Az új amerikai energiacélok

2017-07-17
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Felmerültek a mai kommentek között az amerikai energetikai célok. Arra gondoltam, írok róla egy rövid szösszenetet, mert enélkül nem érthető, Trump elnök mit miért csinál. Miért akarja felmondani a környezetvédelmi egyezményeket, miért parasztvakítás szerinte a globális felmelegedés, miért ajánlgatja az amerikai gázt mindenkinek, miért akarja rávenni például Dél-Koreát, hogy a külkereskedelmi többletüket úgy csökkentsék, hogy cserébe energiahordozókat vesznek az Egyesült Államoktól és a többi lépése.

A maganomics (Make America Great Again economy) céljának megfelelően az Egyesült Államok nem az energetikai függetlenséget célozta meg, hanem egyenesen az energetikai dominanciát.

Ennek oka nyilvánvaló: a teljes függetlenségnél csak egy jobb van, ha mások függenek tőled. Mivel az amerikai gáz minimum még közel száz évig kitart, a szén pedig majdnem 300 évig, így nincs sok akadálya, hogy az Egyesült Államok újra energiaexportőr és ne importőr legyen.

Érdeklődőknek ajánlom ezt a cikket, ami a Fehér Ház honlapján jelent meg.

Hát ezért akar Trump a lengyelekkel folyékony gázt eladni és jár körbe a világon hasonlót ajánlgatva minden országnak. Ennek ismeretében már mindjárt van értelme ezeknek a dolgoknak. 🙂

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram