Utalás Wise-on keresztül

Tegnap el kellett utalnom 6,5 millió forintot a bankszámlámról négy helyre. Elkezdtem felvinni az utalásokat, amikor félúton rájöttem, hogy milyen balek vagyok.

A Transferwise mondjon le! Wise vélemény

A négy utalásra csak a tranzakciós adó kevés híján húszezer forint. Ennyi büntetést kell az államnak fizetnem, mert banki átutalással fizetek a gazdaság fehérítése érdekében.

A tranzakciós adó 0,3% minden utalásra. Azonban az adó felső határa utalásonként hatezer forint.

Úgyhogy elutaltam az egész összeget egyben a Wise számlámra hatezer forintért, majd onnan elutaltam négy helyre darabonként 85 forintért, tranzakciós adó nélkül.

(Arról már biztos tudsz, hogy bevezette a Wise a normál magyar bankszámlaszámot, úgyhogy rendes magyar számlaszámként üzemel már egy ideje, belföldi utalásnak minősül, ha oda vagy onnan küldesz forintot.)

Transferwise magyar bankszámla

Közel 14 ezer forintot spóroltam egyetlenegy alkalom alatt.

(S most felmerül a kérdés, miért nem eleve oda kértem ezeket a pénzeket. Ennek az az oka, hogy van egy hátulütője a Wise-nak: bár rendes magyar bankszámlaszám és úgy is viselkedik, de határon átnyúló szolgáltatás (ezért tranzakcióadó-mentes) és a SWIFT kódja, ami a nemzetközi utaláshoz kell, az nem magyar.

Azonban nagy cégeknél a rendszerben fel kell vinni a SWIFT kódot is és ott kiabál a rendszer, hogy a számlaszám országkódja és a SWIFT kód nem egyezik. Úgyhogy céges utalásoknál általában a magyar bankszámlaszámomat adom meg, kivéve a kisebb cégeket, mert azoknak nincs ilyen agyonkomplikált utalási rendszere. Általában a nemzetközi multiknál szokott fennakadni a Wise számlaszám.

Amire vigyázz még, ha mindenféle helyről kapsz pénzt, azt ne a magán Wise számládra kérd, hanem nyiss Business számlát, mert egyébként egy idő után letiltanak, ha magánemberként túl sok utalást kapsz mindenféle helyről.

(Ugyanannyiba kerül a Business is, mint a magánszámla, csak az elején kell valami 6-7 ezer forintot pluszban befizetni, mert ellenőrzik a vállalkozásodat. Egyébként szintén 85 forintért utalsz forintot és eurót is gombokért és ugyanúgy nincs havi díj.)

Transferwise céges számla: spórolj tízezreket belföldön is

S el mertem-e ennyi pénzt utalni egy online számlára? Igen, a Wise-ra igen, mert az már sok éve nyereségesen működik és egyébként is csak perceket töltött ott a pénz. Nem használom arra, hogy milliókat parkoltassak ott hónapokon át.

Revolutom is van és szeretem is, de azt csak arra használom, hogy feltöltöm alkalmanként 80 ezer forinttal és azzal fizetek a boltokban. Így nem úgy néz ki a bankszámlakivonatom, mint egy áttekinthetetlen dzsungel a sok kis apró vásárlás miatt,  hanem csak a Revolut feltöltések jelennek meg a rendes bankszámla-kivonatomon.

Ezen túl további biztonság, hogy ha bárki megszerzi a kártyámat vagy a kártyaadataimat, maximum azt a százezer forintot tudja ellopni, amit a Revoluton tartok. Ezért remek dolog a Revolut is. Viszont a Revolutnál nem jutott volna eszembe, hogy milliókat átfolyassak rajta.

Nem kell velem egyetérteni, ez csak az én véleményem. Ha te maradék nélkül megbízol benne, rendben van. Én nem szeretem az olyan pénzügyi szolgáltatókat, se brókereket, se bankokat, se biztosítókat, amelyek csak online léteznek. Ha ezen túl évek óta veszteségesek, akkor különösen nem.

Lekapcsolnak egy szervert valahol a távolban és onnantól futhatok a pénzem után vagy ha bármi probléma van, senkit nem érek el, ha ők nem akarják. Inkább fizetek többet egy banknak, brókercégnek, de tudjam, hogy bármikor bemehetek egy irodába, ha online nem sikerül megoldani egy problémát. Ha ott sem sikerül megoldani, még mindig rájuk küldhetem a pénzügyi felügyeletet.

De még egyszer, ez csak az én véleményem. A lényeg, ha van Wise számlád, ilyenkor jusson eszedbe, hogy ne fizess annyi utalási díjat, ha már nem muszáj.

Share

78 hozzászólás

 • Gergő
  Én revoluton keresztül teszem át a fizetős számláról a másik számlámra a pénzt, ahonnan ingyen utalom a hitelkártyára.
  Mostanában van, hogy csak 2 nap alatt ér át, ez annyira nem tetszik, de a számlavezetés kijön abból a pár száz forintból. Így enyhe pluszban tudom tartani a banki költségeimet. A hitelkártya jóváírás több, mint az egyéb költségek. Persze csak 2 évig ingyenes a számlám, ha lejár, akkor nem tudom még milyen díjak lesznek. Én 200-300e tolok át revoluton havonta, eddig nem volt gond.
 • Szak1
  6.5 millió forintnál a limitek miatt nem működik, de egyébként a Wise-ra utalás 6000 forintos díját is megspórolhatod, ha bankkártyával töltesz fel forintot Revolutra, és onnan utalsz tovább. Autóm árát így fizettem, igaz, több részletben.
 • Mugli
  Készpénzes átutalás a fogadó fél bankfiókjában. (Feltéve, hogy az ember időmilliomos vagy a banknegyedben issza reggeli kávéját amúgy is.)
 • Wise Business felhasználó
  Én régóta használom (3+ év) a Wise Business-t EUR és USD tranzakciókra és az elmúlt időben az összes HUF-ot is oda tereltem, mind céges, mind magán. (igen, volt egy kis hiszti amiatt a cégnél amikor a munkabért oda kértem de miután elküldtem nekik, hogy a Wise az MNB által elfogadott pénzforgalmi szolgáltató.. gyorsan elfogytak az érveik.)

  Eddig egyedül a KAVOSZ féle hiteligénylésnél merült fel, hogy mivel nem a GránitBank-ba mennek a tranzakciók így nem adnak hitelt. (csak az állami bácsi által kért befizetésekre használjuk..)

  Szóval én mindenkit buzdítanék arra, hogy mind magánszemélyként, mind vállalkozóként használja a Wise által kínált szolgáltatokat mert rengeteg pénzt meg lehet velük spórolni.. ami pedig a biztonságot illeti, ha látnák az átlagemberek hogy milyen IT rendszerek tartják életben a hazai bankrendszert akkor nem bíznának a csodában. 🙂

 • hemond
  Láttuk, egy Erste george fekhasználó 🙂
 • gaborr
  én azt gondoltam, hogy a kiszámoló olvasóknak mindnek van olyan privát magyar bankszámlája, amivel korlátlanul lehet utalni ingyen.:)
  bankmonitoros cib eco/unicredit partner aktív zero vagy esetleg gránit bajnok plusz.
 • Mókus
  Van olyan számlacsomag, ahol a tranzakciós adót a bank átvállalja, nem?
  Pl. Gránit Bajnok plusz.
 • Paprika Jancsi
  Allampapirt lehet wise-al venni?
 • Belavoltam
  Nem gyenge, hogy egy auto tobb millios aranal esedekes 6000 Ft tranzakcios adot ugy sporoltad meg, hogy azt a revoluton keresztul jarattad meg, de tobb reszletben, mert nyilvan benned volt a para, mi van, ha a revolut csoda automatikus rendszere hirtelen bedobja a “penzmosas gyanuja” kartyat, aztan szaladhatsz az india angolt toro ugyelszolgalatoshoz, aki vagy felfogja a problemadat vagy nem, hogy hozzaferj a penzedhez 🙂
 • Okostojas
  Miklós egyetertek veled, hasonlóképp használom en is mindkettőt.

  De

  “Lekapcsolnak egy szervert valahol a távolban és onnantól futhatok a pénzem után vagy ha bármi probléma van, senkit nem érek el, ha ők nem akarják. Inkább fizetek többet egy banknak, brókercégnek, de tudjam, hogy bármikor bemehetek egy irodába, ha online nem sikerül megoldani egy problémát. Ha ott sem sikerül megoldani, még mindig rájuk küldhetem a pénzügyi felügyeletet.”

  Ez a gondolatmeneted eszembe juttatta a MaiCasco-s csörtémet. Évekig fizettem nekik a Cascomat 2 autóm után. Árban az Allianz alatt voltak, újabb, drágább casco-s automra atraktak az olcsobb casco-s bonuszat. Kedvesek, rugalmasak voltak, többször voltam náluk az irodajukban a Hungária körúton (Fradipalyaval szemben ahol Volán buszpalyaudvar van most) mindig egy evre kifizettem elore a casco-kat. Aztan egyik nap az indexen meglattam a hirt, folyt..

 • Okostojas
  Becsődölt a MaiCasco (185e ugyfele volt). 2013.januart irunk. Ratette a kezét a csődeljárast végző akkor még PSZÁF es soha nem lehetett tobbet elerni őket, az irodahaz is bezart. Tavaly zárult le az egész, buktam a ket autó 2 evre (elotte 2 hettel fizettem be az eves dijakat) kb 350e Ft casco díját. Nem jutott nekem (sem) a vagyon felosztása utani karteritesbol.

  Szóval Abszurdisztanban ha van is fizikai kapcsolati lehetőség sem garancia arra, hogy érvényesítsd az akaratodat.

 • tuDorka
  Unicredit Partner Aktív Zéró számlacsomagot kell igényelni a Bankmonitoron keresztül, nincs utalási díj, nincs összeghatár, annyi feltétele van, hogy az utalást a mobilapplikációból kell indítani.
 • Átlag user
  Revolutnak további előnye, hogy google pay működik vele (asszem ezt csak 2 vagy 3 szolgáltató tudja ezzel együtt). Korábban a simple-t használtam telefonnal való fizetésre, de az bugos volt és lassú (azóta lehet javult), ellenben a google pay sokkal gyorsabb. Kicsi crypto is van rajta, pár 10k ft játékpénzzel, csak a szórakozás kedvéért 🙂 de nálam sincs rajta összesen 100k ft-nál több egyszerre. Nyáron még jól jött, hogy ingyen tudtam átváltani és felvenni vele eurót Máltán.
 • Alfa
  @kiszamolo:
  – Wise-ra lehet feltölteni is, nem kell utalni. Sztem ingyenes.

  Rosszul tudod, egy-két százalék a díja a kártyás feltöltésnek.

  – “Így nem úgy néz ki a bankszámlakivonatom, mint egy áttekinthetetlen dzsungel” – erre 2 hitelkártyát használok, külön csoportos beszedések és minden más.
  Curve, és Google Pay segítségével a kártyák akár 3 példányban párhuzamosan is tudnak létezni a családtagoknál.
  – ha óvatos akarsz lenni, akkor temporary freeze a Revolut kártyára és védve vagy. Jelenleg pl. fogalmam sincs, hogy hol a kártyám. Mégsem félek milliókat áttolni rajta. A Wise is jó lenne, de kicsit drágább és bénább a GUI.
  – A csodálatos George pont most másfél napig nem működött, nem tudom ki szerint megbízhatóbb az ERSTE a Revolut-nál funkcionálisan…
  – Ha nyitás után nem kezdesz el egyből milliókat váltogatni, vagy nem akarsz havi soktízezer eurót, akkor a Revolut sem fog zárolni havi párezer € váltogatása miatt. Szép lassan kell növelni…

 • Petike
  Hogyhogy nem olyan bankszámlád van, mint pl. a Raiffeisen Prémium Gold 2.0, ahol nincs tranzakciós díj? Vagy az céges számlának nem jó?
 • Tamás
  allamkincstár értékpapírszámláról is díjmentes az utalás ( webkincstár )
  bankkártyával kell venni diszkont kincstárjegyet, amit azonnal eladsz, és lehet utalni
 • István

  Áruld el kérlek hogy csinálod, mert a revo 2000Ft-os alapdíjjal terheli a wise felé az utalást, mert a swift kódja nem magyar.

  Ha van valakinek ötlete, hogy lehet wise-ra pénzt rakni ingyen, ne tartsa magában, köszi

 • attila
  Nem tartom magamban, gyakorlatilag sehogy 🙁
 • Ákos
  Én a Revolutot használom erre, elég jó találmány.
 • m_atesz
  Én most keresek céges számlát, csak forint számla kellene. Tud valaki ajánlani vmi jót?
 • Kupido
  És ha át akarok váltani nagyobb összeget EUR-ba Wise-szal, érdemesebb ott parkoltatni, vagy rakassam egy deviza számlára? (Rafi preimum számlám van jelenleg)
 • szocske
  Magánszámlám itthon TRILL mentes szerencsére, céges forgalomra Wise.
  Amikor külföldről veszek autót, vállalom a Revolut kockázatát, csak percekig van náluk a pénzem, nyilván ez sem 0 kockázat, de nem túl magas.
  Az első autóvásárlásnál előfizettem éves 25.000 Ft-ért vmi prémium csomagra, ezen spóroltam az első váltáson úgy 30 ezret a wise-hoz képest plusz amit 1 éven belül jobb árfolyamon váltok, azon összejön úgy további 40-50ezer.
 • szocske
  a MÁK egy idő után beszól(hat), ha azonnali eladással normál számlának használod őket.
  De ha kivárod a DKJ 2 hetes lejáratát, akkor nincs gond.
 • Puffogok
  Mezei kata-sként a wise alternatíva lehet? Havonta 5-6 kft utal nekem. A sima OTP számláról igazából most is egyből dobom szét a pénzt (revolutra a napi vackokra, állampapír, bróker számla amikor megvan 1-1 7 számjegyű összeg, meg pár “céges” nagyobb kiadás).
  Tehát x millió forintom gyakorlatilag soha nem áll a számlán most se.
 • terpesz
  En szeretem a Wiset evek ota, es tartok is ott atmenetileg penzeket.

  De nezzuk meg, mi minden tortenhet akar egy KIFEJEZETTEN securityre specializalt szolgaltatoval is: theverge.com/2021/12/2/22814849/badgerdao-defi-120-million-hack-bitcoin-ethereum

  Szoval mindig csak esszel! Eleg csak 1-2 ugyes hacker, es csak 1-2 komolyabb mulasztas IT security oldalon…

 • Cilinénnye
  Off

  Pmáp visszaváltás bünti 2%-ról 1% lett régebbi papírokra is visszamenőleg!

  On

 • GrandMasterB
  /off-topic

  Telekom 10 napos korlátlan mobilnet:
  telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/akciok-kedvezmenyek/husegprogram/karacsony/torodesmobilnettel

  “A 10 napos Ünnepi korlátlan mobilnetet minden lakossági mobil és Üzleti Mobil csomagos ügyfelünk díjmentesen aktiválhatja november 22. és december 20. között a Telekom alkalmazásban egyszeri alkalommal, 10 napra. Az ajánlat lakossági előfizetők esetében havidíjas és feltöltőkártyás mobilokra is érvényes, aktiválásával belföldön korlátlan, EU roaming helyzetben 6 GB adatmennyiség használható fel.”

 • ttt
  – köszi az infot … esetleg valami elérhető forrása az infonak? előre is köszönöm
 • ZX71
  Azt én se értem, Miklós miért nem a Gránit bajnok plusz számláját használod (havi 990 Ft havidíjért tranzakciódíj mentes utalás, és sok más is ingyen van). Ez a bankszámla a platina kártyájával konkrétan olyan deal, amihez még hasonló se nagyon van nálunk.
  (Igaz ugyan, hogy a platina kártyához kötődő utazási kedvezmények most a Covid miatt kevesebbet érnek, de a havi 4 ingyenes, kvázi korlátlan kp felvét még így is kiemelkedő – csak egyszer egy évben legyen szükséged 1 millió kp-ra, és azonnal visszajön az egész éves díja a bankszámlának meg a kártyának is.)

  Ezzel együtt szerintem a Wise is kiváló számla, én is rendszeresen használom.

 • Lajosék a másodikról
  A Wise-os számla nem üzemel rendes magyar bankszámlaként, mert egy rendes magyar bankszámlára lehet külföldről is utalni ill. lehet devizát is utalni, míg a Wise-osra nem.
 • Országkód Mismatch
  > “ott kiabál a rendszer, hogy a számlaszám országkódja és a SWIFT kód nem egyezik”

  A mi ügyfeleinkkel is volt 2x már ilyen probléma, de kis erősködés és a support bevonásával mindkétszer ki tudtuk küszöbölni. Pl. Tipalti rendszerben van erre egy Advance-d kapcsoló, ami megengedi, hogy a swift és a számlaszám országkódja eltérő legyen. Csak by default ez OFF, és support nélkül nem jut odáig a finance osztály hogy bekapcsolja neked.

 • Greencorso
  A Random Capital a legmegbízhatóbb bróker volt, mielőtt megvette az Erste. Azóta nem veszik fel a telefont, minden második e-mailre válaszolnak,. Ennyit a banki hátéről.
 • Pistu
  És ez? Hol a buktató? bankmonitor.hu/bankszamla/ingyenes-bankszamla-online/

  Ott van a fejlécben: csakis két évre szól. Arra utaznak nem alaptalanul, hogy utána is otthon marad a user.

 • Wise fan
  Mind a wise business-t mind a wise personal-t használom több millió forinttal amióta elérhető náluk magyar számlaszám.
  Eddig semmi gond nem volt vele. Remélem többet magyar bankkal nem lesz dolgom…
 • Ottó H.
  Kb. 3-4 éve használom a Wise-ot, nálam a kártyás feltöltést mindig úgy ajánlotta fel, hogy díja is lett volna. (Nem tudom, hogy üzleti számlánál is így van-e.)


  > egy rendes magyar bankszámlára lehet külföldről is utalni ill. lehet devizát is utalni, míg a Wise-osra nem.
  Forintot valóban nem lehet fogadni külföldről, devizára viszont van jópár devizás számlájuk. (Azt azért általában csak lehet előre tudni, miben utalnának neked.)

 • Petike
  @zx71: A havidíj miatt ez egy elég gyenge konstrukció… 100x inkább a Raiffeisen, mint ez a lehúzás.
 • toody
  Volt olyan, hogy papíron megadott utalási megbízás olcsóbban jött ki, mint az internetbankos. Vagy amikor a rendszeres átutalás díja kisebb, mint az eseti, viszont gyakoriságnak meg lehetett adni 1-et… Ezt később javították, hogy minimum kettőt lehetett beírni, viszont az megmaradt, hogy minden hónap x-én utaljon, adott dátumig, de a dátum lehetett jövő heti is.
 • ttt
  -pedig de …. ez a főszámlám már jó ideje és ez működik …
 • Roland
  Sziasztok!

  Nekem nem éri meg..(Ráadásul plussz vesződés) Az én (OTP) számlacsomagommal a belföldi forint és külföldi SEPA (euro) utalás egyaránt 0,2% (max. 6000 ft) ! Ft-EUR váltással együtt. 1 millió forint utalása külföldre euróként, még úgy is jobban megérte sima banki SEPA utalással, hogy a Wise jobb árfolyamon váltja az eurót! Így 2000 Ft volt a tranzakció összesen, Wise-al 4500 ft lett volna + a Wise-ra történő utalás ami szintén 2000 Ft lett volna belföldi forint átutalással.. Szóval érdemes mindenkinek megnézni a saját banki kondícióit, mielőtt ilyen “csoda” felesleges köröket futna. 🙂

 • Gabi
  Akkor melyik brókerhez érdemes menni,ahol nem áll fenn az említett “szerverprobléma”?.KBC is csak 20ezer euroig garantál,az nem túl sok.Köszi
 • Családfő
  Ugyan ez ügyben ma már nyilván nem lehet mit tenni, de a legjobb jó régi (ex-)Citisnek lenni az Erste-nél. Teljesen ingyenes minden, számlavezetés, utalás, készpénzfelvétel stb.
 • Csatlakozom
  Nekem annyira tetszenek, hogy még a részvény programba is csatlakoztam, szerintem ha lehetne Csok-ot felvenni náluk, a hagyományos bankok csődbe mennének mellettük 😀
 • 2021
  “Az én (OTP) számlacsomagommal a belföldi forint és külföldi SEPA (euro) utalás egyaránt 0,2% (max. 6000 ft) ! Ft-EUR váltással együtt. 1 millió forint utalása külföldre euróként, még úgy is jobban megérte sima banki SEPA utalással, hogy a Wise jobb árfolyamon váltja az eurót! Így 2000 Ft volt a tranzakció összesen, Wise-al 4500 ft lett volna + a Wise-ra történő utalás ami szintén 2000 Ft lett volna belföldi forint átutalással..”

  Ugyanez AUD esetén (szintén 1misi és otp (helyett wise)) :
  csak a váltáson 25-30 rugó megtakarítása, az utalás detto. (4-5ezres összesen, cirka 30-cal szemben),
  ja és fél nap alatt ott volt. (otp 3-4 nap)
  a “plusz vesződés” meg 5-6 perc – hát ennyit (kb. 60e) nagyon megért.

 • Szakértő
  Az Ex Citis- Top plus számlacsomag kondíciói tényleg verhetetlenek. Csak emiatt vagyok még az Erste-nél. Az egyéb szolgáltatásaik színvonala siralmas. Ez a George egy katasztrófa. És most nem az aktuális leállásra gondolok.
  Amikor kilőtték alólam a normálisan működő netbankjukat és rákényszerítettek a George használatára, panaszt tettem náluk. Leírtam, hogy mik a gondjaim a George-al: Egy a sok közül: Utalás jóváhagyásakor nem látható a küldő számla, tehát nem tudom, mit hagyok jóvá! És volt még pár “apróság”. Válaszoltak, pontosan kivárva a 30 napot. Semmitmondó válaszuk lényege az volt, hogy megértik a problémáimat, de bizony a George ilyen. Ennyit tud és kész.
  Gratulálok!
  (Azóta némileg javult a helyzet, mert már a jóváhagyó képernyő színéből lehet következtetni a küldő számlára.)
 • Buzgomocsing

  Aha. Itt a cáfolat: wise.com/hu/blog/otp-nemzetkozi-utalas

  A cikk elavult számait aktualizálva 1 millió forint átutalásra számolva:
  – OTP forint(!) átutalás: 0,2%, max 6000 Ft
  – OTP deviza euró eladási árfolyam: 368,98 Ft
  – Wise középárfolyam: 364,08 Ft
  – Wise váltás forintról euróba: 0,42%
  – Wise küldés (EUR -> EUR): 0,28 EUR

  Az OTP váltás 13 280 Ft a 2000 Ft átutalási díjon felül. A Wise-nál ugyanez 2000 Ft (Wise-ra utalás forintban) + 4 200 forint (euróra váltás) + utalás euróban 102 Ft. Azaz buksz 8 978 forintot.

 • Családfő
  Szakértő,
  Haha, egyetértek, én is csak a számlacsomag miatt maradtam az Erste-nél. A George-nak már a desktopos “címlaplányát” sem tudom hova tennék. Egyébként azért van pozitív változás us a George fícsörjeiben, de pl. a tranzakciók értéknapját nem vélem megtalálni a számlatörténetben.
 • Megtakarítós
  Miklós,

  a Revolut kisebb összegekért is nyavalyog. Cirka 1,5 millió forintot akartam átutalni egy megtakarítási számlára, és mivel én is ismerem ezeket a dolgokat, 300 ezresével. 1 millió körül szólt az alkalmazás, hogy ácsi ezt MOST fejezd be, mert le fogunk tiltani a fenébe. Transferwisenal előfordulhat olyan h zárolják a számlát? Most nyitottam fiókot.

  (Halkan jegyzem meg, h revolutnál volt már minden személyes adatom, adószámmal kezdve. Ez nem az az összeg, hogy rá lehet verni a pénzmosást azért. 🙂 )

  A Wise-nak szeme sem rebbent, hogy a magánszámlámra, amire soha nem ment még 200 ezernél több egyszerre, ráutaltam 6,5 milliót, aztán rögtön a nagyját tovább is küldtem. Kicsit tartottam tőle, de nem volt semmi.

 • Random vagy wise?
  Szerintetek melyikkel jobb HUF-EUR váltás? Randomban vagy wiseon keresztül? OTP számlával rendelkezem, cirka 1 millió forintról lenne szó.
 • Alfa
  @Megtakarítós:
  Nekem furcsa amit írsz.
  3000-5000 dollárt/eurót egyben szoktam utalni Revolut-al belföldre és külföldre is.
  Meg sem rezzent soha.
  Pár hete 6.3 millió forintot top-up-oltam két részletben és egyben utaltam tovább. Következő munkanapra ott volt. Tök ingyen.
  Biztos vagy benne hogy azt írta ki? Mire hivatkoztak? Magyarul vagy angolul?
 • Zsol@
  A Wise/Revolut hsz-ok adtak ötletet, így csak félig leszek OFF. Az otp márc. 1-el kivezeti a jelenlegi, számomra ingyenes net/mobil bank felületet (Smart számlacsomag). Az új, havi 6-800Ft-os felület sztem kevesebbet tud, mint a revolut, számomra nem ér annyit. Tud valaki valamit, hogy mi lesz márc. 1 után azokkal, akiknek kötelező számlacsomag eleme a netbank, de az új csicsáért nem akar fizetni? Leginkább csak azért tartottam meg, hogy anyukám számlájáról tudjak utalni netbankon keresztül, ne kelljen neki bemenni a fiókba. Meg persze a rendszeres nagyobb összegű átutalás innen megy, 24Ft/db áron. 🙂