Svéd megoldás a kínai csomagokra

2018-12-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Szeretünk a netről rendelni dolgokat, mert olcsó és kényelmes, néhány héten belül a postaládánkban van a rendelt áru, legyen az filléres bóvli vagy drága termék.

A másik oldalról viszont leterheli a postát a sok ingyenesen postázott kacat és már tízmilliárdokban mérhető az így nem befizetett adó és vám mértéke .(A kínai állam azt a kiskaput használja ki, hogy a régi nemzetközi postaszerződések miatt mint fejlődő ország szinte ingyen tud külföldre leveleket és kiscsomagokat küldeni. A kínai állam tudtommal közel ingyenesen teszi lehetővé a kereskedőknek a csomagfeladást, ezzel támogatva őket. Ezért éri meg nekik egy 200 forintos kacatot is ingyenes szállítással elküldeni.)

Egy blogban olvastam, milyen egyszerűen megoldotta a gondot a svéd állam. Minden EU-n kívülről érkező csomagra fix kezelési költséget plusz a forgalmi adónak megfelelő százalékos mértéket kell fizetni. Így egyrészt nem lesz versenyelőnyben a kínai termék az adózás hiánya miatt, másrészt kétszer is meggondolják az emberek, hogy minden egydolláros terméket Kínából rendeljenek-e ahelyett, hogy lemennek a sarki boltba megvenni azt. A fix díj pedig kompenzálja a postát a kiszállítás miatt.

Ez jobb a helyi kereskedőknek, a postának és az államnak is.

Egyébként a blogot olvasva az ember többször arra gondol, ilyen ország nem is létezik, csak kitalálják a sztorikat. 🙂 A példa kedvéért a könyvtár nem csak ingyenes, de kvázi hazhoz is hozzák a kért könyveket, stb.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram