Yettel otthoni internet változás és vélemény

Digis kábelünk volt itthon, aztán történt némi változás a Digi környékén, ami nem tetszett. (Ahogy az sem, hogy egy év alatt háromszor emeltek árat és nem is keveset.)

Ezért elhatároztam, hogy átmegyek másik szolgáltatóhoz. Nagy választék nincs, kábelnetes szolgáltató van még a Vodafone, ami most már ugyanaz, mint a Digi és a Telekom.

Megrendeltem a Telekom vezetékes netét, ki is jött a szerelő, kiderült, hogy olyan rossz helyen van a Telekom oszlopa, hogy két szomszédon keresztül kellene hozzánk behúzni a kábelt, azt mondta a szerelő, kérjek írásos engedélyt a szomszédoktól.

Valószínűleg megadták volna, de nem akartam kitolni velük, hogy a gyümölcsfáik meg a tujáik között jön a kábel. Úgyhogy elengedtem a Telekomot.

Maradt a Yettel, amelyik korlátlan mobilnetet adott otthoni routerrel havi 3.999 forintért, három hónap ingyenes próbaidőszakkal. (Az árazása “dinamikus”, attól függ, hol laksz és mekkora a konkurencia. Van, akitől jóval többet kérnek egy hónapra s úgy láttam, ha most kérném, nálunk is több lenne már, sőt a router bérlése nekem ingyen van, most már az is fizetős lett. Hiába, a Digi háromszori áremelése miatt többet tudnak kérni ők is.) Van 4G-s és 5G-s lehetőség is, ez utóbbi drágább, de nálunk nem elérhető.

Állítólag a Yettel külön dedikált sávot használ erre a netre, nem a telefonnal netezőkkel versenyzünk a sávszélességért. Éppen ezért nem is elérhető minden helyen a szolgáltatás.

Mivel három hónapig ingyen van és bármikor vissza is adhatom, gondoltam, kipróbáljuk.

Fél év után azt kell, hogy mondjam, teljesen rendben van. A sávszélesség még csak meg sem közelíti az elméleti maximumot, 15-25 Mbps szokott lenni a letöltés, a feltöltés 5-10 Mbps. Ebben a pillanatban éppen így áll:

Fontos, hogy nálunk ennyi, nálad sokkal jobb vagy rosszabb is lehet. De mivel három hónapig bármikor visszaviheted, ha nem vagy elégedett vele, semmit nem kockáztatsz.

A 25 Mbps nagyon kevésnek tűnik a gigabites csomagok mellett, de fél év tapasztalat után azt mondom, bőven elég. Kipróbáltam, négy eszközön indítottam egyszerre négy különböző streaming szolgátatást, mind a négy egymással párhuzamosan, akadás nélkül működött. Skype, Viber, miegyéb is gond nélkül megy. Ennél több minek kell akkor? A routert is háromszor kellett újraindítani a fél év alatt, a Digit ennél jóval többször.

(Ha a munkád miatt gigabájtokat kell le-fel mozgatnod, akkor neked nyilván nem opció, s ha van vezetékes net a környéken hasonló áron, akkor sem ezt fogod választani. Azonban sokkal élhetőbb, mint azt gondoltam. Két kiskamasz mellett, akik aztán tudnak töltögetni, sem szokott megakadni a net.)

Amiért most írok róla, hogy új szolgáltatást vezettek be. Eddig csak az adott irányítószámon lehetett használni a routert, máshová nem lépett fel, így nem tudtad magaddal vinni, ha például nyaralni mentél.

Mától külön költség nélkül havonta 10 napig bárhol használhatod a netet, sőt további kétezer forintért újabb 10 napot vehetsz. Így alapdíj plusz 2×2.000 forintért korlátlan mobil neted van, igaz, flottában azért találsz ennél olcsóbb ajánlatot is. (Hogy külföldön működik-e a szolgáltatás, nem derült ki a leírásból.)

Share

61 hozzászólás

 • H N
  Általában nem a le, hanem a feltöltés a kevés. Az a 2Mbit pedig mocsok kevés…. Valahova feltöltenél valamit, küldenél emailben egy csatolmányt…
 • Kiszamolo
  Mint írtam, több szokott lenni a feltöltés. Egyébként mit szoktál e-mailben küldeni? Egy 20 megás übernagy excelfájl is 10 másodperc 2 mbites feltöltés mellett. Rányomok a küldésre, oszt elmegy, amikor feltöltötte.
 • SpongyaBob
  Nálunk (Fertőszéplak) a szomszédság nagy megelégedéssel használja (még nincs az utcában vezetékes net)

  Én sajnos mikrohullámu netet választottam. Tavasszal letelik az egy évem és Én is erre váltok

 • Tamás #2
  a routeren állítsd be, hogy ne dimanikusan váltogassa a 3G/4G etc-t, hanem csak 4G-t használjon, ezzel stabilabb lesz. Plusz érdemes egy telefonos hálózatkereső appal megnézni, hogy merre van a torony, így külső antenna nélkül is el tudod érni a maximum sávszélet.
 • Kiszamolo
  Köszi.
 • Sándor_XY
  Mi TV szolgáltatással együtt vettük, de nekünk egyelőre nem igazán jött be. Gyakorlatilag minimális net tevékenység (2 mobil a routeren, youtube+hírolvasás) mellett már 120p/240p minőségbe visszatette a TV adást. Ez kb olyan homályosságot jelentett, hogy nem lehetett látni az eredménykijelzőt a bal felső sarokban focimeccsnél.

  Mondjuk a hely és a leterheltség miatt speciális eset, mert Balaton+Nyár kombo. Kérdeztük, hogy ez most mi, elvileg még “próbálnak javítani rajta”, de nem mondtak semmi konkrét technikai hibát.

  Helyben nincs más értelmes opció szóval maradunk, de hátha lesz később.

 • Kiszamolo
  Sándor, a Telekom a balatoni kempingben meg sem nyikkant szinte. Nagy tömeg csak néhány hétig, nyilván nem éri meg a nyári csúcsra felhúzni a rendszert.

  Nálunk akkor is 4K-ban jön minden, ha más is használja a netet. (Persze ha 4k a film)

 • Zoltán
  Mint írtam, több szokott lenni a feltöltés. Egyébként mit szoktál e-mailben küldeni? Egy 20 megás übernagy excelfájl is 10 másodperc 2 mbites feltöltés mellett. Rányomok a küldésre, oszt elmegy, amikor feltöltötte.

  20 megabájt nemegyenlő 20 megabittel. 1 mbyte 8 mbit, így 20 MB 2 MBittel leginkább 80 másodperc lesz.

 • ajvék
  >20 megás übernagy excelfájl is 10 másodperc 2 mbites feltöltés mellett.
  akkor az nem 2 mbit/s mert 2 mbit-tel másodpercenként 80 másodperc lenne
 • asdfg
  Azt javaslom hogy mikor alszotok a routert és minden óbelebancot kapcsoljatok ki. Miért? Egyrészt feleslegesen eszi az áramot. Másrészt nem folyamatos üzemre vannak kitalálva. Harmadrészt sosem kell újraindítani mert mindig megteszed.
  Ha nem akarsz ezzel szórakozni dobsz egy időkapcsolót a konnektorba, okosat vagy butát.
  Mondjuk furcsállom hogy ennyi streaming egyszerre ment, de függ a sávszélességtől amit ezek esznek. Tehát nem mindegy hogy 720P – 1080P- vagy 4K ban nézed. Ezek dinamikusan állítják maguknak, szóval ha nem megy a 4k lejjebb veszi.
  30M én is azt mondom hogy általános dolgokra elég. Itt szerintem a feltöltés ami karcsú lesz ha videó chatelni akarsz. ez a 2M sincs húh ha videó telefonálsz vagy feltöltenél valamit az gyenge lesz. 5-10M már élhető felfelé. Hazudnék ha azt mondanám hogy a 30 esetében nem akadályoztuk egymást. 100nál semmit se lehet észre venni. 30m nél igen.
 • Kiszamolo
  Naponta többször videótelefonálok úgy, hogy még hárman használják a netet és működik. Több szokott egyébként lenni a feltöltés.

  Persze, több jobb lenne, s ha lenne kábel, én sem szórakoznék mobilnettel.

 • asdfg
  Akkor ez biztosan feljebb kel menjen feltöltésben mert különben ez halál közeli állapot… Gondolom ha érzékeli hogy tartósan megy az adat folyam akkor több sávszélességet kapsz. Lényeg hogy megy.

  100nál a tudat zavar meg ha nagyobb adatot kell fel vagy lefelé mozgatni akkor van gebasz…
  Ilyenkor a giga az nagyon jó.
  Nem nem csak torrentre jó. HO -ban ha kapok egy adag adatot az gyakran 10-20GB között van le kell szedni és van hogy tolok felfelé is ennyit. Legnagyobb csomag az közel 200GB volt.

  Jajj a gyerek ha jön ki lógatta a fejét hogy na mondom mi van. Frissítés van a játékhoz. És mi ezzel a baj? 60GB és mire itt lejön vége a meccsnek 😀 Giga óta ez hamarabb megy. 🙂

  Volt hogy 5/1 ADSL -el dolgoztam otthonról. Na az finom volt… De ment.

 • glppm
  5G, külső irànyított antennával már alternativa lehet, főleg olyan helyeken, ahol valamiért nem elérhető a kábelnet, vagy elavult a hálózat és csak ADSL van rézkábelen.
  Munkára még elég lehet a 25/3, mondjuk kérdezd meg azt is aki a túlsó végen van amikor videochatelsz képernyőmegosztással és közben mondjuk a gyerek játszik a boxon, feleség meg facetime-ozik anyóssal. A 3 Mbit feltöltési sebesség az kevés.
 • mage
  Sajnos már nem lehet 3 hónapig visszavinni kötbérmentesen, csak 30 napig:
  “3 hónapos kipróbálási lehetőség *
  Próbáld ki OtthonNet szolgáltatásunkat és az első 3 hónapban nem kell havidíjat fizetned, valamint ha mégsem lennél elégedett a szolgáltatással, kötbérmentesen visszahozhatod 30 napon belül.”

  Mondjuk úgy is lehet értelmezni, hogy 3 hónap után még 30 napom van visszavinni. Csak szerintem a telenor nem így gondolja.

 • Hobbiinfós
  25-30 Mbittel a 4K stream becsapós, mert a smooth streaming miatt a bitrate-et nagyon levágja (legtöbbször a felbontást is), a tv-d 4K kijelzős, de a tartalom nem az lesz.

  asdfg,
  de, a routerek pont folyamatos üzemre lettek tervezve, attól nem szabad bajuknak lenni.
  Ha ráakasztasz egy fogyasztásmerőt, akkor láthatod, hogy többet fogyasztanak, ha ki-be kapcsolgatod és állandóan bootol, fel-le csatlakozik, csatornát keres, mintha hagyod ketyegni. Router függően 2-4 hetente egy restart javasolt.

 • usespanner
  A Yettel appot én telefonon használom, valami különleges modernkori kínzás az applikációja.
  Igaz, a Vodafone sem volt jobb hajszállal sem.

  Valahogy a telefonos szolgáltatók nekem a NAV és az ELMŰ között, egy afféle ellenség-listán szerepelnek.

  Az életemet megkönnyítő Wise, Revolut appok pedig a másik, pozitív oldalon tanyáznak.

 • NN
  Külföldiként én nagyon ki vagyok akadva a Jetire. Még az ösidök ota volt egy Pannonos feltöltökartyas SIM-em, majd lett belöle Telenor vagy tudomisén mi, a végén Jeti. Eddig annyi volt, hogy 1 éves viszonylatban kellett rajta feltöltésnek lennie, ha az egyenleg le is fogyott, a kartya még egy évig barmikor feltölthetö volt. Miota jöttek a jetik a csakaprofit szemlélettel minden honap végén nullaztak s ha következö honapban nem töltöm fel akkor… nos akkor egy büdös szo vagy értesités nélkül megszüntik a SIM-ed müködését, mint ahogy kiderült… Ennyit a kommunikaciojukrol és a vevöszolgalatukrol. Messze de nagyon messze elkerülném öket egyéb téren is. (PS: Röhögök az ellenörzö kérdésen, eddig csak annyi volt, hogy legnagyobb magyar folyo, most màr help is van utàna rögtön Dxxx : ennyire nem ment a népnek 😀 😀 ? )
 • György János István
  3999 FT-ért ilyen sávszélesség az nem nevezhető jónak, de tény, hogy a politikai felárat meg kell fizetni. Én nem cirkuszolok se abból, hogy 4IG-s lett a digi, se azért mert van olyan, akinél 3x emelt árat egy év alatt.Nálam jelen van sok éve a TELEKOM, DIGI, UPC (Vodafone) és sosem volt se a telekom, se a Vodafone party-ban a digivel ár/érték arányban (, most sincs, még akkor sem lenne, ha nekem egyébként 3x lett volna áremelés, ami nálam egyébként nem volt, mert 2019-es csomagban vagyok, ami mindaddig ok, amíg meg ne szüntetik, mert nincs inflációs áremelés a szerződésben. 🙂 Megnéztem neked a Yettel-t nálam (Gazdagrét). Itt 5990 24 hónapra, 6990FT 12 hónapos hűséggel. Ezt én nem tartanám semmivel sem jobb ajánlatnak. az 5G olyan mint a kutya vacsorája. A Kábel sokkal megbízhatóbb. Szerintem nem hoztál jó döntést, de végülis ez a te dolgod! 🙂 NálamTelekom: 7280, Digi 6490, Voda:6990.
 • moolash
  Nálam a cikk közepéig tök ugyanaz a helyzet. Fa oszlop van előttünk, amin ráadásul a Digi van, arra Telekom nem köthet rá. Egy oszloppal jobbra és balra van Telekom doboz, de szomszéd fákat kéne vágni. Röhej. Még egy oszlopot is leverne a Telekom saját költségen, de rá nem köthet a Digis oszlopra.
  Vicc. Maradt a Digi. (itt majdnem 7-800 Mbps a sebesség, csak utálom már a Digit. Telekomnak a TV-je is érdekesebb, igaz nem nézzük, olcsóbb lenne a mobil is egy kicsit, de ha nem, hát nem)
 • Oo9ska
  Tudom, kicsit off. De a digi eszlozet talan evente egyszer az aramszunet inditja nekunk ujra. Tudom, rakjam azt is szunetmentes moge… Minek kell nektek a szolgaltato dobozat resetelgetni? Remelem nem hasznaljatok modemen kivul masra is!
 • gfdsgds
  Az ilyen sebességmérést ethernet kábellel érdemes csinálni, mert lehet a letöltésnél a wifidet mérted ki.

  Router van, amit ők adtak.

  A gép wifije meg tudná a 300 mbps-t, tehát nem az lesz a szűk keresztmetszet. 🙂

 • Piotr Sztyopanovics
  Mi aggloban 2018-ban építkeztünk, akkor itt csak upc és telekom volt. Beköttettük földkábelen a upc-t. Évekig 4490-et fizettünk, Aztán vodafone lett, felment 4990-re. Idén tavasszal hívott egy ügyintéző, hogy mit szólnék ugyanekkora adstforgalomhoz és fel-le sebességhez 4490-ért. Mondtam, hogy ez már döfi, azóta sem váltottunk. Ilyen is van!
 • Nyomd a gazt!
  Netflix 720p-re 3Mbps-t, 1080p-re 5Mbps-t 4k-ra 15Mbps-t ajanl. help.netflix.com/en/node/306
  Ha nem valami nagy monitoron vagy TV-n nezed akkor felesleges a 4k. Masik kettobol meg a 25Mbps-be is belefer 4-7 parhuzamos streaming.
  Visszaneztem az elmult 1-2 hetes statisztikamat, HO-ban dolgozom (igaz citrixes tavoli gepen), mellette azert van meg par dolog. Letoltes 12Mbps fole feltoltes 22Mbps fole nem nezett be peakbe, de 3/3Mbps eleg lenne atlagosan. Telekom 500/150-es optikai csomag es bar megvan a savszelesseg, de az eletben nem sikerult meg megkozelitenem a forgalmammal.
 • expect
  Óriási eltérések vannak helytől függően (teszteltem városon belül), szóval sztem érdemes kipróbálni. Én 2 éve ezt használom backup internetként a dolgozószobában, de van hogy napokig rajta felejtődöm, fel se tűnik, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, erre a célra nincs jobb ár/értékű és kényelmesebb verzió. Ha a teljes házat ezzel akarnám megoldani, akkor kettőt vennék, egy nálunk kevés lenne. Ami a sebességet illeti konkrétan, nálam pl a feltöltési sebesség szinte mindig a letöltés körül van. Most épp 45 le, 46 fel.
 • Zséé
  Ez a kép nem áll össze.
  Van egy stabil, kábeles, optikai kapcsolat, ami tud mondjuk rosszabb napokon is 700/300 Mbit/s-et és ~2-3 ms-es pinget. TV-vel kb 8000 ft.
  Ezt lecserélted egy tized annyit se produkáló, ingadozó sávszélességű, többszörös késleltetésű megoldásra, igaz féláron (de ami már drágább lenne, ha most kötnéd). Én ebben nem érzem, hogy hol a bomba üzlet.
  Rendben, hogy ez jó neked, én lennék az egyik legutolsó, aki beleszól abba, hogy ki mit használ, de azért lássuk be, ez nem volt az év üzlete.

  Btw, a Yettel-ben is benne van állambácsi. Úgyhogy ha emiatt hagytad ott a Digit, akkor csömörből vödörbe.
  És a Yettel-t se kell félteni az áremeléseket tekintve. Idén szüntették meg a korlátlan mobilnetes csomagomat. Ha ugyanúgy korlátlant szerettem volna, az kb két és félszeresébe került volna a korábbi havidíjnak. El is váltak útjaink.

 • Kovács Tivald
  Itt valami varázslatot sejtek a háttérben, mert sehogy se fér a fejembe, hogy 25 Mbiten hogy robog le egynél több 4k adás… tudniillik a H265 kódolású, 30 fps-es 4k felvétel sávszélesség-igénye kb. 19 Mbps, azaz EGY még épphogy, de kettő szerintem már max úgy, hogy maga az adás fullHD és vagy a TV, vagy a lejátszóprogram felskálázza. Más encodinggal még nagyobb lenne a sávszélesség-igény.
  Próbáltunk annakidején ilyesmit a nyaralóban (nem szezonban), távmunkára, pl. remote desktopra horror. Általánosabb felhasználásra alternatíva lehet.

  Csak találgatok, nem lehet, hogy nagyobb sávszélt kapsz ideiglenesen, ha nagyobb a szükséged?

  Egyébként egy 4K adás van (Netflix), a többi nem tudja a 4K-t. Nem azt írtam, hogy minden 4K-ban jött egyszerre, hanem azt, hogy négy különböző streaming.

 • Gladiator
  Nekem is 3x emelt árat a digi, pedig határidős szerződés volt, de csak kibulizták :/
  A másik helyszinen az előfizetésemet le is mondtam gyorsba, de valami csak kéne helyette..
  Még a FLIP-et nézegetem, igaz most emelték 5600-ról 6600-ra azt is, és csak TV+TELEFON+INTERNET egybe, külön nincs semmi..Ha oda beválik, majd ide is kötök..möglássuk..
  A diginek az 50 gigás mobilnetje 1250-ért pont jó lett volna, de azt már nem lehet kötni mióta 4iG, isteni..
  Harmadik helyszinen mi is a yettelnél kötöttünk (volna) ki, de addig nem jöttek ki mig alá nem irtuk a szerződést hűségidővel, aztán kijött egy bérenc, és közölte hogy nem elég itt a sávszél, ő ehhez nem adja a nevét, felejtsük el a dolgot, és majd ő lemondja a központba, ne is foglalkozzunk vele. Még jó hogy nem hittem neki, x hét után is elfejette lemondani a koma..vagy 5 levelet küldtem, hogy nem mi b@sztuk el, mire elismerték..de jó..
 • Andreana
  nekünk több, mint egy éve ilyen van, igaz a hordozható mobilnet. Mi nyaralóba vettük, akkor még ingyen volt a router, 500+500 giga net (ami több, mint elég) és bárhol használható, hordozható. Mi kétlakiak vagyunk, tökéletes volt, hogy akárhova mentünk, vihettük magunkkal nyáron. Használtuk Balatonnál, Zemplénben, Horvátországban, Budapesten, Ráckevén, Nagymaroson. Két videós teams call és közben a gyerek filmet nézett, meg se kottyant neki. Nekünk még 7990 ft havonta, ami nem olcsó, de több szolgáltatóval próbáltuk, de ennyire stabil és erős net nem volt még. Ha valakinek a hordozható verzió kellene, mint nekünk, csak ajánlani tudom. Úgy tudom, új szerződés már csak 250+250 giga, nem ingyenes a router és kicsit drágább, talán 8990.
 • kiabrandultdigis
  12 hónap alatt nálam a Digi a következő bravúrt hajtotta végre (net és tv):
  2022. június 6000 Ft –> 6900 Ft –> 8400 Ft –> 9600 Ft (2023 május).

  60%.

  Ha lenne itt más, azonnal váltanék. Azonnal. Digi, ha olvassátok: menekülni akarok tőletek!

  Sajnos igaza van abban a kormánynak, hogy csomó cég messze többet emelt, mint amit akár a nagyon magas infláció indikolt volna és keletkezik az extra profit. Nem véletlen, hogy a MTEL részvény is szárnyal az elmúlt hónapokban..

 • Antracit
  Szintén fél éve használjuk a Yettel mobilnetet. Itt csak a 4G elérhető, de bőven kiszolgál két főt, full home office-ban. Teams, Skype és stream is megy egyszerre gond nélkül. A VPN-ről se dobál le, mint korábban a telekomos router. Mivel emeletes a ház, így mi kiegészítettük egy TP-link mesh routerrel. Az ára mondjuk pont a duplája, mint amit Miklós említett, amiben a router is benne van. Ezen a környéken, de legalábbis az utcában nincs vezetékes szolgáltató. Korábbi rossz tapasztalatok miatt tartottam a mobilnettől, de egyelőre nekünk bevált. Helyileg a Dunakanyar.
 • swinger
  Miklós! Borús, esős időben nem szokott csökkeni a sebesség?

  Ha hosszabb ideig tartó esős idő van, szívás, ha csak mobilnet van. Saját tapasztalat. Ráadásul mások is jellemzően akkor döntenek úgy, hogy akkor inkább otthonülős programot csinálnak 4k streaminggel, és rátesznek egy lapáttal.

 • adhie
  Ez h kb egy nyaralas erejeig viheted erdekesen hangzik, bar nem tudom h fog-e kelleni a mai vilagban. Amugy meg stabilitasra es/vagy sebessegre tenyleg folosleges osszehasonlitani 2 szolgaltatot, annyira erosen fugg attol h az adott utcaban (vagy hazban, ha varos) mit tudtak intezni.

  Ja es igen az a letoltesi ido szamolas alapbol tenyleg egyszeru, de a bit byte kulonbseg miatt bizony van ott egy 8-as szorzo. Sajna a marketingesek anno kitalaltak h igy nagyobbnak tunik, pedig a gyakorlatban teljesen folosleges mega/gigaBIT-ekrol beszelni… Kb olyan mintha 1000 gramm kenyeret akarnanak eladni, vagy h 1 millio gramm = 1 tonna

 • Thistimeitsdifferent
  Csak szólok, hogy a Yettel is 25%-ban ugyanaz, mint a Digi, Voda, Telekom.
 • Norb
  Nálunk is Digi van, de lehetne telekom is (szegedi panel). Kiszámoltuk, ha két mobil és a vezetékes net átkerülne a telekomhoz magenta 1-ben, akkor nagyjából ott tartanánk árban (maximum összesen 1 ezressel lenne olcsóbb max ha jól emlékszem) mint a most meglévő digi net + nekem vodafone mobil + feleségemnek telekom mobil). Tényleg sokat drágult a digi net, de most így van kb. egy árban a telekommal. A szolgáltatásra eddig nem volt panasz.
  Más: vodafonenak elvileg van 5k-ért korlátlan mobilnetje ami hordozható is. Azzal van valakinek tapasztalata?
 • Prakt
  Amikor beköltöztünk egy újonnan nyitott utcában, természetesen vezetékes net még nem volt kiépítve. Akkor (2017) csak a Telenor tudott mobilnetet biztosítani. Az elején nagyon meg voltunk vele elégedve. Volt mytv szolgáltatás is. Majd egyre többen költöztek be, egyre több Telenor előfizető lett.
  Foci VB/EB illetve BL meccs idején használhatatlan volt.
  Egy weblap nem jött be, ha valamilyen kiemelt meccs volt. Majd bekötötték a gigabitet, azóta boldogan élek a Telekommal.
 • Norb
  Ja és gyorsan ránéztem, hogy Kecskemétre, olyan részen ahol semmilyen vezetékes lehetőség nincs, a Yettel 9k-ért ajánlott netet. Az már annyira azért nem olcsó.
 • Kiszamolo
  swinger, eddig nem tapasztaltam lehalást, de majd ősszel megmondom, amikor napokon át esik, hogy akkor sokkal rosszabb-e.

  Van telekomos komoly netcsomag is, a mesterterv az, ha valamiért átmenetileg rossz a yettel, nyomjuk telekomról. De eddig még nem volt rá szükség.

 • 5G
  Mi ilyen 4G-s megoldást cseréltünk le 5G-s megoldásra. Igaz akkor még nem volt korlátlan lehetőség a Telenornál(Yettel) ezért egy harmadik félen keresztül tudtuk csak megrendelni viszont esténként álltalában nagyon lelassult. Viszont amióta van 5G lehetősé a Yettelnél szinte elsők között telepítettem és teljesen megvagyok vele elégedve. Utca túloldalán van vezetékes internet de a mi oldalunkra nem sikerült áthúzni. 5G-n még nem volt olyan , hogy nem lett volna internet ezzel szemben a vezetékesen a szomszédoknak pár havonta van ilyen. Igaz az 5G kicsit drágább de legalább használható és van.
 • Kiszamolo
  Zséé, úgy voltam vele, hogy az édes anyjukat, háromszor emeltek néhány hónap alatt és nem is kicsit.

  Az én adómból vette meg az állam és a Nemzeti Bank a Jászainak a Digit meg a Vodafone-t és ez is bosszantott.

  Ha lenne választék, nem 30 MB-ot választanék.

  De egyrészt nincs, másrészt tényleg elég, engem is meglepett.

 • kulup
  Tudom, hogy itt mindenki megveszi még az utolsó mp3-at is és az összes létező streaming szolgáltatásra előfizet de azért megkérdezem : lehet ezen torrentezni ? Ha seedelek 5 linux image-et és 2 jön lefelé akkor nem áll meg az egész ?
 • Tanyasi
  Miskolcon a mi utcánkban két év router bérléssel 6990Ft lenne, ami drágább mint a UPC (oppárdon Vodafone).
 • Tanyasi
  Bocsánat, javítok: 24 hónapos bérléssel 5.990Ft. Mondjuk így is drágább mint a UPC
 • 5G
  Norb,

  De legalább van. A többi hiába olcsóbb ha nincs.

 • testemen a jel

  Először leírod, hogy a Digi 2022 májusától milyen sokat emelt a díjain.
  Majd ezt a mondatot: “Sajnos igaza van abban a kormánynak, hogy csomó cég messze többet emelt, mint amit akár a nagyon magas infláció indikolt volna és keletkezik az extra profit.”

  1.) A Digi 2022. januárjától 100%-ban Mészárosék tulajdonába került. Konkrétan az egyik legfőbb Orbán-oligarcha cégcsoport emelt nálad 60%-ot. És te képes vagy a kormánynak “igazat adni”. Elképesztő.

  2.) Tudod, mikor magasak a profitelvárások, bármiről is beszélünk? Amikor nagy a kockázat. Az összes európai ország közül azért Magyarországon nőttek kirívóan az árak, azért törekszenek a cégek a magasabb profitra, mert üzleti szempontból kirívóan kockázatos országgá vált a kormány tevékenységének köszönhetően.

  A magyarok soha nem látott mértékben fizetik meg a maffiaállam felárát.

 • György János István
  Akkor mégegyszer. Ha a legújabb csomagokat választottad, amiben benne van az infláció követés is, akkor ne lepődj meg az emeléstől. Nekem DIGI 2019-es csomagom van, és amíg azt nem szüntetik meg, nem emelhetnek inflációval, és nem is tettek ilyet.Én most 7479-et fizetek TV,1Gb net, vezetékes teló, és egy mobilnet csomag. ez 1 évvel ezelött 7299FT volt. Akkor az 2.4%. Amúgy 2021-ben pedig 6999FT volt ugyanez, 2020-ban pedig 6000FT. Szóval nekem leginkább nem Jászai úr emelt picit nagyobbat, hanem Teszári úr, mégsem problémáztam. Ha valaki nem élelmes, és aláír mindig újabb, és újabb hűségnyilatkozatot, az ne lepődjön meg, hogy megváltozik a szerződése.Te tudhattad volna leginkább, hogy olyan csomagban kell maradni, amiben legalább nincs inflációs emelés mindaddig, amíg le nem szednek róla. Mert egyszer bizti megszüntetik. 🙂
 • MuszájNeander
  Digi új árképzési politikájára való reakcióm egy panasz levélben öltött testet. Hónapokig nem válaszoltak, majd egyszer csak beesett egy több oldalas magyarázat, hogy tételesen nincs igazam. Meg egy 3000 forintos egyszeri visszatérítés, hogy megnyugodjak.
 • gtregre
  Azt a 300 mbitet az életben nem fogod produkálni vele. Az egy elméleti maximum. Még a router mellett ülve sem fogod tudni produkálni. Az a 300 Mbites elméleti eszköz a gyakorlatban maximum tud 50-100 között, ha nincs túl sok másik wifi eszköz a közelben és nem kell még a csatornáért is versenyezni.
 • Tamás
  “Mi ilyen 4G-s megoldást cseréltünk le 5G-s megoldásra.”

  Jelenleg nincs igazi, tiszta 5G megoldás még, a jelenleg használt 5G valójában 4G alapokon nyugszik (kicsit felerősítik a rádiós részt) A szűk keresztmetszet a levegő az “oszlopig” optikával történik a kiállás.

  “Az ilyen sebességmérést ethernet kábellel érdemes csinálni, mert lehet a letöltésnél a wifidet mérted ki.

  Router van, amit ők adtak.
  A gép wifije meg tudná a 300 mbps-t, tehát nem az lesz a szűk keresztmetszet. ”

  A szolgáltató praktikusan úgy méri meg a végpontod sebességét, hogy rádug egy minőségi etherneten kábelen 1 db laptopot direktben a home gatewayre, és ha azon oké a speedtest + stabil a kapcsolat, akkor a részéről annyi.
  A wifi sebesség már nem annyira számít, teljesen mindegy, hogy papíron mit bír, a tényleges sebességet és stabilitást nagyon sok minden minden befolyásolja.

 • Csigaboly
  Mi társasházban lakunk. A UPC koax ősidők óta kiépítve, Digi optikai kábellel kiépítve. Szolgáltatásunk csak internetre van szűkítve, ezt pedig a Diginél fizetjük. Csak egy csomag volt az 1000 FFTH fantázianéven. Kábelen a sebességet elég jól tudja, ez közel 1000Mbit. A WiFi saját egyszerűbb MESH eszközökkel lefedi a lakást (90nm), viszont sebességben a kábel alatt marad. Ez természetes, még max jelerősségnél is. Alternatíva kábellel a Voda. Nincs nagy árkülönbség, de a Digi jobb. Én csak 3… 6 hónap akcióért nem váltok. Ez balatonfelvidéki megyeszékhelyen.
 • Dóra
  Norb
  vodafonenak elvileg van 5k-ért korlátlan mobilnetje ami hordozható is. Azzal van valakinek tapasztalata?

  Mi ezt használjuk 5 hónapja (Bp. és vidék között ingázva) és nagyon meg vagyunk vele elégedve. Egész nap gép mellett ülök /home office/ mellette online rádió megy vagy podcastokat hallgatok, eddog csak 1 nagyobb vihar alatt volt ingadozás, amúgy tökéletes.
  Most viszont tervezzük körbekamerázni a házat, így muszáj lesz egy állandó internet elérés akkor is mikor mi épp Bp.-en vagyunk (és nyilván a mobilnet nálunk). Lenne valakinek ötlete?

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.