Az értelmetlen vásárlások nagybetűs ünnepe

2021-11-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ma van Black Friday, amikor mindent muszáj megvenni, mert ma "annnnyira o'csó". Az ilyenkor vett dolgot közel négyötödét az emberek nem vagy csak alig használják.

Ennek egyik oka, hogy annyi marhaságot lehet kapni, amit az emberek meg is vesznek, de józan ésszel fel sem fogod, mi is a valódi magyarázata egy termék létezésének.

Az aliexpressen vett dolgok nagy része is a végén a fiók mélyén vagy a kukában köt ki, kiderül, hogy amire azt gondoltad, nem tudsz tovább élni nélküle, igazából vagy használhatatlan vagy te nem használod soha semmire.

Amikor aztán ezeknek a fantasztikus áruknak még az ára is kedvezőbb egy napig (már persze ha nem előtte emelték fel az árát, hogy aztán ma látványosan csökkenthessék), akkor gyorsan meg kell venni, ki tudja, holnap lehet-e kapni és ha igen, mennyiért.

Mint kiderült, már neve is van az aliexpresses hülyeségek kényszeres vásárlásának, angolul aliholic-nak nevezik, az alkoholista szó után szabadon.

(Ha azt gondoljuk, ez a modern kor betegsége, ezelőtt közel negyven éve is volt olyan ismerősöm, ahol mindent megvettek, amit láttak. Volt levélbontó gépük, mert átlagos kispolgárként akár havi egy levelet is kaptak, tojásfőző gépük, amibe sokkal komplikáltabb volt tojást főzni, mint egy lábosban hagyományos módon, hotdog készítő gépük, fagylalt készítőjük és így tovább.)

Kerestem néhány terméket, ami klasszikusan olyan, hogy megveszed és utána soha nem használod.

- Világító ledes és/vagy fluoreszkáló műszempillák.

- Felfújható úti párna, ma csak 15 dollár 25 dollár helyett.

- Retró telefon headset, ha hiányzik a régi feeling. Természetesen ez is akciós ma, hat és fél dollárt bárkinek megér az életérzés addig a három napig, amíg egyáltalán előveszi és használja. (Már ha használható minőségű, mert azért arra sem mernék mérget venni.)

- Kisállatsimogató, hogy ne fáradjanak el annyira az ujjaid.

- Hógolyó-gyúró, hogy ne fázzon a kicsi kezed. Végül is olcsóbb, mint egy kesztyű.

- Veled is sokszor előfordult már, hogy ott álltál a konyhában szomjasan, de nem volt sehol egy tiszta pohár, hogy igyál? Hála a csapra szerelhető ivó bálnának, többet ilyen problémád nem lesz. Csak összeszorítod a száját és máris ivókút lesz a csapból.

Nálad is gyakori probléma, hogy annyit mobilozol, hogy már nem is tudod tartani a mobilt, úgy elfáradt a karod? Akár le is tehetnéd, de ha nem akarod, akkor is van megoldás, hogy napi 24 órán át mobilozhass ezentúl. Természetesen van baseball sapkára szerelhető verzió is, hogy útközben se kelljen fognod a telefont.

- Téged is idegesítenek a figyelmetlen gyalogosok futás közben? Miért nem csöngetsz rájuk, hogy ugorjanak félre? 25 dollárért már ma vehetsz egy ujjra húzható futócsengőt.

Neked is gyakori problémád, hogy evés közben belelóg a hajad az ételbe és éppen nincs nálad egy gumi, hogy összefogd a hajad? Mostantól már erre is van megoldás.

Sűrűn előfordul veled, hogy az egész napos fémkeresés közben a karod elfárad? Miért nem veszel papucsba beépített fémkeresőt?

A sort még nagyon hosszan lehetne folytatni és folytathatjátok is a hozzászólásokban. Te milyen dolgot rendeltél a netről, ami azóta is a sarokban vagy a fiók mélyén várja, hogy egyszer kidobd?

A lényeg: ma se vegyél meg semmit, amire nincs valóban szükséged, akkor se, ha állítólag olcsóbban adják.

Kapcsolódó cikk:

Mi volt a leghaszontalanabb ajándék, amit valaha is kaptál karácsonyra?

Previous Post
Újabb kamatemelés

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram