Telekom mobilnet drágulás

A Telekom április elsejétől felemelte módosította a mobilnet árát, pontosabban az eddigi 4 GB Maraton net áráért csak 3,5 GB-ot ad.

Azonban valamiért a 4 GB-os csomag is megmaradt ugyanannyiért, de úgy eldugták, hogy senki meg nem találja.

Ha bemész a Telekom alkalmazásba, ott a szolgáltatásokba, majd letekersz az egyéb bekapcsolható szolgáltatásokhoz, ott megtalálod.

Aki keres, az talál.

Köszönjük Mikorka Kálmánnak a tippet.

Share

84 hozzászólás

 • JoeJoe
  Köszönöm, pont aktuális volt, hogy vegyek. A héten már láttam, hogy 3,5 GB lett a mennyiség, azért nem is siettem a vétellel.
 • vendég
  Na most képzeljetek ide egy jó ízes káromkodást, amiben bizonyos Telekomhoz köthető emberek rokonságának vonom kétségbe a tisztességét 🙂 Pont múlt héten néztem nagyot, hogy miért “emeltek árat”, amikor éppen az ellenkező irányba haladnak a tendenciák mobilnet tekintetében. Ez egészen egyszerűen vicc, mégis hogy gondolták ezt? A szokásos helyen ott van a 3,5 gigás maraton 3550-ért, a 4 gigás meg eldugva egy lehetetlen menüpontba 3559-ért. Ezentúl ha hasonlóval találkozok, inkább várok egy hetet, vagy végignyalom az egész, labirintus szerűen felépített alkalmazásukat.
 • Igazmondó
  Ne, vegyétek inkább a 3,5 Gigásat lécci…
 • kapasz
  Szerintem ezt nem kellett volna így kihirdetni, mert így rövid úton törölni fogják a lehetőséget. Ez egy bug, amiről anélkül is lehetett tudni, hogy ilyen nyíltan felhívjuk az illetékesek figyelmét, hogy intézkedjenek. Bocs.
 • gaborr
  hát akkor már inkább 100GB Telenortól 5000-ért…
 • Piró
  Nekem szg.-en a telekom fiókomban a testreszabásban mindkét lehetőség megjelenik jelenleg 3,5 GB 3550.- és 4 GB 3559.- A héten vettem 4GB-ot.
 • Copywriter
  Az osztrák határ mellett élek, s azon töröm a fejem, nincs véletlenül az osztrákoknál olyan mobilnet, ami korlátlan, hasít, mint az állat, és a magyar határszélen is elérhető? Csak átér az a fránya térerő, nem? Ha tudtok ilyet, ne tartsátok magatokban.

  Van Telenor korlátlan netem, de mióta a Telenor kivezette, azóta folyamatosan halódik.

 • Alfa
  Kenyér árát felemelik, nincs ekkora hiszti 🙂
  Csak mondom, mindenféle véleménynyilvánítás nélkül.
  Egyébként mi az hogy ellenkező irányú tendenciák? Létezik egy ágazat, amire nem hat az infláció? Vagy sosem nőnek a költségek?
 • Unemployed
  Igazi lúzernek éreztem magam, hogy lemaradtam az emelésről és hogy nem vettem előtte még 4 gigát, de Mikorka Kálmánnak hála ez ma mégis megtörtént…
 • Név
  Áprilisi tréfa 😀
  Tegnap vettem meg a 3.5 Gigást
 • AAA
  Köszi a tippet, remélem május 17-én meglesz még, akkor jár le az ingyenes 4GB amit hónapok óta koptatok, még jó hogy nekem nem kell sok mobilnet.:)
 • SzZ
  Tudja valaki, hogy az alkalmazásban hol lehet megnézni mikor jár le az adategyeztetés és kell újra bemenni? Az adat felhasználhatóságának megvan az ideje, de nem az kellene. A héten kapcsolták ki az egyik kártyám, mert arra nem voltak képesek, hogy emailt küldjenek a lejáratról. Routerekben vannak a kártyák, SMS-t hiába küldenek, ellenben azt megkapom emailben, hogy már leválasztották.(a régi verzióban ez az infó szem előtt volt)
 • Kiszamolo
  Kapasz, gondolod, ők nem tudják, hogy ott van? 🙂

  Van annak valami jogszabályi oka, hogy nem megszüntették, hanem mégis csak létezik, de úgy eldugva, hogy nehogy valaki rátaláljon.

 • rejtek
  szz

  ADATEGYEZTETÉS

  Telekomnál bármikor megtehető, akár évente többször is (voda csak az évforduló környékén engedi)

  én a webes verziót ajánlom, ott mindent látsz egyszerre. Csináld meg most mindre és akkor csak egy dátumot kell felírnod.

 • Unemployed

  ez a blog rendszeres látogatóinak egy kis bónusz, ha gyorsan reagálnak.
  Szerintem egyébként amúgy se fogják levenni most 1-2 hétig, mert akkor elismernék, hogy ez hiba volt. Mondhatják, hogy egy lehetőség az alkalmazást jól ismerő felhasználóknak. Az se kizárt, hogy egy kis marketing is van mögötte, mert olyan is fog venni, aki esetleg aztán sose használja el, mert az eddigi alapár mostantól akciós ár lett.


  A Telekom fiókot pont Neked találták ki. Én mindig ellenálltam, hogy betereljenek egy email cím alá minden előfizetésemmel együtt, de az kétségtelen, hogy az áttekintésben színekkel jelöli, hogy hol közeleg már az adategyeztetés.
  Érdemes minden számodat hozzárendelni a Telekom fiókodhoz és belépni 1-2 hetente legalább 1x.

 • Hufeisen
  ahogy átérek a határon, egyből átáll a telefon magyar szolg.ra, vhogy szerintem megoldották, hogy ne “érjen át” az osztrák hálózat.
  Amúgy 25Euró környékén van 30Mbps mobilnet.
  Ami sokkal olcsóbb, az a telefonálás. Én 8,9(!) eurót fizetek 800perc egyész EUba (nem csak roaming) 100 SMS Au-n belül, 6 giga net (ebből 500Mb roaming), és kövi hónapra a netet továbbvihetem, most épp 20Gbom van.
 • Szaky
  Unemployed
  2019-04-13 at 22:58

  Még vehetsz, mert a weboldalon én most vettem.
  (Remélem nem csökkentik le utólag)

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Miért kéne bemenni, ha lejár az adategyeztetés? Online elvégezhető. Ott mutatja is, hogy meddig érvényes.

  : Almát a körtével hasonlítasz. A Telenor 100 GB havidíjas.

 • rejtek
  korrekció, bocs az “áttekintés” menü hatékonyabb
 • kapasz
  Unemployed: Legyen igazad, hogy marketing.
  Kiszamolo: Valószínűsítem, hogy nem tudják, ezért mondtam, hogy bug. Ezeket az appokat nem a cég munkatársai fejlesztik, hanem al-alvállalkozók, többnyire igen gagyi minőségben. Van úgy, hogy szimplán csak nem működik, de még az is előfordulhat, hogy az ÁSZF-t sem tükrözi. A többi telekom cégé is kb. ilyen, szégyent hoznak a megbízóikra, hiszen annak a neve szerepel a logón. A bankoké jobb szokott lenni.
 • headset

  “hát akkor már inkább 100GB Telenortól 5000-ért…”

  Ehhez minimum kell egy Blue+ XS előfizetés 11 havi hűséggel.

  Az havi 3000 Ft készülék nélkül. Jár hozzá 100 perc beszélgetés, ami nem flottásan megér kb. 2000 Ft-ot.

  Szóval nagyjából annak jó, aki minden hónapban 8 GB-nál több adatot használ vagy 100 perc beszédet és 6 GB adatot.

  De ha már előfizetés, akkor flottásan vannak ennél jobb lehetőségek.

  És ha az ember nem előfizetéses, akkor különféle akciókkal is növelheti az adatkeretét (Dominó szerda, Vodafone jódolgok adatfalat, nyári, téli, Valentin, stb.)

 • Alfa
  : nem, jó esetben nem jön át az osztrák térerő, legfeljebb kicsit. Azt ugyanis rádiós zavarásnak hívják, nem túl hasznos dolog és pont ezért nemzetközi egyezmények szabályozzák.
  Az operátorok amúgy sem lesznek hülyék a szomszéd országot feleslegesen lefedni.
  Ezzel együtt lehet hogy valami LTE 800 atjön mondjuk 20 Mbpsel, próbáld ki.
 • Lala
  Én a Vodatól azért jöttem el, mert a feltöltőkártyás netjük annyit tudott, hogy 1 napra 700 forint volt és ugyanennyit fizettem kb 10 éve is érte. Ritkán használtam, de jó drága volt, amikor mégis kellett és az ára semmit nem csökkent sok sok évig. Most is elég trágyák náluk a feltöltőkártyás netek. Felejtősek.
  Az infláció hat a szolgáltatóra, bár leginkább a “bérrobanás” ugye, csakhogy ezen a területen elméletileg jelentős fejlődés is történt. Közben az infrastuktúrát nem növelték észrevehetően (gondolom, de majd valaki megcáfolhat, hogy xy falu határába is telepítettek egy oszlopot, tehát volt fejlesztés), tehát szedik az extra profitot a mobilneten.
  Nekem a TKOM 4gb maraton a tökéletes. Minden telefonba vettem tkom kártyát pluszban és megszabadultam minden Vodás nettől (a telefon marad a flotta miatt). Remélem megmarad ez a tkom lehetőség.
  A 4gb megy még, weben felajánlja.
 • Unemployed

  Utólag nem vehetik el, ez olyan, mintha a Tesco kint hagyja az akciós árcédulát. Ha annyi van kiírva és megvetted, akkor annyit vettél és annyiért.
  Nagyon bonyolult jogi érveléssel azt mondhatnák, hogy nincs ilyen termék és visszaadhatnák a termék árát mindenkinek, de iszonyat admin terhe lenne plusz mi van, ha valami már leforgalmazta.. Nem ér ennyit az egész nekik.
  Azt viszont el tudom képzelni, hogy akik 3,5GB-t vettek, azok kapnak ajándékba még 0,5-öt, hogy ne legyen rossz szájízük. Végül akkor ők járnának a legjobban, mert 9 Ft-ot spóroltak 4 GB-on 🙂 Persze nem tudom, hogy ez hány embert érintene.

  Én Telenorhoz akkor se mennék, ha kergetnének, elképesztő tapasztalataim vannak róluk.
  7 éve vettem egy feltöltőkártyás telefont, ahol ígértek 50% bónuszt, ha rátöltök 5000-t. Nem kaptam meg, utána nem annyit, aztán lecsökkentették az összeg rendelkezésre állási idejét (folyt.)

 • Unemployed
  Pl. az SMS-ért, amelyben kértem a vonalas olcsó opciót, szintén levontak pénzt (Telekomnál a promóciós SMS-ek ingyenesek)
  kb. 6x kellett felhívnom őket, hogy végül megkapjam azt az egyenleget, amit az akciós ajánlatban ígértek.
  Eleve bevállalnak olyan akciókat, amelyeket technikailag le se tudnak kezelni.
  Amikor hatodszor telefonáltam, mondtam, hogy ennél több hibát logikailag sem lehetett volna már elkövetni.

  Tavaly a tévéjükre fizettem elő egy hónapra, nem engedélyeztem, hogy elmentsék a bankkártya adataimat, egy hónapra rá mégis levonták, az ÁSZF-jük apró betűs részében ugyanis ez szerepel.
  Egyetlen céget sem ismerek, amely a bankkártyás fizetésnél erre nem kér jóváhagyást.
  Az volt a szerencsém, hogy a csomag rendelkezésre állási idejét is rosszul igazolták vissza, így végül a hitelkártyámra reklamálva visszakaptam a pénzt, önként nem adták.
  3000 Ft-ért huzakodtak. Nevetséges.

 • Károly
  “hát akkor már inkább 100GB Telenortól 5000-ért…

  A Maratonban az a pláne, hogy nem jár le a hó végén. Nekem egy Maraton feltöltés hónapokig elég. A novemberi vagy milyen ajándék 4 gigásból még mindig van 1,5 giga. Májusig, ameddig az akciós net tart, bőven kihúzom vele.

 • Nimfas Corporation
  A T-nél lévő Riasztóba való sim kártya lehetősége létezik még? 1000-1500 Ft- volt ha jól rémlik és talán 80 perc, 1 év készenlét volt…. linket tud dobni valaki? 2db riasztóba kéne… 😀
 • attila
  rengeteg olyan falu van ahol alig van mobilnetje a két t-nek, viszont a voda megy stabilan 😉
 • Filléres
  Látom megy a fillérezés…
  Tény, hogy, van, akinek nem jó a havidíjas, de pár ezer Ft-ért már korlátlan neteket dobnak az ember után… Hűségidő nélkül.
  Én spec. 323 Ft-al fizetek többet, mint az itt szereplő 4 Gb-os csomag, de nekem korlátlan.
  Tudom, tudom…
  De nálunk a nyugdíjas mutternak 1 napra nem volt elég 1,5 Gb a mobilon úgy, hogy van wifi a lakásban és PC-n is netezik…
 • vendég
  “Egyébként mi az hogy ellenkező irányú tendenciák? Létezik egy ágazat, amire nem hat az infláció? Vagy sosem nőnek a költségek?”

  Igen, üdv a 3. évezredben. A telekommunikáció pont ilyen. Most a mobilnet filléres áron van a 10 évvel ezelőtti lehetőségekhez képest, épp ezért röhejes amikor egy nevetséges 4 gigás csomagot ilyen pofátlanul drágítanak. Mintha lenne ugyan abból a kenyérből 300 forintos és 200 forintos árazással a boltban, csak a 200 forintos el lenne dugva a polcok alá, ahol csak az találja meg aki tudja hol keresse.

 • Szaky
  Unemployed
  2019-04-14 at 14:24

  Ott ahol visszamenőleges törvénykezés folyik minden lehetséges :))

  A Tesco-ban én már voltam úgy hogy az előzőnapon lejárt akciós cédula volt az Alu létrán de nem voltak hajlandóak eladni azon az áron!

 • Szipka
  Gusztustalan ez a viselkedés! Nem elég hogy drágán adják még el is vesznek belőle.
  Én spanyolország 17 eurót fizetek 25 GB ért feltöltősen, ésnemhogy csőkkentették volna hanem rádobtak 3 Gb plusszba ugyanannyiért.
  Olaszországban meg 9 eurót fizettem 20 Gb ért és egy félévig 40Gb ot adtak.
  Elvégre a magyarok jobban keresnek, miért is ne…
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : A sztenderd Domino Fix Extra SIM 1000 Ft, 80 perc, 1 év. Online ez és csak ez rendelhető.

  : Te is almát hasonlítasz körtével. A te korlátlan neted havidíjas (mondjuk drágán veszed, az enyém havi 5800-ért két SIM :- ), a Maraton 4GB pedig adott esetben 8-10 hónapra is elég lehet valakinek.

 • gaborr
  @karoly igazatok van, köszi a szemfülességet 😉
 • gaborr
  én T-elenornál adatmegosztó simet használok erre, cserébe nem kell izgulnom mikor merül ki a keret, vagy jár le az éves forduló. Ha a telefonom működik, az adatmegosztónak is működnie kell.
  telenor.hu/adatmegoszto
 • Unemployed

  Az árak megállapításáról szóló törvény az irányadó. A legkisebb kiírt ár a törvényes. Kikényszeríthetted volna az adásvételt a kiírt áron panaszkönyvi bejegyzéssel, majd fogyasztóvédelmi vizsgálattal. Az más kérdés, hogy a piacon legkorrektebb Lidl/Aldi kombóból Lidl-ben láttam olyat, hogy akciós termék ki volt téve árcímkével, de akció után már nem volt a gépben és nem hagyták a fogyasztónak megvenni. Meg a fogyasztóvédelmi szabályok sem javultak 2010 óta, garanciális jogvitában már Bíróságra kell menni, nincs NFH ilyen ügyekre.

  Ne felejtsd el, hogy nálunk van Telekom adó és a frekvenciákat is atom drágán adta el az állam, lakosság arányosan sokszorosáért az olasznak. Adófizetőként ez jó, előfizetőként viszont Te fizeted meg a díjakat, nincsenek csodák, ezeket a giga tételeket a cégek tovább hárítják, pont ennyivel drágább nálunk a telefonálás.
 • attila
  én ilyenkor mindig megveszem és utána viszem a blokkot az ügyfélre ott meg kénytelenek visszaadni a különbözetet a kíírt ár és a fizetett ár között, ez törvény !
 • Gary

  Ha tényleg bug, majd a rendőrök kopogtatnak a bejelentőnél, lásd a két évvel ezelőtti bkk-ejegy-etikus hacker sztorit.
  Avagy én amiatt azóta is büntetem őket, eldöntöttem, hogy ha a pokol is szétfagy, soha többé nem lesz T-s vackom. (Tudom, nagyon magas sztenderdjei vannak a tükörbe nézésemnek, de én muszájnak érzem.)
  Most meg, hogy egyre több kismadár csiripeli, hogy a T magyarországi ágazata P. Nem*köhm*stróman*köhm lőrinc felcsúti lakos kezébe kerül, még egy ok szabadulni tőlük.
 • Jóska Pista
  Magyar mobilnet sem minőségben, sem árban nem rossz.
  Erre gyorsan rájön az ember, ha huzamosabban él külföldön.
 • Alfa
  @lala:
  “Közben az infrastuktúrát nem növelték észrevehetően (gondolom, de majd valaki megcáfolhat, hogy xy falu határába is telepítettek egy oszlopot, tehát volt fejlesztés)”
  biztos elkerülte a figyelmedet, de az elmúlt 8 évben a napi normál operáción túl mondjuk volt 2 frekvenciatender (~260 milliárd állambácsi zsebébe), lecserélték a teljes 2G és 3G hálózatot (modernizációs projektek) és építettek 4G hálózatokat több ezer cellával, utóbbiak szintén pár tizmilliárdba fájtak per cég. Végül is semmi extra.
  “… tehát szedik az extra profitot a mobilneten.”
  Az ilyen marxista fogalmakról nem tudom mit jelentenek.
 • Alfa
  :

  “Egyébként mi az hogy ellenkező irányú tendenciák? Létezik egy ágazat, amire nem hat az infláció? Vagy sosem nőnek a költségek?”
  Igen, üdv a 3. évezredben. A telekommunikáció pont ilyen. Most a mobilnet filléres áron van a 10 évvel ezelőtti lehetőségekhez képest, épp ezért röhejes amikor egy nevetséges 4 gigás csomagot ilyen pofátlanul drágítanak. Mintha lenne ugyan abból a kenyérből 300 forintos és 200 forintos árazással a boltban, csak a 200 forintos el lenne dugva a polcok alá, ahol csak az találja meg aki tudja hol keresse.

  Nem értem, mi van filléres áron?
  Nem igazán fejtetted ki, miért “pont ilyen” a telekommunikáció.
 • Mészáros Laci
  uh, ez aztán a lehúzás, legalábbis a flottás csomagokhoz képest. émmost havi 4k-ért kapok unlimited mobilnetet és unlimited call-t bármely hálózatba.
 • Tamás
  “nem, jó esetben nem jön át az osztrák térerő, legfeljebb kicsit. Azt ugyanis rádiós zavarásnak hívják, nem túl hasznos dolog és pont ezért nemzetközi egyezmények szabályozzák.”

  Erre kb az összes környékbeli operátor tesz kb nagy ívben, és pofátlanul sugároznak Mo területére, ahogy a lehetőségeik engedik. Neki jobb ha a saját hálózatán belül tartja az ügyfelét, ennél semmi sem olcsóbb.

 • Centes
  “Tény, hogy, van, akinek nem jó a havidíjas, de pár ezer Ft-ért már korlátlan neteket dobnak az ember után… ”

  Eszem ágában sincs havi pár ezer, azaz évi több tízezer Ft-ot költeni telefonra és mobilnetre.
  Mobilnetből, amikor bekapcsolom elég napi kb 50MB (email,chat,mobilbank és egyebek). Nagyobb adatforgalmazáshoz ott a wifi. Az hogy a nagyinak ez kevés nem szokatlan, a nagyfogyasztók jellemzően nem az IT-sok közül kerülnek ki.

 • Ádám
  szuper off:
  milyen mértékben érdemes törleszteni a diákhitelt?
  Fullba nyomjam bele minden megtakarításom?
  Vagy csak éppen amennyit csak kell és a többit állampapírba?
  Helyzetem a következő:
  Végre megszereztem életem első rendes mérnök állását mérnök fizuért. így kb havi 250-et tudok félre rakni, de nem vagyok benne biztos hogy tudom hova kellene…

  Köszönöm a tippeket! 🙂

 • S1M0N
  Ha azt nézem, hogy a tavaly augusztusi új SIM-es 10 giga óta folyamatosan hajigálták a 2 SIM-em mellé az ingyen gigákat, egy fillért se kellett feltöltenem a kártyára (csak most kezdek kifutni a netből), akkor annyira nem zavar a dolog. 🙂

  Ezt nem igazán értem egyébként. Ez eleve egy fekete bárány csomag, hogy a fillérb**** ügyfelek is inkább náluk legyenek, a hálózati hatásra rámenve. Mennek az elképesztően pitiáner felhasználó szopatások, mint ez, vagy a Domino Most kapcsolgatás havonta. De közben rendszeresen két kézzel szórják indokolatlanul az ingyen gigákat, megy a marketing, leginkább szerintem a saját előfizetős felhasználói bázisukat kannibalizálva.

  Ilyen kiváló jelenségek minden bizonnyal csak egy erős, egészséges cégstruktúrából tudnak születni, ahol a vezetőségben nagy koponyák ülnek, nem pedig fejetlenség és multis kontraszelekció szüli.

 • Zsolt

  mondhatnál példákat a nagyon olcsó korlátlan mobilnetre ahol
  – nincs hűségidő
  – nem kell előfizetést is venni hozzá
 • b moni
  Ádám: a diákhitelt nem érdemes előbb kifizetni. Ha előbb kifizetés, akkor is ki kell fizetni a tervezett törlesztési időre kiszámolt kamatot és költséget, ráadásul még büntető kamatot is felszamolnak. Ha csak a kötelezőt fizeted, akkor nem nőnek a költségek, amit azon felül fizetnél meg elköltheted másra. Ráadásul, ha valamilyen oknál fogva nem fizeted ki a tartozásod a nyugdíj korhatár eléréséig (már ha lesz még ilyen), akkor elengedik a fennmaradó összeget. Így szerintem teljesen felesleges előtörleszteni.
 • Zabalint
  Bár alapozni nem alapoznék rá, de megjegyzem, nagyon gyakori, hogy a határszélen a külföldi hálózat bejön. Ha automatikusra állítod, akkor a határszéli kiránduló helyeken gyakran üdvözölnek sms-ben a szomszéd országban, és ehhez nem kell közvetlenül 1-2 km-re lenned a határtól, gyakran még 10 km-re is előfordul, pl. nekem volt már, hogy Nagy-Gerecse környékén állt át szlovák hálózatra, pedig onnan 9 km légvonalban a szlovák határ, és közte még falu is van. A Soproni-hegységben meg teljesen általános, hogy átáll osztrák halózatra, de Sopronon belül is vannak helyek, ahol előfordulhat.
 • Hitel
  Hiába maradt kint az akciós ár a címkén rajta van mettől meddig értendő… én még nem láttam olyat, hogy ne lett volna ráírva az akciós ár alá az időintervallum amire vonatkozik.
  Láttam olyat is hogy akció előtt ki volt már rakva az akciós ár és teszem azt a következő naptól volt érvényes és fordítva is.
  “apró betű”… nagyon figyelni kell az áruházakban is. Szerintem ilyenkor hiába viszed 16.-án a 15.-ig akciós termék blokkját az ügyfélre.