Bank lett idehaza a Revolut

Ha beléptél a Revolut alkalmazásba ma, felajánlotta, hogy váltsál banki ügyfél státuszra. Ennek oka, hogy ma bejelentette a Revolut, hogy más országok után idehaza is bankként jelent meg a cég.

A banki háttér előnye a betétbiztosítás, hátránya, hogy a betétbiztosítás pénzügyi alapját a bankok dobják össze a kezelt vagyon arányában, vagyis pénzbe kerül a Revolutnak is. Ezt egyelőre nem hárították át, kérdés, meddig tudják ezt is lenyelni. Rendes számlaszámot továbbra sem kapnak a felhasználók, azért továbbra is a Wise-hoz érdemes menni.

Az MNB nem sokat várt, kiadott egy közleményt, amiből megtudhatjuk, hogy a Revolut csak határon átnyúló szolgáltatásként van jelen, aminek az a következménye, hogy ha bármi gondod van, a litván jegybankhoz fordulhatsz panasszal angol vagy litván nyelven.

A közlemény megemlíti azt is, hogy a Revolut tavaly 51 milliárd forint veszteséget termelt, előtte se zárt sokkal jobb évet.

Share

102 hozzászólás

 • Nagy Ferenc
  Lengyelországban és Litvániában már elinditották a hitelkártyahitelt és a max. 15.000 euros személyi hitelüket.
 • Gábor
  Milyen kamatokkal dolgoznak?
 • Penge
  Keresgéltem azügyben, hogy érdemes-e váltanom, de ahogy sejtettem. Sőt, még csak rendes számlaszámom se lenne (nem mintha ne tudnék élni nélküle).

  De mivel hitelt nem akarok felvenni, a kriptopénzekre meg gondolom nem érvényes az OBA, kb. semmi előnye nincs.

  Viszont végre pozitívba fordulhat a cég mérlege, ha ezt a hitelezéses dolgot elkezdik. Főleg ha még BNPL vonallal is kibővítik.

  Vagy most lesz csak brutál a veszteség a nem fizető adósok miatt….

 • Szabolcs
  A vicc, hogy ez totál negatívumként lett tálalva. Eddig is a litvánoknál kellett volna intézned bármit, most csak kapsz 100kEUR védelmet. A kockázat csökkent jelentősen (de nem teljesen), egyszer csak pénzhez jutsz (vagy a litván bankok mennek a levesbe, mint Izlandon, tehát azért nem akkora a fedezet mögötte valóban, mert sokkal több az ügyfelük, mint a litván összelakosság, a litvánok jobban jönnek ki, ha becsődöltetik a bankokat…) Szóval hír, inkább pozitív, de eddig mindenki csak azt jelezte, hogy ez mennyire nehézkes lesz, ha majd kell…

  Szabolcs, én már egy tucatszor leírtam, hogy Revoluton annyi pénzt tarts, amit nem sajnálsz, ha elveszik,mert ha gebasz van, nem biztos, hogy meg is oldódik. Szerintem az MNB is csak ennyit írt,attól, hogy bank lett papíron, semmi nem változott.

 • EG
  OFF: EUR befektetésre, anélkül hogy át kellene váltani, tudnátok tippeket adni? Köszönöm!
 • revolutos
  Nekem is feldobta, gondolom érdemes elfogadni, vagy lehet, hogy a banki ügyfeleknek emelnek majd költséget?

  Amúgy IBAN euró és dollár számla szerintem van, én utalni is tudtam rá, még brókertől is. Forintszámla hogy nincs, az nem hat meg különösebben, bár valóban volt már, hogy a másik fél értetlenkedett, hogy ezt a gyűjtőszámláról érkező fizetést most hogyan könyvelje…

  Váltásra a Wise 0.4% költség, a Revolut ingyen van, ez azért nem mindegy, de van, amire én is a Wise-t használom. Pl. ha gyorsan oda kell érjen a zsé.

  Ha már fintech, utóbb a Curve-ben én csalódtam, pedig nagyon hasznosnak találom a szolgáltatásukat. Feledékenységből a rossz kártyáról próbáltam párszor kápét felvenni sikertelenül, ezt “gyanúsnak” ítélték és letiltották már egy hónapja, hogy ellenőrizzem, aztán meg beleakadtak, hogy tavaly (!) több kápét vettem fel (20-30%) és azóta se válaszolnak, le van tiltva.

 • NAR
  Annak idején a Citibank is írországi bank fiókjaként működött (és az ír betétbiztosítás vonatkozott rá, nem a magyar). Volt bárkinek is abból gondja, hogy az ír felügyeleti szervekhez kellett fordulni?

  Ja, csak volt fiókja minden sarkon magyarul beszélő alkalmazottakkal, nem egy angol chatbottal beszéltél vagy maximum egy indiai supportossal, akinek minden ügyre volt 25 másodperce…

 • Vicceske
  Azért az vicces, hogy 4db pdf-et nem képesek magyarra lefordítani.
 • Mammut
  Nem értem az MNB-t. Nincsen angolul vagy litvánul beszélő munkatársuk? Miért nem terjesztenek be törvényjavaslatot, hogy tudjanak segíteni a magyar állampolgárokon? Kérdéseim költőiek voltak…
 • mad823
  Azonnali utalás, másodlagos azonosító, csoportos beszedés van? Ha nincs, akkor ez nekem nem bank…
 • B
  revolut.com/en-PL/credit-cards

  8.66% THM

  ha 10 tranzakciót végzel ingyenes, ha nem havi 10PLN

 • Alfa
  Nagy mázli hogy nincs “jelen” a Revolut, fizethetném a tranzakciós illetéket nyakló nélkül.
  Nincs “rendes számlaszám”, na puff, mégis ingyen utalok az USA-ba, Magyaroszágra, stb.
  Nem a Revolut-ot kell megpatkolni ilyen hülyeségekkel, hanem azokat az őskövületeket eltakarítani, akik mondjuk nem fogadnak Revolutról befizetést, mert “csak”, vagy mert az idióta szabályozás nem engedi…
  Akinek meg nem tetszik a Revolut, nyugodtan maradhat a XX. században, senki sem rugdossa ki onnan 😀 😀 😀
  Nem, nem tartok ott pénzt, csak átpörgetem rajta, leszarom a betétbiztosítást, max 1-2 misit buknék, elenyésző kockázat mellett, nem harakiri téma.

  Ott a Wise, van saját számlaszámod, azonnal átmegy a pénz, van telefonos ügyfélszolgálat magyarul, nincs havi díj, utalás 96 forint, nincs tranzakciós adó. Nyereséges évek óta és a többi.

  Ja, nincs minden ingyé’, de nagyon olcsó.

 • NN
  (nyelvtan) bejelentette a Revolut, hogy más országok után idehaza is bankként jelent meg a Revolut. > bejelentette a Revolut, hogy más országok után idehaza is bankként jelenik meg.
 • NemOlyanSzarMintGondolnad
  Szamos alkalommal hasznaltam a chat-et es mindig nagyon segitokeszek voltak es a “25 masodperces” hozzaszolas egy baromsag…mar elnezest a nyelvezetert…

  Jaja, nem volt még olyan eseted, amikor a huszadik levélnél is érzed, hogy fel sem fogta, mit mondasz, csak küldte a sablon választ.

  Amíg nincs gebasz, csak kérdezel, addig működik. Amikor már cifrább az ügy, az nagy szó, ha megérti, mit írtál. Pedig helyesen írtad angolul, de el sem olvassa, mert nincs rá ideje.

 • örök körök
  Azon változtat a banki státuszuk, hogy mindenféle olyan papírokat kérjenek be “pénzmosás elleni harc” címszóval, amihez baromira semmi közük?

  Annyira nem volt vicces, amikor Pajeet meg Kumar basztatott chaten, hogy küldjek nekik olyan adóigazolásokat, amik Magyarországon nem is léteznek, meg küldjem el minden idei kibocsájtású számlámat (vállalkozó vagyok). Mert a sima magyar bankomtól letöltött pár havi kimutatás az nekik nem volt elég, hiába volt rajta a Revoluton átzavart összegnél jelentősen több beérkező jövedelem.

  Szerintem meg a Revolutnak baromira semmi köze, én milyen cégeknek számlázok be, milyen projektre és mennyiért, vagy hogy úgy általában véve mennyi a jövedelmem és (a Revoluton kívül) mire költöm. Sokszor még titoktartási is köt, lehet külön engedély nélkül el sem küldhetném a számlákat.

  Végül inkább hagytam megszűnni a fiókot, jó nekem a Wise is, azok nem basztatnak.

 • MNB
  Őszintén, szerinted hány litvánul beszélő munkatárs van az MNB-nél? És ebből mennyi beszél olyan szinten, hogy érdemben el tudjon járni egy jogi vitában?
 • Lacimacu
  Az érdekes, hogy túl sok kp felvételért letilt a curve.
  Ingyenes kártyával 200 font ingyenes havonta, után 2 font vagy 2%.
  Ezért nem szabadna letiltani.
 • Belavoltam
  ha szerinted az MNB-nek kell torvenyjavaslatot benyujtania, akkor nem erted, mi az MNB szerepe, mire jo a parlament, meg ilyesmik.
 • jobb
  Nem tudom, nagyobb összegű dollár utalásokkal szívás van mind a Revolut, mind a TW esetén is. Nem ők nyúlnak le, hanem a közvetítő bankok.
 • Alfa
  @kiszamolo: szerintem tévedsz, a Wise egyáltalán nem olcsó és rengeteg mindent nem tud.
  1) hogy megy oda a pénz? Ja, fizethetem a tranzakciós illetéket az utalás után. Máris elég komoly bukta.
  2) Miért nincs topup???
  3) Rosszabb árfolyamon vált / utal mint a Revolut vagy zen.
  4) Normálisan nem lehetett vele pl. IBKR számlára utalni, nem lehet a reference mezőben megadni a számlaszámomat. WTF? Nézzék már meg a Revolut felületét…

  Átzavarok több millát akkor tizezreket bukok Wise-al Revolut-hoz vagy Zen.com-hoz képest. Olyan díjakat meg árfolyamokat ajánl, hogy lefordulok a székről.
  Nekem erre kell, erre nem jó.

  Persze, mint mondtam, pénzbe kerülnek a dolgok. Cserébe működik.

  A Revolut évek óta 50 milliárdokat éget a befektetők pénzéből, azért olcsóbb.

  Meddig még? Melyik lesz előbb, csődbe megy vagy ő is elkezd pénzt kérni?

  Pénzváltás: csak egy nem túl magas limitig ingyenes az ingyenes csomagban.

 • Puffogok
  Wise – a saját lustaságom miatt még mindig egy mezei OTP számlám van, innen utalok államkincstárba és bróker számlára, plusz ugye innen veszem kártyával a Miklós féle napi egy kávét.
  Helyette jobb megoldás lehet a wise? (Ilyen szempontból elég boomer vagyok sajnos)
 • Majom úr
  Wise vagy Revolut tudja a csoportos beszedést? Én másra nem használom a luxusbanjainkat, de így is nagyon drága. Lehet, sárga csekket kell kérjek a jövőben, mint a nyugdíjasok.
 • Dezső
  nyelvtan:

  A Revolut bejelentette, hogy más országok után idehaza is bankként jelenik meg.

 • Pistu
  “Az MNB nem sokat várt, kiadott egy közleményt, amiből megtudhatjuk, hogy a Revolut csak határon átnyúló szolgáltatásként van jelen” tehát nem igaz, hogy “Bank lett idehaza a Revolut”. Félrevezető a cím!

  Nincs ellentét a kettő között, egy bank lehet úgy jelen, hogy csak határon átnyúló.

 • revolutos
  “Ingyenes kártyával 200 font ingyenes havonta, után 2 font vagy 2%.”
  Nem olvastad el jól a régi Curve cikk alatti hozzászólásokat. Havonta 1 idegen deviza. 200 fontnak megfelelő helyi deviza NAPONTA ingyenes, valami max 8 lehet ebből havonta ingyen. Egy korábbi hozzászólónak a napi 200 limitet is felemelték NAPI 1000 GBP-re (nekem nem emeltek).
  Viszont a fair use szerint (nem dokumentáltan, de nekem ezt válaszolták), nem szeretik, ha túl sok arányaiban a kápé (nyilván, hiszen szegények ők fizetik a kápé felvételt, tranzakciós adót stb. helyettem), és szeretik ezt 20% alatt tartani az összes kártyás költéshez viszonyítva.
  Mivel nálam a rolling 365 napban benne volt egy nagyobb készpénzes rész tavaly, ezt nézve 20% felett, csak idén jóval 10% alatt voltam – de most az egyéb okból letiltás után A 365-napit nézve nem aktiváltak, és ami rosszabb, nem is válaszolnak, se kép se hang.
 • CSattila
  Nem tartozik a témához,de Valakinek van valamilyen tapasztalata véleménye a NAGA-ról?
 • Kristóf
  Wise-om van és oda jön a fizetésem. HUF utalás fix 85, EUR fix 0.5.

  Az Interactive Brokersnek van magyar számlája. Jobban megéri a HUF utalás és átváltani fixen 1.5 vagy 2 USD-ért interbank rate-en.

  Wise FX spread: kb 0.45%, Revolut FX spread: interbank rate = 0.3%. Utóbbinál van +0.5% 350 000 HUF felett (standard csomag). Hétvégén a Wise ugyanazokkal a spread-ekkel dolgozik, a Revolut viszont sokkal drágább (1-2%?).

  Gondolom mindenki ismeri: kártyás top-up Wise-ról Revolut-ra, pénzváltás 350 000 Ft-ig majd ingyen utalással vissza (nem minden currency esetén működik: pl. CHF mert a Revolut béna és nem tud helyi utalást így van közvetítői díj is = 10-20 CHF).

  A Wise egyébként ad egyedi EUR, USD, etc. egyedi számlaszámot is, ha valaki külföldről kapna fizetést.

  Ahogy Miklós is mondta, Revoluton csak játékpénzt szabad tartani, Wise-on talán komolyabb összeget is.

 • IBKR-User
  “Normálisan nem lehetett vele pl. IBKR számlára utalni, nem lehet a reference mezőben megadni a számlaszámomat”

  Havonta 1-2 alkalommal rendszeresen utalok Wise-on keresztül IBKR-re, és simán meg lehet adni közleményt. Te hol nézed?

 • Garázs
  És mivan, ha nem váltok banki ügyfél státuszra?
 • revolutos
  Wise-ról megy az utalás IB-re.
  Más kérdés, hogy IB-n a korábban itt írtak szerint is már csak az alapdevizáBA lehet váltani, de az említett scenárióra – HUF-ot átváltani gondolom USD-be – ez megfelelő.

  “Wise FX spread: kb 0.45%, Revolut FX spread: interbank rate = 0.3%”
  Hát én megnéztem most, mert van mindegyik.
  EUR-ból HUF-ba váltási árfolyamot írok:
  EURHUF:
  IB: 360.06
  Revolut: 359.92
  Wise: 360.065 (guaranteed)

  A különbség elenyésző, pár fillér a Revoluté is nagyon közel van a piacihoz kb. 14-15 fillér ebben a példában, nyilván nem tudtam teljesen ugyanabban a pillanatban megnézni, de ez a nagyságrend. Összehasonlításképpen, a Wise 0.442%-os díja 1.60 Ft, vagyis
  – Revolut váltási spreadjének a 10-szerese a Wise spreadje (díja, nevezzük akárhogy)
  – a Wise utalás 85 forint (igaz, ott van másodpercek alatt), a Revoluté 0 forint, de 1-2 nap alatt ér oda
  Mindegyik legyen sztem.

 • revolutos
  “Wise vagy Revolut tudja a csoportos beszedést?”
  Hát én még nem láttam ilyen funkciót és csodálkoznék :), de mondjuk egy dijnet és kártyás fizetés ezt a problémát szerintem elég jól megoldja, havonta egyszer belépek és a már eltárolt kártyákkal kifizetem az összes ott levő számlát…

  Ha valamit esetleg elfelejtek, az csak azért lehet, mert nincs a dijneten, na ezeket én is igyekszem csoportos beszedéssel fizettetni…

  Vagy ha az adott szolgáltató nincs ott, akkor tuti van neki is valami portálja, ami megjegyzi az adataimat és csak kattintani kell párat, semmi kártya-pötyögés.

  Végső esetben ha semmi kényelmes nincs, büntesd őket azzal, hogy küldjenek QR-kódos csekket (postai csekk a szolgáltatónak pénzbe kerül), és fizesd valami QR-kódos fizető app-pal.

  “app-pal” vagy “appal”, “QR-kódos” vagy “QR kódos”? – ilyen nem triviális esetben is számítok a figyelmedre 🙂

 • IBKR-WISE
  IBKR számlára TransferWise-ról USD (ACH típusú) utalást indítottam.
  A közleménynél azzal szembesültem, hogy kb. 10-12 karakter a maximum beírható szöveg. Ez elég ahhoz, hogy a 8 jegyű IBKR számla-azonosítómat beírjam, de akkor is kevés, és nehéz megtalálni a helyét utaláskor.
  A díj 0.51 USD, azaz verhetetlen. Az IBKR egyedül a küldő számlaszáma alapján is be tudja azonosítani a kedvezményezett számlát (De azért ne próbáld ki!), csak legyen saját USD számlaszámod.
  Szerintem a WISE és IBKR párossal lehet a legjobban kijönni minden szempontból, de sajnos bele kell tanulni.
  Egy kicsit én is tudok segíteni.
 • NemOlyanSzarMintGondolnad
  Akkor sajnos nem ugyanazt tapasztaltuk akkor. Volt mar hogy bizonyitanom kellett egy nagyobb transzfert, volt mar hogy tiltanom kellett gyanus tranzakciot es volt mar hogy nyomoztattam egy tozsdei tranzakciot mert nem tudtam hogy fevasaroltak a ceget, de eddig nem volt gond, gyorsan es flottul ment. De akkor vagy nekem volt szerencsem vagy neked volt kevesebb :/

  Aztan lehet ezek piti ugyek s maskor nem ennyire…flott…

  Az osszehasonlitasi alapom mas banknal van ugyintezesre: amcsibol csapoltak a szamlam, gyanus tranzakcio, betet toresi problemak, s korant sem volt jo elmeny…

 • usespanner
  “a Wise egyáltalán nem olcsó és rengeteg mindent nem tud…hogy megy oda a pénz? Ja, fizethetem a tranzakciós illetéket az utalás után. Máris elég komoly bukta.”

  A Wise nem egy applikáció, hanem a bankod lehet. Mindent tud, amit egy bankszámla, csak KP-t nem lehet befizetni rá.

  A ZEN nevű app tényleg jobb árfolyamon vált, ez tény.

 • Moltiszanti
  Én a minap regisztráltam az ibkr-hez, meg most ismerkedek vele.
  Tegnap utaltam a wise szamlarol 10 eurót, 28 eurocentbe fájt.
  Az imént 2000-t az is 28 eurocentbe fájt.
  Az fura, hogy az ibkr-nel meg kell adnom, hogy mennyit akarok utalni, majd azután at kell mennem a bankokhoz és onnan kell utalnom. Egyelőre ennek nem tudom, hogy mi az értelme de majd kitapasztalom. Esetleg lehet egyszerűbben?
  Egyébként a wise-n tartott euróból, holnap (utolsó nap) wise részvényeket fogok venni, (ownwise program). Majd át kell váltanom angol fontra az eurot, azt nem is néztem, hogy jobban jártam volna vagy sem ha a wise-n mindjart váltok és úgy utalom el.
 • Moltiszanti
  A revolut hitelkartyajat érdemes lehet a penzvisszateritesek miatt tartani?
  Ha valaki esetleg már megleste…
 • Alfa
  , : Köszi hogy leírtátok!
  Amikor először próbáltam IBKR és Tastyworks számlákra utalni, a Wise-al nem volt jó (utánajártam, nem 30 Ft tranzakciós adót akartam spórolni …).
  Nem emléxem mi volt a gond, de vagy a működésben vagy a díjban szignifikáns eltérés volt.
  Van Wise-om is, néha ellenőrzöm az exchange árat. Eddig nem volgt jó. Nem fogom utalásonként a többezer forint felárat kifizetni, csak azért mert a Wise “nyerességes”, a Revolut meg nem.
  Most komolyan, topup pár misi Revolutra, átváltom (Prémium csomag simán megéri ilyen összegeknél a korlátlan váltás miatt), kb. 20 másodperc múlva a pénz megy IBKR-re.
  Mennyire életszerű hogy pont akkor bedől a Revolut vagy zárolják? Először kicsit féltem, párezer eurós darabokban toltam, át, de ma már nem tökölök. Eddig mindig átment. Ingyen. HUF/USD/EUR is. Zen.com-ról még a viccből átutalt 10 Ft is.
 • Mark
  “Az Interactive Brokersnek van magyar számlája.” Elég régen utalhattál oda, mert már egy ideje nincs magyar számlája az IB-nek.
 • IDSx
  a revolut egyetlen elönye ha az ember néha utazgat olyan helyre, ahol nagyrészt kártyával tud fizetni.

  Mert egyébként az ingyenes pénzfelvételröl annyit, hogy konkrétan mindenhol vastagon rak rá extra fee-t az ATM (nem, nem euronet), mert ugyanúgy nem helyi valutás az eurózónában (az én revolut kártyám pl. UK-be tartozó )…még azon ATMekben is amit az app ajánl.

  200 eurónként, több hónapon át kiveszegetni pl. egy görög családi nyaralás költöpénzét (autókölcsönzés, étterem, kávézó, taxi, sporteszköz kölcsönzés, stb., kb mindenhol kp-val kell fizess) abból a néhány elérhetö eurós OTP ATMböl meg nem éri meg úgy se a fáradalmat a 683 forint spórolásért, hogy egy ilyen ATM mellett lakom.

  Brutális, mennyi tökét égetnek el ezek a cégek (és hogy igy is van befektetöjük), hogy a “van ingyenebéd” szekértábort kiszolgálják…

 • Penge
  “Ahogy Miklós is mondta, Revoluton csak játékpénzt szabad tartani, Wise-on talán komolyabb összeget is.”

  Akkor felmerül a kérdés, hogy kispénzű embereknek hol lehetne kedvezőbben tőzsdézni meg kriptókat venni buy and hold stratégiával?

  Mert még a Robin Hood is drágább, a többi meg egyenesen olyan horrorisztikus költségeket emészt fel, hogy nemhogy havi 1-200 ezer, de havi 1 milliós deposit és 50+ milliós fix létét mellett lenne vállalható alternatíva… Meg akkor már a kategória is magasabb lenne, mint a privátbanki státusznál.

  Szóval hol kéne a keményen dolgozó kisembernek havi 1-2 kilót beforgatni töredék részvényre vagy töredék kriptóra?

 • Szaky
  A Wise-nél az utalás, összegtől függetlenül, 85Ft/db.
 • Dani21
  Egyébként a Wise-hoz van betetbiztositas? Tudtommal nincs csak egy letéti számlán van a pénz valamelyik angol banknal.

  Nincs.

  A KBC Equitasnal pedig pl. szintén Belgiumba kéne elfaradni angol(?) nyelven, ha véletlenül eltunne a naluk tartott pénzem, 20 ezer euroig.

  Megvette a KH

  Korrigaljatok ha nem igy van – ezek regebbi infok

  Ilyen szempontbol a Revolut 100 ezer euro biztositas /Litvania nem olyan rossz.

  Nem elhanyagolhato persze hogy a Revolut masszivan veszteseges…

 • Mr.RTFM
  IBKR, Alacsony jutalekokkal dolgozik es nemreg torolte el a havi dijat, szoval az egyetlen koltseg a penz beutalasa, mivel jelenleg nincs magyar szamlaszamuk.
  Revoluttal 2000 HUF / utalas.
 • Csattila
  Penge 09-30 01:52
  Ez a kérdés engem is foglalkoztat.Ha van valami használható infod,légyszives oszd meg vem.
 • Kristóf

  Nem lehet hogy a hónapban már 350 000 Ft felett lettél volna amikor megnézted, és ezért volt rosszabb neked a Revolut?

  Nem teljesen igaz amit mondasz. Pontosan úgy van, hogy csak alapdevizába válthatsz, kivéve ha shortolsz egy nem alapdevizát. Mondok egy példát a közelmúltból: nekem az alapdevizám USD, de akartam venni egy részvényt amit Londonban kereskednek (GBP-ben és nem volt GBP-m). Ilyenkor be kell adni a vételi megbízást. Ha teljesül, lesz N db részvényed és -1 * N * K db GBP-d (ahol K az árfolyam amin teljesült a megbízásod). Ezután már válthatsz bármilyen devizát GBP-be (amiből pozitív mennyiséged van).

 • Kristóf

  Szerintem azért írja ki a több ezer forintos díjat, mert te XXX devizát küldenél a fogadó fél pedig YYY-t kapna. Ilyenkor beleszámolja a Wise az FX spreadet is. Ha XXX -> XXX az utalás akkor fix a díj pl HUF -> HUF 85 Ft.

 • Kristóf
  Jogos, valóban nem mostanában utaltam és ez elkerülte a figyelmem. Nem értem, hogy miért nincs már meg a magyar számlájuk. Ebben az esetben Revoluton érdemes átpörgetni a pénzt: kártyás feltöltés, majd onnan utalás.
 • videkrol-jott-ember

  Beirtam Wise-ba 100ezer forint helyi utalast, ket opciot kapok.

  1. olcso utalas – ez 37 Ft – de ehhez mar a Wise-nal kell legyen a penz (tehat a wise-ra beutalas lehet plusz koltseg)
  2. kartyas feltoltessel – ez 497 Ft (itt kartyaval toltod fel a Wise egyenleget, majd onnan megy az utalas)

 • Marka
  Szerintem aki kisebb pénzzel akár tozsdezni, annak trading212 vagy etoro a jó megoldás.
  Komolyabb penznél meg random vagy ib.
 • Kristóf

  Jelen tudásommal szerintem Random Capital TBSZ-en, viszont sokminden változott mostanában.

  1. Megszűnt az inactivity fee (havi 10 USD) az IBKR-en. A “kispénzű embereknek” fontos.
  2. Talán lesz IBKR TBSZ jövő év elején.
  3. A Random Capital-t felvásárolta az Erste. Nőni fognak a díjak?

  Általánosságban azt mondanám ott ahol van TBSZ és a legalacsonybbak a költségek. Ez lehet alapkezelő is, viszont Magyarországon nincs 1%-nél alacsonyabb éves díj részvényalapok esetén (“buy and hold”).

  A kriptóról annyit tudok, hogy Revolut és tsainál magasak a spreadek, kriptotőzsdéken viszont szinte ingyen kereskedhetsz. Utóbbi szürke és szabályozatlan terület. Elméletben náluk van letétben a kriptód, de ezt nem igazán lehet ellenőrizni. Csinálhatsz tárcát is és vehetsz valakitől (utalsz neki pénzt, ő neked kriptót). Így is lehet magas a tranzakiós költség (pl BTC) és megbízható partner kell.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.