Transferwise céges számla: spórolj tízezreket belföldön is

Néhány hónapja a Transferwise már saját magyar számlaszámmal is elérhetővé vált, vagyis akár belföldi utalásokra illetve azok fogadására is alkalmas lett mind magánszemélyeknek, mind üzleti felhasználásra. Mivel nincs havi díj, a kártya díja egyszeri kétezer forint üzleti ügyfeleknek is és az utalás is nagyon olcsó, ezért mostantól belföldi számlának is megfelelő lett a Transferwise számlája.

A Transferwise mondjon le! Wise vélemény

Ami köztudott, hogy a pénzváltásban és a nemzetközi utalásban jó a Transferwise, eddig is kaphattál több országban helyi számlaszámot, így az ottani partnereid országon belül tudtak neked pénzt utalni. Azonban az új magyar saját számlaszámmal új dimenziók is kinyíltak üzleti felhasználók előtt is.

Ha üzleti számlát nyitsz, ott sincs havi díj, azonban egy egyszeri 6000 forintos díjat felszámítanak. (Az üzleti számla hitelesítése általában 4-5 nap az ügyfélszolgálat szerint. Ne akarj privát számláról céges utalásokat indítani, vagy ilyeneket kapni, mert gyorsan letiltanak.)

Itthon nagyon csúnyán lehúzzák a céges számlával rendelkezőket, már néhány nagyobb utalás is több tízezer forintba kerül üzleti számlán hónapról-hónapra. Ha pedig külföldre is fizet és külföldről is kap pénzt egy cég, gyakran milliós nagyságrendű lesz az éves bankköltsége.

A Transferwise magyar számlaszámával forint utalásokat fogadhatsz ingyen és küldhetsz fix díjért cserébe. (Szemben más szolgáltatókkal, itt egyéni magyar számlaszámod lesz, nem csak egy gyűjtőszámla.)

Országon belüli utalás Transferwise számláról fix 96 forint magánszemélynek és ennyibe kerül cégeknek is. Akkor is, ha milliókat utalsz, akkor is, ha csak néhány ezer forintot. Más céges magyar számlánál a minimumdíj ennyi és erre jön még rá a százalékos díj belföldi utalásoknál is plusz a tranzakciós adó még mindezekre rá.

Közleményt tudsz megadni az utaláshoz forintban és más devizában is.

Havi kivonatokat (statement) le tudsz tölteni megadott időintervallumokra devizánként, amin a költség is látszik, a könyvelő tudja használni. Ez nem a klasszikus magyar bankszámlakivonat, de használható céges könyveléshez. Annyiban nagyobb macera, hogy minden deviza külön egyenlegen van, de ez belföldi devizaszámlán sem lesz másként.

Helyi számlát saját számlaszámmal az alábbi devizákban tudsz magyarként nyitni: forint, euró, amerikai dollár, ausztrál dollár, angol font, újzélandi dollár, zloty-t átmenetileg nem lehet most nyitni, szingapúri dollár.

(Fontos, hogy például forint számlára csak belföldről kaphatsz forintot, ha külföldről küld neked valaki forintot, az vissza fog pattanni.)

Kiutalni pénzt 50 másik devizában is tudsz, de azokhoz nem kapsz saját számlaszámot, tehát fogadni nem tudod őket, csak te tudod elutalni. Ha a bankkártyával vásárolsz, ha van az adott devizában pénzed, akkor nem fizetsz semmilyen pénzváltást, ha nincs, akkor 0,42% csak a váltás díja.

Normál bankszámlánál akkor is fizetsz költséget, ha külföldről kapsz utalást. A Transferwise-nál szerencsére nem, hiszen helyi számlaszámot tudsz csinálni jó pár országban. (Decembertől fizetni fogsz 7,5 dollárt, ha USD-t kapsz wire utalásban. Nem minden utalás wire, akkor az, ha nem az USÁ-ból kapsz dollár utalást, hanem SWIFT-en keresztül. Erről írtam már itt bővebben.)

Mennyire megbízható a Transferwise, tartsak-e ott több tízezer eurót vagy sok millió forintot? A Transferwise az egyetlen fintech cég, ami immár négy éve nyereséget termel és nem csak a befektetők pénzét égeti. Nem ingyen dolgozik szerencsére, így fenntartható az üzleti modellje, ami kevés fintech cégről mondható el jelenleg.

Ez megnyugtató dolog. Azonban online bankban vagy brókercégnél nem érdemes számodra túl sok pénzt tartani, ezért én az ügymenethez szükséges összegeknél többet nem tartanék egyetlen csak online cégnél sem.

Mivel a Transferwise nem minősül magyar pénzintézetnek a magyar számlaszámok ellenére sem (ezért sem kell tranzakciós adót fizetned), így a NAV előírása miatt amúgy is kell egy másik, magyar bankszámlát fenntartanod, ha céged van vagy áfafizetésre kötelezett vagy.

Tartsd inkább ott a felesleget. A Transferwise nem jelenti le a magyar adóhatóságnak a nála nyitott számlákat, hiszen ilyen értelemben külföldi számlának minősülnek, ezért ezt neked kell megtenni, hasonlóan bármilyen külföldi számlához. (Bejelenteni a Transferwiset a szokásos nyomtatványon tudod, ahogy az összes többi külföldi számládat is:  19T201T)

Néhány utalási költség, ha forint számládról akarsz utalni másik devizában pénzt. (Mint fentebb említettem, belföldi forint számlára 96 Ft-ért utalsz a forint egyenleged terhére, adót is fizethetsz innen a NAV-nak.)

A fix díjon felüli százalékos díj a pénzváltás díja.

Euró utalás számlán lévő forintból: 127 Ft +0,42%

amerikai dollár utalás forintból: 328 HUF +0.42% (dollárból-dollár utalás fix 1,05 USD)

ausztrál dollár utalás forintból: 126 HUF fix díj +0.42%

A cikk megírása miatt felhívtam a magyar ügyfélszolgálatot (jól eldugták a számot, de ha akarod megtalálod te is az oldalon: +36 1 808 8796 hétköznap 9 és 18 óra között, hétvégén e-mailes ügyelet van), gondoltam jó lesz kipróbálni, mennyire könnyű elérni őket, ha bármi gond van.

Nos, egyszer azonnal felvették, másik két alkalommal picivel több, mint három percig várakoztattak, de utána mindig egy magyar hölggyel tudtam érdemben beszélni. Nem bot chat, nem indiai marketinges angolul, hanem egy élő magyar vette fel a telefont. Hiába, ha nem ingyen adnak mindent, hanem korrekt áron, de haszonnal, akkor telik ügyfélszolgálatra is. Nagy piros pont más fintech cégek “ügyfélszolgálata” után.

Szerintem nagyon jó ajánlat, érdemes lehet elgondolkodni, hogy a céges számlád egy részét átrakod a Transferwise-ra, még akkor is, ha csak forintot fogadsz és utalsz onnan. (Magánszemélyként is ez lesz a fő számlám, mert ritkán utalok kis összeget, így a fix 260 forinttal jobban járok, mint most a bankom százalékos, tranzakciós adóval terhelt költségeivel. A kártyának csak egyszeri díja van és a pénzváltás is olcsó a kártyás vásárláshoz.)

További infót a Transferwise oldalán találsz. (A link affiliate link, vagyis pénzt kapok azért, ha ezen a linken keresztül regisztrálsz. De ne az én kedvemért válaszd a Transferwise-t, hanem győződj meg, hogy neked megéri-e váltani.)

Share

86 hozzászólás

 • TT
  Áruljátok már el, hogyan lehet adót fizetni kártyával. Én úgy látom, hogy csak néhány illetéktípust lehet, de ÁFA-t, SZJA-t, KIVA-t meg ilyeneket nem.
 • örök körök

  Hmm, amikor én nyitottam business accountot tavasszal szerintem nem kértek tőlem adószámot és pénzt se gomboltak le rólam.
  A “your business account” adatoknál se látom.
 • Kiszamolo
  mutyilufi, kérdeztem, forintban nem kínálnak csoportos beszedést, csak más devizában, ami minket persze nem vigasztal.
 • gaborr
  efer-web.nav.gov.hu/#!/app/dashboard
 • kártyás adófizető

  nav efer vpos a kulcsszó. Az “ebev”-ben egy menüpont, én onnan kattintom.

  Elég furcsa felület, fizetési “csomagokat” kell összeállítanod, de utána kártyával ki tudod fizetni. Hitelkártyával, természetesen 🙂
  Szja előleget fizetek így. Az éves szjat, amikor beadod a bevallást a weboldalon, ott is ki tudod fizetni.

 • mgpx

  “Áruljátok már el, hogyan lehet adót fizetni kártyával.”
  Az eBev portálról (ebev.nav.gov.hu) eléred az EFER szolgáltatást, ott tudsz adószámlákra kártyával befizetni.
 • poszoroller
  TW Kata, UpWork-on keresztul dolgozok ugyfeleknek, mindig az UpWork utal nekem.
 • Offtopic kommentelő
  Off:
  Miklós nem csinálnál egy összefoglaló cikket a különböző befektetési formák jelenlegi helyzetéről és hogy mi lehet életképes?
 • ZZZ
  Kiszamolo:

  ugyan ennek a cégnek (transferwise) a legnagyobb konkurenciája a payoneer…Róluk mit tudsz?
  Amennyire én utánakerestem, olvastam, az alapján nagyon közel állnak szolgáltatásokban, színvonalban, árban….

  Továbbá e kettő cégnek kicsit kevésbé szorosan ugyan, de konkurenciája a paypal… Viszont ők ugye nem adnak kártyát, nem szeretik a nagy utalásokat, továbbá jelentősen drágább is az utalás, mint a fenti cégek esetében….

  Egyelőre regisztráltam csak a payoneerhez, meglátjuk milyen lesz… Szívesen olvasnék a payoneeről is cikket, illetve a véleményedet…
  Én személy szerint megbízhatónak vélem, mivel már 20+ éve a piacon vannak, és rengeteg országban jelen vannak.

 • FED Friend
  Azért óvatosan a hagyományos bankszámla felégetésével. Céges számlánál nem jött US állami ügyféltől a pénz, mert mint kiderült, április óta minden US Treasury utalást elutasítanak. Vizsgálat, mérlegelés nincs. Felügyelet kb. nincs, szóval lehet max itt panaszkodni. Teljesen abszurd, hogy a világ kb. legnagyobb kifizető szervét kizárják (mondván visszaélések vannak a stimulus csekkekkel).

  Szóval addig jó, amíg minden működik, utána viszont sok szerencsét hozzá.

 • Laci

  Nem tudom neked melyik NAV ügyfélszolgálaton mondták ezt, de én a múlt hónapban is és a mostani hónapban is (tegnap) a Transferwise-os számláról utaltam a járulékokat meg mindent és (a múlt havit a múlt hónapban) a tegnapit mára már le is könyvelték, ez látszik az adószámlámon is.
  Egy dolog tuti, hogy a (19T201T) -es nyomtatványon 15 napon belül (nyitástól számított) be kell jelenteni hozzájuk és kész. Utána a törzsadatokban már látod is, hogy ott van a Transferwise-os számlád is…

 • Gyakorló felhasználó
  TT:
  Átvezetés a kulcs. Fizess olyanra kártyával, amire lehet, azután egy jól irányzott 2017-es nyomtatvánnyal vezesd át, ahová kell.
 • Gyakorló felhasználó
  @orok-korok: a régebbieknél még ingyen volt a business account
 • TT
  Én azt találtam, hogy NEM természetes személyek csak ezeket a jogszabályban külön meghatározott adónemeket fizetheti kártyával:

  eljárási illeték (adónemkódok: 221, 521),
  a NAV-nál kezdeményezett eljárásokért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj (adónemkód: 219),
  az adórendszeren kívüli keresettel járó foglalkoztatáshoz kapcsolódó regisztrációs díj (adónemkód: 302),
  az egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó közteherfizetési kötelezettség (adónemkód: 239),
  a közúti közlekedésről szóló törvény alapján a NAV által kiszabott bírság (adónemkód: 957), a határozat (ikató)számának megjelölésével, és
  tételes elszámolású fizetési kötelezettségek (adónemkódok: 902, 910, 914, 956), a határozat (ikató)számának megjelölésével.

  Persze az átvezetéssel lehetne trükközni, de annak 30 nap az átfutása, mert nagyon bonyolult művelet.

 • Zoarden
  Kérdés azokhoz akik használják a bankkártyás befizetési módot EFER-en keresztül:
  Az EFER-ben van 3 fizetési profil:OTP, MKB, Unicredit.
  Az OTP-nél van csak VPOS bankártyás fizetési mód. Ezt választva az új tétel felvételekor erősen korlátos az adónemek listája.
  Az MKB-nál és UniCreditnél “házibankos” fieztési mód válaszható (viszont itt jóval bővebb az adónemek listája).
  Mit jelent az hogy házibankos?
  Ha nem ezeknél a bankoknál van kártyám/számlám akkor hoyg megy a fizetés?
  A segédlet szokás szernt nem ér semmit ehhez.
  Köszi a választ!
 • Zoarden
  Annyiban módosítanám az előző hozzászólásom hogy ha a céget választom ki, akkor van csak kevés adónem az OTP-s VPOS fizetés választásánál. Ha az adoazonosítót (magánszemély) adom meg, akkor meg jóval bővebb a lista és csak ebben a listában vannak azok az adónemek, amelyeket pont cégként kellene fizetni (104,289), magánszemélyként pedig amúgy elég értelmetlen, sőt.
  Ez bug vagy feature ahogy a régi görögök kérdeznék… ;-(
 • lukit
  mutyilufi: annyi gebasz lehet, hogyha a TW azt mondja, hogy most akkor egy kicsit zárolom a számládat, akkor nézhetsz, mint a vett malac. Esetleg ha beüt a ménykő és az OBA fizet(ne), akkor ezek ki tudja, mit csinálnak.
 • százegy
  Szerintem fontos leírni, hogy miért is érdemes a fintech cégek újdonságaival foglalkozni.
  Lehet, hogy macerásnak tűnik, lehet, hogy úgy gondolja valaki, azért az 1-2 ezer forintért nem éri meg neki.
  Viszont, ha mindenre ezt mondja, akkor szépen lemarad a “világtól”, aminek komoly anyagi következményei is lesznek.
  Elég csak belegondolni, hogy az internet vagy csak egy dombornyomott kártya mennyire megváltoztatta az életünket, mennyire kinyitotta a világot és a lehetőségeinket. Hosszútávon sok milliós haszonnal jár, ha az ember tudja használni az internetet,illetve tud vásárolni rajta.
 • Hamlet
  Kedves Miklós,

  OFF:
  Szerinted mi volt a célja annak, hogy összeolvasztották idén júliusban a TB járulékot és a nyugdíjjárulékot összevont társadalombiztosítási járulékká? Nem furcsa ez a “nyugdíjbomba” felé vezető úton?

  portfolio.hu/gazdasag/20201105/nincs-olyan-messze-a-robbanas-mi-feszitheti-szet-a-magyar-nyugdijrendszer-fenntarthatosagat-455716

  ON

 • TT
  Sziasztok!
  Teljes mértékben magánszemélyként magyar számlámról utalnék TW-re, ott átváltanám devizába.
  Ha úgy alakul vissza is utalnám a magyar banknál lévő számlára, nyilván forintba visszaváltva.
  Ilyen esetben kell bármit jelenteni a számláról a NAV-nak?
  Az árfolyam nyereség után adózni kellene? Ha igen, mi szerint?
 • Cszoli
  Laci: Email-ben kérdeztem, azóta rákérdeztem újra de még nem válaszoltak.
 • birkák
  Ez egyik sem, hanem agyalágyult, idióta, felesleges bürokrácia. Ugyanis nem jogi személynél (magánszemély, ev) a jogod alapból megvan, hogy használd ezt a szolgáltatást. Cégnél viszont jogot kell kérni/adni rá. Igen, az egyszemélyes KFT-d (aminek a 100% tulajdonosa és ügyvezetője is vagy) jogot kell adjon magadnak.

  Itt le van írva hogyan, EGYKE nyomtatvány.
  nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/szamlaszamok/Kozlemeny_az_internet20190606.html

  Ezt is azért idemásolom, olyan szép összetett mondat…
  “EGYKE – Egységes képviseleti adatlapon a gazdálkodóra vonatkozóan legalább az EGYKE-2 lap F. blokk 11. pontja szerinti „Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren (EFER) keresztül átutalással történő fizetéshez szükséges rendelkezés összeállítása, és internetes felületen történő bankkártyás fizetés (VPOS) indítása” jog”

  De eddig nem is tudtam, hogy kártyás fizetés is létezik,köszi!

 • gaborr
  adómentes, lásd SZJA:

  1. számú melléklet az 1995. évi CXVII. törvényhez Az adómentes bevételekről
  7.4. * a valuta, a deviza forintra, a forint devizára, valutára, valamint a devizának, a valutának más devizára, valutára való átváltásakor keletkezett árfolyamnyereség, feltéve, hogy az átváltás nem üzletszerű tevékenység keretében történik;

 • Zoarden
  @birkák

  Köszi az infot, de évekkel ezelőtt halvány emlékeim vannak az EGYKE használatáról…
  Másrészt pl. NAV telefonos ÜFSZ-on én mint magánszemély azonosítom magam, majd utána mint a cégem képviselője.
  A saját ügyfélkapus azonosításommal tudok belépni EBEV-re ügyeket indítani, bejelenteni. Ugyanez nyomtatványok, bevallások beadásánál.
  Ezért azt gondolnám hogy meg vagyok hatalmazva magam által…
  Mégisamit leírtam olyan a jelenség mint amit te mondasz.
  Akkor most hogy van ez…?
  Asszem hétfőn NAVhoz telefonálás lesz ebből.
  Nehogymár ne tudjak majd bankkártyával fizetni ezután!

 • naa
  “ha a céget választom ki, akkor van csak kevés adónem”.. “ez bug vagy feature”

  Hát szerintem nem lehet véletlen… Cégekre a minden utalásra 0.3% tranzakciós adó komoly sarc, ha lehetne kártyával (ingyen) fizetni, minden vállalkozó azt használná, csomó tranzakciós adótól elesnének (meg a bank is a plusz díjaktól).
  Magánszemélyként úgyis ingyen utalok, és évente max egyszer vagy egyszer se, szóval hurrá, hogy magánszemélyként lehet adót fizetni kártyával…

  De azt mondja meg valaki, hogy a Transferwise céges kártyáról milyen díjjal lehet készpénzt felvenni? A kápéfelvétel díja a legnagyobb rablás vállalkozásoknak.

 • Bálint
  Ha a NAV felé nem jelenti a TW a pénzmozgásokat és nem kapok NAV ellenőrzést, akkor elfelejtem az áfát befizetni. Ha 1 évet így kibírtam, akkor a céget bezárom és alapítok egy újat, amit már rendesen csinálok. A dolog mondjuk ott kezdődik, hogy én a saját céges bevételemet nem merném egy fintech szolgáltatónál tartani.
 • birkák
  Valamire biztosan meg vagy hatalmazva, csak nem az EFER-VPOS használatára. Az EGYKE-2 lap F. blokk 11. pontjával tudsz jogot kapni a VPOS-ra az EFER-ben.

  “Magyarul”:
  “EGYKE – Egységes képviseleti adatlapon a gazdálkodóra vonatkozóan legalább az EGYKE-2 lap F. blokk 11. pontja szerinti „Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren (EFER) keresztül átutalással történő fizetéshez szükséges rendelkezés összeállítása, és internetes felületen történő bankkártyás fizetés (VPOS) indítása” jog”

  “ha lehetne kártyával (ingyen) fizetni, minden vállalkozó azt használná”
  2014 óta vannak vállalkozásaim, a könyvelőim sem tufák, mégsem tudták, de én is csak most hallottam erről itt, az egyik kommentben! És IT-s cég vagyok, nem marinéni kisboltja. Szóval lehet kártyával fizetni, csak jogot kell rá igényelni az EGYKE-vel, lásd fent.Nem tudom egyébként ezt mióta lehet, lehet nem rég óta

 • Kiszamolo
  Bálint, online számlázásnál hogyan akarod nem befizetni az áfát, amikor a másik oldalon látni fogja a NAV, hogy levonták?

  Minek ehhez egyébként TW? Bármelyik bankban csinálhatsz eldobható céget strómannal, ez nem bankfüggő.

 • Soma

  Hát, akkor lehet, hogy ideje lecserélni a könyvelőket. Mert több mint 10 éve van már bankkártyás fizetés, még APEH volt a NAV, amikor már működött. Persze ha az államalapításhoz képest nézzük, akkor azért mondhatjuk, hogy nem régóta lehet. 🙂
 • naa
  Én már a múlt évezred végén is voltam vállalkozó, én is itt olvastam. Egyszer pár éve olvastam valamit, rákattintottam, de a leírás alapján nem esett le (akkor talán nem is lehetett). Nyilván nem reklámozzák, a kártyás fizetésen elbukja az állam a tranzakciós adót, ráadásul a NAV még gondolom fizet a kártyás fizetésért is a banknak? 🙂
  Talán kipróbálom, bár ha átvezetgetni is kell, akkor nem hinném, hogy rendszeresen használnám.

  gratulálok az ötletedhez, de szerintem felejtsd el gyorsan. A második mondatod alapján kockázatkerülő, sőt túl óvatos vagy, eszerint nincs fogalmad róla, mekkora kockázatot vállalnál, ha az első szerint cselekednél… Ha nyugodtan akarsz aludni, az első dolog, hogy valld és fizesd be az adót.
  Ez is olyan, mint a koronavírus: hiába olvasod hogy sokaknál enyhe volt – ha lehet, hogy pont nálad vagy szeretteidnél lesz nagyon durva vagy végzetes…

 • birkák
  Lehet, hogy tévedtem és mégsem tudnak cégek kártyával fizetni, ez alapján tényleg csak azt a pár haszontalan adónemet lehet fizetni:
  uzletem.hu/vallalkozo/ezek-az-adokat-fizetheti-be-bankkartyaval-interneten
  Mea culpa.

  Akkor te azt mondod, hogy te már 10 éve is tudtál fizetni a céged (nem természetes személy ev, hanem bt, kft, zrt stb) nevében kártyával neten?
  Ezekről beszélünk:
  Magánszemélytől levont SZJA (290)
  Társ.bizt. járulék (407)
  szociális hozzájárulási adó (258)
  Szakképzési hozzájárulás (182)
  Tao és tao előleg
  Áfa

  Ezeket te be tudod fizetni kártyával? Köszi, ha megírod hogyan.

  A könyvelőimmel kapcsolatos tanácsot is köszi, de maradnak, jól végzik a munkájukat, nem ez a pár ezer forint tranzakciós adó, ami számítana a cégnek. Egyébként elég gagyi ez a navos felület, netbankon nekem kényelmesebb az 1 kattintás, szóval ha lehetne akkor se biztos hogy használnám.

 • birkák
  Közben megtaláltam a friss navos tájékoztatót is
  nav.gov.hu//data/cms511305/35_Bankkartyas_adofizetes_20200131.pdf

  A nem természetes személyadózó kizárólag:
  a)az eljárási illeték,
  b)a NAV-nálkezdeményezett eljárásokért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj,
  c)az adórendszeren kívüli keresettel járó foglalkoztatáshoz kapcsolódó regisztrációs díj,
  d)az egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó közteher-
  e)a közúti közlekedésről szóló törvény alapján az állami adó-és vámhatóság által kiszabott közigazgatási bírság, és
  f)a tételes elszámolású
  fizetési kötelezettségét teljesítheti POS terminál útján,vagy internetes felületen (VPOS)

  Tehát nem tudnak cégek fizetni kártyával a navnak, bocs a reménykeltésért 🙁 szóval az adófizetés is meg van adóztatva továbbra is…

  te meg nézd meg, hogy a céged kinek fizet kártyával, immáron 10 éve, a navnak úgy tűnik nem,

 • Cyber
  Én 5+ éve használom a TW-t, magánszemélyként és vállalkozásként is: csak megerősíteni tudom Kiszámoló elemzését: rengeteget spóroltam a devizában érkező bevételek és a külföldön elköltött összegeken (minden bevételem legális, bevallott, de sok országból érkeznek, különböző devizákban).

  Itthon a bankok szétszivattak vagy a devizaszámla költségeivel vagy a konverziós költségekkel. Ha a GBP-ben megkeresett pénzem szerettem volna USD-ben elkölteni, dupla konverzió; egy időben még ha a Mastercard-dal (EUR elszámolású) az USÁban/ból vásároltam (mondjuk online), akkor duplakonverzió a háttértben: HUF–>>EUR–>>USD és hasonló lehúzások. Ugyanez volt ha VISÁval vásároltál EUR-ban. Teljesen palimadárnak néztek mindenkit a bankok. Matematikus (is) vagyok, “ki tudom számolni”.

  (folyt. köv.)

 • Cyber
  (Folyt.) A TW gyors, transzparens, nincsenek rejtett költségek, mindent előre közöl: a bankok szemét lehúzó hozzáállása (legalábbis a devizák terén) teremtette meg a létjogosultságukat.

  Na most: amiről még nem volt szó: beadható-e inkasszó a TW számla ellen? – Párakat érdekelhet.

 • Cyber
  Akik a pénzük biztonsága miatt aggódnak:

  transferwise.com/hu/help/articles/2949821/fedezi-a-penzem-valamilyen-penzugyi-vedelmi-program

  “Mi történik ha a TransferWise fizetésképtelenné válna?

  Mivel a pénzedet a működésünkhöz szükséges pénzektől elkülönítve tároljuk, így az nem érintene téged, ha mi fizetésképtelenné válnánk. Az összes nálunk tartott pénzedet visszajuttatnánk hozzád.

  Ha netán azon bankok egyikével történne valami, ahol a pénzedet tároljuk (mint például a Barclays vagy a JP Morgan Chase), akkor pénzed védelem nélkül maradna. Ebben a helyzetben nem tudnánk visszaadni a pénzed.”

  Ez valóban nem OBA, de nem is nulla.

 • Giu
  Szia! Megkeresett egy belga cég magyar üzletkötője, cégeknek kínálnak nagyon olcsó külföldi utalást. iBanFirst a nevük. Próbáltam utánanézni de nem sok mindent találtam. Esetleg érdekes lehet a dolog. Mi a véleményetek?