A LED-es cikk margójára

2014-03-24
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Írtam egy pár hete a LED izzók megtérüléséről (cikk itt). Abban is leírtam, hogy vettem az ebayről két igényesebb LED izzót, ami rendelkezett valódi CE jelöléssel. (A kínaiak használnak egy kamu CE jelölést, erről írtam az előző cikkben.)


Nem volt éppen olcsó, de hát az ember nem mer gagyit rendelni Kínából.

Nos, csak az egyiket kezdtem el használni, már csak azért is, mert az 5 wattosnak vett LED annyi fényt sem adott, mint egy 2 wattos másik gyártmány.


De ez semmi. Alig több mint egy hónap után ez történt:

led2

A fotó minőségéért elnézést, éppen tegnap adtam el a gépem, ez telefonnal készült. Pont nem látszik jól a vaku miatt, de azért kivehető a rengeteg égett alkatrész a lámpában alul és felül is? A másik oldala is hasonlóan összeégett. A szaga meg még mindig kegyetlen. Csak mázlim volt, hogy nem gyújtotta fel az egész házat.

Mától betartom az aranyszabályt: semmit nem veszek Kínából, amit 230 voltba kell bedugni, állítólagos valódi CE ide vagy oda. Minden más jöhet.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram