Mától OTP Lakástakarék akció

Mától egy hónapig a nyitási díj negyedét kell csak fizetni az OTP Lakástakaréknál, ha online nyitod a szerződést, visszahívást kérsz vagy igényled az online kupont és leadod szerződéskötésnél. Az akció leírása itt, részletek erre.

Köszönjük Edinának a hírt.

Share

70 hozzászólás

 • Vargus
  0,25%…? látom OTP-nél megy a matek
 • manitu88
  ez egy havi 20 ezres megtakarításnál mennyit jelent? most tervezek egyet nyitni, de eddig fundamentába gondolkodtam (hülye marketing és egyben otp gyűlölet), de hát a pénz nagy úr:D
 • Kiszamolo
  Vargus, a normál nyitási díj a szerződéses összeg 1%-a, most ennek a negyede.
 • QuestionMan
  Tegyük fel a következőket: 5 éven belül nincs kilátásban semmilyen lakáscél. Sem szükség szerinti vásárlás, sem komolyabb felújítás, semmi. Hitel nincs.

  Spekuláció: könnyen előfordulhat, hogy öt éven belül valamilyen szintű válság vagy recesszió lejjebb nyomja a lakásárakat, ezzel jó alkalmat kínálva egy befektetési célú vásárlásra.

  Holnap családilag nyit az ember 3-4-5 db lakástakarékot. Ha négy öt év múlva úgy áll a helyzet, hogy megéri lakást venni, belenyomja őket, így behúzva az állami támogatást.

  De mi a helyzet, ha addigra úgy felvirágzik Magyarország, hogy egy berlini családiház áráért lehet majd Nyírbátorban garzont venni?

  Ilyen esetben a kötelező SMS díjakon, a lakástakarékba fizetett pénz elmaradt potenciális hozamain, és némi macerál túl keletkezik valamilyen veszteség? Szerintetek a fentebb leírt vázlat működik mint alacsony kockázatú lehetséges befektetés?

 • sild

  Fundamentát akkor éri meg nyitnod, ha utána hozzá felvehető hitelt is fel akarod venni. A Fundamenta hitele a legalacsonyabb kamatú a többi LTP-hez képest.
  Ha azonban a hitel nem kell, csak megtakarítás, akkor teljesen felesleges nagyobb nyitási díjat fizetned. (A Fundánál a legmagasabb a nyitás díja), mert a többi lakástakarékpénztár is ugyanazt tudja, csak éppen olcsóbban. 🙂
 • Tomi
  Ezerrel keresem, de sehol sem találom, hogy hogyan lehet ehhez az online kuponhoz jutni?
 • vmaxter
  Az a baj, hogy állandóan hívószámkijelzés nélkül hívogatnának, ami nálam alapból fekete lista. Visszaállítom a telót, de szerintem ez így nem túl korrekt.
 • dabagab

  Viszont Fundamtenanal tudsz havi 40.000 Hufot is felre tenni! Es ott az 1% csak a max 20.000-es befizetesig el, nem a 40.000-re kalkulalja!
  Nem mindenki teheti meg, hogy a rokonait bevonja es ugy kerjen tobb szerzodest!
 • manitu88

  Köszi a választ, ezt eddig nem tudtam, akkor leszűkült a kör kettőre:D Az Ersténél bankolok, értelemszerűen jobb lenne ott nyitni, viszont az jóval drágább lenne mint az OTP amihez semmi se köt. mindegy azért ígyis kiesett két jelölt kösz a tippet:)

 • Eper11
  ,
  “Viszont Fundamtenanal tudsz havi 40.000 Hufot is felre tenni!” – Ez valami újítás? Az állami támogatást is 40 ezer után kapom vagy csak a 20 ezer után és a további 20 ezer tulajdonképpen egy 1%-os kamatozású lekötött betét?
 • Rhemedyl
  Azért az apróbetűs dolgokra is érdemes odafigyelni:
  “Szerződéskötés alapfeltétele Hűségvállalási kötelezettség és SMS szolgáltatás igénylése”

  Hűségvállalás itt van leírva, hogy mit takar az 5. oldalon:
  otpbank.hu/static/lakastakarek/sw/download/ltp_h_osszevont_20180501.pdf

  Az SMS szolgáltatás pedig egyszeri 1017 Ft:
  otpbank.hu/static/lakastakarek/sw/download/ltp_dijtablazat_20180601.pdf

  Ezekkel együtt is elég jó az akció, de fontos lenne felhívni a figyelmet ezekre is, mert belefuthat az ember abba, hogy mégsem azt kapja, amit szeretett volna.

 • Ildikó70
  Nem maximum 72000 az állami támogatás számlánkét? Mert akkor nem érdemes havi 40000 Ft-ot fizetni.
 • Maki Verem
  5000ft-ra nyitod a fundamentát, és befizetsz 20 ezret.
 • Chuck
  Ha jól tudom a fundamentánál a legkönnyebb a megosztás. Az erstét kérdeztük az nagyon macerás, illetve csak egyszer engedi megosztani.

  Nekem most az alábbi terveim vannak:
  8 éves fundamenta nyitása.
  2-3-4 db OTP-s LTP a legrövidebb időre (3év 10 hónap ha jól emlékszem). Utána a fundát megosztom 2-3-4 db-ra és amint eléri a 4-ik év végét előtörlesztek vele.
  Most kérdeztem egy fundásat és elvileg már az első évben is megoszthatom. Van is egy jövőre lejáró Erste LTP-nk annak a felhasználása után már szeretném megosztani a fundamentát.

 • St. Feri
  Tök jó lenne egy cikk arról hogy milyen hosszú távú célok esetén (későbbi lakás befektetés, első lakás, hitel mentes, hiteles ) milyen/melyik konstrukciót lenne érdemes választani.
  Pl. ha én is 4-5 év múlva szeretnék az ingatlanpiacra belépni több lakás vásárlásával, akkor melyiket lenne érdemes kötni milyen összeggel?
 • zsozsek

  Viszont van egy ilyen rész: “A Magyar Posta Zrt-nél történő ajánlattétel esetén az SMS szolgáltatás igénylése nem alapfeltétele a szerződéskötésnek.”

  Egy kicsit nem teljesen világos nekem, hogy ezzel ki lehet-e küszöbölni azt a díjat, de úgy gondolom igen.

 • mdzsi
  Május 31-ig számlanyitási díj nélkül lehetett OTP Lakástakarékot nyitni, aki a weboldalukon jelezte igényét. A 0%-os számlanyitási díj csak kiskorú nevére volt érvényes, és kellettek a szokásos vállalások (hűségidő, 1.017 Ft-os egyszeri sms díj), de így is megérte.
  Az OTP lakástakarék annyiban jobb a többinél, hogy a lakáscélú felhasználást nem csak számlával lehet igazolni, hanem lehet kérni utólagos értékbecslést (10 eFt-ért) és az értékbecslő igazolja, hogy a saját forrásból megvalósított lakáscélú felhasználás értéke eléri a lejáró lakástakarékból kifizetendő összeget.
  A többi lakástakarék szerint az LTP törvényben ez a fajta elszámolási lehetőség (értékbecslés utólag) nincs benne, de az OTP szerint viszont igen, és mivel évek óta így csinálják, valószínűleg elnézik nekik. Ez a fajta rugalmasság viszont verhetetlenné teszi a többivel szemben az OTP-t…
 • Mikuláska
  Köszönöm Miklós, a családban éppen aktuális a kérdés. Tökéletes időzítés!
 • glppm
  Ha április a megtakarítási év kezdete, és jövőre jár le a 4 éves funda (49 hó), akkor érdemes még most megosztani a szerződést? Ha nem osztom meg, de 15 helyett 20-al raknám mostantól annak van értelme? Ha csoportos beszedéssel fizetek, akkor csak simán átutalom online a +5000 Ft -ot? Köszi
 • György János
  Kedves mindenki!
  Azért ez még így is sok ahhoz képest,hogy ingyen is köthetsz lakástakarékot,ha van OTP direkt szerződésed,és online igénylés.feltételek úszók,sms szolgáltatás igénybevétele,és hűségvállalás.
  Üdv.
  otpbank.hu/static/lakastakarek/sw/download/ltp_h_osszevont_20180501.pdf
 • sild

  Igen, minden helyzetre más való.
  Ha az LTP-hez kapcsolódó hitel is kell (ami a Fundánál most olcsó), és nincs egy bevonható rokon se, és nagyobb szerződéses összeg kell a célodhoz, akkor valóban az az egyetlen megoldás hogy 40 ezrest kötsz akkor is ha 20ezer után kimaxolod az állami támogatást.


  igen, hallottam erről a trükkről, de úgy emlékszem, hogy van valami buktatója. Már nem emlékszem, hogy mi.
  Talán az, hogy csak a szerződéses összegig jár az évi max 72ezer állami támogatás. Tehát ha 5ezrest nyitsz, akkor hiába fizetsz 20-at, amikor elérted a szerződéses összeget, már nem jár a jóváírás.

  Amúgy
  Mi az hogy “megosztani a szerződést?

 • sild

  én kb 8 éve az Ersténél bankoltam és az OTPnél LTPt csináltam, mert ott volt ingyenes.
  Most a CIB-nél bankolok és mikor akciós volt nyitottam az Ersténél LTP-t.

  Tökmindegy hol a bankod. Hacsak nem az átutalás díjának megspórolása végett szeretnél saját banknál kötni ltp-t, vagy egyéb kedvezményért, akkor szerintem semmi jelentősége hogy az OTP-nél kötöd és nem ott vezetsz folyószámlát.

  Legalábbis szerintem. 🙂

 • jami
  Pont nyitás előtt vagyok és erősen vacilálok, hogy Fundát 5e-rel nyitok, de 20e-t fizetek majd; vagy legyen az OTP. Mondjuk, sajnos, az OTP-t nagyon utálom, ami nem egy racionális érv.
 • Frank
  Remélem Szocske is olvassa.

  Az OTP-nél még mindig nem lehet normálisan megosztani a meglévő lakástakarékot?
  Az LTP megosztós cikkben írta Szocske, hogy az OTP-nél elvárás, hogy ha megosztod az LTP-d, akkor akire megosztod, annak az adószámának az eredeti szerződés időtartama alatt is szabadnak kell lennie, hogy megkapja a jövőben az állami támogatást.
  Ez még így van náluk?

 • Jozsó
  Tudom, hogy jó lenne ez az LTP dolog, régebben volt is, de egyszerűen elveszítem a fonalat a részletekben. Végig olvastam próbáltam értelmezni, de most jönne, hogy vhogy hozzá kéne googlizni, hogy mi is az a Start U termék család, aztán hozzá kéne googlizni azt a régi kiszámolós cikket amiben le van írva, hogy milyen futamidőt érdemes játszani és találni még egy oldalt ami (korrektűl!) összehasonlítja az egyes ajánlatokat.

  Úgyhogy általában inkább hagyom, mert mire ennek az egésznek a végére érek már rég másik ajánlatok pörögnek 🙁

 • S.O.S.
  Valaki erősitse meg, hogy van valós buktatója annak, hogy Fundánál 5000-est kötni és 20-at fizetni?
  (Épp most nyutottunk ilyet egy kollégámmal, jó lenne tudni). Tényleg ha eléred a szerződéses összeget, akkor utána már nem jár az állami támogatás?

  Köszi

 • szocske
  , olvasom, de nem tudom, nem vagyok OTP ltp-ben naprakész, engem a Fundamenta a köv. 8 évre megvett a 3% betéti kamattal és a 4% hitelkártya visszateritessel 😉
 • szocske
  , ez sz ideális időpont a megosztásra.

  15 helyett 20 is ok, arra figyelj, hogy az április-májusi 5ezreket is fizesd be utólag, szeptemberig megteheted.

  Utálhatod is a plusz pénzt, de a honlapon van kártyás befizetésére lehetőség, ha esetleg nem ingyen utalsz vagy van visszatérítéses hitelkartyad

 • szocske
  “a többi lakástakarékpénztár is ugyanazt tudja, csak éppen olcsóbban. ” a többinél nincs hitelkartyas befizetés, 3 (1,15) % betéti kamat, túlfizetést lehetőség és macerásabb a megosztás. Ezek bőven megérik a nyitási díjat.
 • LSV
  Többen írták itt is és másik LTP-s cikk alatt is az LTP-s előtörlesztést. Én is nyitottam ötöt, hogy majd jól előtörlesztek (kb 1 havi részlet fog fennmaradni, mert végtörlesztésnél nagyobb költséget von a bank), de valami olyasmi rémlik hogy az 5 LTP-t nem lehet összevonni és egyként előtörleszteni vele, hanem csak egyesével. Ebben az esetben viszont csak az első a díjmentes (futamidőn belül, 2 díjmentes előtörlesztés van a szerződésben, de egyel már éltem) a másik 4-re már fizetni kell az előtörlesztési díjat. Igaz lehet ez így? Gondolom hitelszerződése válogatja (Rafi hitel és erste LTP)…
 • Petike
  : 4% hk visszatéritéssel? :O Milyen HK?
 • FifiTheReal
  @s-o-s

  Fundamentánál 623-as módozatú (3% kamat, szerződéses összeg 900eFt -> azaz vállalt havi 5eFt befizetés, min. futamidő 67 hónap) szerződéseim vannak. Hála szocskenek, amit ezúton is köszönök!

  Nem havonta, hanem mindig a szerződéses év elején fizetek be rájuk egy összeget és ez nem az 12x5eFt, hanem többszöröse (persze HK-val). A szerződéses összeget így mindegyik meghaladja. Az állami támogatásról nem mondtam le az elején, mint szocske, hátha nem csak betétként fogom használni, hanem ténylegesen lakáscélra (voltak szabad adószámaim). Eddig nem volt gond, a kivonatokon látom, hogy jóváírták a 72eFt állami támogatásokat.

 • szocske
  , a Fundamenta tudja egyben kezelni, de attól felek, az utalás akkor is több tételben jön majd, nem tudom a bank az egyszerre érkező több utalást egy előtörlesztéssel tekinti-e?

  Mai hiteleknél az LTP-bol érkező elotorlesztes mind ingyenes, a tied el meg nem?

 • Gyalogkakukk
  Nekem Erste hitel volt, és hozzá Fundamenta és OTP LTP vegyesen. A kiutalási időszak végén az LTP-k a folyószámlámra utalták a pénzt, innen pedig egy nyilatkozattal kértem az Erste-t, hogy egy adott összeget előtörlesszek.
  Ezt levonták a számláról pár napon belül, majd az előtörlesztős igazolással igazoltam az OTP és Funda felé, hogy mire használtam az összeget.

  A hitelnyújtó bankot nem érdekli, hogy az összeg, amit előtörlesztessz honnan jön, csak legyen ott a számlán az adott napon amikor betörlesztik.
  A kiutalás után van azt hiszem 120 napod igazolni a felhasználást, úgyhogy még idő is bőven van elintézni.

 • Gyalogkakukk
  hitelkártyás befizetés szerintem mindenhol van, ahol a hitelkártyára lehet csoportos beszedést megadni (amire nem lehet olyan nem is kötünk ugye… 🙂 )
 • FifiTheReal

  Azért az nem ugyanaz, hogy csoportos beszedési megbízással fizetek, ami állandó rendszeres (egyes helyeken körülményes beállítani vagy nem is lehet online és fiókba kell bemenni) vagy holnap éjjel eszembe jut, hogy betolok a fundamentába félmilliót és a weboldalukon kifizetem.

 • Nbazs

  “csoportos beszedési megbízással fizetek, ami állandó rendszeres (egyes helyeken körülményes beállítani vagy nem is lehet online és fiókba kell bemenni)”

  Nemár, tényleg van még 2018-ban ilyen bank? A sokak által szidott OTP webbankja ezt 10+ éve tudja…

 • Encsi
  BB UPC hitelkártyánál van valami különleges szabály a csoportos beszedés kapcsán? 7 db Ltp-t kötnénk és az Otp-s most akcióban max összegre kötve kevesebb melóval járna, ha csoportos beszedéssel mehetne mind 2% visszatérítés mellett egy hitelkártyáról, mintha a Fundánál minimálisra kötném őket és havonta befizetgetném az oldalukon egyenként.
 • jerryp
  Nem leszek népszerű, de remélem az állam hamarosan megszűnteti ezt a lehetőséget. Siralmas olvasni ezt a sok ügyeskedést.
 • Siculus

  Egyetlen szabály van: legyen költhető hitelkereted 🙂
  Én is BB UPC HK-hoz kapcsolódó számláról fizetek 4 Fundamenta LTP-t (korábban 5 volt, de egy hitelszerződés kifutott).
  Amúgy mindent, amit lehet csop. besz. -sel fizetek erről a számláról.
 • Chuck
  Ha a fundamentát minimálra kötöm, tehát 5000 Ft-ra és 8 éves futamidőre, ebben az esetben is megtudom osztani bármennyiszer? Vagy ez befolyásolja a megosztást is?

  Köszi

  Tegnap egyébként beszéltem az OTP-vel az akcióval kapcsolatosan és azt mondta az ügyintéző,hogy Ő úgy látja,hogy online még mindig ingyen lehet kötni, akinek van OTP direktje. És itt megtudom kötni az összes szerződésemet. A családtagok akinek az adószámát felhasználóm ők lesznek a kedvezményezettek ebben az esetben is. Ja és a másik előny,hogy nem kell bemutatni az adókártyát, nekem ez azért is fontos mivel nem egy városban vagyok az összes családtagommal.

 • KMG

  BB UPC kártyával működik a dolog. 5 db OTP LTP indításakor kértem el az azonosítót és átsétáltam az utca túloldalára a BB fiókba, ahol 3 perc volt a beállítás (persze netbankban is be lehet pötyögni).
  Jár a 2% vissza, hónap 8. – 12. között szednek be.
 • szocske
  Wizzair-Erste

  csoportossal csak a hivatalos havi díjat lehet havonta befizetni, én viszont amíg a banki kamatok 3% alatt vannak minden év elején egyben fizetem be a 240-et (pontosabban nem mindig az első honapban, általában az első wizz duplapontos hétvégén, így kapok a teljes 240-re 4% visszatérítést is

 • Sajtos Makaróni
  Sziasztok!

  Elméleti kérdés fundamenta megosztásra:

  Az járható út, hogy minden évben nyitok egy fundamentát amit nem fizetek, vagy csak a számlavezetési díjat és a lejárat előtti utolsó évben megosztom a családtagok között befizetek mindre 1 évit, felmarkolom a támogatást és mindet felhasználom. Így minden évben lenne lejáró fundamenta, amit mindig megosztok. És mivel csak az utolsó évben fizetnék be mindig rájuk úgy össze jönne a 30% körüli hozam. Ha mondjuk 5 családtag csinálja ezt és 1 évi befizetés van, ami 240+72 az 312 számlánként akkor minden évben lenne kb.1,5 milkó, amiból valamelyik családtag lakását fel lehet újítani.

  Ha valaki próbálkozott már ilyesmivel írja meg a tapasztalatait 🙂

 • Szaky
  Encsi
  2018-06-02 at 19:43

  Semmi különlegesség a megbízást a BB netbankon keresztül is megtudod adni.

 • Penge
  Ez egyéni kockázattűréstől és lehetőségektől függ. Az LTP kifutásáig nem igazán beszélhetünk elmaradt haszonról, ha figyelembe vesszük, hogy egy kvázi-kockázatmentes konstrukcióról van szó, ami többet ad, mint a bankbetétek és az állampapír.

  DE a jóslatod második része valószínűbbnek tűnik 5 éven belül, így kell kalkulálnod, hogy ha nem történik technológiai robbanás (energiaforradalom, mobilházak), vagy kormányváltással egybekötött durva ingatlanadó bevezetés, akkor tényleg a berlini árakat fogjuk súrolni. Illetve akár még fölé is mehetünk figyelembevéve a nyugat európai nyugdíjasok megnövekedett igényét Budapest iránt.

  Elmaradt haszon onnantól keletkezik, hogy nem tudod kivenni a pénz belőle ha mégse tudsz lakást venni belőle hitel nélkül. Max még lakásfelújításra elhasználhatod, de ott meg sok a macera és számlával minden drágább.

 • Kornél
  Akik kérdezték, például S.O.S: egy hátránya van, ha alacsonyabb összegre kötöd: nem kapsz hitelt, mert eléred a szerződéses összeget. Nekem ez nem hátrány…
 • szocske
  technikailag lehetséges, ha van elég szabad adószám a családban, de sztem nem éri meg, mert fizeted 4 évig a havi 150Ft számlavezetési díjat a semmire.
  Inkább 1 év csúszással kötnék a teljes családnak, és ahogy ezek sorra futnak ki, úgy lehet az akkor már legalább 3 éves szerződéseket megosztani a felszabadult adószámokra.
 • szocske
  akár hányszor megoszthatod, de előtte fel kell emelned a szerződéses összeget, tehát ha biztos vagy benne, hogy az adott szerződés meg lesz osztva, akkor nem feltétlenül érdemes 5ezrest nyitni, nyithatsz egyből 10-15-20 ezrest is akár.
 • Kenrich
  Nem tudom mi lehet a gond, de a jó válaszok ellenére nem jelenik meg a hozzászólásom. Az látszik, hogy sokkal kevesebb a kommentszám mióta van ez az új rendszer.

  Más: Ez ugye egy pénzügyi fórum. Én voltam a fizetős tanfolyamon, és a neten is megnéztem újra. Mégis bajban vagyok. Na nem anyagilag, hanem az egészet nem értem. Pl. hogy lehetnek ilyen alacsonyak a hitelkamatok miközben 4%-ot növekszünk a forint mégis totál gyenge.. És hogy nem lehetett 2008-ban ilyen feltételekkel lakáshitelt adni forint alapon?
  Ennyire más volt minden? De mégis mi változott ekkorát?? Mitől függ ez az egész?