Csoportos életbiztosítás: köss még az idén, akkor is ha van

Az egyik ügyfél kért segítséget a cége csoportos életbiztosításához. Mivel a saját életbiztosításunk miatt sok helyen ismerem az ezzel foglalkozó embereket, szívesen segítettem neki, kérünk árat több helyről és megversenyeztetjük a biztosítókat.

Amiért viszont írok róla, az az, hogy jövőre adóköteles lesz a szolgáltatás, így az eddigi adómentes juttatás helyett munkabérként fog adózni a biztosítás is. (A biztosítók még reménykednek, hátha nem, de jelenleg ezt fogadta el a parlament.) Ez azt jelenti, hogy 82%-kal többe fog kerülni a cégnek az életbiztosítás és az egészségbiztosítás is, mint idén.

Azonban van egy kiskapu: mivel ezek a szerződések egy éves időtartamúak és évente lehet ezeket felmondani, vagy módosítani (pont úgy, mint a te kötelező biztosításodat), ezért a törvény megengedi, hogy az átnyúló szerződések az évfordulóig adómentesek legyenek.

Az ügyfélnek márciusban jár le az előző csoportos életbiztosítása, de jobban jár, ha idén köt egy másikat is egy másik biztosítónál, lehetőleg minél közelebb december végéhez.

Így három hónapig duplán fizet két biztosítónak (és duplán is biztosított minden munkavállalója), de így is olcsóbb lesz az éves díja az adózás miatt.

Ha te is hasonló cipőben jársz, érdemes neked is megfontolni ezt, ha jövőre is szeretnél adni ilyen biztosítást a dolgozóidnak. Ami fontos, a régi biztosítást ne felejtsd el lemondani legkésőbb 30 nappal az évforuló előtt.

(Ha nagyobb cégről van szó, ha szeretnéd, megpróbálok segíteni, 3-4 biztosítótól tudok árat kérni. írj e-mailt a cég adataival, mivel foglalkoztok, hányan vagytok, milyen a korcsoport eloszlása, mennyit szántok rá havonta fejenként. Épkézláb biztosítást havi 3.000 forint/főtől lehet kapni. lehet csoportokat létrehozni, hogy dolgozók egy csomagban, a közép vezetők egy másik csomagban, a felső vezetők megint egy másik csomagban vannak. Viszont sürget az idő, mire több biztosítótól árat kapunk az egy-két hét és még szerződni is kell az ünnepek előtt.

Kisebb cégnél 40-50 főig lehet hogy érdemes megfontolni, hogy a dolgozók az egyesületi biztosítást válasszák, hiszen jövőre mindegy lesz adózás szempontjából és 1.300-an sokkal jobb árat kapunk, mint egy 40-50 fős vagy még kisebb cég kapna.)

Share

20 hozzászólás

 • Zozi
  Tehat jovore az eves fordulokor igy is ugy is 82%-al dragabb lesz. Akkor meg nem mindegy, oszinten? Adjanak picit tobb lovet annak akinek eddig ceges biztositasa volt, o meg szepen lepjen be a kiszamolo fele csoportosba, valoszinu olcsobb lesz. Nem?
 • Kiszamolo
  Zozi, sok olyan cég van, ahol nemzetközi policy hogy kötni kell ilyet a dolgozókra, akárhogy is adózik.
 • peetki
  Kettős biztosítás “túlbiztosítás tilalma”? Ha ugyanarra van két biztosítás akkor a később kötött semmis. Elméletben… Jó nyilván ez csak akkor jön a felszínre, amikor majd szolgáltatási igénnyel él valaki a biztosító felé. Ez nem lehet probléma?
 • Kiszamolo
  peetki, túlbiztosítás csak vagyontárgyaknál van.

  A te életed mennyit ér vagy a jobb lábad mennyit ér? Mikor mondom azt, hogy túl vagy biztosítva?

  Mennyit ér neked az életed, a párodnak, az ellenségednek vagy a munkaadódnak? Melyik legyen a piaci ár?

 • Laci
  Más:

  Lehet lemaradtam, de az egészségbiztosítás mikorra várható? Történt valami előrelépés? Elég régóta húzódik a dolog…

  Köszönöm!

 • OFFliner
  Bocs az OFFért, de szerintetek ér valamit az MKB GONDOSKODÁS Egészségbiztosítása (Gondoskodás Csoportos Egészségbiztosítás)?

  83 forintot akarnak havonta.

  mkbep.hu/tagoknak_egeszsegbiztositas.html

  Nem vagyok képben a biztosításokkal és azok ill. az egészségügyi szolgáltatások áraival, ezért nem tudom eldönteni, hogy jó e ez valamire.

