Viszlát vagyonosodási vizsgálat?

2015-12-01
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A kormány a  szokásos tempóban, minden érdemi vita nélkül veri keresztül az adóval és adózással kapcsolatos változtatásokat. Tegnap beadták, ma megszavazzák. Minek is annyit fecsegni róla.

A salátatörvénybe rengeteg komoly változást is eldugtak, az egyik durva dolgot a napi.hu szúrta ki: "A javaslat alapján a kormány szűkítené a vagyonosodási vizsgálatok alkalmazását: a jövőben csak bűncselekmények, adó- illetve költségvetési csalás, pénzmosás esetén kerülhet szóba ilyen vizsgálat. Így a jövőben a "mezei" adócsalók - celebek, vállalkozók, politikusok - már mentesülhetnek az adóbecslés alól, hacsak nem sikerül bűncselekményt is rájuk bizonyítani."

A kormány eddig sem volt az adócsalás elleni élharcos (lásd még adócsaló SMSZ számla), de azért ez így egyre durvább.

A teljes cikk itt.

Update: Mindeközben Görögországban pont ennek az ellenkezője zajlik, mindenkinek vagyonbevallást kell készítenie az adóbevallás mellé. Első körben pont a politikusoknak. Erről cikk itt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram