Raiffeisen Díjnullázó Plusz számlacsomag

A Raiffeisen eléje ment az ingyenes pénzfelvételnek és új díjcsomagot alkotott, ami egész jónak tűnik akkor, ha érkezik 150 ezer a számládra.

– Havi díj nulla forint, ha megérkezik a 150 ezer forint, maximum két tételből. Egyébként 1.999 Ft, ami nem kevés, de ha alkalmazott vagy havi fixszel, kevés eséllyel futsz bele ebbe a díjba.

– Egyelőre kettő, maximum 150 ezer forintos készpénz-felvétel ingyenes bármely automatából, de egy meg nem határozott idő múlva csak a törvényi minimum, az egy felvétel lesz díjmentes, az is csak saját automatából. Ezen túli felvétel saját automatából 0,6%, minimum 249 Ft (ez csak a tranzakciós adó, vagyis a bank szempontjából továbbra is ingyenes a pénzfelvétel, csak az adót számítják fel), idegen automatából 1,2%, minimum 735 forint.

– Ingyenes csoportos beszedési megbízások.

– Ingyenes netes utalás havi 100 ezer forintig, felette 0,15% plusz tranzakciós adó (0,3%, maximum 6.000 forint)

– Figyelem! Az állandó átutalási megbízások itt sem ingyenesek! Minden állandó megbízás 0,15% plusz tranzakciós adó.

– Bankkártyás vásárlás ingyenes.

Persze, azért van trükk a dologban: az ingyenes felvétel és vásárlás csak OneCard bankkártyával érvényes, amelynek éves díja szerény 5.990 Ft akciósan, egyébként 6.490 Ft/év. Kibocsátói díja most nulla forint, egyébként 2.490 Ft.

A vicces az, hogy ugyanezen kártya minden más díjcsomaggal olcsóbb, 5.000 és 5.495 forint között van a nem akciós ára és még kibocsátói árat sem kell fizetni. (Sőt ott választhatsz kétezer forintért is kártyát.)

(Na, valahogy így lesz a többi banknál is kompenzálva az ingyenes pénzfelvétel…)

Tehát nyugodtan mondhatjuk azt, hogy 500 forint a számla havi díja, ha érkezik 150 ezer a számládra, ezért ingyenes kártyát, utalást, csoportos beszedést és pénzfelvételt kapsz. Igaz, mindezek limitált összegig érvényesek, de egyrészt még így is gáláns ajánlat a brutális tranzakciós adók mellett, másrészt szerintem egy átlagembernek bőven elegendőek. Ha mégsem, a további díjak is ügyfélbarátnak minősülnek.

Sőt, ezzel a kártyával mindenféle kedvezményt kapsz a bank partnereinél, mint a CBA, Intersport és a többiek. (Bővebben itt)

Szerintem egy korrekt ajánlat, érdemes megfontolnod. Hirdetmény itt, bankkártya hirdetmény itt.

Share

68 hozzászólás

 • mage
  Előző hozzászólás nem minősül hivatalos ajánlat tételnek, már csak azért se, mert nem dolgozok semmilyen banknak és biztosítónak!

  Kondíciós lista: raiffeisen.hu/kondiciok/premium-banking

 • Crimson

  Szerintem ez Citibank specialitás. A többi helyen, amit tudok, csak a minimum összegre lehet beszedést beállítani. Talán nem véletlenül…
 • Crimson

  Azért ne keverjük a kategóriákat, a prémium ügyfél és a privátbanki ügyfél nagyon nem ugyanaz. A privátbanki státuszhoz 60-70M kell. A BB-nél volt egy ideig ennél alacsonyabb a limit (30M?), de nem tudom, ez még így van-e.

  A prémium ügyfél státuszt meg nem igazán tudom hová tenni. Gyakorlati előnye szerintem kevés, csak megkapod a nyakadba a “személyes” bankárodat, aki egyébként rajtad kívül még kb 150-200 ügyfelet kiszolgál, és tényleg mindent megpróbál rád sózni.

 • Egy másik Zoltán
  A hozzászólásokat miért nem lehet kommentelni, azaz miért nincs Válasz gomb?
 • Zabalint

  Nekem jelenleg 3 helyen van megtakarításom, ebből 1 ahol a folyószámlámat vezetem. Viszont a másik 2 helyről neccesebb lenne a pénzt felvenni, ezért nyilván a biztonsági tartalékot a folyószámla mellett rövid lekötésekben és pénzpiaci alapban tartom. Azért nem érdemes külön folyószámlát tartanom havidíjastul, kártyástul, hogy a könnyen hozzáférhető megtakarításaim ott legyenek, mert a költségek elvinnék a kamatkülönbözetet.
 • Mugerin
  Rám fél év alatt nem próbáltak még rásózni semmit, pedig Prémium banking ügyfél vagyok.

  Ellenben felhívnak telefonon, ha lejár egy lekötésem és megkérdezik nem akarom-e újra lekötni. 🙂

 • Kiszamolo
  Olvass és rájössz. 🙂
 • Dávid
  Bence!

  Tudomásom szerint a K&H hitelkártyáinak a hitelkeretét is vissza lehet fizetni csoportos beszedéssel, bár azt nem tudom, hogy ez a teljes összegre vonatkozik-e.

 • Crimson

  Teljesen logikus, amit csinálsz. Én az utóbbi időben a hitelkártyámat is a biztonsági tartalék kategóriába (is) sorolom. A váratkan kiadások legtöbbje már kártyával is fizethető (most nem igazán tudnék olyant kitalálni, amihez annyi kp kellene).

  Ez jobb, mint a folyószámlahitel, mert nincs rendelkezésre tartási díj. 1M hitelkeretnél csak ez a tétel jellemzősen évi 20e (2%). Hitelkártyánál a kártyadíj jóval olcsóbb, és kamat sincs rá. Nagyon nagy hitelkereteket adnak (idővel még többet), én ennek a töredékét használom csak fel rendszeresen, pedig mindent kártyával fizetek.

  A hitelkártya tartozást persze akkor is teljesen vissza kell fizetni, ha csak vésztartalékként nyúltál hozzá. Ezt csak akkor szabad csinálni, ha a következő hónap bevételéből gond nélkül ki tudod fizetni. Vagy csak arra kell a hitelkártya, hogy T+3 nap alatt ki tudd venni a pénzt máshonnan. Időnyerésre jó.

 • Crimson
  A hitelkártyához kapcsolódó minimum 1% jóváírás pedig a legtöbb esetben kompenzálja a tranzakciós díjat, meg akár az értékpapír viszaváltási díjat is (vagy annak egy részét, ebben bőven lehet nagyob különbség). Ki kell számolni, megéri-e. Bőven lehet olyan eset, hogy ezzel járok jobban.

  De ez a hitelkártyás módszer tényleg csak annak való, aki tutira vissza tud fizetni mindent fordulónapra. Egyébként hatalmas öntökönszúrás az egész.

 • Jozsó
  Az, hogy “Ingyenes netes utalás havi 100 ezer forintig”, az praktikusan azt jelenti, hogy az utalás nem ingyenes. Elég hurka számla forgalomnak kell lennie ahhoz, hogy valaki ebbe beleférjen.
 • Egy másik pénzügyes
  A hozzászólások nekem így nehezen követhetőek, hogy ki kinek ír. Ha jól emlékszem, volt , amikor kommentelni lehetett a hozzászólásokat válasz gombbal.
  Más, nem éppen bankválasztós érdeklődés. Külföldön sokat járva, pár éve azt tapasztalom,hogy visszafelé fejlődünk – nem csak mi. Kezdődött a chip kártyákkal, azt itthon is lekövettük – bár pár év késéssel (abban anno élen járt a KHB). Aztán a legújabb fejlemény, hogy a világválság és egyéb banki visszásságok miatt nyugaton egyre kevesebb kereskedő fogadja el a hitelkártyákat, sőt a betéti kártyákat is (az nem számít, hogy a betéti kártya mögött álló folyószámládon nem használsz hitelkeretet). Belefáradtam, hogy manapság állandóan készpénzzel kell rohangálni, váltani itthon, hogy kint tudjunk fizetni. Vajon milyen egyéb megoldást lehetne találni?
 • CSP
  Nekem is Raiffeisen Prémium számlacsomagom van, meg vagyok elégedve vele. Az éves kártyadíjon és az ATM felvét 249 ft-os költségén kívül nincs más, és ez a felvett összegtől független. Az sms-ek is díjmentesek. Ez nekem a számlám teljes leürítésétől mentett meg, amikor a kártyaadatokkal visszaéltek, jött az sms, azonnal tiltottam a kártyát. Ez egy csütörtök este volt. Hétfőn délután a Rafi visszautalta a pénzemet (270 euronyi forintot emeltek le), a vizsgálat hónapokkal később zárult csak le, és megállapították, hogy valóban visszaélés történt. Ja, amúgy a kártya letiltásáért sem számoltak fel semmit.
 • mage
  2013-11-12 – 03:12

  Jogos, tényleg prémium ügyfélt kellett volna írnom. Bár itt Debrecenbe nem tudok róla, hogy lenne külön privát banki ügyintéző. Lehet nincs is ilyen ügyfelük :).

  Otp-nél szerintem nem összeghez van kötve a privát banki státusz, hanem aki fizeti az évi 70e-es számlavezetést annak jár.

 • mage

  Raiffeisen Prémium, vagy Raiffeisen Prémium Gold számla csomagod van? Vigyázz, mert nem ugyan az és a sima Prémium csomagnál bankkártyás vásárlás 0.3%-ba kerül (azt nem tudom, hogy november 1-től vezették be, vagy már előtte is így volt). Viszont a bankkártya meg ingyenes hozzá feltételek nélkül.

 • Okoska
  Ma olvastam az indexen, hogy lehet kivonul a Raiffeisen Mo-ról. Ilyenkor mi történik az ottani ügyfelekkel? Van erre valami szabály?
 • Crimson
  Bocs, hogy egy régebbi témára térek vissza, de ma volt lehetőségem egyszerre látni az összes árat. Engem a dízel ár érint:
  – Shell kút a budaörsi Tesconál: 429 Ft
  – Shell kút az M5 Tesconál 408 Ft
  – Auchan M5 404 Ft (ez az egyik legolcsóbb)

  Szóvel nekem a Citibank Shell hitelkártyája azért éri meg, mert közel lakom az M5-höz, és sokat járok arra. Így a 3%-os visszatérítéssel még így is jól járok. Ha máshol laknék, ez már egyáltalán nem biztos, hogy így lenne. Meg szeretém azt is hinni, hogy a Shell üzemanyag azért vállalható minőségű.

  A holtankoljak.hu meg már nem sokat segít, a legtöbb kút nem adja meg az adatokat egy ideje.

 • Crimson

  Szerintem a kivonulás csak akkor képzelhető el, ha valaki hajlandó lesz megvenni a Raiffeisen itteni érdekeltségét. Akkor a forgatókönyv ugyanaz lesz, mint pl. az IEB, ING lakossági bank, ABN-Amro, Volksbank kivonuláskor: az ügyfelet egyszerűen átveszi egy másik bank.