Személyi kölcsön Szlovákiából

Az előző szlovákiai bankszámlákról szóló cikkben mellékesen írtam a szlovák személyi kölcsönről, amit akár 3% kamattal lehet felvenni, akár magyar fizetésre. Ez sokak fantáziáját megmozgatta, ezért megkérdeztem a pontos feltételeket.

Az alábbi választ kaptam:

Személyi kölcsönhöz kell szlovák bejelentett lakcím / kis rózsaszín kártya – pobytový preukaz/, az nem számít, hogy időleges vagy tartós. Számlára kell hogy jöjjön a fizetés, és legalább hat hónapja kell ugyanott dolgozni. Magyar munkáltató esetén,van egy saját nyomtatványunk amit le kell igazoltatni a munkáltatóval, utolsó három havi számlakivonat plusz egy munkaszerződés. A fizetés érkezhet nyugodtan magyar számlára is egyébként.

Hát így lehetne felvenni a kölcsönt. Ebből egyetlen kihívás egy ideiglenes bejelentett lakcím, de ezt se nagy kunszt megugrani.

(Ezt nem azért írtam, hogy felvedd a hitelt, csak hogy kielégítsem a kíváncsiságotokat.)

Share

23 hozzászólás

 • Andrus
  Hát úgy tűnik a kiskezitcsókolom nem bontotta ki a valóság minden részletét. Ugyanis aktív számlahasználat mellé adják csak: kell, hogy az OTPs számlára érkezzen havi rendszeres €300 jóváírás, havi 3x kártyás fizetés és egy csoportos beszedés. A THM pedig inkább 6% körüli. Viszont ilyen feltételekkel a legtöbb helyen adnak személyi kölcsönt.
 • jurta
  Ha már felmerült, azt tudja valaki, milyen jogszabályok vonatkoznak arra, hogy egyszerre több EU-tagállamban lehet-e lakóhelyem?
  (Pont Szlovákia-Magyarország párosra aktuális most a kérdés.)
 • Csak a lényeg
  Csak a lényeg maradt ki. Hogy lehet megugrani az egyetlen akadályt.
 • Handalamandala
  a lényeg
  Veszel ott egy ingatlant és bejelentkezel. Például. Az orrodat ki tudod fújni már egyedül? Döbbenet.
 • Kiszamolo
  Egyszerűbb kivenni egyet egy hónapra, vagy fizetni valakinek, hogy adjon erről egy igazolást. Szoktak bejelentkezni még motelbe is és sok másik megoldás.
 • Janos82
  Jurta: nekunk magyar nemet van, es nem gond. Siman bemesz es elintezed.
 • NAR
  @Handalamandala: ha van pénzem Szlovákiában ingatlant venni, akkor miért lenne szükségem személyi kölcsönre? Például? Viszont azt nézem, hogy ugyan stabilnak tűnik az EUR/HUF árfolyam, de azért csak mozgott 3%-ot az utóbbi évben. Ha csak ennyit mozog (és a választások környékén nem lesz nagyobb kilengés mondjuk egy Fidesz-Jobbik kormány miatt), de rossz irányba, simán nem éri meg az a 4 százalékpontos előny, ami forinthitelhez képest van. Ugye az ingatlanvásárlásnak is van költsége, a bejelentkezésnek is, a kiutazásnak is, az utalásnak is, stb.
 • Handalamandala

  Egyetlen példát hoztam, és nem érdekel, hogy miért akar személyi kölcsönt felvenni. Aki annyira nem képes, hogy egyedül megtalálja a módját, hogy megugorja az egyetlen akadályt, az ne vegyen fel kölcsönt, mert csak ráfázik.
 • Tibor
  Ez ugyanaz a historia mint a svejcifrank. Alacsonyabb kamat, cserebe nem forintban, hanem ejroban.
  Aki eddig nem tanulta meg hogy ilyet nem csinalunk, annak hajra.

  @Handalamandala: hol talalok olyan embert, akinek fizetek es cserebe bejelent valahova? Mondjuk engem nem Szlovakiaban erdekelne, hanem Magyarorszagon. Egyelore csak elvben.

 • Janos82
  @Tibor:

  Az ismeroseid kozott keresgelj, ne nyilvanos forumon:) Nem tudom, hogy mekkora buntetes jar erte, ha lebukik valaki ilyennel, de en vadidegennek forumon nem ajanlanam fel:). Ismerosnek mar lehet.

  Ha vannak rokonaid, akkor oket is megkerdezheted ( testver, unokatestver, nagyszulo), vagy regi barataidat.

 • Ahlan
  Szlovákiában vannak székhely szolgáltatók és ők tudnak ebben segíteni, szerintem magánszemélyként is.
  Anno 2000 korona volt egy évre, manapság nem tudom.
  Érdemes ott kopogtatni ahol cégeket alapítanak 🙂
 • Ahlan
  Elnézést, havonta volt 2000 korona.
 • Bindi
  Németországban is kb 4% a személyi kölcsön. Volt olyan kollegám aki inkább ilyet vett fel, hogy a magyarországi ingatlanvásárlását finanszirozza (akár 50 000 eurót is adnak), mert nem kell jelzálogot az ingatlanra bejegyezni. Nyilvánvalóan ez egyszerűen megy ha az ember Németországban él.
 • Jóska Pista
  Ha csak bérelsz ingatlant, kell egy rendes szerződés, amit közjegyzővel kell hitelesíteni. Kell a földhivatali bejegyzés, ezután lehet menni az “elöljáróságra”. Fénykép, illeték és már rendben is a dolog.
 • Tibor
  : engem az erdekelt volna ha valaki nyujt ilyen szolgaltatast (akar informalisan), mert pl jelenleg en fizetem ocsem alberletet (havi kb 300 euro – o meg kb ennyit keres osszesen), es inkabb vennek egy kis garzont hasonlo torlesztoreszlettel, az legalabb az enyem lenne egyszer, de addig nem all velem szoba egy bank se mig nincs bejelentett lakcimem Magyarorszagon.
 • eliseo
  Jó felvetés, nem gondoltam még arra, hogy a személyi kölcsönből – ha olcsó is – szerezzek önerőt bármihez korábban. (idegenkedek a hitelektől alapvetően, eddig alapvetően összeszedtem mindig a szükséges pénzt, mielőtt elköltöttem)

  Szerintetek ha tandíjas oktatásra járok (van önerőm hozzá) amire diákhitelt lenne lehetőségem felvenni, akkor vegyek fel és az olcsó – bármilyen más kölcsönökhöz képest – finanszírozás miatt próbáljam meg befektetni, illetve egyéb célra használni vagy inkább hagyjam és gyűjtögessek tovább?

 • Janos82
  @tobor: miert nem jelentkezel be ocsedhez? Ha hozza nem lehet, akkor kerd meg, hogy keressen egy olyan albit, ahova belehet.

  Kamu lakcimszolgaltatas szerintem nem szabalyos.

  Franciaorszagban nem kapnal 40-50e euro szemelyi kolcsont? Abbol mar lehetne otthon venni egy garzont.

 • tip
  “milyen jogszabályok vonatkoznak arra, hogy egyszerre több EU-tagállamban lehet-e lakóhelyem?” Semmilyen, a lakcím tagállami hatáskör. Olyan tagállam is van, ahol nem is létezik a lakcímbejelentés intézménye. A magyar jogszabály szerint ahol élsz, az a lakóhelyed, és ezt az adatot kötelező bejelenteni. Ha Magyarországon olyan lakcímet jelentesz be, ahol nem élsz, az közokirat-hamisítás (lényegtelen, hogy ismerős szívességből, vagy “lakcímszolgáltató” pénzért segít neked a hamis lakcímadatot bejelenteni).
 • Nagy Ferenc
  Ezt azért még picit gondold át. Azt állítod, hogy nem szabad máshol élned, csak ott ahova be vagy jelentve. És ez még szerinted közokirat-hamisításnak is minősül. De @Ügyvéd biztos elmagyarázza ezt jogszakmailag.
 • jurta

  “Semmilyen, a lakcím tagállami hatáskör.”
  Ez azért lep meg, mert sok szociális juttatásnak közvetlenül vagy közvetve feltétele a lakóhely (pl. Magyarországon létesítés után 1 évig nem fizetheted magadnak a TB-t havi 7050-ért, csak havi >100e-ért, akkor sem, ha korábban volt lakóhelyed vagy akár biztosított is voltál). De akkor gyorsan létesítek is a huszonakárhány tagállamból mindegyikben, ahol nyilvántartják (jó, egy kis költsége biztos mindenhol lesz) 🙂
 • tip
  Ferenc nemnem, nem ezt írtam. Azt írtam, hogy “Ha Magyarországon olyan lakcímet jelentesz be, ahol nem élsz”, azaz: ha a bejelentés pillanatában nem valós az ott-élés (Btk. 274. § (1) c, az úgynevezett intellektuális közokirat-hamisítás esete: “közreműködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba”). A változás bejelentésének elmulasztása az nem közokirat-hamisítás, csak szabálysértés.

  egy kis törvényességi “költsége” lehet, az adott tagállam büntető jogszabályai szerint. Nem javasolnám.

 • digimini
  Nyugika gyerekek azért a banki hitelbírálók sem hülyék, egy motel vagy egy székhelyszolgáltató pillanatok alatt kibukik. Amúgy ilyet csak annak szabad akinek EUR-ban van jövedelme, a forint nem egy biztos árfolyamszintű valuta.
 • Tibor
  @Janos82: ocsemnek is hosszan kerestuk hogy legyen olyan albija ahova bejelentkezhet, nem tudom hogy mit szolna a tulaj ha en is be akarnek…
  40-50et biztos nem adnak itt, max olyan 20-25 korul, franciahonban annyira nem keresunk azert jol mint a nemetek 🙂