Vége a szép időknek, jön az új prémium állampapír

2023-11-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

November 29-től új kilencéves prémium állampapírt vezetnek be, aminek a legnagyobb hátránya, hogy másfél évig fix évi 9,9%-ot fizet, majd további négy évig az infláció felett 0,5%-ot, utána három évig 1% felárat ad.

Vagyis ha most veszel gyorsan még prémium állampapírt a mostani sorozatból, akkor másfél évig 14,75%, illetve bő 18% kamatod lesz, november 29-től vásárolva már csak 9,9%.

Az AKK ügyesen kiveszi a képletből az idei rekord inflációt és csak 9,9%-ot ad az új befektetőknek. Ez jó hír az adófizetőknek és nem annyira a befektetőknek. Annyiban igazságos, hogy aki hatalmas veszteséget szenvedett el a 25% feletti inflációval, amikor prémium állampapírban sokkal kevesebb kamatot kapott az átlagolás miatt, az jövőre visszakapja a veszteségét, azonban aki most tenne bele új pénzt, az ne kapjon ekkora reálkamatot.

Ha most szerettél volna állampapírt venni, akkor siess, mert lehet, hogy elfogy a mennyiség még november 28 előtt, hiszen elég keveset bocsátottak ki eleve ebből a sorozatból.

Sajtóközlemény erre.

Previous Post
Lakáshitelezés

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram