Áremelkedés a Raiffeisen Banknál

A Raiffeisen Bank jelentősen emelte az értékpapírszámlák éves díját, az eddigi 0,11%/év-ről 0,24%/évre 6 millió forint alatt, 6 és 30 millió közötti részre 0,285% a díj, felette marad 0,11%, 60,7 millió feletti rész díjmentes.

Az eddig díjmentes Hozamfokozó is fizetős lesz, évi 0,13-0,175% lesz a költsége.

Ezt a díjat kell fizetned minden ott nyilvántartott értékpapírod után. Ezt az egyéb költségek (alapkezelési költség, stb.) felett fizeted még.

Sokan nem tudják, van lehetőség értékpapír-transzferre is, amikor nem a pénzt utalod át másik számlára, hanem a meglévő értékpapírjaidat. Ez gyakran olcsóbb is, mint a pénzutalás és a meglévő papírokat sem kell eladni.

Július egytől érvényes kondíciók itt.

Köszönjük Ákosnak az infót.

Share

17 hozzászólás

 • Családfő
  Királyság. Még szerencse, hogy 60 milla felett díjmentes…
 • hova tegyem
  francba:(. epp ott tartom az uj lakasra valot, amig nem talalok:( vigyem inkabb az allamkincstarba?
 • Stiletto
  Kezdődik, a többi BEVA tagnál is ez lesz…
  lásd anno megírták:
  hvg.hu/penzugy/brokerbotrany-tizszeres-dijat-fizethetnek-a-beva-tagok-463652
 • Panasonic
  Az már csak hab a tortán, hogy 822 ft/negyedév minimum díj akkor is benéz, ha semmi nincs az értékpapír számlán.
 • random okos
  hova tegyem

  Ha most akarsz lakást venni, akkor garantálom, sokkal többet fogsz bukni azon, mint a nyavalyás számlavezetési díj 🙂

 • AndrásGY
  Különösen érdekes a hozamfokozó díjemelés, mert az eddigi költségek mellett sem érte meg már a mostani hozamszinteken.
  Az meg tipikus itthoni történet, hogy az egyik évről a másikra duplájára emelik a díjat. Gondolom a TBSZ számlásokat próbálják lehúzni, hátha ők nem ugrálnak annyira. Így vándorol az állampolgároknak szánt adókedvezmény a bankokhoz.

  lustaport.wordpress.com/2014/05/02/egy-kis-matek/

 • pk
  Szep. Ehhez megint csak azt tudom hozzatenni: brokerszamla, direkt brokernel, messze innen.
 • szocske
  Egyre kevésbé van alternatíva TBSZ-re, NYESZ-re, CIB és ERSTE év elejétől emelt, a Raiff. most…
  TBSZ-re még ott az államkincstár, de NYESZ náluk sincs…
 • mgpx
  A bank láthatóan (és kommunikáltan) a Beva felé fizetendő díj emelkedését hárítja tovább a befektetőkre (Beva díja a befektetett állományra vetítve 0.045%-ról 0.175%-ra emelkedett, 100e EUR értékhatárig). Mivel ez a díj az összes Beva-tag értékpapírszámla-vezető céget terheli, így gondolom előbb-utóbb minden cégnél meg így vagy úgy, de be fog épülni a díjakba.

  Az Államkincstár viszont nem Beva-tag. Így sajátos módon a kereskedelmi értékpapírszámla-vezető cégek innetől elvben sem tudnak azonos díjfeltételekkel állampapírt forgalmazni/nyilván tartani, mintha a befektető közvetlenül a MÁK-nál vásárol.

  Gondolom, nem alaptalan a feltételezés, hogy a Questor és Buda-cash kártalanítás és a Beva díjak emelkedése között ok-okozati kapcsolat állhat fenn, és a számlát valakinek a végén állnia kell (eddig se volt sok kétség, kinek).

 • Dani
  OTP-nél egyelőre 0,11% évente (félévente minimum 1070 Ft), de gondolom akkor ők is emelni fognak.
 • Varga Dávid
  Én idén 0,3%-ot fizetek az Erste-nél a TBSZ-re, ami messze a legdrágábbak közt van.
  Nem hiszem h emelik, mert mert akkor át transzferálhatnád máshová. (ennek külön dija van+jó sok ügyintézés, nem éri meg.)
  Várok 1,5 évet, letelik a TBSZ,. aztán búcsúzom.

  Dani, nem mindegy, hogy mennyit emelnek.

 • Dani

  Nekem is van egy TBSZ-em az Ersténél 🙁 Nem is a 0,3% a probléma, hanem a TBSZ melletti kb. 0-ás nem TBSZ számlám 350 Ft-os havidíja.
 • szocske
  rosszul tudom, hogy a 350 Ft fix díj számlánként van, azaz ha van egy alap számlád + 5 évig minden évben nyitsz egy-egy TBSZ-t, és esetleg a NYESZt is, akkor a 7 számlára már havi 7×350 Ft-ot kell fizetni?
  Nekem ez elég soknak tűnik…
 • DrSteve123
  Az értékpapír tranzfer tényleg kedvezőbb lehet, különösen, ha nyesz-t akarsz átvinni másik bankhoz. A cib-nél a nyesz-en csak készpénz volt, de a nyesz átvitel másik bankhoz az ügyintéző szerint mindenképpen bankban, papíron indított átutalásnak minősül. Hiába van online számlacsomagod 0 ft-os utalással, a banki utalás díja majd 1%, max 41 ezer forint!!!!
  Ez már fogyasztóvédelmi kérdéseket is felvet! A bank fizet 6e tranzakciós díjat ezért az utalásért.
 • gabort
  Vki tud tippeket adni direkt brokerekre/kulfoldi betetbitositassal mukodo brokerekre akik nem csak 20k€-ig biztositanak es esetleg magyarul is elerheto? Hab a tortan ha itthon is van irodajuk 🙂
 • Dani

  Jól tudod, számlánként 350 🙁
 • Panasonic
  maximum negy szamla utan terheli az Erste a szamlavezetesi fix dijat, tehat ha van pl egy normal szamlad es egy nyesz, akkor a harmadik tbsz mar “ingyenes”. Ez a jo hir. A rossz viszont az, hogy Mivel a normal szamla a koltsegelszamolas miatt kotelezo, igy ha csak egy tbsz vagy nyesz szamla van naluk havi 700 forint a fix dij az allomany dijon felul. 1 millara vetitve majnem 1% eves osszktg, 10 millara 0,2%. A jelenlegi kamatkornyezetben ez azert nem piti.