Prepaid bankkártyák Magyarországon

2016-07-07
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Na végre. Ez volt az első gondolatom, amikor elolvastam a Pénzcentrum cikkének a címét, miszerint lesz idehaza is előrefizetett, vagyis prepaid bankkártya.

Ilyen már minden normális országban van, sok helyen még kis élelmiszerboltokban is tudsz pénzt tölteni rá. Nem kell hozzá bankszámla, feltöltéskor levesznek róla egy kis pénzt, utána boldogan használhatod vásárlásra, fizetésre, pénzfelvételre a kártyádat.

Utoljára nekem ukrán prepaid kártyám volt, 1%-ot (esetleg kettőt? már nem emlékszem, de nem volt drága) vontak le a feltöltött összegből, aztán használhattam, amíg el nem fogyott a pénz róla. Ezen kívül semmii más költsége nem volt. Kérhettem (volna) eurósat, dollárosat, hrivnyásat, én csak egy dollárosat kértem ebay-es vásárlásokhoz. (Jobb bukni 1%-ot a feltöltésen, mint 2-3%-ot a pénzváltáson.)

Na, magyar prepaid kártyám nem lesz egyhamar, azt már látom.

Ennek oka, hogy egyszerűen nevetségesen drága.

Kártyadíj 3.900 Ft (Ukrajnában ez is ingyen volt.)

Havi díj(????) 626 Ft

Feltöltés díja készpénzzel 2,5% minimum 470 Ft

utalás díja 235 Ft

Ennél kapásból tudok több bankszámlacsomagot, ami olcsóbb, akkor meg mi az értelme az egésznek?

Mindegy, kicsi is, savanyú is, de legalább a miénk. Remélem, egyszer nálunk is lesz elérhető áru prepaid bankkártya, addig pedig várunk továbbra is türelemmel.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram