Transferwise céges számla: spórolj tízezreket belföldön is

Néhány hónapja a Transferwise már saját magyar számlaszámmal is elérhetővé vált, vagyis akár belföldi utalásokra illetve azok fogadására is alkalmas lett mind magánszemélyeknek, mind üzleti felhasználásra. Mivel nincs havi díj, a kártya díja egyszeri kétezer forint üzleti ügyfeleknek is és az utalás is nagyon olcsó, ezért mostantól belföldi számlának is megfelelő lett a Transferwise számlája.

A Transferwise mondjon le! Wise vélemény

Ami köztudott, hogy a pénzváltásban és a nemzetközi utalásban jó a Transferwise, eddig is kaphattál több országban helyi számlaszámot, így az ottani partnereid országon belül tudtak neked pénzt utalni. Azonban az új magyar saját számlaszámmal új dimenziók is kinyíltak üzleti felhasználók előtt is.

Ha üzleti számlát nyitsz, ott sincs havi díj, azonban egy egyszeri 6000 forintos díjat felszámítanak. (Az üzleti számla hitelesítése általában 4-5 nap az ügyfélszolgálat szerint. Ne akarj privát számláról céges utalásokat indítani, vagy ilyeneket kapni, mert gyorsan letiltanak.)

Itthon nagyon csúnyán lehúzzák a céges számlával rendelkezőket, már néhány nagyobb utalás is több tízezer forintba kerül üzleti számlán hónapról-hónapra. Ha pedig külföldre is fizet és külföldről is kap pénzt egy cég, gyakran milliós nagyságrendű lesz az éves bankköltsége.

A Transferwise magyar számlaszámával forint utalásokat fogadhatsz ingyen és küldhetsz fix díjért cserébe. (Szemben más szolgáltatókkal, itt egyéni magyar számlaszámod lesz, nem csak egy gyűjtőszámla.)

Országon belüli utalás Transferwise számláról fix 96 forint magánszemélynek és ennyibe kerül cégeknek is. Akkor is, ha milliókat utalsz, akkor is, ha csak néhány ezer forintot. Más céges magyar számlánál a minimumdíj ennyi és erre jön még rá a százalékos díj belföldi utalásoknál is plusz a tranzakciós adó még mindezekre rá.

Közleményt tudsz megadni az utaláshoz forintban és más devizában is.

Havi kivonatokat (statement) le tudsz tölteni megadott időintervallumokra devizánként, amin a költség is látszik, a könyvelő tudja használni. Ez nem a klasszikus magyar bankszámlakivonat, de használható céges könyveléshez. Annyiban nagyobb macera, hogy minden deviza külön egyenlegen van, de ez belföldi devizaszámlán sem lesz másként.

Helyi számlát saját számlaszámmal az alábbi devizákban tudsz magyarként nyitni: forint, euró, amerikai dollár, ausztrál dollár, angol font, újzélandi dollár, zloty-t átmenetileg nem lehet most nyitni, szingapúri dollár.

(Fontos, hogy például forint számlára csak belföldről kaphatsz forintot, ha külföldről küld neked valaki forintot, az vissza fog pattanni.)

Kiutalni pénzt 50 másik devizában is tudsz, de azokhoz nem kapsz saját számlaszámot, tehát fogadni nem tudod őket, csak te tudod elutalni. Ha a bankkártyával vásárolsz, ha van az adott devizában pénzed, akkor nem fizetsz semmilyen pénzváltást, ha nincs, akkor 0,42% csak a váltás díja.

Normál bankszámlánál akkor is fizetsz költséget, ha külföldről kapsz utalást. A Transferwise-nál szerencsére nem, hiszen helyi számlaszámot tudsz csinálni jó pár országban. (Decembertől fizetni fogsz 7,5 dollárt, ha USD-t kapsz wire utalásban. Nem minden utalás wire, akkor az, ha nem az USÁ-ból kapsz dollár utalást, hanem SWIFT-en keresztül. Erről írtam már itt bővebben.)

Mennyire megbízható a Transferwise, tartsak-e ott több tízezer eurót vagy sok millió forintot? A Transferwise az egyetlen fintech cég, ami immár négy éve nyereséget termel és nem csak a befektetők pénzét égeti. Nem ingyen dolgozik szerencsére, így fenntartható az üzleti modellje, ami kevés fintech cégről mondható el jelenleg.

Ez megnyugtató dolog. Azonban online bankban vagy brókercégnél nem érdemes számodra túl sok pénzt tartani, ezért én az ügymenethez szükséges összegeknél többet nem tartanék egyetlen csak online cégnél sem.

Mivel a Transferwise nem minősül magyar pénzintézetnek a magyar számlaszámok ellenére sem (ezért sem kell tranzakciós adót fizetned), így a NAV előírása miatt amúgy is kell egy másik, magyar bankszámlát fenntartanod, ha céged van vagy áfafizetésre kötelezett vagy.

Tartsd inkább ott a felesleget. A Transferwise nem jelenti le a magyar adóhatóságnak a nála nyitott számlákat, hiszen ilyen értelemben külföldi számlának minősülnek, ezért ezt neked kell megtenni, hasonlóan bármilyen külföldi számlához. (Bejelenteni a Transferwiset a szokásos nyomtatványon tudod, ahogy az összes többi külföldi számládat is:  19T201T)

Néhány utalási költség, ha forint számládról akarsz utalni másik devizában pénzt. (Mint fentebb említettem, belföldi forint számlára 96 Ft-ért utalsz a forint egyenleged terhére, adót is fizethetsz innen a NAV-nak.)

A fix díjon felüli százalékos díj a pénzváltás díja.

Euró utalás számlán lévő forintból: 127 Ft +0,42%

amerikai dollár utalás forintból: 328 HUF +0.42% (dollárból-dollár utalás fix 1,05 USD)

ausztrál dollár utalás forintból: 126 HUF fix díj +0.42%

A cikk megírása miatt felhívtam a magyar ügyfélszolgálatot (jól eldugták a számot, de ha akarod megtalálod te is az oldalon: +36 1 808 8796 hétköznap 9 és 18 óra között, hétvégén e-mailes ügyelet van), gondoltam jó lesz kipróbálni, mennyire könnyű elérni őket, ha bármi gond van.

Nos, egyszer azonnal felvették, másik két alkalommal picivel több, mint három percig várakoztattak, de utána mindig egy magyar hölggyel tudtam érdemben beszélni. Nem bot chat, nem indiai marketinges angolul, hanem egy élő magyar vette fel a telefont. Hiába, ha nem ingyen adnak mindent, hanem korrekt áron, de haszonnal, akkor telik ügyfélszolgálatra is. Nagy piros pont más fintech cégek “ügyfélszolgálata” után.

Szerintem nagyon jó ajánlat, érdemes lehet elgondolkodni, hogy a céges számlád egy részét átrakod a Transferwise-ra, még akkor is, ha csak forintot fogadsz és utalsz onnan. (Magánszemélyként is ez lesz a fő számlám, mert ritkán utalok kis összeget, így a fix 260 forinttal jobban járok, mint most a bankom százalékos, tranzakciós adóval terhelt költségeivel. A kártyának csak egyszeri díja van és a pénzváltás is olcsó a kártyás vásárláshoz.)

További infót a Transferwise oldalán találsz. (A link affiliate link, vagyis pénzt kapok azért, ha ezen a linken keresztül regisztrálsz. De ne az én kedvemért válaszd a Transferwise-t, hanem győződj meg, hogy neked megéri-e váltani.)

Share

86 hozzászólás

 • Buta Béla
  “Országon belüli utalás Transferwise számláról fix 240 ”

  340

 • Kiszamolo
  Most csökkent éppen. Amúgy 260-ra, itt elírtam, máshol jól, ezt javítottam.
 • Ex-TW-felhasználó
  Kipróbáltam! 😉

  Két átutalás után (nem, nem az al-Kaidanak, két átlagos magyar bankszámlára ;))) :

  Köszönjük a korábbi megkeresésedet.

  Szeretném megerősíteni, hogy a fiókod zárolva lett, tehát a jövőben tudod majd használni a szolgáltatásainkat.

  Ennek számos oka lehet, többek között biztonsági kérdések, a Felhasználási Feltételek megsértése, kísérlet illegális vagy tiltott termékek vásárlásásra, kriptovaluta vásárlás vagy más szabályzatunkkal ellenkező magatartás. Amennyiben a meghívott ismerősök esetén nem merül fel ilyen probléma, a fiókjuk megszűntetése miatt nem szükséges aggódni.

  További indok az ügyfélszolgálat munkatársainak nem elérhető, de lehetséges az appeals@transferwise.com email címen keresztül fellebbezni a döntés ellen.

  Keress bennünket bizalommal, ha lenne további kérdésed!

  Üdv,
  Viktória
  TransferWise

 • Kiszamolo
  Ex, ha cégesnek minősítették az utalást, akkor azonosítani kell a céget először. Meg egyébként magadat is, ez normál protokoll mindenhol. Nekem is zárolták régebben, aztán szépen feloldották, miután igazoltam magam. (Talán ezer euró elérésénél? Régen volt már.)
 • Ex-TW-felhasználó
  Magánszemélyként utaltam két magán bankszámlára. Egyébként pár ezer ft-rol van szó, nem milliók.

  Az ügyfélszolgálat nem mondja meg a felfüggesztés okát, nem kértek semmilyen dokumentumot, csak “vizsgálják” (már egy hónapja). Mindenesetre a TW-kártyámat apró darabokra vágtam és kidobtam 🙂 .

 • Kiszamolo
  Miért nem hívtad fel őket?
 • a profi
  Nagyon jó, én imádom a cégest is!
  Még kicsi a cégünk, tehat nagyon nagy utalásokkal még nem volt tapasztalat, de eddig nagyon jó!

  Csak ajánlani tudom!

 • naa
  Nem rossz. A Revolut Business-szel azért érdemes lenne összehasonlítani.
  Egyetértek, hogy miután érkeztette az ember, a folyó költségeken felül át lehet utalni egy olcsó forintszámlára, kártyával arról is ingyen lehet költeni.

  Egy fontos dolog: a kápé felvétel mennyibe kerül? Én nem találtam – ugye ez a legdrágább a magyar bankoknál, a 0.6%, limit nélküli tranzakciós díjon felül még a bank általában kipótolja összesen 1%-ra, mondjuk 1 millióra az 10.000 Ft.

  A NAV bejelentést gondolom a könyvelő tudja intézni.

 • Fortune
  Sziasztok. Én egy olyan megoldást keresnék, ahova mondjuk félre tudok tenni havi x%-t a fizetésemből euroban/dollárban átváltás után (vagy akár mindkettőben is). Tudtok esetleg ajánlani valami megbízható számlaszámot erre az esetre aminek kevés a havi számlavezetési dija?
  Előre is köszi a segítséget
 • örök körök
  >Magánszemélyként is ez lesz a fő számlám
  Komolyan? Én magánszemélyként a fő számlámon tartok nagyobb összeget, pont, hogy azt tartanám meg inkább valamelyik magyar banknál.

  AAM EV-ként, hogy nem kell pénzforgalmi számla erősen agyalok, hogy dobom a rendes magyar banki HUF számlámat. Az EUR számlám már amúgy is náluk van, mivel utólag utánaszámoltam, az EUR->HUF váltásnál a magyar bankom összességében 100e feletti összeggel húzott le tavaly…

  Illetve ha már úgyis oda jön a pénz, komolyan elgondolkodtam, magánszemélyként minek a magyar számla, amikor TW business -> TW private számláim között csak ingyen átrakom a pénz és szevasz.

  Amitől az OBA védelem hiánya mellett még fázok, az az, hogy ha ezek a számlák nincsenek rendesen lejelentve a NAV felé, akkor ők mit szólnak ahhoz, hogy bevallok éves X milla jövedelmet és ők ebből egy vasat se látnak mint beérkező összeg?

 • Joe
  “Azonban online bankban vagy brókercégnél nem érdemes számodra túl sok pénzt tartani,”

  Sokan pl. külföldi online nyitott brókerszámlán tartják a megtakarításaikat, mert ott olcsóbban lehet ETF-et venni, stb.. Ők akkor rossz úton járnak?

 • attila
  Ezer éve használom céges milliós utalásokra! Az életben nem volt gond velük!
  Soha!
  Szerintem van vmi protokoll mint a paypal számla esetén, hogy nézi az ip címet, illetve az eszközt, ha gyanús tilt….
  Én ezeknél a fintech cégeknél mindig otthonról, otthoni gépről regisztrálok hogy az algoritmusuk helyhez tudjon kötni. Akkor nem tiltanak az életben sem.
 • Törpapa
  Segítséget kérnék. Mennyiért tudnék magyarországi banknál vezetett devizaszámlára utalni? Ha lehetséges. Korábban azt hiszem a TW-nél volt olyan, hogy adott országba csak adott ország devizája utalható.
  Konkrétan dollárt akarok raiffeisenes bankszámlára utalni minél olcsóbban.
  Eddig revolut-ot használtam erre, teljesen ingyen meg lehetett oldani, de ott is fizetős lett az utalás.
  Valaki használja erre a TW-t?
  Köszönöm
 • jaccso
  Mindenkinek csak ajánlom, 1+ éve használom.
  Emailes ügyfélszolgálata megszégyeníti bárkiét szinte, minden kérdésemre eddig 3 órán belül válaszoltak úgy hogy egyszer sem kellett visszakérdeznem.
  A költségek magukért beszélnek. Huf utalás 3mp-n belül K&H számlán. SEPA fogadás fele annyi idő mint K&Hnál.
  Aki devizát fogad, annak kötelező..
 • Gyakorló felhasználó
  Nagyon jó, de vannak még gondok, pl. egy alkalommal ING Bankból egy alkalommal pedig MKB-ból nem sikerült az utalást indítani a vevőmnek. Ez sejthető vajon miért van?
 • Gábor
  magyar számlaszámra utalásnál lehet megadni közleményt? illetve hogyan lehet feltölteni a számlád? mert ha csak utalással, akkor ott vagyok ahol a part szakad
  ingyen bankkártyával esetleg lehet tölteni a számlaszámot?
 • Ex-TW-felhasználó
  “A szó elszáll, az írás megmarad” 🙂

  Komolyra fordítva a szót, ha írásban nem tudnak magyarázatot adni, akkor telefonon fognak !?

  Én már nem akarok szóba sem állni velük.

  Véleményem szerint a Fintech pénzügyi szolgáltatók valós okok nélkül zarolhatjak a számlát, ami adott esetben komoly kellemetlenséget okozhat az ügyfeleiknek.

 • Szabó Gábor
  Ha én mondjuk részvényeket gyűjtök, akkor azt hogy érdemes csinálni, melyik szolgáltatónál nyitni számlát, mire érdemes figyelni?
  Konkrétan ha mondjuk az interactive brokersnél összegyűlik 50-60 millió forintnyi részvényem, kell aggódnom?
  Vagy ha itthon, a magyar admiral markets hasonló számláján lesz 10+ millióm, akkor az még belefér?
  Óriási a partnerkockázat.
 • Maki
  Mint magánszemély adhatok meg erről a számláról csoportos beszedési megbízást? Jó lenne az otthoni ingatlan költségeit erről fizetni, jelenleg az ERSTE havidíj 355 HUF, plusz kb havi 700 HUF a csoportos beszedések után a költség.
 • Zoarden
  Ezt kaptam kérdéseimre az ÜFSZ-üktől (10.23, igen aznap is dolgoztak és 1 órán belül írtak):
  A céges fiók nyitásának nincsen költsége. A banki adatok igénylésének van egy egyszeri költsége céges fiók esetén, ez a 16 GBP.

  Céges jellegű utalásokat nem bonyolíthatnak az ügyfeleink céges fiók nyitása nélkül, egyéni vállalkozók sem, ehhez mindenképp céges fiókot kell nyitni.

  A többpénznemű számlánk forintegyenlege nem egy bankszámla, hanem egy elektronikuspénz számla (FAQ), így ha cégek szeretnék erre cserélni a bankszámlájukat, ne tegyék. Magyarországon a cégeknek magyar bankszámlával kell rendelkezni. Javasoljuk, hogy nyissanak egy nagyon “egyszerű”, olcsó számlát egy banknál, amit fenntartható operációs céllal, amúgy meg intézzék a pénzmozgást a TransferWise számláról nyugodtan. Nem jelentjük a NAV felé a pénzmozgásokat, ezt csak a magyar bankoknak kell megtennie. (folyt.köv)

 • Zoarden
  Folyt:
  Nem jelentjük a NAV felé a pénzmozgásokat, ezt csak a magyar bankoknak kell megtennie. Ebből következik, hogy az ügyfélnek saját magának kell bejelentenie minden adóügyi problémáját, és a számlát hozzá”

  Tehát szvsz EV esetén kell egy olcsó magánszemélyek által igényelhető magyarországon bejegyzett banknál bankszámla az adóügyek/járulékok stb kezelésére.Többi társasági forma esetén pedig céges.
  Kártya sem árt hozzájuk, mert talán azzal lehet legolcsóbban feltölteni a Trwise-os HUF számlát. Akinek nincs gyakori devizás bevétele, annak ez leginkább a devizás költéseire és a romló forint értékének ellensúlyozására jó, amennyiben bevállalja a pénzének egy részére hogy ha Trwise-nál tartja akkor nem OBA biztosított, ahogy ez itt korábban már idézve lett és amúgy a Trwise honlapján is le van írva. Illetve problémakor (pl. fiók zárolása) külföldi hatóságok illetékessége áll fenn.

 • Tibor
  nem mondod, hogy eddig olyan Bankszámlád volt itthon, aminél tranzakciós illetéket kell fizetned az utalások után?
 • Meepwn
  Köszi!
 • TW-user
  Céges kártyával a feltöltés nem ingyenes TW-n, sőt, egész komoly pénzzel vesznek le miatta!
 • Laci
  Sziasztok!

  Én annyit tennék hozzá, hogy 2020 10 19-ig 340 Ft volt az utalás, 2020 10 21-én meg már 260 Ft-ot fizetek az utalásokért. Nap, mint nap használom, ide utaltatok pénzeket az ügyfeleimmel, simán megjön általában azonnal. A feltöltésnél volt már, hogy pl péntek este utaltam a magyar céges számláról és csak hétfőn reggel írták jóvá, nem tudom, lehet, hogy valami hiba volt, de általánosságban azonnal ott van a számlán a pénz.
  Egy dolgot jegyezzetek meg, hogy IBAN formában SWIFT utalások forintban nem jönnek be, csak és kizárólag helyi utalásokat lehet fogadni forintban. (Beszéltem az ügyfélszolgálattal, mert egy szolgáltatótól 1 hónapja nem kapom meg az utalásokat emiatt) Tehát hiába van IBAN számlaszámod, külföldről nem fogsz tudni forintot fogani egyenlőre. Ez biztos majd változni fog. Továbbá Transferwise és Transferwise között ingyenes az utalás cégek között is!

 • Szaky
  Mindenkinek azt tanácsolnám hogy mielőtt a vállalkozásához nyit egy számlát meg kellene várni a NAV állásfoglalását, mert lehet hogy az olcsó számla méregdrága büntetéssel fog párosulni!
  Ne legyen így mert én nagyon örülnék egy olcsó vállalkozói bankszámlának, de a NAV mindenbe beletud kötni, igen drágán!
 • Pendler
  Sehogy nem jön ki a matek. Transf.-ról a legfrissebb 10.000 Euro-s example rosszabb, mint a takarekbank ( régi fhb )devizája váltása. Takaréknál nincs kezelési, átváltási költség. Külföldi utalás deviza eladásin érkezik. A külföldi számláról SEPA rendszerben utalják. Régen még talán megérte, de mivel kötelező Aub-ban a helyiszámlaszám a SEPA miatt nincs előnye a transfer.-nak
 • Kiszamolo
  Pendler, szerintem nézz utána még egyszer, nincs olyan bank, amelyik pusziért vált neked akármennyi pénzt is. Még a legolcsóbbak is 0,65%-on váltják a pénzt.
 • Kiszamolo
  Szaky, akárhány külföldi számlád lehet, a NAV csak annyit ír elő, hogy egy belföldinek is lenni kell. (A TW nem az, így a belföldi számlát nem váltja ki.)
 • Kiszamolo
  Tibor, minekutána magánügyben alig utalok, készpénzt nem veszek fel, sok jelentősége nem volt. Ha viszont utalok, akkor nagyobb összeget.
 • lukit
  NAV állásfoglalásra ezt találtam:

  facebook.com/vallalkozasokosan/posts/2200236483361432/

  A lényeg: “Összességében megállapítható a rendelkezésre álló információk alapján, hogy a TransferWise Ltd. pénzforgalmi szolgáltatást nyújt, ezért a fentiekben részletezettek alapján külföldi hitelintézetként, azaz az Art. rendszerében külföldi pénzintézetként indokolt kezelni. Ennek értelmében a TransferWise Ltd-nél nyitott külföldi fizetési számlát az adózó gazdasági társaságnak be kell jelentenie az állami adó- és vámhatósághoz az erre a célra rendszeresített nyomtatványon (19T201T).”

 • ex-Revolutos
  Azt már lehet tudni, hogy jogvita esetén ki a felügyeleti szerv, illetve a döntéshozó.
  Mert a Revolut-nál ha bármivel nem értettél egyet, akkor kizárólag a wales-i biróság volt kikötve illetékesnek.

  Persze sokat legyintenek, hogy minden milyen jól működik és happy a TW-nál, de ez olyan mint a légzés, akkor van gond, ha nem kapsz levegőt.
  Elég sok horror sztorit olvasni a TW-vitákról, valahogy az se vigasztal, hogy 1000 ügyfélből 999-nek “biztonságban” van a pénze.

 • örök körök

  Én amikor rákérdeztem a NAV-nál, az alábbiakat kaptam válaszként:

  Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 114. § (1) bekezdése értelmében a belföldi jogi személynek és az általános forgalmi adó (a továbbiakban: áfa) fizetésére kötelezett természetes személynek – ideértve az egyéni vállalkozót is – (a továbbiakban együtt: pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó) legalább egy belföldi pénzforgalmi számlával kell rendelkeznie.

  Ez azt jelenti, hogy a belföldi jogi személy, a jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság és az áfa fizetésére kötelezett magánszemély (egyéni vállalkozó) köteles belföldi pénzforgalmi számlát nyitni. Tekintettel arra, hogy nem áfa fizetésére kötelezett egyéni vállalkozó (alanyi adómentességet választott), ezért magyarországi pénzforgalmi bankszámlával nem kötelező rendelkeznie, fogadhatja bevételeit a megjelölt számlákra.

 • attila
  Aki sokat utal havonta 90000 huf felett annak egyértelműen megéri. Nem kártyával kell feltölteni a tw számlát hanem utalással. Befizeted a kp-t atm-n keresztül a céges számlára ( kötelező a NAV miatt ) majd onnan átutalsz egy összegben mondjuk 5-10 milliót, ennek a költsége a legtöbb banknál csak a tranzakciós adó viszont ez maximalizálva van 6000 forintban. Tehát 10 millió 1x utalása tw számlára 6000 huf. Majd a tw számláról utalsz onnantól mindenkinek esetenként 260 huf-os költségért. Ez a szisztéma nagyon sok vállalkozásnak jó lehet…..
 • örök körök
  folyt:
  Az Art. 1. melléklet 1.24. pontja alapján a cégbejegyzésre kötelezett adózó az állami adó- és vámhatósághoz köteles bejelenteni a külföldi pénzintézetnél vezetett valamennyi érvényes számlaszámát, a számlát vezető külföldi pénzintézet nevét, valamint a számla megnyitásának és lezárásának napját.

  A fentiek alapján tehát a külföldi pénzintézetnél vezetett pénzforgalmi számlát csak a gazdasági társaságoknak kell bejelenteniük, az egyéni vállalkozóknak nem.

  A válaszlevélben részletezettek szakmai véleménynek minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak.
  —–

  Fontos hozzátenni, hogy a fentebbi levél AAM státuszú EV-re vonatkozik. ÁFÁ-s esetben kötelező egy magyar céges számla, ennek a TW Business egyáltalán nem felel meg. Lehet akkor is használni a magyar számla mellett külföldiként, csak be kell jelenteni.

 • CsZoli
  Sziasztok

  Egy hónapja rákérdeztem a NAV-nál, hogy lehet e adót fizetni Transferwise-os számláról és sajnos nemleges választ kaptam. Mivel nálunk a járulék és ÁFA a legnagyobb tétel, így sok mindenre nem jó…

  —-
  A fentiek alapján tehát annak nincs akadálya, hogy az adózó külföldi fizetési számlával rendelkezzen, azonban a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózónak (pl. belföldi gazdasági társaság) rendelkeznie kell belföldi pénzforgalmi számlával is, és az adófizetést arról kell teljesítenie. A munkabérek belföldi pénzforgalmi számláról történő átutalását adójogszabály nem teszi kötelezővé, tehát a külföldi számláról történő átutalásnak adójogi szempontból akadálya nincs.

 • Szaky
  Kiszamolo
  2020-11-04 at 09:52

  Ez így igaz, de bizonyára Te is olvastad hogy a hazai nagybankok már lázonganak a Magyarországon megjelent fintech bankok ellen azok alacsony díjaik miatt. (leginkább az itt is sokszor emlegetett tranzakció mentességük miatt)

  Ne hogy esetleg azokat a cégeket kezdjék el a NAV piszkálni akiknek van ilyen bankszámlája.
  De hangsúlyozom ne legyen igazam!

  Egyébként nagyon köszönjük a szokásos korrekt figyelem felkeltést/tájékoztatást!

 • Kiszamolo
  Cszoli, szerintem kérdezz rá még egyszer. Ha bejelentett számlája a cégnek, nincs oka, hogy ne lehessen fizetni szerintem. Úgy tetted fel a kérdést, hogy a NAV-nál bejelentett TW számláról lehet-e utalni?

  A NAV-ot ahányszor megkérdezed, annyiszor mást mond. Addig kell kérdezni, amíg jót mond. (Írásban.)

  A TW-s ügyfélszolgálatos szerint is lehet innen adót utalni.

  Aztán persze lehet, hogy mégsem.

 • attila
  5 éve fizetem az összes adót, járulékot, áfát a tw számláról. Szerinted kit érdekel hogy honnan fizeted ? A lényeg hogy befizesd !
 • Gyakorló felhasználó
  Adófizetést lehet EFER-en keresztül akár a Transferwise kártyával megtenni. Egyéni vállalkozóknál bármelyik adónemre, cégeknél csak az egyszerűsített foglalkoztatásra lehet, de onnan át lehet bárhova vezetni! Ez a legolcsóbb!
 • tp
  Tarsashazaknak mit tanacsoltok?
 • TW kata
  “Ne akarj privát számláról céges utalásokat indítani, vagy ilyeneket kapni, mert gyorsan letiltanak”

  Én Katás AAM vagyok és nem vagyok kötelezett céges számlát nyitni. A privát TW számlámra fogadok utalásokat külföldi cégektől. Ezért számíthatok a letiltásra?

 • Edi
  Ha megoldott lesz, hogy bármilyen pénznemet kp-ben be tudjak jutattni a TW számlára, azonnal nyitok egyet. Addig sajnos nekem nem sok előnyt tud adni. Nagyon sok bevételem keletkezik kp-ben különböző valutákban, erre királyság lenne.
 • Kiszamolo
  TW Kata, szerintem igen. De az egyetlen különbség, hogy kifizetsz 20 fontot egyszer, megadod a céges adószámod és ennyi. A díjazás ugyanaz lesz, az adóhivatalnak nem kell bejelentened, mert nem vagy céges számla nyitására kötelezve.
 • poszoroller
  en par eve fogadom szemelyes TW-re kulfoldrol a KATAs vallalkozoi bevetelt, meg nem tiltottak le.
 • gaborr
  tudsz adót fizetni kártyával is. fogalmuk sem lesz arról honnan fizetted. én curve kártyával fizetem, mögötte hitelkártyával, így 1% visszajár 😉
 • TW kata
  de milyen jogon kényszerít rá a TW olyasmire amire még a magyar törvények sem? Megvárom, hogy bezárják, aztán felhívom a magyar supportot és kiverem a balhét 😀
 • TW kata
  Cégeknek számlázol vagy inkább magánszemélyeknek?
 • Ildi
  Tudom, gugli a barátom, de hátha… Melyik bankot ajánlanátok akkor ha KATA van, havonta max 10-15 számlát állítok ki és erről fizetném a mindenféle bevásárlást + havonta egy nagyobb összeg menne államkincstárba + Diákhitel is innen menne (plusz egy régóta futó OTP lakás takarék is van)
 • mutyilufi
  Magánszemélyként fő számlának használni milyen buktatók vannak? Felmerült a gondolat hogy fő számlának ezt tenném meg a megtakarítások most sem a bankomnál vannak hanem államkincstár + brókercég, szóval akár közvetlen ide is jöhetne a fizu. Csak nem tudom a buktatókat, eddig egyet azonosítottam, csoportos beszedési megbízás gondolom nincs. Ezt például ki lehet váltani valamivel?