A CIG Pannóniáé lett a Dimenzió

Mint ismert, a Dimenzió komoly gondba került a mostanra nagyvonalúvá vált hozam-vállalásaival, így tenni kellett valamit. Most jött a hír, hogy a CIG Pannónia vette át a Dimenzió állományát.

Ha te is a Dimenziónál vagy tag, olvasd el a portfolio cikkét itt.

Share

12 hozzászólás

 • Tamás74
  Érdekes, hogy a Prémium pénztár is 10-15 éves időtávon 2% minimum hozamot garantál, szerintem az sem olyan triviális most előteremteni és ki tudja mi lesz 10-15 év múlva.
  Nekik lehet???
  Én inkább átmegyek az Allianzhoz.. Más mit lép? (ha érintett)
 • Tamás
  Tamás,

  igen ez a garantált hozam tényleg vicc kategória, mint ahogy az is, hogy ezt nem tudták kiszedni az alapszabályból, és akkor nem tudtak volna beléjük kötni.

  szerintem ez csak 1 elem a cég + állam évek óta jól (egyeseknek) működő (?) közös kapcsolatából, a cig korábban járaié volt, (ex MNB elnök) akivel orbán papíron elvileg összeveszett..
  Allianzzal nekem GFB terén korábban nagyon drága volt (ritka egy lehúzós banda volt) nézegessél inkább ÖNYP összehasonlításokat, a belső site-n biztos lesz kint valami hasonló.. ( 🙂 )

 • graphite
  Németországban most szavazták meg, hogy tíz év után a biztosító felmondhatja a szerződést, ha a kamatkörnyezet indokolja azt (itt is beragadtak a 3% feletti kamatokba, általában 20 éves szerződések esetében).
 • Kriszta
  Csak arra vártam, hogy ki lesz a győztes. Hátha véletlenül a másik pénztár, amiben szintén benne vagyok, akkor nincs teendőm. A kormányközeli CIG-MKB kombo a legkevésbé sem tetszik. Nem is akarom tanulmányozni a konstrukciót, eredményeiket stb. Biztosan lépek. Állítólag még érdemes várni 1-2 hónapot, mert nem az egyéni számla egyenlege egy valamikori könyv szerinti érték, a CIG-hez pedig a piaci érték kerül át (a Dimenziónál ugyanis nincs elszámolóegységes nyilvántartás). Aki most vált, annak nem biztos, hogy az utolsó időszak hozama is átkerül az új pénztárhoz. Bár szerintem ennek nem szabadna megtörténni, de nagy a ködösítés ekörül. Talán mégis lehetséges, hiszen a Dimenzió nem ÖNYP így az átlépési szabályok nem biztos, hogy teljesen ugyanúgy vannak kialakítva.
 • nkrisz308
  Én tavaly léptem át. Most az OTP-be mentem át a Pannóniából, mert sokkal jobb hozamai lettek tavaly. Nézzétek meg az éves hozamokat, fenn van a honlapokon. Utána döntsetek. Egyébként innentől már könnyebb az átlépés és akár a visszalépés bármelyik pénztárba.
 • Tamás74
  @Tamás
  “nézegessél inkább ÖNYP összehasonlításokat”
  Megtettem, az Allianz biztos azért olyan drága volt neked GFB-re, hogy fizessék a jó hozamokat :p) Legalábbis a növekedési portfóliók 15 éves visszatekintő hozama alapján jók.
 • LSV
  Biztató hogy a cig oldalán még boldog karácsonyt kívánnak (az angol felületen).

  Van nekem egy dimenziós “halasztott kezdetű nyugdíjkiegészítő biztosítás”-om, aminek hozama adómentesen kivehető lenne 10 év után (május 1ben jár le a 10 év).
  Ezek után nyilván a dimenziónál semmit nem tudok intézni, simán átveszi ezt is a CIG és majd várjam míg ők tájékoztatnak (mert az oldalukon nincs semmi utalás)?
  Vajon érdemes ezt bolygatni, vagy hagyjam bent a hozamot a tőkével együtt aztán majd lesz valami?

 • sentinel
  Cserélj Transferwise jelszót, ha még nem tetted!

  github.com/pirate/sites-using-cloudflare

 • Tamás74
  az adómentes hozamot kivenném, ha másra nem, hát TBSZ-re tenném egy BEVA-tag szolgáltatónál. Akkor továbbra is adómentesen tud szaporodni és még védett is lesz a partnerkockázat ellen.
 • Campero
  Egy kis off… Kellene egy olyan cikk,amiben azt ecsetelnénk,hogy ki milyen értékmegőrző termékekbe illetve holmikba fekteti a pénzét… itt főleg a hozzászólók ötleteire számítanánk 😀 Szerintem sok embert érdekelne a téma.. mint egy ötletparádé.
 • Silverado
  Egy olyan hosszútávú befektetésnél, mint egy nyugdíjpénztári, a hozamok mellett a bizalom is nagyon fontos.
  Kiszámoló!
  “Mondd, te kit választanál?”
 • attila
  bár nem nekem szántad, de talán mérvadó lehet a tagok száma, ahol sokan vannak ott nem szokták engedni hogy bedőljön, ha mégis akkor megmentik adóforintokból 😀