Alapkamat: 5,25%

Nem akarván megtörni az elmúlt hónapok hagyományát, az MNB újabb kamatcsökkentést jelentett be, immár 5,25% a magyar alapkamat. Ilyen alacsony csak egyszer volt, 2010-ben.

Az euró nem is sokat tétovázott, 296 forintig erősödött, igaz, ebben más rossz hírek is közrejátszottak.

A szokás szerint újra napokon belül várható a betéti kamatok csökkenése. Most már a kamatadó és a tranzakciós adó együttes hatására egyre nehezebb lesz inflációt meghaladó bankbetétet találni.

Ps: Ugye mindenki észrevette oldalt a legjobb bankbetétek dobozt? 🙂

Share

10 hozzászólás

 • tgwh
  Remek. Csak esne már végre le valakinek ott fenn, hogy egyre kevesebből nem lehet egyre többet költeni az átlagmagyarnak.
  De pl. a Zsiga tud, vagy melyik volt.
  Kedves kiszamolo, áruld már el kérlek, hogy lehet évi cirka 9 millióból 12 milliót félretenni? Engem ilyen megtakarítás érdekel, remélem kevesebb pénzből is meg lehet játszani 😉
  Akkor nem mostanában veszek eurót 🙂
 • Kiszamolo
  Mindenki bántja azt a szegény Zsigát.

  Amikor azt nyilatkozta, hogy igenis meg lehet élni 47 ezerből, kinevették.

  Most bebizonyította, hogy ő még el is tudna belőle tenni 80 ezret havonta.

 • medvegyev
  Re: ps

  A bankbetetes dobozt megtalaltam oldalt,de sehol nem talalom a legjobbat. :))) Kedvencek szokas szerint hianyoznak. Biztos mindjart jon a Demjan-os srac, tole is megkapod majd a magadet.

 • csoko20
  Persze ha mi csinálnánk meg ezt a kunsztot, a NAV egyből behívna végbéltükrözésre…
 • gg
  A bankbetétes dobozból hiányoznak a 2-3 hónapos kamatok, pedig általában ezek a legmagasabbak.
 • Kiszamolo
  //kiszamolo.hu/bankbetetek-jovo-evi-valtozasok/
 • gg
  OFF

  akkor minek van benne az 1 hónapos lekötés?
  Magasabb összegnél meg belép a 6000 ft-os maximum.

 • kp
  Úgylátom lassan a kisebb megtakarítóknak is azt kell tenni mint a nagyoknak: kockázatosabb de jóval jövedelmezőbb megtakarítási formákat keresni. Pl lehetett OTP EUR kötvényt venni az ősszel, 8+% hozammal, 275-ös EUR környékén akár tebészre is. Választásokig biztos jó lesz. NEM feltétlenül 10milliós tétellel lehetett beszállni. Gondolom ennél jobbak is vannak/voltak, csak nem tudok róla.
  Nem tudom, lenne-e kedved néha ilyen komolyabb lehetőségekről is irni…? Lehet nem csak én örülnék neki. A jelenlegi banki betéti kamatok mellett lassan már tényleg jobb elszórni a pénzt – amig legalább adnak érte valamit.
 • Kiszamolo
  Írhatok, csak azzal az a baj, hogy az lesz esetleg, hogy én mondtam, hogy azt kell venni. Nagyon vigyáznom kell, mit írok le, mert egyre többen az alapján döntenek, amit itt olvasnak és ez néha túl nagy felelősség.

  Egyébként az OTP alárendelt tőkekölcsön kötvényről pont írtam is.

  //kiszamolo.hu/euros-befektetes-elemezzuk/ cikk végén Akkor még 9,7%-on futott.

 • kp
  Tényleg… képzavarosan szólva nyitott ajtókat döngettem 🙂

  Mondjuk eddig ugy néz ki az én vételem sem volt rossz (amit buktam a hozamon az nagyjából megvan az árfolyamon) a gond csak az, h. ez nem valami agymunka eredménye, hanem a szerencse…

  Visszaolvasva amúgy jó irás, elég korrektül elmagyarázza a dolgokat. Ha annak alapján valaki belevágott és nem jó vége lenne (szem jó lesz) akkor sem mutogathatna rád. Más dolog persze a szubjekítv érzékelés: sokan nem tudják felvállalni a saját, rossz eredményre vezető döntésüket…
  Azért néha egy-egy írást ilyen lehetőség(ek)ről szívesen olvasnék. Ha egy mód van rá inkább fizessenek a pénzemért mintsem én fizessek azért h. félretettem (s a banki kamattokkal egyre inkább ez utóbbi a helyzet.)