Az értelmetlen vásárlások nagybetűs ünnepe

Ma van Black Friday, amikor mindent muszáj megvenni, mert ma “annnnyira o’csó”. Az ilyenkor vett dolgot közel négyötödét az emberek nem vagy csak alig használják.

Ennek egyik oka, hogy annyi marhaságot lehet kapni, amit az emberek meg is vesznek, de józan ésszel fel sem fogod, mi is a valódi magyarázata egy termék létezésének.

Az aliexpressen vett dolgok nagy része is a végén a fiók mélyén vagy a kukában köt ki, kiderül, hogy amire azt gondoltad, nem tudsz tovább élni nélküle, igazából vagy használhatatlan vagy te nem használod soha semmire.

Amikor aztán ezeknek a fantasztikus áruknak még az ára is kedvezőbb egy napig (már persze ha nem előtte emelték fel az árát, hogy aztán ma látványosan csökkenthessék), akkor gyorsan meg kell venni, ki tudja, holnap lehet-e kapni és ha igen, mennyiért.

Mint kiderült, már neve is van az aliexpresses hülyeségek kényszeres vásárlásának, angolul aliholic-nak nevezik, az alkoholista szó után szabadon.

(Ha azt gondoljuk, ez a modern kor betegsége, ezelőtt közel negyven éve is volt olyan ismerősöm, ahol mindent megvettek, amit láttak. Volt levélbontó gépük, mert átlagos kispolgárként akár havi egy levelet is kaptak, tojásfőző gépük, amibe sokkal komplikáltabb volt tojást főzni, mint egy lábosban hagyományos módon, hotdog készítő gépük, fagylalt készítőjük és így tovább.)

Kerestem néhány terméket, ami klasszikusan olyan, hogy megveszed és utána soha nem használod.

Világító ledes és/vagy fluoreszkáló műszempillák.

Felfújható úti párna, ma csak 15 dollár 25 dollár helyett.

Retró telefon headset, ha hiányzik a régi feeling. Természetesen ez is akciós ma, hat és fél dollárt bárkinek megér az életérzés addig a három napig, amíg egyáltalán előveszi és használja. (Már ha használható minőségű, mert azért arra sem mernék mérget venni.)

Kisállatsimogató, hogy ne fáradjanak el annyira az ujjaid.

Hógolyó-gyúró, hogy ne fázzon a kicsi kezed. Végül is olcsóbb, mint egy kesztyű.

– Veled is sokszor előfordult már, hogy ott álltál a konyhában szomjasan, de nem volt sehol egy tiszta pohár, hogy igyál? Hála a csapra szerelhető ivó bálnának, többet ilyen problémád nem lesz. Csak összeszorítod a száját és máris ivókút lesz a csapból.

Nálad is gyakori probléma, hogy annyit mobilozol, hogy már nem is tudod tartani a mobilt, úgy elfáradt a karod? Akár le is tehetnéd, de ha nem akarod, akkor is van megoldás, hogy napi 24 órán át mobilozhass ezentúl. Természetesen van baseball sapkára szerelhető verzió is, hogy útközben se kelljen fognod a telefont.

– Téged is idegesítenek a figyelmetlen gyalogosok futás közben? Miért nem csöngetsz rájuk, hogy ugorjanak félre? 25 dollárért már ma vehetsz egy ujjra húzható futócsengőt.

Neked is gyakori problémád, hogy evés közben belelóg a hajad az ételbe és éppen nincs nálad egy gumi, hogy összefogd a hajad? Mostantól már erre is van megoldás.

Sűrűn előfordul veled, hogy az egész napos fémkeresés közben a karod elfárad? Miért nem veszel papucsba beépített fémkeresőt?

A sort még nagyon hosszan lehetne folytatni és folytathatjátok is a hozzászólásokban. Te milyen dolgot rendeltél a netről, ami azóta is a sarokban vagy a fiók mélyén várja, hogy egyszer kidobd?

A lényeg: ma se vegyél meg semmit, amire nincs valóban szükséged, akkor se, ha állítólag olcsóbban adják.

Kapcsolódó cikk:

Mi volt a leghaszontalanabb ajándék, amit valaha is kaptál karácsonyra?

Share

94 hozzászólás

 • Hitel
  Hatalmas gyüjtemény…
  Hogolyogyúrót kaptak a gyerekek nagyitol, azota nem volt hó, de használták a homokozóban.
  Retro headset is fenomenális. Dolgoztam egy projekten 2012ben, egy csapattal, honapokig “összezárva” ott volt ilyen a vezetőnek, megvolt a hangulata, mikor először megláttuk nála. Használta végig…teljes baromság, de menő, egy ideig agyaltam rajta hogy szerzek, de 500ftnál többe kerult mint amennyit ért volna nekem… 😀
 • Mugli
  Az egyetlen értelmes vásárlás a perelés elleni biztosítás jelenleg.
 • Guest
  Az a szép, hogy sok felesleges dolog konkrétan drágább “Black Friday” tiszteletére. Vettem egy iPhone-t. Használtan (bontott 0 perces) új áron, mert igazából nincs belőle sehol. Néztem villanyautót (5 betű, jól szalad a tőzsdén) mire eljutottam a szalonba 2 millaval lett drágább. Ja, ha idén kell, van egy 2 éves tesztautó. Az annyi most, mint 2 hónapja volt az új. Sorban állnak érte. Bolond egy világ
 • KifizetCsőreGáborAlzásSzinkronjánakElviseléséért
  Nem beszélhet senki büntetlenül fenntartható jövőről, tudatos vásárlási szokások kialakításáról, pénzügyi kultúráról és környezetvédelmi szempontokról, amíg ez a parasztvakító szutyok velünk van…Mint annyi minden mást, Magyarország ezt is gyomorforgatóan nyerészkedő és a legostobább módon vette át: “Black shopping week”, “Black Friday napok”!, “Black Friday – vasárnapig tart!”, “Újra Black Friday”, “ajánlataink már csütörtökön!”, a visszaárazott termékek sokaságával, hamis akciók, extra ajánlatok tömkelegével. Kedvencem a “-%” jelzés ebből a gyakorlatból. Nem és nem válasz erre az, hogy akkor én ne vegyek semmit ezen a napon, mert amíg engedjük ezt az gusztustalan eladói (és fél-analfabéta vevői) gyakorlatot, addig ez bizony semmit nem fog változni.
 • mad823
  Elvileg itthon jövőre (talán az év közepétől) már nem lehet ilyen hirtelen fel-, majd leárazásokat csinálni, mert meg kell jeleníteni a megelőző 1 havi átlagárát, vagy valami ilyesmi. Vagyis csinálni lehet, csak elvileg kibukik.
  Na mindegy, pont nem érint. 🙂
 • Dani21
  A retró telefon headset és a macskasimogató óriási ötlet, komolyan kedvem támadt megvenni 😀
 • Maszatoló
  Én se vagyok az esztelen vásárlás ellen, de ma azért vettem ezt azt. Ledes égők, gyapjú paplan, black-and-decker fúró / csavarozó,kerti napelemes világítás, indukciós serpenyő és vizforralo.
  Mind hasznos és letudva a karácsonyi vásárlás.
  De a Miklós által felsorolt vackok tényleg értelmetlenek.
  Ki lehet fogni azért ilyenkor jó áron jó dolgokat!
 • Forest
  bevallom derekasan, Informatikus egyetemistaként vettem egy bináris led-es karórát. Nem mutatja az időt csak ha megnyomsz ratja egy gombot, és utána is hosszasan kell fejszámolni hogy megtudd, mennyi az idő.
 • Fisk
  Mennyi nagyszerű ötlet! Irány az ali expressz.
 • Gergő
  köszönöm Miklós, kellett egy kis röhögés a sok rosszhír közé 🙂
 • Szabolcs
  a retro telefon király!
  A hógolyógyúrónál az az egy gond, hogy nincs is hó évek óta 🙁 de amúgy az is zsír!
  És ha a Te lányod is mindig hajgumi nélkül jönne kajálni, akkor az a sörényszerű is hasznos, azt biztos lelkesebben hordaná 🙂
 • jami
  Elgondolkodtam a világítós szempillán, mert jobban látszanék sötétben biciklizve 😀

  Egyik mellékfogásom: ledes horgolótű: a horgolótű csatlakozásánál világít, szóval semmit nem segít. Aztán: hagymavágó tű: elvileg a hosszú tűk között szeletelhetek – használhatatlan 😉

 • Belavoltam
  Azt a sarga hajbigyot lehet megveszem a lanyomnak. Tegnap pont azt vettem eszre, hogy a haja belelog a masik tanyerba 🙂
 • Bandi
  Én vettem fényképezőre szerelhető irányított mikrofont, hogy jól fel tudjak venni előadásokat. Vettem a gépembe egy gyorsabb ethernet kártyát, mert az alaplapi elromlott amit betettem helyette pedig “csak” 100 megabitet tudott. Továbbá vettem jack-bluetooth ide-oda átalakítót. Meg HDMI kimenet grabbert. Na ezeket még nem használtam egyszer sem.
  Valószínű van még egy pár kacat a fiók mélyén amikről már el is felejtkeztem.
  Pedig jellemzően olyanokat veszek amiket tényleg használok. De azért így is becsúszott egy pár kacat.
 • MZ/X
  Remélem ezek mind affiliate linkek, és kapsz jutalékot az innen jövő vásárlások után. Kövezzetek meg, de nekem a macskasimogató nagyon bejött, és rendeltem is egyet. 😀

  Ha ezt tudom előre, affiliate linket használok. 🙂

  De mivel arról szól a cikk, mit NE vegyél, erre nem is gondoltam. 🙂

 • Panna
  Csekkoltam minden oldalt ami szóba jöhetett rendelés terén, de nagyon gyengére sikerült akciók vannak. Nem is vettem semmit.
 • bjozef
  okok, tele az ali marhaságokkal, de van aki dioptriás szemüveglencsét is innen rendel inkább, ugyebár… 🙂
  Tartottam egy kis szünetet miután bevezették a királyi posta “alkotmányos költségeit”, mostanra már megvannak a fix postán kívüli útvonalak (belga, holland átszálással, majd packeta/dpd/expressone kiszállítással), szerintem rengeteg hasznos dolgot jobb áron be lehet szerezni. 11.11-kor behúztunk akkus porszívót, fülhallgatót, okosórát, pár plüss ajándékot, konyhai csaptelepet(!!), hajnyírót, pár okos lámpát/égőt. Még a horror dollár árfolyam ellenére legalább féláron voltak a hazaihoz képest és a legtöbb napi használati eszköz.
  mint mindent, ésszel ezt is lehet használni.

  Én is vettem most egy kábelt, ami elszakadt és máshol nem is lehet kapni, mint az alin. Nem arról van szó, hogy ne vásárolj onnan, hanem arról, hogy csak olyat, amire TÉNYLEG szükséged van.

  Írhatnál arról, hogyan kell görülékenyen rendelni a továbbiakban az aliról.

 • Cz.-S. Pál
  A retró telefon headset praktikus, nem sugározza szét a fejedet. Mert ugye 2003 óta tudjuk: “az igazán fontos beszélgetésekhez vezetékes telefon kell” “A két technológia nem kizáró jellegű, sokkal inkább kiegészítik egymást, míg a mobil minden helyzetben elérhetőséget biztosít, addig a vezetékes telefon a bizalmas, hosszú beszélgetések kényelmes eszköze.”
 • Pizsamás Banán
  A felsoroltak közül a telefon headset-ben vagyok bűnös. Egyszer használtam, de annyira recsegett, hogy soha többé. De maga az ötlet vicces volt.
  Egy darabig csecsebecséket rendeltem aliexpresszről, de aztán rájöttem, hogy könnyen eltörnek, meg közelről megnézve csúnyák. Egyszer volt egy ruhavásárlásom is aliexpresszről, az egész teljesen műanyag, a referencia képre nyomokban hasonlító, gyöngyös, flitteres valami volt : )
  Ami még van itthon és nem használjuk: szögeságy matrac (!), ruhaszárítóként funkcionáló szobabicikli, soha nem használt koktélszett, hasazókerék : )
 • krilin
  Annyira fortyogósan szutyok nyomorult ajánlatok voltak mindenhol a múlt heti és az e heti összes (haha) Black Friday(ok)on is, hogy csak a tipikus kommentet tudom ideírni: megvettem amire szükségem van és tényleg kellett (SSD mert nincs több hely a gépen (videót vágok), és egy tablet amivel már ügyfélnél is meg lehet jelenni de amúgy 50.000-ből kijött, meg rá egy tok és fólia mert majd a gyerek játszhat rajta. És ennyi.

  Ja, és mindezt amazon.de-ről, mert 27%áfásítva, 377-en számolt euróval is ~20%-kal a magyar BF alatt jöttek ki az árak…

  A régi tabletet nemrég ajándékoztam el rászorulónak, a régi 2 kis SSD a gépből vagy tartalék, vagy odaadom ismerős gyereknek gépet építeni. Plusz van még három nagy doboz cucc amit már fel kéne tenni ingyen elvihetőbe… le akarom már egyszerűsíteni az életet, nem bonyolítani (nem akarok negatív lenni, nem írom még ide hogy “ami hátravan”).

 • Meepwn
  Pár hónapos beszerzés gyűlt össze, olyan 300 ezret spóroltam a tényleges árhoz képest.
  Porszívó, hűtő, monitor, billentyűzet, egér, olaj nélküli sütő, vízforraló, ruhák, cipő.
  Új xboxot is kerestem, de még mindig túl nagy a kereslet, hogy jó áron legyen.
 • Csillag V
  Hát ilyen világítós műszempilla nélkül lehet élni de minek.Eddig nem vettem semmit és nem is volt tervben ,de hát Miklós tehet róla meg is mondom azuramnak! 🙂

  Nem tudom, észrevetted-e, milyen vékony a drót, ami az elemhez megy? Biztos senkinek nem fog feltűnni az arcod közepén két drót.

  Úgyhogy tényleg instant get a cucc, helyedben gyorspostával rendelném, hogy az évvégi buliidőszakban már használhasd. 🙂

 • eferix
  Hát igen, ezekre a termékekre szokták mondani, hogy megérett a világ a pusztulásra…. Viszont ezek a haszontalan cuccok kiválók ajándéknak, anyukám hajlamos ilyesmikkel elárasztani minket, amikor nem tud mit kitalálni, csak sajnos a kacatgyűjtésről már leálltunk pár éve, szóval fájó szívvel, de kukában landol minden haszontalan cucc.

  Viszont a BlackFridayre tudatosan is lehet készülni, én jó 70.000 Ft-ot spóroltam azzal, hogy vártam pár hetet azokkal a vásárlásokkal, amit amúgy is megvettem volna eredeti áron is, de tudtam, hogy most úgyis olcsóbb lesz…

 • Star70
  De ki az aki manapsag ilyen hülyesegeket venne?
  En azt vettem ma amit amugy is akartam,21%kedvezmennyel.Az eredeti arhoz kepest.Nem nagy üzlet de en ennek is örültem.Ennel nagyobb kedvezmenyeket nem nagyon lattam sehol(ami engem erdekel).
 • zerohu
  En reszvenyeket vettem ma, akcios a piac, black friday van a tozsden.
 • Harcos
  mi rengeteg 18+ jatekszert szereztunk be Alirol, jo aron… egy nagy dobozban van es ha olyan van eloveszunk belole valamit 😀
 • NN
  Szerintem a blekit is lehet okosan hasznalni. En alkalmazom a Kiszamolo féle vasarlasi 2-4 hetes szabaly BF-el modositott valtozatat: irom a listat, hogy mit kéne megvenni komolyabb tételt, s egyszerüen a BF napjan veszem meg. Mivel évközben irom a listat, latom, hogy 2 hét – de akar 6 honap – utan is biztos szükségem van-e arra a dologra, ha nem akkor kihuzom. Meg igy latom, hogy mennyi az eredeti ar altalaban és mennyi az akcios ar, azaz tényleg olyan jo-e az ajanlat. Most pl. a mobilelöfizetést cseréltem le, lényegében annyit fizetek mint eddig, csak most ingyenes roaming net/SMS/hivas is van benne az EU-ban és USA-ban. A BF szerintem nem arra van, hogy mindenféle hülyeséget megvegyél, hanem arra, hogy amire valoban szükséged van ahhoz tényleg jo aron juss hozza.
 • Belavoltam
  Az en legfajobb koltekezesem, nem BF napokon, hanem vagy 15-16 eve tortent. Egy uszogumit ledolgozo twist gepet vettem, amin volt egy fekete kor alaku korong, arra kellett raallnod, ket kapaszkodo, hogy megtartsd magad. Na es ezen a szerkezeten kellett igy a felsotested balra, majd jobbra forgatni, hogy leolvadjanak a plusz kilok az oldaladrol. De elegge nyekergett, nyikorgott, hamar ki is faradtunk benne, ugyhogy hamarosan torolkozot teregettunk ra, hogy valami haszna legyen, aztan par honap mulva kidobtuk. Fiatalok voltunk es bohok, meg en egy kisse tulsulyos.
 • Tose
  Vettem a Lidlben akkus fúró-csavarozót 13e forintért idén. Minden évben van legalább 5 alkalom, amikor égető szükségem van rá és kölcsön kell kérni. És ugye amit egy alkalomnál többször kell kérni, arra valójában szükségem van. Sőt, olcsóbb megvenni és tárolni, mint évente 5x bérelni.

  Mást nem vettem, mert nem láttam bomba ajánlatokat, számomra parasztvakítás volt.

 • Gábor
  Végül is erre épül a mai világ. Vásárolj, vásárolj, vásárolj. Aztán dobd ki, legyen még több szemét, de az ügyes kereskedő azt is eladja.
 • Kékfeketeserpenyő
  Erről most ez a videó jutott eszembe:

  youtube.com/watch?v=3yJ8YagoqHU&ab_channel=Metalexovics

  😀

 • Simon Templar
  Költői kérdés, mert tudom a választ: tényleg ma van Black Friday? Az USÁ-ban igen, de itt Hungarisztánban az év bármely szakában, és még csak nem is feltétlenül pénteki napra hirdetve is sokszor bele lehet futni. Például random egy augusztusi csütörtökökön. Szóval rácuppantak a hazai marketingesek és nem kicsit túltolták ennek a csodás, soha, de soha vissza nem térő lehetőségnek a szekerét. Az átkxrós felárazásokat pedig hagyjuk. Persze biztos van, ami megéri, de sajnos manapság már sajnos ez, tehát a valós akció számít ritkának. Dzsoj és Glámúr napok dettó…

  Az akció kifejezés mára a magyarban átalakult Black Friday-jé. Ami eddig akció volt, az mostantól Black Friday, még akkor is, ha egy augusztusi hétfőn akcióznak. 🙂

 • Liv
  Miklós régi jó tanácsát szeretném feleleveníteni: mindent a kívánságlistára/kosárba pakolni majd NEM vásárolni. Ha két hét vagy egy hónap múlva is szeretnéd azt a dolgot, csak akkor vedd meg.
  Illetve ehhez 0. lépésként még javaslom a leíratkozást az összes marketinges e-mailről, amiben az ajánlatokkal bombáznak, ha nincs kísértés, sokkal könnyebb ellenállni és valóban a szükségleteidet vásárolni, nem azt, amire rábeszélnek.
 • Syntax error
  A szempilla legalábbis érdekes, de a ledes, váltakozó színű fülbevaló nagyon népszerű volt fesztiválon és hasonló helyeken.
  Oda se zsinór se semmi nem kell.
 • Vladislav
  Alkohol. Már nagyon ritkán veszem, ritkán iszom. Ettől függetlenül pénzt kiadni (egy bizonyos szint után) a rosszullétért cserébe… Semmi értelme. Ez az, ami jobbik esetben a szekrény tetején áll. 🙂
 • Kiszamolo
  Ez a srác abból él, hogy hasonló értelmetlen hülyeségeket talál ki, mint például a sördoboztartós mobiltelefontartót:

  unnecessaryinventions.com/

 • Happy
  A leghaszontalanabb dolog amit életemben vettem az a villanyírógép volt. Mert ugye nincs szőrös villa.
  Most például vettem egy szép teflonkést amivel zsír nélkül tudok kenyeret kenni. Ja és betáraztam száz csomag instant vízporból az esetleges lezárások idejére.
  (“Csak hogy oldjuk a feszültséget) 😀

  Viccen kívül, én (mi) tényleg azt vesszük meg amire szükségünk van, nem pedig azt amit megkívánunk.

 • egyszervolt
  Vettünk néhány konyhai gépet 1-2 héttel ezelőtt “normál” áron. Csak a kiváncsiság kedvéért ránéztem, mindegyiket drágábban adják black friday akcióval.
 • Nbazs
  Nálam a Mountex mai antiBlackFriday akciója vitt mindent: mountex.hu/szabadbanszabadon
 • IT guru
  IT sek vagyunk a párommal. Havi nettó 2,2 milliót keresünk ketten. Ebből havi 2 milliót megtakarítunk.
  Ugyanakkor teljesen kilátásnak érezzük az életünket. 27 évesen esélyünk nincs családi házra Pesten.
  Komolyan elgondolkoztunk rajta, hogy inkább elszórjunk mindent inkább ilyen black friday hulyeségekre…
 • Családfő
  Mekkora cuccok ezek!

  Szerencsére már sok éve nem rendelünk/veszünk kacatokat, a régieket pedig már vagy elajándékoztuk, vagy kidobtuk, kivéve, ha a szülői házban maradt. Nagy értékű bukó sosem volt, ugyanakkor korábban azért akadt egy-egy értelmetlen apróság. Egy eszembe jutott: fülre tehet, autós”elalvás érzékelő”. Pár eurós, egyébként semmire sem való kis műanyag vacak. Egyszer megkeresem…

 • Alibaba
  Én örülök, hogy bevezették az unión kívüli termékekre a vámot. Legalább kétszer is meggondolja az ember, kell-e neki még egy haszontalan szirszar.

  Pont a múltkor merengtem ezen, milyen gáz, hogy az ember szó szerint értelmetlen, filléres vackokért teszi tönkre a saját bolygóját, életterét 🙁

 • AndrewLion
  Szeretném a Nagyira fogni, hogy mindet tőle kaptuk, de lenne teljesen valós. Fellelhető volt nálunk:
  Fából készült hengeres talpmasszírozó.
  Bugyborékoló vizes lábmelegítő.
  Felfújható boxzsák.
  Elliptikus tréner.
  Flabélos – Ruhafogasként sokáig kerülgettük.
  Megannyi játéka a gyerekeknek.
  Miteszer eltávolító kézi porszívó. 🙂 (Hahaha – ezen még mindig sírva nevetek, mikor láttam először – és utoljára – használat közben.

  Ezektől már majdnem mindtől megszabadultunk, de időnként fel-fel bukkan egy újabb darab.

 • sittysutty
  Nagy élményem volt a motoros nyalókaforgató. Mefizethetetlen módon megkönnyíti a szopogatást.
 • bjozef

  “Írhatnál arról, hogyan kell görülékenyen rendelni a továbbiakban az aliról.”
  Az első ami nagyon tudok ajánlani, hogy csatlakozzon valamelyik FB-s csoporthoz aki képben akar lenni a kinti rendelésekkel és árakkal. A magyar FB csoportban mindenben segítenek, reklamáció/panasz esetén is, van ahol lehet kérni termék figyelést és ha jó lesz az ára szólnak vagy kupont is keresnek hozzá. Apropó kuponok, sajnos ezek nélkül jóárat találni azért nehéz… Itt több lehetőség van ahol feldobják a friss kuponokat vagy jó akciókat: az említett FB csoportok, Telegram csoportok, weboldalról (couponsfromchina.com-kvázi árukereső, ár figyeléssel, értesítéssel mindennel, rendeljkinait.hu, stb.).
  Folyt. köv.
 • Tudatos
  Kitűnő termékek!
  Régóta mondom ez az ország addig nem jut sehova amíg az ilyen remek ajánlatokat ilyen csúnyán lehúzzák és az emberek kedvét megpróbálják a boldogságot jelentő vásárlás örömétől elvenni, hamis megtakarítási életcél bálványok dicsőítésével! Ez is a háttérhatalom által szándékosan gerjesztett illúzió! A vásárlást is el akarják venni, hogy az utolsó fázisban se érezhessen senki örömöt! Csak a tudatosak élik túl a végítélet pillanatát akik nem mondanak le ősi magyar boldogságukról! Legyetek szabadok és vásároljatok hát, ne dőljetek be az önsanyargató hamis bálványok csalfa szirén hangjainak!
 • bjozef
  Szállítások:
  Itt már tudják elég jól kínai barátaink mi a dörgés, kerülik a direkt magyar postás szállítást. Közvetve még szállít a posta, sokszor még ők viszik ki a holland/belga érkeztetésű csomagokat, de ez eu-n belüli szállításkiviszik és kész, nincs vele teendő! Az ÁFA sajnos már az alis fizetéskor felszámolásra kerül, nincs mit tenni vele…Jellemzőbb szállítások:
  AliExpress Saver Shipping: BE végű csomagszám általában, belga átszállással a posta viszi ki
  AliExpress Saver Shipping: marha hosszú számsor az utolsó számjegyek a vevő irányítószáma: express one viszi ki majd
  Cainiao Standard For Special Goods: NL végű csomagszám, holland átszálással a posta viszi ki
  A fentiek nem 100% természetesen, de tapasztalatok és visszajelzések szerint ez a standard! Lehetnek még szállítás közbeni átcsomagolások/összecsomagolás(ha valaki több minden rendelté és valahol ezt közösítik). Foly köv.
 • bjozef
  Folyt:
  A csomagkövetésben ez mind látható érdemes használni valamilyen appot, ott van valamennyi rálátás mi történik most a csomaggal. A szállítás még mindig lehet hosszú, kínában még mindig komolyan veszik a covidot is, előfordult már, hogy egy kínán belüli csomagátszállásnál az adott régiót épp teljes karanténba vágták, akkor egy hónapig semmi nem történik!
  Ezen felül természetesen rengeteg cucc van már EU raktárban, érdemes inkább ezt választani aki nem akar várni, egy héten belül hozza a DPD/Express one, de volt már vasárnapi rendelésem amit kedden hoztak cseh raktárból…
  Nagyjából ennyi, minden más infót a megadott csoportokból be lehet szerezni naprakészen!
 • Én is akarok kommentelni...

  Hú, tényleg nem volt semmi a tegnapi nap! Olajkitermelő osztalékrészvényeket 11% kedvezménnyel lehetett vásárolni.
  Én is vásároltam mintha nem lenne holnap (legalábbis kereskedés tényleg nem lesz), de bő egy óra elteltével éltem a visszaküldés lehetőségével és inkább megszabadultam tőlük a visszapattanás alkalmával. Senki nem panaszkodott, még azt se kérdezték, miért nem kell nekem. Úgy melegében megvette tőlem más.

  De nézzük a jó oldalát: elvileg jövő hét szerdától Black Friday lesz a benzinkutakon is, mert ha a MOL és a benzinkutak nem nyelik be (miért tennék ugye) az árcsökkenést, simán visszamegyünk 480 forintos ár alá.

 • Menyus
  Szerdán szeméttelepre hívtak minket felmérni dolgokat, és már most tele volt az idei Black Friday-es cuccokkal, illetve külön kapacitást tettek félre a sok kidobandó holmira Black Friday és karácsony apropóján. Kár, hogy nem lehet képet csatolni, beraknék ide párat elrettentésül.