Transferwise bankkártya

Írtam nemrég a Transfewise-ról, hogy most már bankszámla is elérhető náluk:

A nagy durranás: Transferwise Borderless

Laika írta, hogy az érdeklődésére az alábbi választ kapta:

“I’m happy to inform you that we will have debit cards for Borderless account very very soon, we’re hoping they will be live by the end of 2017…”

Vagyis a deviza alapú számládhoz hamarosan kártyát is igényelhetsz. Reméljük fizikai kártyáról van szó, de ha csak virtuális lesz, az is használható lesz legalább a netes vásárlásokhoz.

Ha van további infód a témában, oszd meg a hozzászólásokban. Addig is várjuk a kártyát, reméljük tényleg lesz még az idén.

Share

33 hozzászólás

 • Zs a
  A revolut is hasonló, és ott már van kártya.
 • KissZst
  Hasonló szolgáltatás a Revolut is, ők már egy ideje adnak mastercard bankkártyát 6€-ért. Ráadásul az egész világon ingyenes a készpénzfelvétel atm-ből havi 200€-ig.
 • Kiszamolo
  Revouttal az a nagy baj, hogy amikor fel akarod tölteni magyar kártyáról, akkor kifizeted a váltási költséget, tehát pont semmit nyersz vele. (Nem vásárláskor, hanem feltöltéskor bukod el a váltási költséget.)

  Annak jó, akinek van eurós számlája és kártyája, de annak meg minek.

  Kevesen vannak olyanok, akik annyit utaznak. hogy minden országban használják a kártyájukat, azoknak jó a Revolut.
  https://kiszamolo.hu/revolut-kartya/

  Akkor lesz jó, ha majd forintban is fel lehet tölteni váltási költség nélkül, vagy alacsony költséggel.

  (Legalábbis nemrég még csak kártyáról lehetett tölteni, nem tudom, azóta van-e rendes számla mögötte, amire tudsz utalni.)

 • Peti
  TransferWise-al is fel lehet tölteni. Illetve a Simple by OTP alkalmazáson belül igényeltetsz ingyen prepaid kártyát. Ezt havonta max 65ezerrel fel lehet tölteni vagy a rajta lévő összeget( egy darabig még ingyen) visszatöltheted a kártyára, ami lehet a revolut is. A revolut a beérkező forintot, 1-2 nap múlva a forintra teszi.
 • gaborr
  feltölteni ott a transferwise addig is 🙂
 • Gábor
  A revolutnak lett forintos számlája, de feltölteni még csak nemzetközi utalással lehet, vagy eurós kártyával. Az euró feltöltése után középárfolyamon lehet váltani a teljes euró összeget forintra.
  Ha forint van már a revolut számlánkon, az nagyon jó, de a díjmentes feltöltés a legtöbb embernek gondot tud okozni.
 • attila
  nekem ez érdekes lehet ha ingyenes lesz a kp felvétel eur-ban legalább, mivel akkor inkább leveszem eur-ban a pénzt és beváltom középárfolyamon kp-ban. így megspórolom a tw 0,5%-os váltási költségét is ami 10e eurónál 50 euró. kérdés hogy ingyenes lesz-e a kp felvétel illetve ingyenes lesz-e a kártya. illetve mekkora lesz a max kp-felvételi limit. német bankokra jellemzően 1000 eur / nap, illetve 10000 eur / hónap külföldön illetve belföldön sok helyen alkalmaznak heti limitet is. nem szeretik a nagy kp forgalmat na 😉
 • tnt
  utalással lehet tölteni a revolutot…. vagy ahogy fentebb mondták transferwise a megoldás én több devizában használom
 • gaborr
  @attila: tw 0.7%-ért konvertál. csak a pontosság kedvéért 😉 lehet régen utaltál 😉 revolut számlára raksz eurót és utalsz forintot akkor jobban jársz mint a tw-al, igaz picit lassabban jön meg a pénz.

  szerintem nem lesz mostanában még kártyájuk, januárban változnak a szerződéses feltételek:
  transferwise.com/customer-updates

 • OptiPista
  Én is revolutot használok eur feltöltéssel, nagyon szeretem, az app ba beépitett költség részletezö is kifejezetten tetszik. Egyetlen hátránya h ATM böl nem lehet 200eur nál többet havonta levenni,(ill ugye huf os feltöltés nem ingyenes). De ha Transferwise ezt fogja tudni költség nélkül, vagy olcsóbban mint többiek akkor biztos hogy érdekelni fog.
 • Máté
  Szia!
  Segítséget szeretnék kérni. Ha a következő hónapokban külföldön dolgozom, onnan kapom a fizetésemet, milyen bankszámlát javasoltok? Forintosom van a gránitnál, de nem szeretnék feltétlenül eurósat mellé, vagy még opció esetleg egy osztrák bankszámla nyitása.
  Ha a fizetésemet a forintosra utaltatom, havi szinten pl. 1000 eurónál mennyivel járok rosszabbul mint pl ha eurós számlára kérem?
  Előre is köszönöm a segítséget!
 • KiwiBro
  Kicsit OFF de mivel a cikket ezzel kezdted, gondoltam leírom a tapasztalatom. Nekem van EUR Borderless-em, de használat során azért lehull a lepel az “olcsó”-ról. Jó az árfolyam, de a költségekkel a végén ált. 2000 Ft-al jön ki jobban mint a Raiffeisen-es EUR számla. Nem mondom, hogy 2000Ft nem számít de nem is nagy nyereség. Pl.: 5000EUR-ra 36.84EUR a költseg jelenleg. Konverzió után küldöm a Raiffeisen-es HUF számlámra. Utalásra is levesz 210Ft-ot pedig bankon belül utal (TW is Rafis) ami mint tudjuk ingyenes. A Rafinál céges EUR számla esetén 5.02EUR a jóváírás, kb. 3EUR (910Ft) a számlavezetés/hó. Még ha rosszabb is az árfolyam, kisebb az alap költség. Általaban nagy piaci ingadozások eseten jön jobban ki a TW mert gyorsabban reagál. Sajnos a Rafinak a Net/Mobil app-ja 10 éve is szégyen lett volna (magyar bankok nagyrésze), emiatt maradtam mégis a Borderless mellett.
 • Kislaci
  OptiPista : A Revolut kártyáról napi 500 font (vagy ennek megfelelő EUR) vehető fel. A 200 EUR/hó csak az ingyenes felvételre vonatkozik.

  Több magyar Revolut használó jelezte már a Revolut felé, hogy nyissanak egy magyar HUF számlát ahonnét feltölthető az egyenleg. Szerintem aki ezt olvassa, az is írjon a Revolutnak, minnél többen jelzik annál valószínűbb hogy lépni fognak.

 • Andras
  @Kiszamolo: Revolut-nal van mar forint egyenleg es forint alapu bankkartyaval is fel lehet mar tolteni szoval transferwise nagyon le van maradva.
 • Kislaci
  Egyébként most néztem meg, hogy ha Revolut kártyára pl. 1000 EUR-t szeretnénk tölteni most (2017.11.19. 15h) akkor az Transferwise-zal 314943 HUF és ugye 1-2 nap mire odaér, de OTP kártyáról feltöltve az OTP pillanatnyi deviza eladási ára 314,99 HUF/EUR tehát szinte forintra pontosan ott vagyunk, csak a kártyás feltöltés azonnal teljesül.
 • Szak1
  1) Feltoltesz forintot a TW borderless accountodra. 2) Atvaltod eurora (tovabbra is a TW borderlessen marad a penz). 3) Utalod a Revolut accountodra. 4) Revoluttal fizetsz a neten.

  Picit korulmenyes, de amig nem keszul el a TW bankkartya, mukodik.

 • attila
  nagyon régen váltottam, tegnap 😉

  0,5% – ot vontak le, 860 eurót váltottam forintra, költség 4,28 eur 😉
  feketén-fehéren
  heti szinten használom…
  levonnak 210 forintot a huf számlára utalásnál, de én mindig megvárom amíg nagyobb összeg gyűlik és úgy utalok, így a 210 forint az nálam szóra sem érdemes….ez annak lehet gáz aki kis összegeket mozgat, nyilván a magyar tranz.adó miatt van…

 • Boca
  KiwiBro: Nemrég csináltam 5000 euró körüli utalást TW-ról Rafi számlára. Költségben tényleg nincs nagy különbség, én is megnéztem, de az átváltásban van jó 10ft/euró diffi, tehát ekkora összegnél ezzel nyer magasan a TW.
  Arról nem beszélve h ha ritkán kell ilyen, akkor felesleges az euró számla fenntartását fizetni Rafinál.
 • naa
  Visszaolvastam a Transferwise-ról szóló cikket + hsz.-okat, és a bennem felmerült kérdésre megtaláltam a választ az utolsó hozzászólásban: amire nekem kellene, arra a Transferwise NEM jó.
  Én külföldön vezetett befektetési számlára utalnék, ahol a fogadó cég (gondolom a törvény szerint) csak a tőlem érkező átutalást fogadhatja el, harmadik személy nem utalhat nekem. A T. cikk hozzászólásában azt írjátok, a T.-n keresztül utalt pénznél mindig a T. lesz a feladó, csak közleményben jelenik meg a nevem. Ez nem elég, így én nem tudom használni.

  Van olyan Transferwise-alternatíva, ahol az utalás “tőlem” érkezik, tehát nyitnak nekem egy számlát és a saját nevemben tudok utalni a célszámlára?

  Találkozott már ilyen problémával valaki, mi a megoldás?

 • naa
  Ja bocs, most nézem, hogy a Transferwise borderless az egy “rendes” számla az én nevemben – az gondolom megoldja a fent vázolt problémámat, ugye? Tehát a saját nevemben érkezik majd az utalás, így mondjuk a külföldi bróker befogadhatja…
  (A másik, régebbi cikket olvastam vissza)
 • Kislaci
  Andras: A forint alapú kártyával hogyan töltöd fel a forint egyenleged ?
 • attila
  úgy kapod meg hogy ” tw x y ” tehát mondjuk ” tw próba józsef” ez szerepel feladóként, de jelenleg csak 3 országban nyitnak névre szóló számlát. Én még nem utaltam róla brókerszámlára így nem tudom hogy elfogadják-e a brókercégek….
 • Búvár Kund
  “Revolut(…) Annak jó, akinek van eurós számlája és kártyája, de annak meg minek.”

  Nekem Erste középen vált…

  Pl azzal, amit egy bank nem tud adni: minden pénznemhez külön bankkártya, egy pénznemhez több is. Revolut ad neked €6-ért 10mp alatt.
  Egy egyenleghez van egy főkártyám, ennek biztonsági beállításait lehet finomhangolni, pl nálam az e-vásárlás alapból ki van kapcsolva, csak akkor kapcsolom be, amikor fizetek egy webboltban. Azaz az ellopott kártyaadatokkal való visszaélés kizárva.

  Revoluttal fizetem G Suiteot és Spotify-t (utóbbit paypalon át, mert így tudom Mo-i címmel Mo-i árszabásban fizetni), de egy virtuális kártyáról, ami mindig be van kapcsolva (hisz nem akarok éjfélkor főkártyát kapcsolgatni, amikor google bekopog a havidíjért) állandóan üzemel és be van rá állítva egy külön €30-s érték. Azaz hiába lopják el az adatokat, akkor is max €30-t bukok.

  TW tudja ezeket?

 • Lui
  Revolut nagyon bika. És jövő évtől megkapják az európai banki liszenszet is, ami új távlatokat nyithat.

  Az a legjobb benne, hogy tök mindegy milyen devizában van rajta a pénzed, ők vásárláskor a legjobb árfolyamon váltják.

  6 font a kártya díja postázással, 3 évig érvényes MC dombornyomott. Hol tudja ezt bármelyik másik kártya?

 • headset
  @Búvár Kund

  “Nekem Erste középen vált…”

  Ezt részleteznéd? Mi kell ahhoz, hogy középárfolyamon váltsanak?
  Semmilyen jutalék nincs?

 • Joebácsi
  @Máté

  Én is Ausztriában dolgozok. Szerintem nyiss osztrák számlát, annyira olcsó, hogy nem érdemes a magyarral szórakozni. Nekem alap számlám van, de ingyen utalok egész Európában, van sms értesítés, web bank, korlátlan pénzkivét saját automatából, Maestro kártya (sok helyen nem fogadják el a Visat/Mastercardot) mindez ÉVI 18 Eur.

 • attila
  dkb visa kártyám van, örökre ingyenes kártyadíj, illetve az egész világon ingyenes kp felvét, havi max 10000 euróig, ingyenes vásárlás, az átváltási árfolyam megegyezik a visa europe exchange rates oldalon találtakkal, minden nap 12:00 h-ig érvényes az aznapi árfolyam, ált. dev váltásnak felel meg kb 0,5% eltéréssel, de aki ügyes kifoghat olyan napot amikor középárfolyamon váltanak…
 • Búvár Kund
  friss adatok Neked!

  Mai árfolyam: napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/Erste+Bank/
  EUR flag EUR Euro Erste Bank Euro grafikonok 301.5900 323.4700

  Ma töltöttem fel 300EUR-t Revolutra, ezért az SMS szerint 93576Ft-ot fizettem. Ez 311.92Ft. (Van EUR számlám is, de az most üres 🙁 mindegy, most nem ez a lényeg. :))

  ( Teletrader által jelzett 313.105 és a Google 312.894105-os árfolyama mellett)

 • headset
  @Búvár Kund
  “headset friss adatok Neked!”

  Köszönöm.

  De ennyit fognak majd levonni? Halványan rémlik, mintha valaki panaszkodott volna itt (vagy a Homár-on), hogy az sms-ben nem a teljes költség van.

  Le tudod ellenőrizni egy régebbi tranzakción? Gondolom ez Téged is érdekel.

 • naa
  @Búvár Kund, “300EUR-t Revolutra, ezért az SMS szerint 93576Ft-ot fizettem. Ez 311.92Ft.” – ez nekem is túl szépnek tűnik, ilyen kártyáért szívesen állnék sorba… VISA vagy MC kártya?
  Eleve az, hogy közép, normál Erste kártya (gondolom kártyával fizettél) a devizaárfolyamon vált, ami nagyon szar, értsd: vagy 8 forinttal szarabb, mint a közép.
  Ráadásul a mai napon ugyan volt volatilitás MNB miatt, de az én chartomon az EURHUF NEM ment 312 alá, csak egy leszúrás volt, mondjuk pont 2 körül, amikor írtad.
  Szóval ha ez igaz, akkor a bank hülye lenne (ugye a piacon azonnal visszaváltva az árfolyamdifi arbitrázs)? Vagy rendszerhiba? Én nem reklámoznám, csak használnám azt a csodakártyát :))
 • Norbi
  Van eurós kártyám (neteller), drága vele itthon forintot felvenni. Ezzel a kártyámmal ingyen feltölthetem a revolut eurós számlámat (még nincs), és utána azzal havi 200 eurót felvetek középárfolyamon váltva forintban? És revolut kártya ha eurós és itthon ft-ban vásárolunk vele akkor is középárfolyamon vált? Ha ez így van tényleg, akkor ez ajándék 6 euróért.
 • Családfő
  Búvár Kund, nézd meg feltétlenül, hogy milyen árfolyamon könyvelték végül. Tipikus trükk, hogy az sms mutat X árfolyamot, a tényleges terhelés meg Y-t. Meglepő módon mindig az Y a kedvezőtlenebb.
 • Tibbor
  @Joebácsi
  “Én is Ausztriában dolgozok. Szerintem nyiss osztrák számlát,…. mindez ÉVI 18 Eur.”
  Elmondanád, hogy ez melyik bank?