Pénzváltás 120. rész

2017-11-19
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az online vásárlások elterjedésével egyre nagyobb üzlet lett a pénzváltás. A legtöbb szolgáltató csúnyán visszaél ezzel, extra 3-5%-ot tesz észrevétlenül zsebre, a felhasználók zöme fel sem fogja, hogy mennyivel rosszabbul jár a webshop árfolyamával.

Ezt a piszkos trükköt játssza a Paypal, az Amazon, de már az összes ATM és sok hagyományos üzlet is.

Azt gondoltad volna, hogy már a kínai webshopok sem tudnak nemet mondani az extra profitra?

Mint Krisztián leveléből kiderül, már a kínai webshopokban sem mindegy, hogy milyen devizában írják ki az árakat. Ha te a forintod választod, hogy egyből lásd forintban mi mennyibe kerül, akkor fizetésnél forintban fogják beterhelni a kártyádat, (egyelőre csak) 2-3%-kal rosszabb árfolyamon.

Egyre nehezebb megúszni az átverést, ezért is lesz jó, ha tényleg elindul a Transferwise bankkártyás szolgáltatása.

Következzen Krisztián levele, amit ezúton is köszönünk.

"A tegnapi napon egy érdekes jelenségre lettem figyelmes a Banggood webáruházában. Mivel itt a karácsonyi szezon és sokan rendelnek Kínából talán még aktuális lehet a téma. Mint a legtöbb ilyen áruházban itt is be tudod állítani, hogy a termékek árát milyen valutában írja ki - és mivel a szállítási címem magyar - alapértelmezetten forintban láthatók az árak. Csak kíváncsiságból átállítottam az árakat dollárra, és néhány terméknél átszámoltam (egyszerűen a google keresővel) forintra, és bizony 2-3%-kal drágábbak voltak Ft-ban az árak. A legjobb az egészben, hogy a valuta átállítását elég a fizetés előtt megtenni így a válogatásnál még Ft-os árakat láthatsz, de a kártyádat már dollárban terhelik meg nem pedig Ft-ban, így a bankod váltja neked a dollárt nem a Banggod. Ha sokat rendelsz innen nem nagy ár az a pár kattintás az extra 2-3%-ért cserébe. Nem tudom a többi webshop-ban mi a helyzet, ha kirakod az oldalra talán commentbe a többiek megírják."

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram