MKB Digitall csomag: fontos változás

Az MKB Digit@ll csomagjáról írtam, amikor megjelent:

MKB új számlacsomag: digit@ll csomag

Ez egy nagyon jó csomag, ha nem veszel fel készpénzt, csak maximum az ingyenes 150 ezer forintot. Akár teljesen ingyenes is lehet a csomag, még a dombornyomott kártyáért sem kérnek pénzt.

De! Sajnos novembertől változtattak a feltételeken. Eddig akkor is ingyenes volt a csomag, ha egyáltalán nem érkezett rá pénz, azóta azonban jóváírás hiányában felszámolnak 1.135 Ft-ot havonta, ami azért nem kevés egy számlacsomagért. Ezt mondhatni titokban vezették be, nem túl elegáns módon. (Igazából a feltételek eddig is utaltak ilyenre, de mind a bankfiókban mind telefonon megerősítették, hogy jóváírás hiánya esetén nem számítanak fel semmit.)

Ez a rossz hír. A jó, hogy szemben a legtöbb bankkal, a pénztári befizetést is jóváírásnak veszik és elég akár csak havonta egy ezrest befizetned bármelyik bankfiókban, ha nem akarsz utalni és továbbra is (szinte) ingyenes marad a csomagod.

Amire még figyelned kell, hogy 20-ától 19-éig figyelik a jóváírást, vagyis ha befizettél vagy utaltál a számládra 21-én és következő hónap 18-án is, az sajnos ugyanannak a hónapnak fog számítani.

Ha kell egy jó és olcsó csomag, nézd meg ezt is, ha van ilyen csomagod, akkor viszont ne feledkezz meg arról, hogy havonta utalj vagy fizess be rá legalább ezer forintot. Kondíciós lista itt.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Share

54 hozzászólás

 • Imre
  Még egy apróság: ha megfelelsz a feltételeknek, akkor is levonjánk az 1.135.- Ft-ot és csak egy-két hét múlva írják jóvá.
  Engem ezzel konkrétan megszivattak, mert a FB emiatt nem tudta levenni a hirdetéseim árát, mert kb. 20.- Ft hiányzott a nem várt levonás miatt.
 • Kiszamolo
  Imre, ja igen, ezt mindenhol így csinálják. Beterhelik, majd visszaadják.
 • szocske
  Raiffeisennél is van most 20ezer ft jóváírás, gold2.0 tranzakciós adótól is mentes min. 400 ezer jóváírás esetén, de az alap számlájuk sem olyan rossz, ahhoz 150ezres jóváírás kell, ami ha jól emlékszem több részletben is jöhet.
  Nem ellenőrzik, hogy valóban munkabér utalás érkezik-e be, így ha valaki nyitott CIB onlinet például még tavaly, akkor azzal is kombinálható.
  Szerintem nem árt, ha az ember kihasználja az ingyenes csomagok nyitási lehetőségét, és többet is tart, hiszen a közelmúltban több kedvező csomag is megszűnt, ki tudja melyik lesz a következő…
 • Kiló Méter
  Mi a helyzet a MagNet Bank becsületkasszás számlacsomagjaival, amik ténylegesen 0 Ft-ért (is) használhatóak, egyéni lelkiismereti alapon?
 • Laslow
  @Kiló Méter: Évek óta elégedetten használom, az az elsődleges folyószámlám. Pár hónapja mondjuk már bedobok havi 50 Ft-ot a becsületkasszába, bár az éves beszámolók szerint minden évben kerestek rajtam eddig is.
 • Tamás
  Sziasztok!

  A segítségeteket szeretném kérni, hogy ti melyik bankszámlaszámot ajánlanátok nekem.
  Jelenleg külföldön dolgozom, ezért a helyi EUR alapú számlámat használom a mindennapi pénzügyeimhez, viszont az otthoni dolgokhoz kényelmesebb, ha van egy HUF alapú számlám, amelyről főleg kártyás vásárlásokat intézek, és csak ritkán utalok más belföldi számlákra.

  Olyan számlát szeretnék, ahol nincs feltételhez kötve a számlavezetési díj, esetleg a számlán lévő összegtől függ, így ritkábban egy nagyobb utalással meg tudnám oldani a pénz hazaküldését a havi utalgatás helyett (most CIB Ecom van).

  Ahogy néztem, a Gránit Online számlája megfelelő lenne nekem, bár ott 0.4% (8000HUF-ig) a belföldi utalás díja. Tudtok ajánlani más számlacsomagot, ahol esetleg olcsóbban kijönnék ha mégis utalnom kell?

  Segítségetek előre is köszönöm.

 • Szabó Sándor
  Nem szorosan ide kapcsolódik, de talán érdekelhet többeket, hogy az Erste Bank-nál a Privilégium számlacsomagjai kapcsán is változások lesznek, a 2015. április 1. előtt nyílt bankszámláknál nem lesz változás, ott a kondíciókat a bank határozatlan időre biztosítja.
  A 2015. április 1. és 2015. december 31. között nyílt Privilégium bankszámlák esetében a feltüntetett kondíciókat 2018. szeptember 1-ig biztosítja az Erste, onnantól az Erste Standard számla kondíciói lesznek érvényesek. A 2016. január 4-től nyílt bankszámlák esetében a kondíciókat 2019. március 1-ig biztosítja a Bank. Részletek a “Nem értékesített lakossági bankszámlák díjai és jutalékai” című kondíciós listában.
 • Taka
  Cégként hol jövök ki a legjobban? Most takarék szövetkezetben vagyok, de még azt is drágállom.
 • panasonic

  szerintem vigyazz, mert ha jol ertelmezem a 20 ezer forint a Rafinal trukkos: valojaban tranzakcios dij jovairas megelolegezeserol van szo.
 • Branch
  MKB=Mészáros Kereskedelmi Bankja
  Mindenki ez alapján döntsön…
 • Branch

  MOL dolgozóknak a Raffie 2.0-ás szolgáltatása már jár 280eFt-tól. Azt meg a MOL-nál nem nehéz elérni, max. akkor, ha kékgalléros vagy.
  Első évben kártyadíj 0Ft, második évben is 0Ft, ha a megelőző évben 500000Ft-ért vásároltál kártyával, de az HK használat mellett nem éri meg, ilyenkor szoktam nem kérni a bankkártyát a második évtől.
 • Branch
  Ja, amúgy a Gránit is kormányközeli, ha jól rémlik. Vagy mindenki csak a pénztárcájára szavaz mindig és mindenhol? Deák-féle passzív ellenállás. Bár tudom nem dívik ezen a blogon politiálni – sorry, de az objektív mérlegeléshez akár ez is hozzátartozik, hogy nem támogatom a korrupciót és a piszkos bizniszt!
 • FifiTheReal

  Én pont holnap akartam bemenni a Raiffeisenhez Premium Gold 2.0 számlacsomagot nyitni, mert az ERSTE Privilégium L számlám február végén standard számlacsomaggá degradálják. Láttam én is ezt az bankköltségekből utólag jóváíros 20eFt-os akciót és örltem is neki, viszont az ÁSZF-t olvasva megütötte a szemem, hogy a jóváírás magánszemélytől nem jöhet …

  A kitételben ezt írják:
  “jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságtól, vagy egyéni vállalkozótól”

  Szóval így más banknál vezetett magánszemély (saját/feleség) bankszámlájáról vagy a cetelemnél lévő takarékszámláinkról érkező jóváírás ennek nem tenne eleget. 🙁

  Szóval nem mindegy, hogy az a 400eFt honnan jön egy összegben …

  Bár az is igaz, hogy honnan tudják, hogy XY-tól érkező pénz az nem egyéni vállalkozó, de nem lenne jó, ha utólag kiterhelnék a 10.233,-Ft-ot havonta. Vélemény?

 • h-laszlo

  Úgy emlékszem, a Gránitból kiszállt az állam.
 • A lázadás éve
  Ha jól tudom, az MKB Mészáros Lőrinc érdekeltségének tulajdona.
  Akkor sem bankolnék ott, ha fegyverrel kényszerítenének!

  Off:
  Napokban jelent meg a hír, hogy a Telenor eladja a Magyarországi érdekeltségét. A felcsúti gázszerelő már érdeklődik…
  Abban a pillanatban mondom is fel a szerződésemet a Telenorral is!
  Rajtam 1 Forintot sem fognak keresni az adóm ellopásán kívül…

 • Zabalint

  Demján és Mészáros messze nem ugyanaz a kategória.
 • h-laszlo

  Bocsi, a másik fele lemaradt!
  Szóval: az állam kiszállt a Gránitból és a fene tudja, kormányközeli-e most (nem olvastam utána jobban, ki a tulaj). Mindenesetre tetszik a bank (bárnem hiszem, hogy hozzájuk mennék).

 • Ez elvi kérdés
  Az az MKB, ami Mészáros Lőrincé és haveri köréé?
  Kösz, inkább nem!
 • sokasebi
  Kicsit off, de tudnátok javasolni külföldi értékpapírszámlát ami angolulbeszélő, de nem USA és magyar lakcímmel is nyitható. (USA nem jó, mert ott a külföldiekre durva örökösödési adót vetnek ki.)
 • headset

  “Ez egy nagyon jó csomag, ha nem veszel fel készpénzt, csak maximum az ingyenes 150 ezer forintot.”

  Attól félek, hogy ennek legalábbis ajánlatos utána kérdezni.
  A készpénzfelvétel ingyenes, de utána -arányosan- nem térítik vissza a számlavezetési díjat.

  Kondíciók: “Készpénzfelvételnek a szolgáltatáscsomaghoz igényelt bármely bankkártyájáról forintban, belföldi ATM-ből történő készpénzfelvételt tekinti a Bank.”

  Szerintem ez a számla csak arra jó, ha valaki akar egy teljesen ingyenes kártyát. Pl. biztonsági okokból. Vagy annak a családtagnak, aki vásárolni szokott, de nem akar külön pénzügyeket intézni.

  Oda utalnak kb. annyí pénzt, amennyi a hónapban kártyával elköltődik és semmi több. Pl. Gold 2.0 ingyen utalásos számláról.

 • Kiszamolo
  headset, ezt megkérdeztem, a törvényileg kötelező két alkalom maximum 150 ezer forint nem számolodik bele a pénzfelvételbe. Csúnya is volna, ha így pénzbe kerülne az ingyenes felvétel.
 • Kiszamolo
  Elvi kérdés: az OTP meg a Csányié, a Gránit is haveri bank, a takszövökről nem is beszélve, a külföldi bankoknál is lehet ilyen, csak azt nem tudjuk.
 • Kiszamolo
  Zabalint, a Gránit már régen nem Demjáné.
 • Ez elvi kérdés
  Kiszamolo
  2018-02-01 at 18:31

  És ki mondta, hogy ezeknél bankolok? 🙂
  Nem kerül semmibe utánanézni, kitől veszek terméket/szolgáltatást.
  Igen, még élelmiszereknél is ügyelek ezekre…

  Mellesleg az OTP nem Csányié, csak szólok. 😉

 • szocske
  , nem tudom, hogy a MOL-os speciális csomagnál is így van-e, de az alap Prémium Gold és Gold 2.0 csomagnál akkor is ingyenes a kártya, ha Raiff. hitelkártyával vásárolsz legalább éves 500ezerért.
 • szocske
  , és azt honnan tudják vajon, hogy KisPista aki nekem rendszeresen utal, nem egy egyéni vállalkozó aki a munkáltatóm?
  Egyébként – régebben legalábbis – a gyakorlatban saját számlák közötti utalást is elfogadtak, ismerősnek volt Gold 2.0 számlája, sosem ment oda a bére és sosem számoltak fel havidíjat.
  Nem kizárt persze az sem, hogy a közelmúltban ez változott…
 • FifiTheReal
  @Szabó Sándor Köszi! Most néztem ERTSE aktuális hirdetményt és valóban kitolták 2018.09.01-ig a 2106 előtt kötött szerződéseket. Amikor kötöttem, akkor még 2018.03.01-ig szólt.
  gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId={0C7E2A44-2C73-4D28-8B89-48D3519953B1}

  , mint írtam szerintem sem tudhatják, hogy nem egyéni vállalkozótól jön a pénz, de azért jó lenne nem belefutni ebbe. Amúgy a jogcím most sem kötött, csak az, hogy honnan jön és mekkora összeg.
  Ez is változik, attól függ ki mikor kötötte a szerződését: raiffeisen.hu/kondiciok/premium-banking

 • -nb-

  hát szerintem olvasd el még 1*:
  1.4 Általános feltételek a 2015. január 1-től Kiegészítő Szerződéstaláíró ügyfelekre vonatkozóan
  1.4.1 Premium Gold 2.0 számlacsomag igénybevétele mellett alkalmazott Általános feltételek
  “Ügyfél bankszámlájára (i) bankon kívülről vagy (ii) bankon belülről jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező
  gazdasági társaságtól, vagy egyéni vállalkozótól egyösszegben összesen minimum 400 ezer”

  szóval az (i) szerint kivülről akárhonnan jöhet

  (szerintem)

 • kamatoskaresz

  Papíron nem az övé. A vezérigazgató asszony kapott egy nagyobb bónuszt és megvette, ahogy anno a TV2-t a két vezetője. Persze :))))

 • headset

  “@FifiTheReal
  …szóval az (i) szerint kivülről akárhonnan jöhet”

  Tökéletesen így van. Amikor én Gold 2.0 számlát nyitottam decemberben, vitába keveredtem a fiókvezetővel.

  Ő azt állította, hogy a “jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező …” kitétel az (i) pontra is vonatkozik.
  Mire én: nem vonatkozik, azért van két pontban
  Mire ő: De igen
  Mire én: akkor panaszt teszek.
  Mire ő (udvariasan): ott egy belső telefon, ott lehet.

  A hölgy a központból megkérdezte a Prémium banking csoport vezetőjét, aki azt mondta, hogy nekem van igazam. A biztonság kedvéért fenntartottam a panaszt és írásos választ kaptam, hogy a “jóváírás bankon kívülről magánszemélytől, akár az ügyfél másik számlájáról is származhat”.

  Szóval bankon kívülről akármilyen utalás jó. 🙂

 • Tudatlan
  “A segítségeteket szeretném kérni, hogy ti melyik bankszámlaszámot ajánlanátok nekem.”

  Tamás, megadjam az enyémet? 🙂

 • Marcsi
  Én 3 hónapja csak a Cetelem szamlamrol utalok a Rafiba, mindig a minimális 400e Ft-ot és eddig nem vontak emiatt havi dijjat.
  Mikor gyed-re mentem, rá is kérdeztem, hogy elég ha bankon kívülről magamnak utálok? A válaszuk igen volt, de 1 összegben kell érkezzen a 400e Ft.
 • Mopusz
  Dolgozok egy freelancer oldalon és eddig nem vettem ki sokmindent az ott keresettekből szóval paypalra utaltak viszont szeretném most dollárban megkapni amit kerestem, erre milyen számlát érdemes nyitni? Eddigi számlám lehúzós a devizával nagyon.
 • HerrUrban
  A Gránit bank ezer éve (najó, csak 2015 vége óta) nem Demjáné. Az állam pedig most szállt ki belőle. Múltkorjában volt egy interjú a vezérasszonnyal, hogy a jövőben szeretnének majd tőzsdére is menni.
  MKB meg részemről is felejtős lenne, nem nagyon mennék oda (egyedül a Lufthansa-s pontgyűjtő hitelkártya ami fúrja az oldalam…)
 • FifiTheReal
  Igazad lehet. Az (i)-kel nem foglalkoztam, csak egybe olvastam a mondatot, de azok egy-egy külön felsorolást jelenthetnek, így a külső utalásokra a “kitől érkezik” kitétel nem vonatkozik.

  Nem értem, hogy miért nem tudták ezt valami normális felsorolásjellel elválasztani. Ma azért belépek hozzájuk és személyesen is megkérdezem, hogy a bank is így értelmezi-e.

  Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem, teljesen átsiklottam az (i)-k felett!

 • kritizator
  OFF:

  Napokban jelent meg a hír, hogy a Telenor eladja a Magyarországi érdekeltségét. A felcsúti gázszerelő már érdeklődik…
  Abban a pillanatban mondom is fel a szerződésemet a Telenorral is!
  Rajtam 1 Forintot sem fognak keresni az adóm ellopásán kívül…

  Egy-két év és sajnos minden az övé lesz.

  ON

 • Branch
  Szándékosan dobtam be az MKB=Mészáros Kereskedelmi Bankja provokációt.
  Eleve nem is ilyen néven kommentelek, szimbolikus volt (Ágas a Trollokból, aki mindig rettegett, hogy eljönnek a Bergeniek, de senki nem hitt neki).
  Emberek: a lényeg h nem vásárolok haveri boltokból, mert ezzel is támogatok egy beteg rendszert.
  Mindegy az, hogy OTP Lakáskassza, CBA, vagy MKB.
  Ja és senki ne ringassa magát abba a hitbe, hogy ha pl. Csányi eladja a részvényeit és már nem az övé stb. akkor outsiderek jönnek helyettük.Ugyanaz a klientúra maradt és fog maradni még egy ideig, az elkövetkezendő rendszerváltásig.
  Én csak arra szerettem volna felhívni Miklós figyelmét, hogy pénzügyileg nagyrészt it tudatos olvasók forgolódnak, akik remélhetőleg tisztában vannak h a jelenlegi pénzügyi és gazdasági rendszer hosszú távon fenntarthatalan. Akkor legalább ne adjunk ingyen reklámot neki.
  Folyt. köv.
 • attila
  @@FifiTheReal tegyük ezt tisztába ! a prémium gold 2.0-nál ha bankon kívülről utalsz akkor bárhonnan jöhet a 400e ! Tudom mert én ilyet nyitottam és nem vonnak semmit 😉
  A másik dolog ha esetleg valamelyik bank munkabér utalást kér, akkor beírod a közleménybe hogy munkabér oszt jónapot. Ezt egy automata nézi, ha ott van akkor jár a kedvezmény….
 • Branch
  folyt. Jav: “it tudatos” = “itt, tudatos”. Nem az ájtí-ra gondoltam:)

  Rossz hasonlat, de nem eszem spagettit a maffia éttermében sem.Lehet h az étterem 100%-ig legálisan működik kifele,de a benyomott pénz az nem tiszta.
  MKB könyvei is biztos rendben vannak,de piszkos pénz van a rendszerben.
  (Eleve az MKB vette meg a hírhedt Váci-utcai pártszékházat annak idején.Részben abból a pénzből épült ez a mai korrupt rendszer is.Eddig ezért nem voltam soha ügyfelük.)

  Ezért utaltam a Deák-féle passzív ellenállásra,mert ők igazi magyarként ellenálltak egy elnyomó rendszerben.Ahol tudták ekézték.Adófizetés,szolgáltatási kötelezettség stb.
  Tették ezt egy kivégzési hullám után.48-49-ben megmutatták a srácok h kell karddal harcolni,nem jött össze.Más eszközük nem maradt.Kiegyezéshez közvetlen nem az ellenállás vezettt(hanem nagyobb külföldi csatavesztések),de hozzájárultak egy változáshoz…

 • Branch
  …Ezért fontos h a gyerekeink se hülyeségeket tanuljanak történelem órán,hogy lássák az összefüggéseket.Semmit nem változtunk 100-150 év alatt.Elég ha valaki elolvassa Móricz Rokonok című regényét.Ugyanolyan korrupt rendszer volt akkor is, mint most:)
  Csak lecserélték ruhájukat öltönyre, nyakkendőre.
  Ha belül nem teszünk rendet a fejekben,akkor megmaradunk azon a szinten, hogy melyik 0Ft-os bankszámlát válasszam. Teszem hozzá nekem is 0Ft-os van:).
  Száz szónak is egy a vége, ne támogassunk egy modern kori Bach rendszert.
 • Branch

  Igen tudom.Valószínű, hogy a MOL-os könnyítést (elég 280eFt/hó is) így kompenzálják.
  Csak azért írtam, hogy elég sok MOL-os van, őket érdekelheti ez az info.
 • naa
  A kondíciókban ránézésre azt látom, hogy rádverik a 0.3% átutalási tranzakciós adót és gondolom a kápéra is a 0.6%-t. Ha ez van, akkor tökmindegy, hogy ezer forint vagy nulla a számlavezetés, stb., mert a tranzakciós adó a nagyobb tétel. Vagy rosszul látom?
  Nekem még olyan régi számlám van, ahol benyeli a bank a tranzakciós illetéket – van még olyan _új_ bankszámla, ami olcsó és benyeli a bank a tranzakciós adót? Ez az MKB-s nem ilyennek tűnik.
 • Petike
  @Branch: lécci ne itt politizálj. Majd áprilisban szavazz oda, ahova neked szimpatikus, de ez a hely szvsz nem erről szól.
 • Branch
  @Petike: aki ingyen reklamot ad egy MKB-nak az is politizal. Huzhatod a szadat.
  Amugy meg az aprilisi valasztast meg a hajadra kenheted.
  De abbahagytam, ugy sincs semmi ertelme.
 • FifiTheReal
  @Marcsi

  Köszönöm a megerősítést! Személyesen a helyi fiókban is ezt mondta az ügyintéző, hogy a bankon kívüli utalásoknál mindegy, hogy kitől jön a 400eFt. Igaz az ERSTE Privilégium L-t meghosszabbították 2018.09.01-ig, de biztos, ami biztos egy ilyen Prémium Gold 2.0-ra benevezek.

  Más. Az ügyintéző felhívta a figyelmem a Családi Premium biztosításukra:
  raiffeisen.hu/maganszemely/biztositas/biztositasok-bankszamla-melle
  7.980,-Ft/hó-ért szerintem nem rossz ajánlat 4 főre. Nincs orvosi vizsgálat, nincs indexálás. Most akcióban az első két havi díját jóváírják a számlán. Vélemény?

 • Mopusz
  Hamar Branch abba hagyta a politizálást devizaszámlára esetleg tipp?
 • dmry

  már bocs,de az egész ország, régió attól szenved, hogy agyonpolitizált. nyilván látod mi történik pl. a magyar tőzsdén(is).

  ps.: a mol ~3ezerért simán megéri, hisz (nem(rég36 ezeret is adtak érte az állam irányítói 😉

 • headset

  “7.980,-Ft/hó-ért szerintem nem rossz ajánlat 4 főre. Nincs orvosi vizsgálat, nincs indexálás. Most akcióban az első két havi díját jóváírják a számlán. Vélemény?”

  Abból kell kiindulni, hogy életbiztosítás sajnos nem létezik. Ezek az ajánlatok nem biztosítanak extra életet, csak pénzt adnak.

  Ezért az a kérdés, hogy van-e olyan szituáció, amikor a beigért pénz nélkülözhetetlen segítség. Tipikus ilyen eset, amikor a családban legjobban keresővel történik valami.

  Szomorúan, de be kell látni, hogy a gyerekekre felesleges nagy összegű biztosítást kötni. Ha a család főleg egy fizetésen alapul, akkor a családi helyett inkább erre a személyre kell dupla összegű “életbiztosítási” szerződés.

 • gaborr
  transferwisenál nyiss usd alszámlát, aztán kiutalod onnan amikor akarod.
 • szocske
  , “Szomorúan, de be kell látni, hogy a gyerekekre felesleges nagy összegű biztosítást kötni. ” – szomorú, de nem a haláleset, amire a biztosítás fontos, hanem egy olyan mértékű rokkantság, ami miatt akár évekig ápolásra szorul valaki, és ilyen balesetet sajnos egy gyerek is elszenvedhet.