Tovább csökken a Cetelem megtakarítási számla kamata

A mai kamatcsökkentés után újabb csökkentést jelentett be a Cetelem, július 15-től tovább csökken a megtakarítási számla kamata, összegtől függően 2 és 2,25% közé.

Hirdetmény itt elérhető.

Ha esetleg aggódsz a további csökkenés miatt és nem szempont az azonnali likviditás, esetleg érdemes megnézned a BNP Paribas bankbetét ajánlatát, ott egy évre 2,2% jár és ez fix lesz. Ajánlat itt.

Esetleg a Kincstárjegy is jó lehet, most egy évre 2,25%-ot ad, a számlavezetés ingyenes az Államkincstárnál és a kamatadó is kevesebb, mint egy bankbetétnél. Részletek itt.

(Persze gondold végig, mennyi pénzről is van szó, egymillió forint egy százaléka évi 10 ezer forint, ebből jön le a kamatadó és az utalás sem ingyen lesz. Így a plusz hozam kontra egyéves lekötés plusz utalási díj alapján dönts a váltás vagy maradás mellett.)

Share

61 hozzászólás

 • gaborr
  július 15-ig még rengeteg idő van, de ugye ezért is mondtam a korábbi kkj kamatcsökkentéskor, hogy érdemes befixálni a kamatot.
 • DreamWorks
  Segitsetek legyszi 🙂
  A 2 fiamnak (4 eves a nagyobb, 2 honapos a kisebb) hetvegen volt a kereszteloje. A csaladtol kaptunk ajandekba osszesen 200.000 ft-ot. Az elso otletem az volt, hogy tegyuk be a gyerekek start szamlajara, amit az allam nyitott nekik. A felesegem azonban feldobta, hogy mi lesz, ha az allam ezt is lenyulja majd, ha ugy akarja? Ti mit gondoltok? Ha valoban felnem kell ettol, akkor hova tegyuk a penzt? Ami penzeket kapnak majd meg szulinapra meg ilyenek azt is ide akarjuk tenni, de 18 eves korukig nem kell likvidnek lenniuk.
 • kritizator
  offshore-ba kell tenni
 • Charlie
  Rakd a gyerekeknek a pénzt onsegelyezo számlára. A befizetett osszeg 20% át adojovairaskent a beutalt pénzt pedig a 2 gyetkocre gond nélkül el tudod költeni (vagy lekotni) izys.hu -t javaslom, ahogy Miklos is
 • okoska2

  Több banknál van díjmentes gyerekszámla. Gyűjtögetésre tökéletes. Nagy kamatot viszont ne várj 🙂
 • András
  attól nem kell félni, hogy lenyúlja az állam. A magánnyugdíj pénztárak államosítása sem lenyúlás volt. Az egyik kormány úgy rendelkezett, hogy menjen a kötelező járulék egy része magán számlákra, a másik rájött, hogy akkor nincs miből kifizetni a jelenlegi nyugdíjakat, ezért visszavette. Mivel Magyarországon felosztó-kiróvó rendszer van, ez teljesen logikus lépés volt.
 • András
  Porsche Bank 1,5%, 3 hó, rugalmas lekötés, minden – utalás is – ingyen.
 • Stiel
  Szerintem a start számlák lenyúlásának nagyon rossz üzenete lenne, szóval remélem, hogy ezt már nem fogják bevállalni. Úgyhogy mi rakunk a start számlára, évente és gyerekenként 60000-et (ennyivel megvan a max. állami támogatás). Ekkora pénzzel ezt a kockázatot szerintem be lehet vállalni.
 • Családfő

  Állampapír (pl. Pmák) egy államkincstári számlán. Esetleg vmi minimális kockázatú megtakarítási számla, ahová egyszerűen/ingyen tudsz befizetni. Ilyesmik. Vagy persze tőzsdézz vele. 😀

  A start számlát nem erőltetném, ki tudja, miként/mire lehet majd felhasználni lejáratkor. Mi is nyitottunk anno, de már egy ideje nem teszünk rá pénzt emiatt.

 • Evkee
  En ket honapja akarok cetelem takarekszamlat kotni, azota varom a futart, de nem jon. Tobbszor telefonaltam mar a cetelemes telefonszamra, minden alkalommal fel oran beluli visszahivast igertek hogy utananeznek. Azota se hivtak egyik alkalommal se. Van valakinek tapasztalata meddig kell varni? Lassan azon gondolkozok mashova teszem a penzem.
 • Zabalint

  De, bizony lenyúlta, nem visszavette. Onnantól kezdve, hogy személyes számlákra került, magánpénz lett.

  Pomtosan ugyanez a veszély van minden olyan számlánál, ahol az álam szabályozza a hozzáférést. Tehát önyup, nyesz, start számla, lakáskassza, önsegélyező. Én nem mondom, hogy kerülni kell, mint a tüzet, de nem szabad csak ezekre építeni a megtakarítást, mert ha a manyupra rátették a kezüket, ezekre is rátehetik. Ha nem direktben, akkor a kifizetés szabályainak korlátozásával is megtehetik ezt. Az állami fogyasztói csoport is ennek előszele…

 • Tamás
  izysnél szerintem az életút jobb, legalábbis az eddigi összehasonlításom eredményeként..
 • Tamás
  még egy:
  ha a gyerek nevére fogsz nyitni bármit, is, abban meg az lesz a szívás, hogy gyakorlatilag nem fogsz hozzáférni: ismerős édesapja az unokákra hagyott valamit (kisebb pénz), és eszméletlen utánajárás volt, hogy valamilyen infla + akármi % állampapírba tegyék…
 • Penge
  Vicces lenyúlást emlegetni, miközben holnap kezdik kárpótolni a Questor károsultakat is…
 • TT

  Kérdezd már meg a Főnököt, hogy (igazi) egyéni számla mikor lesz már? A választásokig elkészül?
 • BalageHKK
  :
  “A Start számlák államosítása sem lenyúlás volt. A kormány úgy rendelkezett, hogy adójóváírással támogatja a gyereknek való öngondoskodást. Aztán rájött, hogy akkor nincs miből eleget lopni… ööö izé kifizetni a családi pótlékot, így elvette. Mivel Magyarországon olyan rendszer van, hogy az államnak jó sokat be kell fizetni, amiből ő aztán jó sokat ellop, jó sokat elbénázik, majd egy keveset visszaoszt mindenféle segély és támogatás címén, ez teljesen logikus lépés volt.”

  Valójában a Start számla ellopására szerintem is minimális esély van, túl kis pénz vs. nagy felháborodás – viszont a magányugdíj – öngondoskodás folyamatának leállítása kb. az egyetlen pozitív folyamat agyonverése volt a rendszerváltás óta.

 • Eltévelyedés
  : Azért ezt a kijelentést sokan vitatnák, lenyúlás volt. Volt 1 összeg a _magán_nyugdíjpénztáraknál, ami egyenesen arányos volt azzal, amit befizettem. Volt egy másik összeg, amit nyugdíjjárulék címen szedtek, az ment a közös kalapba, abból fizettek nyugdíjjat a mostaniaknak, az általad említett felosztó kiróvó rendszert fenntartva, hiszen a most jogosultaknak nem volt _magán_nyugdíjpénztáruk.

  Ma viszont, nincs egy hozzám rendelt összeg, eltűnt a süllyesztőben amit eddig befizettem, lett belőle stadion meg ígéret, hogy majd mindenféle számítási módszer alapján kapni fogok nyugdíjjat. Talán.

  Mivel egy napot álltam sorba a követségen, nyilatkozva, hogy NEM mondok le róla, egyeseknek ez még megvan. Fenyegettek, hogy akkor majd nem kapok hagyományost, kiírom magam a NERből, boldogan vállaltam. Ha ez nem volt lenyúlás, akkor korábban az államosítás is csak megvédés volt. Az volt?

 • Zabalint

  A Start számlánál nem az a fő veszély, hogy lenyúlják, hanem annak van nagy kockázata, hogy majd mire és hogyan lehet felhasználni. Még nincs gyerekünk, de biztosan nem fizetnék neki a Start számlára, míg simán egy államkimcstári számlára neki gyűjtögetve igen, mert azt ha nem fizetnék ki, már államcsőd lenne.
 • senkifia
  milyen futart varsz? Telefonos egyeztetes utan egy ugyintezojukkel talalkoznod, hogy leellenorizze az okmanyaidat, atvegye es alairja a szerzodest.

  Nekem masfel het alatt nyitottak meg, de iszonyatosan sokat benaztak. Szerintem elkevertek az irataidat.

 • -nb-
  OFF a nyugdíjszámlákhoz:
  a nyugdíbefizetéseidet kb. 1988 óta halálpontosan nyilvántartja a TB, sőt még interweb-en át ügyfélkapuval ingyenesen le is kérheted. Ha nem vagy biztos abban, hogy a munkáltatód rendesen fizet/jelent, kérdd le most! és reklamálj.
  A “korai” adatok (kb. 1998-ig) lehetnek hiányosak, mert papírból vitték föl.
  Jahát ez nem “egyéni számla” de az adatok ott vannak.
  /OFF
 • VAG
  “Pomtosan ugyanez a veszély van minden olyan számlánál, ahol az álam szabályozza a hozzáférést. Tehát önyup, nyesz, start számla, lakáskassza, önsegélyező.”

  Ezekből az önyp azért bármikor felvehető, a hozam egyből adómentesen, a tőke után meg be kell nyelni a veszteséget (adó), de legalább hozzáférsz.

 • ronaldinhogaucho
  Evkee,

  Menj el a Cetelem Nyugati pu. melletti, Eiffel téren lévő fiókjához (Teréz körút 55-57.). Én is úgy intéztem, ott adatam le a dokumentumokat, nem vártam az ügynökre.

  Egyébként a Cetelem számla a rugalmasságával, ingyenességével és a 2,00-2,25% kamatával még mindig a leghasználhatóbb opció rövid távú, bizonytalan időtartamú befektetésekre. Szerintem.

 • Stiel
  ez valóban rizikó; én azért bízom abban, hogy lesz elég szabadság a felhasználásában, különben népharag. (És amúgy továbbra is azzal nyugtatom magam, hogy ez ‘csak’ évi 60ezer per gyerek, ennél azért lényegesen többet teszünk félre más formában.)
 • Dani
  Azt írja a hirdetmény, hogy “Átutalás díja bankon kívülre díjmentes”. Az azt jelenti, hogy tranzakciós adó se terheli a visszautalásomat?
 • Cetelem - kösz nem
  Én óva intek mindenkit a cetelemtől…
  Felhívtam őket, negyed óra múlva felvette valaki, hogy mit szeretnék. Vajon mit, mikor pontosan megnyomogattam a gombokat, hogy számlát szeretnék nyitni…. mondja kapcsolja aki ezzel foglalkozik… hagyjuk már…
  Összesen fél óra után feladtam, visszahívást kértem. Ez volt több mint két hete. Két munkanapon belül elvileg visszahívnak…
  hát ezek után én egy fillért se fogok berakni hozzájuk!
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Azt.
 • mzsombor

  Azt jelenti. Tényleg ingyenes.

 • gaborr
  és mennyire jó, hogy itt van döntési lehetőséged, nem? mondhatod, hogy nem kérsz belőle 🙂

  ha ilyen forróvérű vagy, akkor lehet, hogy jobb is, hogy nem jutottál el a számlanyitásig 😉

 • L70

  A Start számlánál egyetlen kockázat, hogy épp külföldön él majd a család, mikor a gyerek hozzájut. Egyébként az életkezdésre kell fordítani, ami elég tág fogalom, pl. felsőfokú tanulmányokra önmagában is bőven kevés. Szerintem leginkább a lakáskasszákhoz hasonlít, ahol a picike állami támogatásért cserébe előírják, hogy mire lehet elkölteni.

 • István
  Hát úgy látom, mire sikerülne megnyitni a számlát 0-ra csökken a kamata. 🙂 2x kértem visszahívást, 1x nem hívtak. Ma felhívott egy hölgy, 13:07kor, hogy akkor nyissuk meg a számlát. Mondtam neki, hogy hát most nem aktuális ugyanis dolgozom, meg különben is azt adtam meg, hogy 9-12ig hívjanak. Erre a hölgy közölte, hogy jajj de szuper és köszönés nélkül leb”szta a telefont. 🙂
 • Zsolt
  Ha olvassa valaki a Cetelemtől, akkor javaslom a Cetelem Takarékszámla átnevezését Cetelem fakírszámlára.
  Tavaly már egyszer megpróbáltam megnyitni, de az több ok miatt nem sikerült.
  Mivel az AXA is elég jól megvágta a lekötött betéti kamatokat, gondoltam megpróbálom újra a Cetelemet.
  Telefonos visszahívást kértem, de nem hívtak. Valaki itt írta, hogy személyesen gyorsan el lehet intézni. Az egyetlen fiók a nyugatinál van és mezei dolgozó embernek nem elérhető időben, hétköznap 8-16:30-ig van nyitva.
  Nem baj, elkértem magam egyik reggel, de 7:45-kor már vagy 30-40 nyugdíjas állt a bejáratnál, benéztem a fiókba, 2db ügyintéző ablak van. Szuper!
  Ma ismét megpróbálkoztam, 3-an voltak előttem 7:50-kor, 15 perc után odakerültem az ügyintézőhöz, aki közölte, hogy nagyon sajnálja, de itt csak kitöltött szerződést lehet leadni, nem tud segíteni. Töltsem le a honlapjukról. folyt. köv.
 • Zsolt
  A honlapon nincs letölthető üres szerződés. Gratulálok! Felhívtam őket telefonon, elkérték az email címem és most várom, hogy történjen valami. Mire lemegy ez a procedúra ismét megvágják a kamatot. 🙂
 • DrSteve123
  “Vicces lenyúlást emlegetni, miközben holnap kezdik kárpótolni a Questor károsultakat is…”

  Ez nem a legjobb példa. Állambácsi közgazdászai szerint, ha a 10.000 ft névértékű, 10% kamatú QFH kötvényt megvette valaki két héttel a lejárat előtt 10.950 ft-ért. Két hétre rá megkapott 11.000 ft-t, akkor szerintük a bruttó hozam 1000 ft !!!

 • Sandokan
  Nekem tulajdonképpen 2 3 hét alatt megoldódott az egész procedúra. Május első hetében szabadságon voltam, és minden banki sztorimat újítottam, 6-án hívtak, hogy akkor jövő héten jön a futár a papírokért, amiket csak 9-én kaptam meg, 12-én reggel jött is az ember, éjszakás voltam, egy élmény volt felkelni. 19-én kaptam egy e-mailt, hogy megnyitották a számlát, 20-án pedig át is utaltam az első megtakarítást az ingyenes CIB számláról! Kicsit sokáig halogattam a döntést, de nekem mostanra lettek kedvezőek a feltételek a változtatásra.
  Köszönöm Miklós, hogy felhívtad a figyelmet ezekre a lehetőségekre! 🙂
 • birzol
  Nekem egy honapba kerult a szamla megnyitasa. Az ugynok pedig tenyleg ugynok volt, egy magan nyomozo 🙂
 • senkifia
  No akkor en is leirom a Cetelemes sztorimat. Nekem 2 het alatt meglett. 🙂

  Telefonos egyeztetes utan talalkozok ugynokkel, atveszi, atnezi az irataimat, minden OK, majd hivnak. 3 nap mulva latom, hogy van toluk egy nem fogadott hivasom, felhivom oket, nem talaljak az infoimat (ez mind a 3-4 hivasomnal megtortent amugy), majd visszahivnak. Fel ora mulva hiv egy faszi, hogy az utlevelmasolatom nem olvashato, kene uj, jobb minosegu masolat, amit faxon, vagy levelben juttathatok el hozzajuk. Emilben nem! Jo, egye fene, keszitek uj masolatot, meg aznap elpostazom elsobbsegivel.

  Nehany oraval kesobb hiv egy masik faszi, hogy sajnos nem tudjak elfogani az utlevel ES!!! lakcimkartya masolatomat a minoseg miatt. Nem tudott semmit a korabbi hivasrol. A jo hir viszont, hogy szerinte kuldhetem e-mailen is!! Elkuldtem emilen, aztan 3-4 napra ra ertesitettek a szamla megnyitasarol.

 • senkifia
  Node megertem, hogy sporolnak amin lehet, egy ennyi szivast megert nekem az a 2.75% kamat. 2.2%-ot mar nem, jovo ho vegen valszeg viszem toluk a lovet. 🙂
 • Stalinist
  A legjobb ebben a helyzetben a kincstári takarékjegy. Arra legalább nincs tranzakciós illeték és nominálisan nem lehet vele bukni.
 • FifiTheReal
  Akinek nincs tranzakciós illeték és költség a takarékszámlára történő utaláskor, annak szerintem a Cetelem többet hoz és likvidebb.
 • Gömb
  Ez azért lehet, mert reklámozod, és sokan tolják be oda a pénzt. Előbb utóbb rájöttek, hogy ez így nem éri meg nekik…
 • Zsolt
  Update: pénteken kértem a nyitást telefonon, hétfőn küldték a szerződést emailen + hívott az ügyfélszolgálat. Hétfőn délután hívott az ügynök, hogy kedden jön. Ez elég flottul ment a tavalyi próbálkozáshoz képest. Tegnap elvitte az ügynök a papírokat a megbeszélt időben.
  Ma hívtak, hogy nem töltöttem ki a munkáltatói részt, ezért nem tudják megnyitni. Mielőtt átadtam a szerződést az ügynöknek megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, ott azt mondták, hogy opcionális, az ügynök szintén úgy nyilatkozott, hogy szerinte nincs szükség rá, mert nem hitelszerződés. Megnéztem, a hirdetményben sincs benne és az ÁSZF-ben sem, hogy ez a rész kötelező. A tavalyi szerződésben is egy teljesen külön lapon volt szeretnénk megismerni Önt címszóval. Most várok egy visszahívást egy az ügyfélszolgálaton dolgozó felettestől.
  Miért van szükség munkáltatói adatokra egy takarékszámlához???
 • Kiszamolo
  Zsolt, egy picit gondolkodj, miből is él a Cetelem… 🙂

  Na, azért kell a munkáltató.

 • Zsolt
  Kiszamolo: Tudom miből él a Cetelem, például a takarékszámlára befizetett pénzből kiadott hitelekből.
  De mi köze van hozzá egy Takarékszámlánál, ahova én fizetek be? Ha nem szeretném megadni, akkor ne zsarolják ki belőlem.
 • Kiszamolo
  Zsolt, nem azt mondtam, hogy ez így jó, csak azt, hogy ezért kéri.
 • Evkee
  Sziasztok, na bementem az Eiffelben lévő fiókba. Utána szűk egy héten belül megnyitották a számlám. Remélem a döcögős kezdet után nem bánom meg.
 • Zsolt
  Update: nem hívtak vissza az ügyfélszolgálatról, küldtek helyette egy emailt, hogy nem tudják megnyitni, mert hiányoznak az munkáltatói adatok. Felhívtam őket megint, aki felvette, a takarékszámlás menüt választva, azt mondta, hogy ő nem tud a takarékszámlával foglalkozni és visszahívnak. Ezt már ismerem. 🙂
  Ezután úgy döntöttem, hogy írok nekik emailen “valamit” a munkáltatói adatokra azt kezdjenek vele, amit akarnak. 🙂 Hívni azóta sem hívtak, de tegnap jött egy email, hogy megnyitották a számlát.
  Az átfutási idő 11 nap volt, sok telefonálgatással, zéró visszahívással, fiókba való felesleges bemenetellel. Ez volt az eddigi legnehezebb számlanyitásom, pedig volt már 4 másik bankban számlám korábban.
 • Holland Lovas
  Nekem 4 munkanap alatt nyitották meg, igaz én személyesen vittem el a szerződést az Eiffel téri fiókba.

  Amúgy a fokozatos kamatcsökkentés nem meglepő tekintettel az MNB kamat csökkenésére. Akkor kell majd elgondolkozin, ha ezen túlmenően is fognak majd csökkenteni.

 • Zoli
  Várom az ügynököt, de közben a Cetelem honlapján erre akadtam:
  “Mennyibe kerül a NetBank szolgáltatás?
  A NetBank szolgáltatás igénylése és használata díjmentes. Azonban egyes folyamatok után, mint például az átutalás plusz költséget számolunk fel. Az átutalás alapköltsége 320 Ft vagy az átutalandó összeg 1%-a, ha az meghaladja a 320 Ft-t.”
  Tehát 2,5M-nál 25e Ft a visszautalás díja?
 • kridli
  a megtakarítási számlához nincs netbank, csak a hitel termékekhez. Telefonon keresztül lehet visszautalást kérni, és ingyenes.
 • Zsolti2
  Ha nekem kp-ben van több millióm és be szeretném tenni bankszámlára, hogy utalni tudjam a Cetelem Takarékszámlára, akkor érhet engem meglepetés (vagyonosodási vizsgálat és egyéb “bejelentési kötelezettség elmulasztása miatti” költség stb.)?