Új állampapírok jönnek

2022-09-08
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Szeptember 29-étől újra lesz Bónusz Állampapír, ami az egyéves diszkontkincstárjegyhez képest ad valamennyi, egyelőre ismeretlen mértékű bónuszt, illetve az Államkincstár megújítja a Prémium Állampapír konstrukcióját is, jelentsen ez bármit is. Ennyi volt a mai sajtóközleményben, azt tudtuk csak meg, hogy hamarosan okosabbak leszünk.

Szintén két fontos mai hír: Az egyik, hogy 0,75%-ra nőtt az euró alapkamata, ami még mindig nevetségesen alacsony a 9,1% körüli inflációhoz képest, de végre vége a negatív kamat időszakának.

A másik hír, hogy amint az várható volt, tovább nőtt a magyar infláció, 15,6%-ra, de az ennél többet mondó maginfláció már 19%-on áll, a harmonizált fogyasztói árindex (amiben például már szerepel az is, hogy a külföldiek teljes áron tankolnak), 18,6%-ra hízott. Az élelmiszerek drágulása 30,9% volt. További áremelkedést várnak az őszi hónapokra.

De hogy valami jót is mondjak, az euró benézett ma 400 forint alá. (A most februári 355 forint és a 2020-as 337 forint és a 2018-as 307 forint után már ennek is tudni kell örülni.) Igaz, a júliusi külkereskedelmi mérleg pedig mínusz 1,1 milliárd euró lett, ennyire rossz még soha nem volt. Ennek legfőbb oka az elszállt energiaárak.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram