hétköznapi tapasztalatok nem teszik hiteltelenné a gyűlöletpropagandát.
 • Blend Ahmed
  Kérdésként felmerülhet, hogy mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás, azaz a bevándorlás vagy a tolerancia?

  Azok az országok, ahol sok bevándorló van, ebből a szempontból előnyből indulnak, hiszen egy bevándorló naná, hogy azt fogja mondani, hogy a szomszédja is lehet bevándorló (hacsak nagyon sznob nem lett időközben).
  emn.ie/useful-statistics/migration-and-migrant-population-statistics-in-eu-28/

 • Lekvároslúdtalpbetét
  Mondjuk azért a történelmünk sem olyan, mint a nyugati országoké. Ezt is hozzá kéne tenni. Plusz azért régen jóval befogadóbbak voltunk és meg is lett az eredménye. Aki szereti őket fogadja be. Éltem UK-ban, de köszönöm szépen. Nekem nem kell indiai, pakisztáni és fekete afrikai szomszéd. Tisztelet a kivételnek vannak normálisak közöttük is, de a legtöbb lusta és csak élősködni tud, mint az itthoni indiaiak.
 • Lekvároslúdtalpbetét
  De pont ott, mivel ők elfelejtették a keresztes hadjáratok után, hogy milyen is az iszlám. Plusz rájuk nem támadt az akkori világ legerősebb birodalma és hadserege. Könnyen mentek világot fosztogatni, majd azon meggazdagodva osztják a kisebb államokat. Miért nem elfogadóak vagyunk. Ugyan olyan álszentek, mint az egész világ.
 • Gatter
  Aki szereti őket, az költözhet Borsodba a cigány telepekre, vagy nyugaton a néger/török/iszlám negyedekbe ahova már a kommandósok se mernek bemenni. Nettó baromság ez a statisztika
 • Blend Ahmed
  Link: https://kiszamolo.hu/napi-abra-mennyire-rasszistak-az-europai-nemzetek/

  Cikk címe: “Napi ábra: mennyire elfogadóak az európai nemzetek?”

  LOL. Tudatküszöb alatti befolyásolás? 🙂

 • kommentelek_én_is
  Rasszista vagyok, és akkor mi van?
  Inkább legyek az, mint “magyarként” hungarofób… 🙂
 • Jenő Bácsi
  Szerintem azok előítélesek, akiknek nincs ilyen szomszédjuk. Mi is be voltunk tojva, mi lesz, ha ilyen szomszédunk lesz, aztán – mit ad Isten – beköltözött egy család a fölöttünk lévő lakásba. Elterveztük, hogy akkor elköltözünk, mire nagyjából mehettünk volna, eltelt 3 hónap. Azon kívűl, hogy néha nyári hajnalokon halljuk a müezzint, nincs velük gond…. Szóval maradunk.
 • Richmond
  Érdekes lenne egy magyarországi térkép is mondjuk járások szerint.
 • Maxi
  Nem alternatíva? A Dekkán-fennsíkról meg a szub-szaharai országokból nézve Magyarország jómódú és jóléti ország kiterjedt és gáláns állami ellátásokkal alanyi jogon. Sierra Leonéból, Irakból, Afganisztánból nézve meg a béke szigete. Aki meg Jemenben él, annak még egyszerűbb : olyan ország ahol van iható víz, amennyi csak jólesik. Ne becsüld le milliárdnyi ember nyomorát, nélkülözését, életveszélyét, kétségbeesésést. Amin te fintorogsz, neki az már talán megnyuvás.
 • V
  ”nyugaton a néger/török/iszlám negyedekbe ahova már a kommandósok se mernek bemenni”

  birom az ilyen fake news beszolasokat, fogadjunk sosem eltel nyugat-Europaban

  @kommentelek_en_is

  “Rasszista vagyok, és akkor mi van?
  Inkább legyek az, mint “magyarként” hungarofób”

  persze, vallald nyugodtan, csak vigyazz nehogy forduljon a szeljaras es holnaptol a piros csikosokat kezdjek utalni. Esz megall ami itt van. Tudom, osi magyar turul virtus, csettintunk az ostorral es majd Soros is rogton vigyazba all Brusszelben. Ja meg varjuk kozben az EU penzeket. Tisztesseg az odi magyar ereny. Ja nem is

 • tirza
  Öröm olvasni az igazi őszinte hozzászólásokat (és azt is jó látni, hogy az oktatás színvonala is remek hisz mindenki remekül tud szöveget értelmezni, na mindegy). Igen, tökös egy nép vagyunk mi akkor is kimondjuk amit gondolunk ha…

  ha, mi??? mire is vagyunk büszkék?

 • Krumplistészta
  Annyira álszent dolog már ez a “rasszistá”zás.. 10 évg laktam a VIII. kerület belsejében, a “dzsumbujban”, van elég első kézből szerzett tapasztalatom egy ottani kisebbséggel.. amikor az öregasszonyt lefejelték, és elvették a táskáját, amikor a részeget hátulról térkővel leütötték, amikor a 12 éves gyereket a bicikliről lerúgták, amikor a ház udvarán megkínoztak egy macskát, MILYEN VÉLETLEN hogy mind kik voltak..? Na kik…?
  Ne legyünk már álszentek!
  Az unokahugom imádta a négereket, hogy milyen jó a zenéjük, a ritmusérzékük, a gospel istentisztelet.. aztán egy évre kiköltözött Londonba, olyan helyre ahol sok néger élt.. hazajött, azt mondta hogy a négerek még rosszabbak mint a c…nyok, éjszaka ordítanak az utcán, felugranak a parkoló autókra, és ha szólsz nekik a torkuk előtt elhúzzák az ujjukat, és visszavakkantanak valami fákjourmáderfáker-szonofabics-et..
  (Jaj, leírtam hogy néger..)
 • Alfa

  “felmérések önbevallással készülnek, ezért nem túl hitelesek”
  Mégis hogy kellene megtudni az emberek véleményét, nagyokos? Anonim felmérés volt…
  Aztán mindjárt jön egy jó kis übermensch beszólás:
  “Náluk ill. közép-Európában fel merik vállalni a véleményüket az emberek ebben a témakörben, míg nyugatabbra nem”

  Azért bírom a helyi rasszistákban, hogy megmagyarázzák, hogy ők nem rasszistábbak, mint a hülye nyugatiak csak azok ott gyáva rasszisták, ők meg itt rendes becsületes egyenes gerincű rasszisták…
  Azért érzitek az ellentmondást (kognitív disszonancia), hogy gyávák vagyok még azt is felvállalni, hogy igen, mi itt rasszistábbak vagyunk. Szégyellitek, vagy mi? Nehéz elképzelni hogy van ország, ahol nem verik meg őket?
  Maradjunk annyiban, hogy fogalmatok sincs a profi közvéleménykutatásról, az evolúcióbiológiáról és a pszichológiáról.
  Csak a rasszisták vagytok, semmi több.

 • Blend Ahmed
  “Jaj, leírtam hogy néger.”

  Láttam egy angol nyelvű Youtube-videót az európai országok felsorolásáról és rövid bemutatásáról. Abban a youtuber nem merte kimondani Montenegró nevét, mert attól félt, hogy letiltja a szolgáltató.

 • pléhboj

  Látszik, hogy nem (sokat) voltál az említett országokban.
 • pléhboj

  Hihetetlen naív vélemény… szerintem nem sokat láttál belőlük kint.
 • Husz János Puszita
  Milyen szépen igazolja a kommentszekció az ábrákat hehe.
 • pléhboj

  Csak mosolygok a kommentjeiden, maradjunk annyiban hogy TE nem éltél kint, nem fake news beszólásokról van szó, és a rasszista sem azt jelenti, amire te gondolsz. Hihetetlen mennyire nem érted a folyamatokat, sem Brüsszelnek nem kell benyalni, az EU-s pénz pedig nem véletlenül kerül hozzánk. Javaslom olvasd el mi a gond a nigger-arab (menekült???) tagsággal és válaszd el őket a KEU-s migránsoktól, mert nagyon nem ugyanaz a két halmaz.
 • ef
  Egyébként maga kérdés feltevés is inkább provokatőrnek.
  Megfelelőbb lenne a kérdés, szeretné e valaki, hogy más kultúrkörből származó szomszédja legyen.
  Erre lehet “nem rassztista” felhanggal de mégis őszintén válaszolni.
  Nyílván mindekit zavarna, ha a szomszédai nagy hangerővel egésznap bömböltetnék a sajátkultúr zenét, és a magántulajdont sem ismernék. Ha valaki nem szeretne ilyen szomszédot, attól ő még nem rasszista.
  Az is árnyalná a képet, ha egy országon belül készülne ilyen felmérés tájegységekként.
  Leginkább a bel-pesti liberális értelmiség hangoztatja, milyen befogadó, de kíváncso lennék, hogy mondjuk vidéken, mondjuk Borsod megyében milyen a visszajelzés, ahol valóban vannak a más kultúrkörből levő szomszédokról valós tapasztalatok, buborékból könnyű “nagyon haladónak” lenni.
  Vidáki falvak utcái néptelenednek el csak egy más kultúrkörből származó család beköltözését követően.
 • Visszakanyarodva a bitcoin temara
  Nem, nem az a bajom, hogy “kritizálnak”.

  Ha az lenne a bajom, akkor nem is tudnál róla, hogy kritizálnak, mert kitörölném őket a francba.

  Onnan tudod, hogy kritizálnak, hogy el tudod olvasni.

  Ezen még nem gondolkodtál, igaz?

  Csak már mindenkinek a könyökén jön ki a sok okos bitcoinozó agymenése.

  Ami kimerül annyiban, hogy nem értesz hozzá, meg ha rád hallgatok, akkor nem lettem volna csilliárdos, meg ez a jövő, meg ehhez érteni kell.

  Ugyanaz a hülyeség újra és újra.

  Olyan egyszerű kérdésekre, hogy mégis mitől lenne neki értéke, meg hogy csak ára van, nem értéke, arra semmi válasz soha.

  Hogy nem több egyszerű szerencsejátéknál: amíg többen hordják be a pénzt, mint kivenni akarják, emelkedik az ára, ha ez megfordul, akkor esni fog.

  Ez nem befektetés. Ez hazardírozás. Ahogy Teslát venni is a reális ára felett fényévekkel is egyszerű szerencsejáték.

  Annak lehet jó, de ne higgyük már magunkról, hogy mi vagyunk az okosok.

  Nem azért nőtt az ára a bitcoinnak, mert több lett az okos, hanem mert több lett a hülye.

  De téma lezárva.

  Mert rohadtul unja már mindenki ugyanazt a zöldséget hallgatni újra és újra.

  Aki ezen akar meggazdagodni, csinálja, remélem tényleg bejön neki, csak hagyjátok békén a többieket.

 • Neandervölgyi
  az is érdekes, hogy ti utáljátok a rasszistákat, mert ők rasszisták. Ez nem rasszizmus? Amúgy meg a négernél és araboknál nagyobb rasszistát még nem láttam. Persze ott sem mind az, ahogy a fehérek között sem mindenki az. Mindegy is, induljon mindenki térdelni.
 • Napi
  Már 15 évvel ezelőtt is úgy mentünk kocsival Nimes-ből a tengerhez, hogy az ott élő rokon megmondta, melyik faluban ne álljunk meg, ha jót akarunk. Olaszliszka, meg ilyenek…

  Térképekről: sajnálatos módon puhulunk, működik a libsi agymosás…

 • pléhboj

  Na akkor beszéljünk arról, hogy mi van ha “rasszista” vagyok ? Miért baj, ha nem szeretnék a környezetemben sem arabot, sem niggert látni ? Miért nem elég, ha csak turistaként mászkál itt, vagy esetleg komoly munkaerőként valamely multi alkalmazásában van un. kiküldetésben nálunk, de messze nem tömegesen és analfabétaként, netán esetleg teljesen azonosíthatatlan múlttal ? Miért baj, ha nem szeretnék ilyeneket látni a pályaudvarokon, aluljárókban vagy a turistanegyedekben ahogy kéregetnek vagy bűnöznek a turisták rovására ? Egyáltalán miért kéne szégyelnem, hogy ezeket nem kívánatos személyeknek tekintem tömeges mennyiségben az országomban vagy városomban? Városi legenda, hogy nálunk senki sem telepedne le, ok, nem olyan mennyiségben, mint a sokkal tehetősebb nyugati (főként a volt gyarmatosító) országokban, de nálunk is észrevehető lenne.
 • Pistu
  Ha nem vagyunk célország, akkor kérlek áruld már el, hogy miért van tele a város török/arab döneressel, ázsiai büfével, vietnámi vegyesbolttal, albán pékséggel, stb?
 • Meepwn
  Felmérés arról, hogy mennyire mondanak igazat az adott ország lakói.
  A németek is nagyon toletánsak amíg le nem megy 5 sör meg 5 snapsz.
 • Béta
  Milyen a profi közvéleméynkutatás?
 • Dani85

  Mert a regnáló magyar kormány nem szórja tele olyan dolgokkal a sajtót, amivel a lakosok jelentős része nem ért egyet?