Offtopik: Ezt tudja rólad a Google és így védekezz ellene

2016-05-14
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már gondolkodok azon egy ideje, hogy fel kellene éleszteni az Offtopik blogot, mert gyakran futok bele érdekes írásokba, amit szívesen megosztanék veletek, de nagyon nem pénzügyi téma.

(Sőt, olyanon is gondolkodom, hogy valami magazinfélét csinálni, de azt már nem egyedül. Ehhez az ötlethez egyelőre még hiányoznak a hirdetők. De ezt tényleg csak így zárójelben.)

Addig is, amíg rászánom magam, egy érdekes írás arról, mi mindent tud rólad a Google és hogyan tudod törölni ezeket az infókat. A cikk angol nyelvű, viszont sok ábrával mutatja, mit hogyan csinálj, ha nem szeretnél ennyire nyitott könyv lenni a Google számára.

Szóval a cikk erről itt: Így védekezz a Google kíváncsisága ellen.

Tudom, nem pénzügy, de nagyjából mindenkit érint, aki használja a Google szolgáltatásait. Bármit, amit valaha is diktáltál a telefonodnak, amerre jártál a térképen, kerestél vagy meglátogattál a neten, megnéztél a youtube-on, feltöltöttél fényképet, mind-mind szépen el van mentve évekre visszamenőleg.

Tanulságos belenézni, mi mindent tárol rólad a Google (gyakorlatilag mindent) és érdemes néha egy-egy gombnyomással törölni az összes infót magadról.

(A cikk nem arról szól, hogy most kell-e aggódnod az adatok miatt, vagy ez paranoia, szimplán csak arról, hogy ha akarod, hol tudod törölni a rólad készült adatokat. Egyáltalán örülj annak, hogy az orrodra kötik, mit tudnak rólad és van lehetőséged törölni az infókat.)

Previous Post
Bajban a Dimenzió

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram