Revolut kártya

Többen kérdeztétek, mi a véleményem a Revolut kártyáról.

Én semmi nagy dolgot nem látok benne magyarok számára, mert sajnos sokat buksz a váltásokon és ezért az ingyenesnek mondott feltöltésen is, így egyáltalán nem éri meg.

Vagy a feltöltésnél buksz sokat (a forint számládról töltöd fel konverzióval), vagy a költésnél, ha nem euróban költesz. Ez a veszteség 2-4-5% is lehet, amit csekélynek nem mondható egy “ingyenes” prepaid kártya esetén.

Ha esetleg külföldön élsz, akkor lehet jó választás a Revolut, ha eleve euróban vagy fontban tudsz feltölteni egy ottani bankkártyáról. Ebben az esetben nézd meg az ajánlatukat. (Bár ha már amúgy is van bankkártyád, amivel ingyen fizetsz, akkor miért kell még egy? Ha csak nem társkártyának vagy online fizetésekhez.)

Egyébként itt egy jó cikk, ahol leírták az előnyeit és a hátrányait.

Share

25 hozzászólás

 • Átvernek a reklámmal
  Pl. a horrorisztikus Neteller/Skrill kpfelvételi díjakat lehet vele csökkenteni, bár elismerem, ez nem túl sok embert érint. Azt írja, a Barclays a számlavezető bank, kérdés, erre is igaz-e, hogy nem szolgáltat adatot a hatóságoknak.
 • Janos82
  Nekem nem sikerult rajonnom, hogy miert erne meg ez nekem, pedig kulfoldon elek, ugyhogy az euros toltes nem jelentene gondot. Ez inkabb csak egy masodik kartya, ami addig eri meg, amig alacsonyak a kamatok, vagy ha tudom, hogy hamarosan sok penzt szeretnek felvenni egy nap alatt, akkor jol johet ha van +1 ilyen kartya a napi limitek miatt, de ezt leszamitva semmi ertelme sincs szerintem.
 • Sándor
  Ha TransferWise-szal töltod fel, fél % a költség. Utazáshoz jó lenne, ez (Revolut reviews – Average 5.2 – trustpilot.com/review/www.revolut.com) meg ez (My experience with Revolut – cl.cam.ac.uk/~mjcg/Revolut/) bizonytalanít el.
 • Gergo
  Kulfoldi utazasokhoz jol hasznalhato lenne. Ha van egy olcsobb nem dombornyomott kartyad, akkor melle ez a kartya jo kiegeszites. A bankod deviza eladasi arfolyamaval tudod feltolteni, ami 1-2% koltseg, vagy lehet hasznalni Transferwise-t is. Rosszul gondolom?
 • Csabi
  Mi a különbség az egyéb eurós pre-paid kártyákhoz képest? Azok is ingyenesek.
 • Homa Péter
  Janos82-nek: mivel külföldön elterjedtek már az ingyenes folyószámlák, a Revolut egy ilyen szolgáltatást igénybe vevő ügyfélnek valóban nem jelent előnyt. De a Magyarországon agyon adóztatott és még pénzügyi tranzakciós illetékkel plusz ingyenes készpénzfelvétellel terhelt bankszektor szolgáltatásait igénybe vevő ügyfélnek néhány ezer forint készpénzfelvétele jobban megéri a Revoluttal (a havi két ingyenes készpénzfelvétel után), mint a magyar bankkártyával, HA a bank fix díjat számít fel a készpénzfelvételért. Például a CIB Bank még a saját ATM-ből is 519 forintért enged készpénzt felvenni, ami 1000-2000 forint felvétele esetében kb. 25-50 százalékos díjnak felel meg, míg Revoluttal az árfolyamkülönbség miatt mondjuk kb. 3-4 százalékot bukunk csak. Tehát 10 ezer forintig biztos jobb a Revolut például a CIB-eseknek, idegen ATM-nél pedig még 15 ezer forint felett is.
 • Homa Péter
  Másrészt jó a Revolut a külföldre utazó magyaroknak is, hiszen a drága külföldi díjak helyett ingyen vehetnek fel eurót az eurózóna országaiban, miközben az árfolyamon semmit sem buknak, mert a saját kártyájukat is ugyanazzal a deviza eladási árfolyammal használnák, amivel a Revolutot töltik. Ha pedig valakinek eleve euróban van a pénze és azt költené külföldön devizakártyával, ott már végképp nem kérdés, hogy jobb-e a Revolut.

  Amire jó lehet még, csak nem tudtam kipróbálni, ezért nem írtam bele az eredeti cikkbe sem, az a hitelkártyás készpénzfelvétel. Ha vásárlásként számolja a bank a Revolut feltöltést hitelkártyáról, akkor 1) nincs drága készpénzfelvételi díj, 2) határidőre visszafizetve nincs kamat, 3) visszatérítéses hitelkártyánál még pénzt is kapunk vissza. (!) Ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, az kérem ossza meg itt, vagy az info AT fizessgyorsan.hu-n. Köszönöm!

 • Kiszamolo
  Péter, amíg minden magyar 150 ezer forintig ingyen vesz fel készpénzt havonta, ez sem egy nagy előny.
 • Homa Péter
  Kedves Miklós!

  Valóban, ahogy írtam is, a Revolut előnye csak a havi 2 ingyenes készpénzfelvétel után értelmezhető.

  Azonban – noha nem vagyok átlagos e téren – csak kis összegeket veszek fel, a többit elvásárlom és átutalom, és itt ha becsúszik egy havi harmadik készpénzfelvételi igény (előfordul), akkor esetemben a CIB 519 Ft-os saját ATM díja, vagy 696 Ft-os idegen ATM díja pár ezer forintra vetítve igen magas. A hozzám hasonló karaktereknek (vagyunk egy páran) kifejezetten jó a Revolut az ingyenes készpénzfelvétel mellé is.

  Két Revolut között pedig nem csak ingyenes, de azonnali is a pénzküldés, ezt is használtam, a hazai kártyáknál nincs ilyen lehetőség.

  Egyébként köszönöm, hogy belinkelted a cikkem. Mint kitűnik belőle, a jövőben a “Revolutok” terjedése várható, és ha majd lesz ilyen kártya forint alapon is, akkor a magyar bankrendszer sajnos hátrányba kerül. Csak idő kérdése.

 • dtam
  Péter
  A Revolut nem enged hitelkártyáról feltölteni, legalábbis az én Budapest Bankos kártyám esetén figyelmeztettet erre.
 • Homa Péter
  Kedves Dtam!

  Köszönöm szépen!

  Más banknál lévők hitelkártyás tapasztalata?

  A Revolut szabályzata elvben nem tiltja a feltöltést hitelkártyákról, csak az van leírva benne, hogy a Maestro típusú kártyákról nem lehet feltölteni, továbbá prepaid kártyákról sem.

  A maestrós feltöltést sem próbáltam, azonban 2011. április 15. óta az európai internetes elfogadóhelyeken a Maestro kártyák is használhatóak, így elvben lehet, hogy nem prepaid Maestróról is menne a Revolut feltöltése.

  Köszönöm előre is, ha valaki megosztja az ezzel kapcsolatos tapasztalatait!

 • Sándor
  “Mi a különbség az egyéb eurós pre-paid kártyákhoz képest? Azok is ingyenesek.”

  Tudsz mondani ilyen “egyéb” eurós prepad kártyát 0% konverziós díjjal és ingyenes kp.felvéttel az egész világon, amit kipostáznak Magyarországra? A Revolut ilyen. Tényleg lehet, hogy csak én nem ismerem őket.

 • Kszt

  A FAQ-ban azt írják, hogy nem lehet hitelkártyáról tölteni:
  What card can I use to top up my Revolut account?

  We also don’t currently support credit card for top ups. This is due to credit card providers charging a high transaction fee.
 • Homa Péter
  Kedves Kszt!

  Köszönöm szépen!

  Ezzel megoldódott a hitelkártyás kérdés akkor.

  Többször is átolvastam a Revolut FAQ-t még februárban, amikor az ilyen kártyák után kutattam, de nem emlékszem, hogy a hitelkártya is benne lett volna a feltöltésre nem használható kártyák között.

  A Revolut FAQ-t azóta viszont cserélték.

  Ám most megnéztem az Internet archívumban és bizony már akkor is benne volt, csak én nem emlékeztem rá: web.archive.org/web/20160221185511/https://revolut.com/faq

  OK. Köszönöm még egyszer!

 • Péter
  Homa Péter: Ezt a Revolut kártyát Paypal egyenlegről is fel lehet tölteni?
 • Homa Péter
  Kedves Péter!

  A Revolut PayPal egyenlegről nem tölthető fel, csak az alábbiak valamelyikével:

  – másik betéti bankkártya (csak a Maestro nem tesztelt), kivéve ún. prepaid kártyatípus (tehát amilyen a Revolut is) -> azonnali
  – nemzetközi banki átutalás (gyűjtőszámlára kell utalni, a közlemény rovat tartalmára ügyelni kell, az alapján kerül a Revolut számlára) -> 3-5 munkanap
  – másik Revolut felhasználótól -> azonnali

  Ha a pénz már a PayPalon van, ki kell kérni a bankkártyánkra és úgy kell feltölteni a Revolutot (ha nincs jobb megoldás). Vagy ha valahogy saját neves nemzetközi átutalássá is konvertálható a pénzküldés, akkor úgy is feltölthető a Revolut, persze a közlemény rovatra ügyelve!

  A PayPalon a pénz bankkártyára történő kikérésének (ill. esetleges nemzetközi átutalásának) költsége van, csak amerikai dollárban pedig a Revolut feltöltésének is (csak az euró, angol font ingyenes).

 • MeRLiN
  Applikációban: „Credit cards are not accepted”
  Így nem megy Wizz Air debit kártyával a pontgyűjtés és eurós országban levásárlás.
  Gránit Platinum kártyára is ezt írtja, ami elég furcsa.
 • Tibi
  Maestro-val próbáltam tölteni, nem sikerült.

  Viszont entropay-jel sikerült, de utána le is tiltotta emiatt az accountomat, amit utána a support visszakapcsolt.

  Van 3 MC debitem, mindegyiket hitelkártyának látják, így nem tudok velük tölteni. De berakattam az adatbázisba (pl a Wizzair debitet 554522…) és pár hét múlva használható lesz.

  Nekem kifejezetten tetszik, hogy külföldön bárhol ingyen tudok felvenni kp-t.
  Eddig a Citibanknál volt havi 1 külföldi ingyenes kp felvételem. És mindig gondot okozott, hogy mennyit is vegyek fel. Nem szeretek sok kp-val mászkálni,
  Így meg mindig csak annyit veszek fel, ami aznap kell, így nem marad sok helyi pénzem a nyaralás végén, nincs költési kényszer, hogy ha már ott a helyi pénz, költsük el valamire. Nem kell sok pénzzel rohangálnom.
  Nekem van német bankszámlám is, onnan ingyen tudom EUR-val tölteni.

 • Zuzmo
  Erstés Visa kártyàval nem tudtam feltőlteni:-(
  Apple app storban nem lehet vele vásárolni 🙁
  Pay pall-ban sikerült, vásárolni is tudtam 🙂

  Ma jött meg a fiziki kártya, kiváncsi leszek tudok-e vele Horvátországban nyaralást fizetni, ha nem bajban leszek

 • MeRLiN
  Helyzetjelentés:
  „Van 3 MC debitem, mindegyiket hitelkártyának látják, így nem tudok velük tölteni. De berakattam az adatbázisba (pl a Wizzair debitet 554522…) és pár hét múlva használható lesz.„

  Pár hét még nem járt le mert Wizzair debitet 554522 és a Gránit Platinum 536242 még mindig „Credit cards are not accepted”. Pedig a napokban megyek eurós országba, de így jelenleg másra hagyom a kipróbálást.

 • fantomas3
  az én Gránitos kártyámat sem akceptálta…az adatbázisba való berakást hogy kell? Van valami különleges módja?
 • Tibi
  Ja, sajnos nem csinálták meg. Nagyon béna a support-juk.
  Ezerszer ígérték, aztán mégsem.
 • Utazó
  Sziasztok!

  Szerintem nem biztos hogy mindenki elcsípte a lényeget! Ez a kártya a sokat, sok országba utazóknak szól. Tegyük fel, elutazol a tengerpartra egy csomó jugoszláv utódállamon keresztül. Kuna, Dinár, BAM vagy mittudomén. Mit csinálsz? Váltogatod a forintodat meg a helyi pénzt oda-vissza (aki azt mondja, hogy egy-egy desztináción pont annyi helyi pénzt tud váltani mint amennyi kell neki igy nem kell visszaváltani, az festi magát), s folyamatosan buksz a visszaváltásokon, vagy egyszer(!) váltod át a forintodat euróra mikor befizetsz, s onnantól a konverziók rendkívül kedvezőek. A legtöbb forint alapú kártya külföldön először a helyi pénzről EUR-ra,USD-re vált majd onnan forintra igy duplán buksz. A célközönségnek ez a kártya zseniális, másra használni, mint amire való, meg nyilván nem buli. Én havi két hetet átlagban külföldön vagyok, mindig máshol.. Egy vagyont fogtam már ezzel.

 • badf00d
  Azt próbálta már valaki, hogy feltöltött €-t visszaküld hazai bankba Ft számlára? Mennyi ennek a költsége? Egy másik blog-ban azt olvastam, hogy 1€ “visszautalása” után a fogadó oldalon valami 600 Ft körüli külföldi banköltség keletkezett. Ez valóban így van? Ez a költség függ az átutalt összegtől?
 • Zuzmo
  Ma próbáltam a feleségemnek nyitni accountot de nem lehetett, várólistára tettek, majd értesítenek ha lehet regisztrálni…