Pénzzel hódítani

2023-09-05
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Annyiszor előjött már a téma a hozzászólásokban, hogy arra gondoltam, ideje lenne írni róla.

Sokan írják, hogy nekik kell a vagyon, mert egyébként nem találnak nőt maguknak. Mert a nők a BMW-re buknak, a saját lakásra és a sok pénzre. Ezért őt nem érdekli, hogy régen hogyan éltek az emberek vagy hogy lesz-e nyugdíja, neki villantani kell és kész.

Barátom, az ég mentsen meg minden olyan nőtől, aki a vagyonodra bukik. Örülj annak, ha nem kellesz egy ilyen nőnek, mert csak hétszázezret keresel és nincs saját lakásod.

Az ilyen nőnek te csak egy kellemetlen, elviselendő valami vagy, amelyik közé és a pénzed közé áll. Az ilyen nő nem téged, hanem csak a pénzedet szereti.

Azt a kérdést kell feltenned magadnak, hogy akkor is szeretne, ha szegény lennék? Mert ha a válasz az, hogy nem, akkor még egyszer: nem téged szeret, hanem a te pénzedet, te csak a kényelmetlen mellékhatás vagy, amit el kell viselnie. Az ilyen nőtől pedig menekülj.

S csak hogy tudd: bár kétségtelenül vannak ilyen nők (s ugyanannyi férfi is egyébként), akiknek a pénzed kell csak, de a nők alapvetően nem ilyenek. Nem valami egysejtű ösztönlények, mint te azt feltételezed. Talán ha nem egybites, szaporodásra tenyésztett biorobotoknak tekintenéd őket, akkor találkoznál a normális fajtájukkal is. Akik társat keresnek, "jóban-rosszban", akik értelmesek, jó humorúak, akikkel jó leélni egy közös életet.

Ha a pénzeddel akarsz magadnak nőt fogni, akkor azzal fogsz szembesülni, hogy fog jönni valaki, akinek nálad is több pénze van, s mivel az ilyen nő nem hozzád ragaszkodik, hanem a pénzedhez, ezért a személyt bármikor lecseréli, ha a másiknak több a pénze.

(S igaz ez a nőkre is: ha a külsőddel akarsz magadnak férfit fogni, az olyan férfi, akit a darázsderekaddal, a vastagon rúzsozott száddal vagy a mellméreteddel fogtál meg, az néhány év múlva fog keresni egy még darázsderekúbb, még nagyobb mellű nőt, főleg, ha közben te már szültél neki két gyereket és nem úgy nézel ki, mint öt éve.)

Ha lenne eszed, nem hogy a vagyonoddal nem akarnál párt találni, de pont fordítva, elrejtenéd azt, hogy biztos lehess benne, hogy téged szeretnek és nem a pénzed.

Ismerek olyan milliomost, aki mesélte, hogy ismerkedésnél először mindig gyári munkásnak adta ki magát, mert ha egy nőnek így nem kell, akkor neki az a nő nem kell, s erre legjobb mindjárt az elején rájönni.

Egy másik, még házasság előtt álló cégtulajdonos arra panaszkodott, hogy nem mer jó autót sem venni, mert nem akarja, hogy pénzéhes nők találják meg, olyat keres, aki őt szereti és nem a pénzét.

Úgyhogy még egyszer: örülj neki, ha nincs annyi pénzed, hogy azzal fogj társat magadnak.

Update: nem, nem arról szól a cikk, hogy legyél szegény, ha tisztességes nőt akarsz vagy hogy a tisztességes nő szegény embert választ, vagy hogy egy nő ne legyen csinos. A férfi legyen talpraesett, kifejezetten előnyös, ha sikeres anyagilag, s ha nem az, tegyen meg mindent, hogy az legyen, csak ne ezzel akarjon magának társat fogni. A nő is legyen ápolt és csinos, csak ne "úgy".

Mire figyelj, mielőtt kimondod az igent:

Mielőtt kimondod az igent

 

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram