Teljes leállás az MKB Banknál

Rendszer-átállás miatt június 30 és július 4 között gyakorlatilag teljesen leáll az MKB Bank. Se ügyintézés, se utalás, se be és kifizetés nem lesz, egyedül a bankkártyák lesznek használhatóak, de azokra sem lehet feltölteni pénzt vagy limitet módosítani.

Erről az MKB ügyfelei értesítést kaptak/kapnak, de előfordulhat, hogy valamelyik partnerednek van MKB számlája, amire te szeretnél pénzt utalni. Az sem fog menni, csak július ötödikétől fogják jóváírni neki a pénzt.

Bővebb infó erre.

Köszönjük Zolinak a hírt.

Share

23 hozzászólás

 • százegy
  Van olyan “bátor”, aki Orbán nemzeti vagyon ellopásából szerzett magánbankjában tartja a pénzét? xD
 • Kolossváry Tamás
  S ez most mégis hogyan jön ide?
 • Kolossváry Tamás
  Úgy jön ide, hogy szánalmas és nem is értem hogy engedheti meg egy bank ezt magának.
 • Zoli
  A hitel levonás érdekes módon működni fog
 • Kiszamolo
  tamás, azért egy banki rendszer egy picit komplexebb és bonyolultabb, mint számon tartani, éppen kinél van bitcoin. Tudod, csak a Visa ezerszer annyi tranzakciót hajt végre naponta, mint a Bitcoin. S ez csak a kártyás vásárlás, a tranzakciók egy pici szelete.
 • naa
  Aszongya a tájékoztató, hogy az Átállással (így nagy Á-val végig) “meghatározó lépést tesz annak érdekében, hogy Magyarország legfeljettebb digitális bankja legyen.”

  Baró ez a karakterre előjövő hozzászóló-lista, meg a kiemelés is – és Kiszámolónak még leállás se kellett hozzá… 🙂

 • Imre
  Akkor ezért küldtek tértivevényes ajánlott levelet.
 • Timea
  hagyjuk mar ezt a bitcon mennyi tranzakciot tud vagy mennyit nem baromsagot.
  #1.: full lenyegtelen hogy a bitcoin mit tud vagy mit nem. egy bank ne alljon mar le 4 teljes munkanapra.
  #2.: latszik hogy fogalmad sincs rola, tech szempontbol a btc full elavult. jopar coin van ami tud nagysagrendekkel tobb tranzakciot, akar kvazi prompt. de mint mondtam: #1.
 • headset
  Van valakinek MKB digit@ll számlája?

  A max. 150 ezer Ft-os ingyenes készpénzfelvételt figyelembe veszik a számlavezetési díjnál?

  Tudom, hogy korábban Kiszámolónak az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy “természetesen nem”, de a kondíciók szerint igen lenne a helyes válasz:
  “Készpénzfelvételnek a szolgáltatáscsomaghoz igényelt bármely bankkártyájáról forintban, belföldi ATM-ből történő készpénzfelvételt tekinti a Bank.”

  Az érdekelne, hogy mi a gyakorlati tapasztalat.

 • kridli
  Az amúgy tényleg vicces hogy tele van az év 4 napos hétvégékkel, amikor lenne idő átállasokra, erre az MKB (gondolom sok elhalasztás utan) egy sima hétvégére rakja be és kér 3 (!) bankszünnapot. Ha más bankról lenne szó az MNB tuti nem engedne ennyit.
 • Kiszamolo
  Tímea, nem én kezdtem a bezzeg a bitcoinozást. Én csak válaszoltam, hogy a bank egy icipicit más.
 • gertitorpee
  Tényleg nem semmi hogy 5 napig állni fog minden. És pont a minap nyilatkozta valamelyik hogy 2019-ben tőzsdére akarnak menni.
  Megnézném mi történne ha egy komoly bank mint a Bank of America vagy Deutsche Bank próbálna meg hasonlót. Vagy a Morgan Stanley szüneteltetné a működést ennyi ideig. Az IT igazgató másnap már munkát keresne.
  Szerintem az ilyen ma már egyszerűen nem fér bele.
  Remélem a számlavezetési díjat térítik az öt napra és alapkamatot fizetnek a teljes tőkeállományra.
 • tnt
  tényleg van a pénzügyekhez pöttyet is konyító ember aki még mkb és otp környékén bankol a mai világban???
 • Péter

  Az angliai TSB Bank április közepén akart átállni egy új rendszerre. Egy héten át nem lehetett online bejelentkezni, aki hitelkártyát akart volna fizetni az úgy járt, mások idegenek számláit látták a sajátjuk helyett, amit csak el tudtok képzelni. Már egy hónap telt el, és még mindig nem lehet online számlát nyitni vagy hitelt felvenni.
  Szóval, akinek az MKB-ben van számlája, intézkedjen több hétre előre, biztos ami biztos.
 • t26
  Programozóként is úgy gondolom, hogy szégyen, hogy egy banknak le kell állnia pár vasárnap hajnali óránál hosszabb időre akármi miatt is… Ha lenne számlám az MKB-nál, most mennék át valamelyik másik bankhoz… Szerencsére OTP-nél vagyok :-), és (@tnt) elégedett vagyok velük, pedig pénzügyekhez pöttyet konyítónak tartom magam.
 • Pampalini
  Nem emlekszem olyanra az elmult evekben, hogy barmilyen indokkal ennyi idore leallt volna egy bank.

  (az mkb-t meggyozodesbol kerulom, ahogy a cba-t es a nemzeti tokesosztaly egyeb vallalkozasait – bar ez egyre nehezebb, sajnos…)

 • nyman
  Tavaly tobbekkel egyutt ateltem a CITI -> Erste valtast is. Az ugyan sok idore nem allt le, de honapokkal kesobb sem mukodott egy csomo minden zokkenomentesen.

  Ha valaki emlexik az ezredfordulon a K&H az ABN Amro-t szivta magaba. Akkor is ugyfelkent eleg nagy szivasok voltak.

  Persze mindketto egy-egy beolvadas, es nem upgrade.

  En spec szidom a Budapest Bankot, de naluk a netbank csereje jol mukodott. Honapokig parhuzamosan ment a regi es az uj. Eloszor csak szuk kor probalhatta ki, majd lehetett ra regisztralni, majd mindenki belephetett es vegul lekapcsolatak a regit.

  Jelenleg a CIB-nel is ket felulet fut. Egy mar elavultabbnak tuno Java-s es egy bongeszos. Az utobbiban meg nincs minden funkcio benne, pl. szamlakivonat letoltes. Gondolom ott is elobb utobb lekapcsoljak a regit.

  Az MKB is megcsinalhatta volna siman igy.

 • Gabor
  nem latom at a dolgot, de elkepzelhetö hogy a teljes rendszert cserelik es az nem olyan h regi szerver ki es az uj be aztan majd az ügyfel vegszi a tesztet. 🙂 Es lehet h hamarabb is megvannak csak biztonsag kedveert hagytak par nap tartalekot, hogy ha valami felrecsuszna es esetleg vissza kell allitani az eredeti rendszert.
  Bar en nem annal a banknal vagyok, de mindenkinek szive joga valtani ha nem tetszik. Kicsivel több türelmet 🙂
 • valaki
  Úgy tűnik itt mindenki nagyon ért a banki informatikai rendszerekhez. 🙂
  Azt azért vegyétek hozzá, hogy az MKB a komplett háttérinformatikát cseréli. Szőröstül bőröstül. Én személy szerint kíváncsi leszek az új rendszerre.
 • nyman
  Ertem en, hogy komplett rendszer cserelnek, de nem lehet parhuzamosan uzemeltetve megcsinalni?
 • naa
  – “tényleg van a pénzügyekhez pöttyet is konyító ember aki még mkb és otp környékén bankol a mai világban???”
  OTP devizázó vállalkozóknak pl. szerintem versenyképes. Vagy lehet pénzügyekhez pöttyet is konyító ember, akinek nem éri meg a váltással járó macera esetleg van egy “tartalék” számlája / kártyája, stb.
  Ugye itt is érvényes, hogy minden relatív… 🙂
 • umate
  nem, egyszerűen nem lehet szinkronban tartani a kettőt. Meg ennél kisebb volumenű dolgok se csak annyiból állnak, hogy leállítom a régit, kicsit migrálgatok, majd elindítom az újat. Ebben az 5 napban már valószínű igen jelentős tartalék van arra is, hogy ha beütne a ménkő, akkor visszaállnak a régire. Őszintén szólva még az 5 napot is karcsúnak érzem egy ilyen dologra.
 • realitycheck

  Off, de Otp-n épp ma akadtam ki: Ha lehet hinni a hirdetménynek Prémium+ csomagban cirka 103 ezer forint felett már olcsóbb idegen ATM-ből felvenni, mint az OTP sajátjából (Otp: 101+1.49%, másik bank ATM:1017+0.6%). Fél misi durván kétszer drágább OTP ATM-ből. Ez így hogy?