Növekedési Hitelprogram újra

Újra elérhető a mikro-, kis és középvállalkozás számára biztosított kedvező és kiszámítható kamatozású NHP hitel.

A kamata továbbra is fix 2,5%, könnyítés az eddigiekhez képest, hogy a maximális futamidő 20 év is lehet és a szerződéskötés után akár három évvel is le lehet hívni a hitelt, az összege egymillió és kétmilliárd forint között változhat.

Felhasználható hitel- és lízingkiváltásra, ha az január elseje előtt lett igényelve, forgóeszköz-hitelként gyakorlatilag szabad felhasználásra és beruházásra is. A bankoknak két hét áll rendelkezésére, hogy elbírálják a hitelt. Forgóeszköz-hitel maximális összege a készletállomány, vevőkövetelés és személyi jellegű ráfordítások együttese lehet.

Elég sokat lazultak a mostani hitel feltételei, ha van céged és kell hitel vagy van meglévő drágább hiteled vagy lízinged (gépjármű-lízingnél figyelj az áfaelőnyre), érdemes ránézned a lehetőségre. Kérj több banktól is ajánlatot.

Feltételek erre.

Share

13 hozzászólás

 • businesspower
  A hír igaz, azonban az ördög, mint mindig, itt is a részletekben rejlik!

  Valóban 20 év is lehet a maximális futamidő (kizárólag ingatlanberuházás esetén)!
  További igazán nagy újdonsága az új NHP Hajrának, hogy felhasználható például üzletrészvásárlásra és meglévő hitelek kiváltására is!
  Valamint akár 3 éves futamidejű, szabad felhasználású forgóeszköz-hitel formájában is igényelhető!

  Illetve nemcsak a bankoknál lesz elérhető, hanem a pénzügyi vállalkozások is beszállnak a közvetítésébe. Az MFB ügynökeként az MFB Krízis hitel formájában, amely hitelprogram az MNB forrásából táplálkozik és nagyon olcsó (0,1 %/év állami kezességvállalási díj mellett biztosítható).

  Továbbá az exportban érintett cégek az EXIMBANK koordinálásával is hasonlóan kedvező hitelhez juthatnak a bankoknál.

  Jól körbe kell nézni bizony, mert a kockázatokat most is az egyedi finanszírozók vállalják a nap végén!

 • bugocsiga
  Hello Miklós!

  OFF. A korábbi, nagy port kavart témához. Ezek szerint a gazdagok is így látják, hogy az hosszú távon mindenkinek szar lesz, ha marad a kiválasztott keveseknek jó felállás.

  portfolio.hu/befektetes/20200428/figyelmeztetnek-a-gazdagok-osszedolhet-a-kapitalizmus-nemzeti-veszelyhelyzet-az-egyenlotlenseg-428690

 • Superneem
  OFF! Hogyha TBSZ számlán osztalék keletkezik(usa etf) és ott is marad, tehát nincs tbsz feltörés, kell szerepelni az adóbevallásban?Úgy tudom a kibocsájtó már levonja az adót és csak utána fizet. A Nav-tól nem kaptam egyértelmű választ! Köszönöm!
 • gaborr
  Helyeznek ki NHP-t nem NER-es cégnek is? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? Mármint hogy NER háttér nélkül kapott NHP-t?
 • kitantorgott
  Gondolom itt nem mukodik az, hogy felveszek 2 milliard hitelt, betolom TBSZ-re PMAP-ra es a kamatkulonbozetbol jol meggazdagszom?
 • Heeeee
  Gaborr , igen nekünk hamarosan jön, de megnézik a céget, hogy van e továbbra is árbevétele stb.
 • Szuperál
  nem, TBSZ adóbevallási szempontból megszüntetésig vagy lejáratig olyan, mintha nem lenne.
 • gaborr
  ok, köszi, eddig úgy hallottam a NER-nek lett ez kiírva, de akkor ránézünk mi is 🙂
 • Superneem
  @Szuperál: Köszönöm!
 • Kíváncsi
  Jól értem, hogy egyéni vállalkozóként (KATA) akkor beruházhatnék egy ingatlanra, mint telephelyre? Egy lakás minimál kamatra elgondolkodtató lenne…
 • Kiszamolo
  Kíváncsi, olvasd el, hogy az ingatlannál mi a feltétel. Nagyjából pont azt zárják ki, amit te szeretnél.
 • businesspower
  Az ellenőrzött tőkepiaci ügylet „beugró feltétele”, hogy azt olyan befektetési szolgáltató közreműködésével kell megkötni, amely vagy EGT-államban vagy olyan államban működik, amellyel Magyarország kettős adóztatási egyezményt kötött – és ha a szolgáltató nem EGT államban működik, úgy az adóegyezményes állam pénzügyi felügyeleti szerve és az MNB között biztosított legyen a felügyeleti információcsere is. Utóbbi információcsere a legtöbb, befektetések kapcsán népszerű ország esetében (pl., USA, Hongkong, Szingapúr) teljesül, más nem-EGT ország esetén azonban érdemes erről meggyőződni az MNB honlapján. origo.hu/gazdasag/20190311-a-kulfoldi-tozsdeken-elert-nyereseg-utani-adozas.html

  kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/tozsdei-adozas/osszefoglalo.html

 • Kíváncsi
  Kiszámoló, igen… olvastam utána…
  Létezik a jogalkotói szándék, miszerint a magán és vállalkozói vagyon, felelősség stb. ne legyen elkülöníthető egymástól az egyéni vállalkozóknál. Ez megint olyan szabályozás, amit értek – jajj mekkora tragédia lenne, ha használná lakásnak is – de az alapelvvel szembemegy.