Transferwise díjváltozás

A Transferwise mostantól díjat fog felszámolni a kiutalásokra, az erről szóló levelüket többen megkapták már:

Egy alacsony, 310 Ft körüli fix díjat vezetünk be pénzutalás esetén.

December 1.-tól a több pénznemű számláról más számlára történő pénz küldésének lesz egy alacsony fix díja.

A teljes díj attól függ, hogy egy adott pénznemből egy másik pénznembe küldesz, vagy azonos pénznemben hozod létre az utalásod. Itt van, hogy működik:

Ha egy adott pénznemből egy másikba szeretnél pénzt küldeni, akkor a szokásos átváltási díjat fizeted, és az alacsony fix díjat.

Például, ha az EUR egyenlegedről küldesz pénzt egy HUF bankszámlára, akkor 0.35% átváltási díjat és 310 Ft összegű fix díjat fizetsz. A fix díj pénzemenként változó, a teljes listát itt találod.

Ugyanabban a pénznemben történő pénz küldése esetén egy alacsony, fix díjat fogsz fizetni.

Például, ha pénzt küldesz a HUF egyenlegedről egy HUF bankszámlára, csak 310 Ft a díj.

A több pénznemű számládon belül történő átváltási díjakban nincs változás.

Amikor az egyenlegeid között váltasz pénzt, csak az átváltási díjat fizeted.

Mi ennek az oka?

Minden alkalommal, amikor utalsz egy bankszámlára, a TransferWise fizeti ennek költségeit egy külső szolgáltató számára. Egy ideje ezt ingyenessé tettük, abban a hiszemben, hogy ennek költségeit fedezni tudjuk. Sajnos legnagyobb igyekezetünk ellenére is túl drágának bizonyult ahhoz, hogy ez fenntartható legyen.

Nekünk is csalódást okoz, hogy díjat kellett változtatnunk, úgyhogy próbálunk összerakni egy tervet arra, hogy hogyan lehetne ezt csökkenteni a jövőben. Amint ezzel kapcsolatban lesz bármi hírünk, szólni fogunk róla.

Köszönjük,

A TransferWise csapata

Köszönjük mindenkinek, aki beküldte.

Share

28 hozzászólás

 • erchegyia
  Ki az aki még mindig TransferWise-t használ? CurrencyFair eleve csak egy fix díjjal dolgozik, nagyobb összegnél klasszisokkal olcsóbb volt mindig is (a marketplace-ről nem is beszélve!). Így már kis összegre is az lesz a nyerő…
 • S1M0N
  Kár, de nem csodálkozom. A kiváló tranzakciós adó konkrétan megette a váltási jutalékukat eddig is, könnyen el tudom képzelni, ezzel a díjjal is enyhén veszteséges nekik összességében pl. a forint utalások nagy része.

  Aki kis pénzeket utalgatott eddig innen az persze megszívja most erősen, de aki a külföldről érkező remote contractor fizetését kapja ide és utalja csak tovább, vagy a borderless kártya miatt regisztrált, azoknak szerencsére kevésbé fáj, tippre a felhasználók nagy többsége inkább ilyen.

 • Tamás
  Kedves Miklós!

  Erről mi a véleményeD?
  conclude.hu/aranypiaci-hirek/1947-portfoliohu-50-eve-nem-latott-zavargasi-hullamot-hozhat-a-koevetkez-valsag.html

 • ako
  Én is megkaptam a levelet. Most az AirBnb kifizetéshez próbálom a Revolut számlám hozzárendelni.
  Esetleg valakinek más ötlete hol tudnék még EUR számlát nyitni, ahonnan ingyen utalhatok?
  CurrencyFair nekem drágának tűnt a “marketplace”-t pedig nem ismerem. Tudnál linket kuldeni?
  kösz
 • Tdr
  Eddig is volt díj, 210 Ft. A 310 szép emelés, a hor átok még rosszabbul jártak (5 kn -> 14 kn)
 • attila
  eddig sem ingyenes volt hanem 210huf fix
  nem értem h a currencyfair ettől hogyan is olcsóbb, de a fentebbi hsz tulajdonosa biztosan elmagyarázza !

  ha utalok a tws huf egyenlegemről egy huf-os számlára 1 000 000 millió forintot akkor az 310 huf-ba kerül, egy bankszámláról utalok akkor 1m+0,3% vagyis 3000 huf. tehát csak 100 000 huf alatti utalásokra jobb a sima bankszámla……

  a legjobb hogy cégként is ugyanannyi a tw, ugye arról nem kell beszélnem hogy céges számlákban ingyen utalós nem létezik már 🙂

 • kitantorgo
  most osszehasonlitottam, 2165 CAD alatt currencyfair, afolott Transferwise. Gondolom minden valutaparra megvan valahol ugyanez az ertek.
 • Kiszamolo
  tamás, mi lenne? A conclude aranyeladásból él, ezért kiemel olyan cikkeket, ami arról szól, hogy veszélyes minden, ami nem arany.
 • gaborr
  n26, csak egy külföldi (eur zónás) cím kell hozzá.
 • erchegyia
  a marketplace a currencyFair része. Lényege annyi, hogy parkoltathatod a pénzed náluk miközben megadod, hogy mennyiért szeretnéd majd átváltani. Amint elérhető a kívánt árfolyam megtörténik a váltás, azaz nem kell feltétlenül abban az időpillanatban átváltanod a pénzed, amikor odaér hozzájuk.

  úgy olcsóbb, hogy csak fix díja van, nem %-os. Ha 10M-t küldesz, akkor is csak 1000HUF-t fizetsz nekik.

 • senkifia

  “a legjobb hogy cégként is ugyanannyi a tw, ugye arról nem kell beszélnem hogy céges számlákban ingyen utalós nem létezik már”

  Az ugye tudod, hogy tw borderless nem szamit “penzforgalmi szamlanak”, igy ha AFA koros vagy, TW-t nem hasznalhatod.

 • Tiborg
  Elnézést, de elmagyarázná valaki miért éri meg TW-zal utalni egyik HUF bankszámláról másik HUF számlára? Tranzakciós adót, egyéb adót akkor is ugyanúgy fizetni kell, nem? Érdekelne, mert vállalkozói számláról komoly lehúzások vannak.
 • Tld

  Igaz nem pénzforgalmi számla, de kiegészítő számlának még jó lehet(ett), főleg korábban, amíg 0,2%-ért lehetett céges kártyával tölteni. Az már sajna 0,4%, a 310-es fixdíjjal a céges versenyképessége ugrott.
 • Lütyő
  erchegyia:
  Mondjá’ alternatívát a TW bankkártyájára. Utalni ritkán szoktam, én azért kezdtem használni őket, hogy ne egy köteg kp-t kelljen magammal cipelnem pénzváltókhoz a köztudomásúlag közbiztonságos Pesten.
  Nem szarkazmus a kérdés. 🙂
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  TW bankkártyájára alternatíva a Revolut bankkártyája 🙂
 • senkifia
  Mi ez a kiegeszito szamla, AFA koroskent nem-e kotelezo MINDEN penzmozgasodat penzforgalmi szamlan keresztul intezni?
 • nyman
  A TW accountom felfuggesztesre kerult. Massal is elofordult mar?

  Nemreg crealtam, hogy a Revolutot hatekonyabban lehessen feltolteni forintos bankkartyaval. Eddig csak par tranzakcioval teszteltem. Forintban kb. 20 ezer, euroban 50 euro forgalom volt ezen. A mult heten jott meg a kartya, azzal felvettem 9000 Ft-ot kivancsisagbol.

  A Revolutnak jelenleg jobb kondicioi vannak szerintem, de a forint szamlara jelenleg meg nem lehet bankkartyaval forintot tenni.

 • attila
  “Az ugye tudod, hogy tw borderless nem szamit “penzforgalmi szamlanak”, igy ha AFA koros vagy, TW-t nem hasznalhatod.”
  hadd kérdezzem meg hogy az a több száz webáruház akinek paypal számlára fizetnek az akkor hogyan működik magyarországon ? 😀
 • attila
  olyan butaságokat írsz hogy az hihetlen ! Csak 1 db pénzforgalmi számla kötelező ! mellete annyi paypal számlát, meg annyi, tw borderlest nyitok amennyit akarok ! 😉
 • attila
  Én csak a tw-t használom, igaz van egy kh-számlám, de ne használom, csak egyet muszáj nyitni itthon. Én beutalom mondjuk 2 misit a navnak 310-hufért. majd utána a könyvelővel átvezettetem a navos alszámlákra, így spóroltam egyből 6000-hufot, évente kb.4x kell tehát ez olyan 25e huf megtakarítás nekem hogy nem a kh-s számláról utalok. Nekem az eurós tw borderlessre jön a bevétel, azt váltom hufba és utalom tovább kölstégekre és bérekre, osztalékra….
 • senkifia

  “hadd kérdezzem meg hogy az a több száz webáruház akinek paypal számlára fizetnek az akkor hogyan működik magyarországon ?”

  Fogalmam sincs, nekem a NAV irta:

  “Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.) 114. § (1) bekezdése alapján a belföldi jogi személynek és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett természetes személynek – ideértve az egyéni vállalkozót is – (a továbbiakban együtt: pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó) legalább egy belföldi pénzforgalmi számlával kell rendelkeznie. Pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó rendszeres gazdasági tevékenysége körében kizárólag pénzforgalmi számlát nyithat.

  folyt. kov.

 • senkifia
  folytatas:

  Az Art. 114.§ (2) bekezdése előírja, hogy a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó – törvény vagy kormányrendelet eltérő rendelkezése hiányában – a készpénzben teljesíthető fizetések céljára szolgáló pénzeszközök kivételével köteles pénzeszközeit pénzforgalmi számlán tartani, pénzforgalmát pénzforgalmi számlán lebonyolítani, és ennek érdekében pénzforgalmi számlaszerződést kötni.”

  Es a hivatkozott torvenyek valoban eleg tisztan kijelentik, hogy csak penzforgalmi szamlat hasznalhatsz. Ismersz torvenyt-rendeletet, ami ezt a kovetelmenyt lazitja, esetleg kaptal ellenkezo infokat a NAV-tol? Ha nem, engem nem erdekel, hogy masok mit csinalnak, tok irrelevans szamomra. 🙂

 • attila
  megfogtál ! 😉 én mikor 2013-ban csináltam a kft-t akkor még nem volt ez a törvény. Mi ezt biztosan nem tartjuk be vagy máshogy értelmezzük, mivel nálunk mindenki paypallal fizet a webáruházban, és a paypalnál lehet fizetni kártyával, direkt pénzküldéssel, tehát olyan mint egy speciális számla. Hogy ezt a törvényt milyen okok miatt hozták ezt nem tudom, de a könyvelőm szerint a gyakorlatban máshogy műkődnek a dolgok a nav-nál mint az elméletben 😉
  Remélem így van ! 🙂
 • Pallos Levente
  És mi a pénzforgalmi számla definíciója? A TW nem lehet az?
 • attila
  na a mai nap kitudakoltam hogy is van ez a “pénzforgalmi számla” dolog. Szóval mindegy az EU-n belül hol nyitsz vállalkozói számlát, mivel a vállalkozói számla megnyitásakor a számlaszolgáltató lejelent a NAV-nak a címed alapján az adott ország adóhatóságának és innentől kezdve a NAV tud a számla létezéséről. És innentől kezdve arról a számláról havi jelentési kötelezettség van. Tehát abban a pillanatban hogy az EU-belül vállalkozói számlát nyitsz, máris pénzforgalmi számlád van ! 😉 Itt a lényeg hogy sima bankszámlát nem használhatsz a céges dolgokhoz ha áfás vagy….
  Azért köszi hogy belinkelted a dolgot mert így legalább tisztáztam….., mondjuk totál életszerűtlen lett vna ha úgy értelmezzűk a törvényt mint te 🙂
 • senkifia

  “na a mai nap kitudakoltam”

  Konkretan hol? Pl. engem nem erdekel, hogy mit gondol random vallalkozo haverod, vagy a konyvelod. Ami erdekel, az egy NAV-tol kapott allasfoglalas, vagy egy kovetketoen levezetett erveles hivatkozva az ervenyes jogszabalyokra.

 • Andris
  Én még mindig a TW-t használom, mert korrektek… hívtam az angol számukat egy utalásom miatt és pont egy magyar sráchoz csörögtem be. Mondta, hogy van már magyar telefonszámuk is, amit lehet hívni. Nekem sokszor kellett már őket hívnom a cégem profilja miatt, szóval nagy könnyebbség, hogy egyből kapok segítséget itthoni számot hívva is.
 • attila
  Még eddig senki sem hallott róla hogy valakit megbüntettek volna ilyen miatt, izgatottan várom hogy én leszek-e az a többezer webáruház tulaldonosból akit megbüntetnek 😉