Véradásért balesetbiztosítás

A Vérellátó Szolgálat honlapján megjelent egy hír, miszerint minden ember, aki 2015-ben vért adott, 2016-ban ingyenes balesetbiztosítást kap az Uniontól.

Ennek megörül az ember, de aztán rákattint a feltételekre és rájön, hogy elég szűkkörű biztosítás ez.

Egész pontosan csakis és kizárólag baleset miatti kórházi ápolás esetén fizet a kórházban töltött napok után 3.000 forintot, de maximum 50 napig. Tehát maximum 150 ezer forintot fizet, de akit baleset miatt 50 napig kórházi ágyon tartanak, annak ez nagyon sovány segítség lesz.

Semmi másra és semmi más esetben nem fizet. Se halál esetén, se rokkantságra, semmire.

Szóval ezzel a biztosítással maximum picit kiegészíted a meglévő balesetbiztosításodat, helyettesíteni biztos nem fogja azt még részben sem.

Nem baj, úgysem azért adunk vért, hogy meggazdagodjunk, hanem hogy segítsünk. Ha van rá alkalmad, adj vért még az idén. Ha pedig már adtál az idén, ne felejtsd el, hogy baleset miatti kórházi ápolás esetén jövőre van egy ilyen biztosításod is.

Share

5 hozzászólás

 • Meister
  Ez a 3000 pénz kb arra elég, hogy az ember egyágyas szobát kapjon a kórházban. De egyébként tényleg nem ezért ad az ember vért.
 • okoska
  ennyiért még kétágyasat se kapsz…
 • Családfő
  Amikor először hallottam erről, már akkor is egy kreatív Union reklámnak tűnt ez az egész. Ahogy írod, a gyakorlati haszna minimális. Az meg régen rossz, ha valaki emiatt kezd el vért adni, és nem azért mert segíteni szeretne. (Emlékszem, évekkel ezelőtt munkatársak is puffogtak, hogy már nem kapnak fél nap szabadságot a véradásért. Engem ez nem érdekel, adni fogok, amíg az egészségem engedi.)

  Valószínűleg volt egy-két brainstorming az Unionnál, hogy akkor miként is tüntessük fel magunkat minél olcsóbban de minél pozitívabb színben a piacon, és az ezt kitaláló kolléga behúzott pár piros pontot a főnökeinél. 🙂

  Ami viszont pozitív hozadék: a kampány kapcsán sokat beszélnek a véradásról, ami hozhat pár újonann belépőt a segítők táborába.

 • Gulyás Gábor
  Sziasztok! Én a bejegyzésben közölttel ellentétben úgy látom, kimondottan reklámozzák, hogy extrém sportra is kiterjed (és a feltétek közt is ez van.)
 • Lui
  Nekem az Union helyében égne a pofámról a bőr, hogy ilyen sovány juttatást adnak és közben ekkorára sztárolják magukat. Ehhez képest a ViennaLife ingyenes biztosítása bika.

  Mindenki menjen vért adni!