Növekedési Hitelprogram újra

Újra elérhető a mikro-, kis és középvállalkozás számára biztosított kedvező és kiszámítható kamatozású NHP hitel.

A kamata továbbra is fix 2,5%, könnyítés az eddigiekhez képest, hogy a maximális futamidő 20 év is lehet és a szerződéskötés után akár három évvel is le lehet hívni a hitelt, az összege egymillió és kétmilliárd forint között változhat.

Felhasználható hitel- és lízingkiváltásra, ha az január elseje előtt lett igényelve, forgóeszköz-hitelként gyakorlatilag szabad felhasználásra és beruházásra is. A bankoknak két hét áll rendelkezésére, hogy elbírálják a hitelt. Forgóeszköz-hitel maximális összege a készletállomány, vevőkövetelés és személyi jellegű ráfordítások együttese lehet.

Elég sokat lazultak a mostani hitel feltételei, ha van céged és kell hitel vagy van meglévő drágább hiteled vagy lízinged (gépjármű-lízingnél figyelj az áfaelőnyre), érdemes ránézned a lehetőségre. Kérj több banktól is ajánlatot.

Feltételek erre.

Share

13 hozzászólás

 • businesspower
  A hír igaz, azonban az ördög, mint mindig, itt is a részletekben rejlik!

  Valóban 20 év is lehet a maximális futamidő (kizárólag ingatlanberuházás esetén)!
  További igazán nagy újdonsága az új NHP Hajrának, hogy felhasználható például üzletrészvásárlásra és meglévő hitelek kiváltására is!
  Valamint akár 3 éves futamidejű, szabad felhasználású forgóeszköz-hitel formájában is igényelhető!

  Illetve nemcsak a bankoknál lesz elérhető, hanem a pénzügyi vállalkozások is beszállnak a közvetítésébe. Az MFB ügynökeként az MFB Krízis hitel formájában, amely hitelprogram az MNB forrásából táplálkozik és nagyon olcsó (0,1 %/év állami kezességvállalási díj mellett biztosítható).

  Továbbá az exportban érintett cégek az EXIMBANK koordinálásával is hasonlóan kedvező hitelhez juthatnak a bankoknál.

  Jól körbe kell nézni bizony, mert a kockázatokat most is az egyedi finanszírozók vállalják a nap végén!

 • bugocsiga
  Hello Miklós!

  OFF. A korábbi, nagy port kavart témához. Ezek szerint a gazdagok is így látják, hogy az hosszú távon mindenkinek szar lesz, ha marad a kiválasztott keveseknek jó felállás.

  portfolio.hu/befektetes/20200428/figyelmeztetnek-a-gazdagok-osszedolhet-a-kapitalizmus-nemzeti-veszelyhelyzet-az-egyenlotlenseg-428690

 • Superneem
  OFF! Hogyha TBSZ számlán osztalék keletkezik(usa etf) és ott is marad, tehát nincs tbsz feltörés, kell szerepelni az adóbevallásban?Úgy tudom a kibocsájtó már levonja az adót és csak utána fizet. A Nav-tól nem kaptam egyértelmű választ! Köszönöm!
 • gaborr
  Helyeznek ki NHP-t nem NER-es cégnek is? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? Mármint hogy NER háttér nélkül kapott NHP-t?
 • kitantorgott
  Gondolom itt nem mukodik az, hogy felveszek 2 milliard hitelt, betolom TBSZ-re PMAP-ra es a kamatkulonbozetbol jol meggazdagszom?
 • Heeeee
  Gaborr , igen nekünk hamarosan jön, de megnézik a céget, hogy van e továbbra is árbevétele stb.
 • Szuperál
  nem, TBSZ adóbevallási szempontból megszüntetésig vagy lejáratig olyan, mintha nem lenne.
 • gaborr
  ok, köszi, eddig úgy hallottam a NER-nek lett ez kiírva, de akkor ránézünk mi is 🙂
 • Superneem
  @Szuperál: Köszönöm!
 • Kíváncsi
  Jól értem, hogy egyéni vállalkozóként (KATA) akkor beruházhatnék egy ingatlanra, mint telephelyre? Egy lakás minimál kamatra elgondolkodtató lenne…
 • Kiszamolo
  Kíváncsi, olvasd el, hogy az ingatlannál mi a feltétel. Nagyjából pont azt zárják ki, amit te szeretnél.
 • businesspower
  Az ellenőrzött tőkepiaci ügylet „beugró feltétele”, hogy azt olyan befektetési szolgáltató közreműködésével kell megkötni, amely vagy EGT-államban vagy olyan államban működik, amellyel Magyarország kettős adóztatási egyezményt kötött – és ha a szolgáltató nem EGT államban működik, úgy az adóegyezményes állam pénzügyi felügyeleti szerve és az MNB között biztosított legyen a felügyeleti információcsere is. Utóbbi információcsere a legtöbb, befektetések kapcsán népszerű ország esetében (pl., USA, Hongkong, Szingapúr) teljesül, más nem-EGT ország esetén azonban érdemes erről meggyőződni az MNB honlapján. origo.hu/gazdasag/20190311-a-kulfoldi-tozsdeken-elert-nyereseg-utani-adozas.html

  kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/tozsdei-adozas/osszefoglalo.html

 • Kíváncsi
  Kiszámoló, igen… olvastam utána…
  Létezik a jogalkotói szándék, miszerint a magán és vállalkozói vagyon, felelősség stb. ne legyen elkülöníthető egymástól az egyéni vállalkozóknál. Ez megint olyan szabályozás, amit értek – jajj mekkora tragédia lenne, ha használná lakásnak is – de az alapelvvel szembemegy.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.