 • kisbankar
  OFFliner – 83ft/hó az kb. 2 kifli vagy egy sajtos stangli (se). Annál biztosan többet ér. 🙂
 • Tilitoli
  Egy sima fordulonap modositassal nem lehet megkerulni? Mondjuk dec 1-re modositatom?!
 • mers77
  OFFliner: Biztos lehetsz benne, ez semmire sem jó. Gondolom, ezt sejtetted is…

  : Nagyjából eddig olvastam érdeklődéssel a blogot. Nem a régi a lelkesedésed!
  Félre ne érts, megértelek. Néhányszor fogom a fejem, amikor egyes emberek bizonygatják egy teljesen egyértelmű kérdés kapcsán, hogy nincs igazad. De még ennél is jobban felháborít, amikor ezen az ingyenes felületen elvárják Tőled, hogy ingyenesen olyan kérdésekre válaszolj (rosszabb esetben írjál egy komplett bejegyzést olyan tárgykörben), amelyek bőven egy egyéni és fizetős tanácsadás alá tartoznának.

  Azért nem “temetem” a Kiszámoló blogot, de az utóbbi 2-3 hónapban gondolom emiatt csökkent a bejegyzések minősége, semmi külföldi kitekintés nem volt pl.

 • -nb-
  sajnos aki öreg, az nem tud a kiszámoló biztosításba belépni.
  márcsak a kor amiatt sem.
  a cégest meg mindenki megköthette.
  Attól tartok, hogy az adóemelés miatt törlik a keretből 🙁
 • yimshagin
  Bocs, ha semmi köze (valószínűleg) a kettőnek egymáshoz, de van szó róla, hogy fog emelkedni a Kiszámoló Életbiztosítás díja? Köszi előre is a választ.
 • biztosítási ügynök
  Csak egy apró adalék:
  A decemberben kötött szerződéseknek már jellemzően január 1 a technikai kezdete, tehát ahhoz, hogy még ne kelljen adót fizetni utána, még novemberben meg kellene kötni…
  A mi társaságunk esetén legalábbis így van, de szerintem máshol is!
 • Laki Gizi
  Az is elkeserítő hogy mostantól adózunk a cégtől kapott önkéntes nyugdíjpénztár hozzájárulás után. Érdekes, hogy nálunk pl. erről még hivatalos kommunikációt sem küldött eddig a cég. Lesz meglepetés, ha ~ 30 %-kal kevesebb pénz érkezik havonta. Az meg, hogy erre viszont innentől adóvisszatérítést lehet kérni, pedig elveszi a lehetőséget a “többi pénztáramtól”, ugyanis ezidáig inkább az önsegélyezőt pumpáltam fel befizetésekkel és oda érkezett a visszatérítésem, ahhoz hamarabb hozzá tudok jutni…. :((((
 • Kiszamolo
  ügynök, rákérdeztem direkt, alap esetben igazad van, de ettől bármikor eltérnek, ha az ügyfél úgy szeretné. Akár december 27-én is lehet fordulónap.
 • Kiszamolo
  yim, nem fog. Azért nem, mert te már az adózott pénzedből fizeted, vagyis te eddig is annyit fizettél, mint mostantól azok fognak, akik a cégtől kapták ingyen.
 • Kiszamolo
  tilitoli, az már szerződésmódosítás, egy egyéves fix szerződés felrúgása.

  Azonban lehet, hogy a biztosítód partner ebben, közös megegyezéssel megszűntetitek és gyorsan köttök egy újat. Nem tudom, működik-e, vagy megmerik-e tenni, egy kérdést megér, lehet, hogy benne lennének.

 • Laci_az_erdész
  Sajnos szép és jó a kiszámoló életbiztosítás de sokan nem tudják igénybe venni mert nem tudnak minden követelménynek megfelelni.
  Jó lenne egy magasabb kockázatot engedő életbiztosítás is még ha magasabb a havi díj vagy esetleg kevesebb a biztosítási összeg, de hasonló a havi díj.
  Biztos vannak itt olyanok is akik veszélyesebb foglalkozás miatt vannak kizárva.

  Van esetleg ötleted például fakitermelő/építőipari munkás kategóriának is élet- vagy esetleg balesetbiztosítás milyet lenne érdemes kötni?

 • Kiszamolo
  Ők egyedi biztosítást köthetnek, azt is a normál ár duplájáért.

  Ha van csapatod, ha gondolod, kérhetünk egyedi árat is. Ha mindenki veszélyes foglalkozású, kérhetünk árat. Én is kíváncsi vagyok, milyen árat adnak.

 • Laci_az_erdész
  A legnagyobb gond a fiúkkal hogy nem vállalkozó foglalkoztatja őket, henem egy Erdőmester Szövetkezet (2200 Monor) ők szövetkezeti tagok, de nem alkalmazottak hanem külön álló személyek. (Jobban nem tudom leírni, de ha jól sejtem majdnem olyan mintha mind egyéni vállakozó lenne)
  7 ember nagyjából 40-50 év közöttiek, de nem igazán tudják mi lenne nekik jobb baleset vagy élet biztosítás, vagyis az élet biztosítás lenne jobb de ilyen veszélyes foglalkozás miatt az már lehet hogy túl drága lenne (legalábbis a keresetükhöz képest).

  Én mondtam nekik a kockázati balesetbiztosítást de elég nehéz ott is dönteni. A Generáli volt aki leggyorsabban küldte az ajánlatot, de nem tudom.
  Próbálok nekik segíteni

 • Kiszamolo
  Laci, akkor ugrott a csoportos biztosítás. Talán a CIB családfő jó lehet, de el kell olvasni, a favágás nem kizáró ok-e.