A Telekom elkezdi a telefonok függetlenítését

A törvény változása miatt a szolgáltatók kénytelenek ingyen kikódolni a lejárt hűségidővel rendelkező telefonokat, ha azokat szolgáltatófüggővé tették.

A Telekom ma bejelentette, hogy október 20-tól elérhető a szolgáltatás, üzletben is kérhető, de a 1414-es telefonszámon is lehet jelezni az igényt. (Üzleti ügyfelek pedig a 1400 és 1435-ös számokon kérhetik ugyanezt.)

Bővebb infó a szolgáltatónál.

Share

15 hozzászólás

 • george
  Mennyi idő alatt zajlik le egy ilyen függetlenítés? Azonnal? Vagy van valami átfutási idő?
 • Peti
  Köszi az infót! Még mindig van néhány rokonom, aki csak azért nem váltott az egyébként jóval kedvezőbb Netsurf csomagra, mert drága telefonjuk van, ami Telekom függő. Inkább fizetik a sok-sok évvel ezelőtti, elavult flottás csomagot, 30 forintos percdíjjal.
  Talán majd most sikerül meggyőznöm őket…
 • Kiszamolo
  george: linket kapsz SMS-ben, legtöbbször neked kell csak bepötyögni egy kódsort a telefonodba, ha jól tudom.
 • Viktor
  Meg kell hogy legyen a telefon adásvételi szerződése, vagy az nélkül is megcsinálják ha látják a saját rendszereikben hogy lejárt az előfizetés?
 • Nikolai
  2 hete várom a levelet a vodától, úgy másfél hónapra vállalják a procedúrát. Postán küldik a kódot, mintha szándékosan nehezítenék az ügyet.

  Egyébként 2500 ft, ha már lejárt a hűséged, de az új előfizetéssel annyit spórolok, hogy megérte 1 hónappal az ingyenessé tétel előtt fizetni.

 • Gáspár Tihamér
  Nade mi a helyzet a dominosokkal, akik telefonnal együtt vették a dominos kártyát? A domino szerződés soha véget nem érős, ha az ember rátölt pénzt, azzal mindig csak meghosszabbodik. Lejáratni egy dominot meg kockázatos a telószám elvesztése végett.
 • Tamás
  ” Postán küldik a kódot, mintha szándékosan nehezítenék az ügyet. ”

  A posta nekik több pénzbe kerül, elég öngól szagú dolog lenne..

 • LSV
  Mi van akkor ha a 6 éve vásárolt telómat szeretném függetleníteni, de a számot már 4 éve áthordoztam a vodához (a telefon meg a fiókban parkolt azóta)?
  Már pár estém ráment a függetlenítésre, most már legalább S-OFF lett a készülék, de megfelelő független rom tartalmat nem találok rá… A neten vásárolt függetlenítő kód sem nyitja, mivel lehet másabb a telekomos nyitó kód?
 • Ez vagyok
  Off
  Falunkban a digisek drótokat húznak. A Telekom azóta hangosbemondós kocsikkal (szakasztott, mintha a cirkuszosok hirdetnék az előadást) járják a falut és több forgalmas helyen asztalokat helyeztek ki a kuncsaftok becserkészére, megtartására. Ez elég nehéz lesz, mert a fél faluban akadozik a vétel és megváltásként élik meg a másik szolgáltatót, még a telekomos hűségpénz visszafizetését sem sajnálják emiatt.
 • FifiTheReal
  A telekom oldalán én nem leltem meg, de a hvg oldalán kicsit több infót találtam:
  hvg.hu/tudomany/20171013_magyar_telekom_halozatfuggetlenites_husigedo_sim_lock_sl_telefoszam_imei
 • Tamás
  vagyok,

  Ez melyik falu?

 • Serrin
  Rákédeztem az ügyfélszolgálaton és a régebben lejárt szerződéseknél is függetlenítenek. Nekem már új hűségszerződésem van 1 éve (sajnálom is, valószínű mennék a telenorhoz korlátlanul netezni), de az előző telefon megvan és függetleníteni fogják 20-a után.
 • Ede
  Nekem Magenta1 csomagom van. Most jár le, meg akartam emelni a mobilom net keretét, közölték, hogy 20%-kal drágább lesz a csomag.
  Keresek normálisabb szolgáltatót így 20 év után…
 • Nekem tetszik ez a törvénymódosítás:
  Magenta1 csomagunk van otthon, a feleségem mobil előfizetésével vannak az otthoni szolgáltatások kombinálva. Lassú és utálom, de legalább drága, viszont nálunk nincs más szolgáltató, így verseny sincs.

  Tegnap járt le a 2 év hűség az otthoni részen.
  Előtte a netes felületen azt láttam, hogy ha nem hosszabbítok hűséget, akkor 2,5x, ha aláírunk újabb hűséget, akkor csak duplájára emelkednek a havidíjak.
  Be is mentünk a minap lemondani az egészet, gondoltam majd mobilnettel megoldjuk, olcsóbb az sem lenne, de legalább gyorsabb.
  Az ügyfélszolgálat azt állította, nem emelkedhet a havidíj, ha nem hosszabbítunk hűséget.
  Kicsit tartottam ettől, mert a telekomnál úgy van megadva az ár, hogy havidíj 20ezer Ft, ilyenolyan kedvezmény összesen -14000, fizetendő 6000.
  Szóval attól féltem, ha a kedvezményt eltörlik az nem számít emelésnek….

 • Kértem emailben, hogy erősítsék meg, továbbra is annyit fizetünk mint eddig. Válasz nem érkezett 10 nap alatt.
  Gondoltam meglátom mi látszik ma a netes felületen, ha horror ár szaladunk lemondani.

  Happy end: az eddigi 20ezer körüli listaár átváltott kis összegekre, a három szolgáltatás összege fillérre egyezik az eddig fizetett havidíjjal.

  Extra nyeremény:
  A feleségem mobilján 20 hónap volt hátra a hűségből, de kattintsak ide, adunk jobb ajánlatot.
  Itt kiderült, hogy az új törvény szerint készülékvásárlás nélkül max. 12 hónap lehet a hűség.
  Ennek köszönhetően, ha az eddigi 1GB adatkeretet megnövelem 2GB-ra, akkor a hűség 20-ról 12 hónapra CSÖKKEN.
  A havidíj három hónapig 500Ft-al CSÖKKEN.
  Igaz, hogy a 4-12. hónapra 180Ftal nő a havidíj, de ennyit megér, hogy 8 hónappal csökken a hűség, az első 3 hó kedvezményével nullán lesz és dupla netet kap.

  Érdemes ránézni, javaslom mindenkinek!