Itt az új ingatlanfelújítási támogatás

2024-04-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az Unió pénzéből bejelentették az új lakás (pontosabban ház) felújítási támogatást.

Részben hasonló, mint a három évvel ezelőtti pénzosztás, viszont sok mindenben más is.

A teljes összege hatmillió forint, amelyből 2,5-3,5 millió forint támogatás, a többi kamatmentes hitel. A támogatás pontos összege az ingatlan elhelyezkedésétől és az igénylők vagyoni helyzetétől függ, viszont most a gyerek megléte nem feltétel. (Részletek még nem ismertek.)

Csak az 1990 előtt épült lakóházak pályázhatnak, amelyekben van gáz bevezetve. Mindenképp kell hitelt felvenni, mert a támogatás hitelelengedés formájában valósul meg, a hitel futamideje nyolc év, kötelező még egymillió forint önerőt is hozzátenni. (A kormány mindig kizárja a szegényeket a támogatásból, most elegánsabban csinálja, mint szokta. A legtöbb szegény vagy nem hitelképes vagy nem olyan ingatlanban lakik, amelybe be van vezetve a gáz vagy nincs egymilliója tartalékban. Ügyes, na. Pedig nem is a magyar adófizetők pénze, hanem uniós forrás.)

Kizárólag energetikai felújításra lehet költeni a pénzt (konyhabútor, garázskapu most nem játszik), legalább 30% energetikai javulást kell elérni és ezt előtte/utána méréssel igazolni is kell.

A keret erősen korlátos, 110 milliárd forint, így igyekeznie kell annak, aki szeretne kapni belőle. (Az előző felújítási támogatás három éve 600 milliárd forintjába került az adófizetőknek, ehhez érdemes mérni a keretet. Akkor nem volt megadva felső korlát.)

Részletek jönnek nemsokára. Ha érint, érdemes figyelned a híreket.

Kapcsolódó cikk: Ha kevés a pénz a hőszigetelésre

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram