Bank lett idehaza a Revolut

2021-09-28
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ha beléptél a Revolut alkalmazásba ma, felajánlotta, hogy váltsál banki ügyfél státuszra. Ennek oka, hogy ma bejelentette a Revolut, hogy más országok után idehaza is bankként jelent meg a cég.

A banki háttér előnye a betétbiztosítás, hátránya, hogy a betétbiztosítás pénzügyi alapját a bankok dobják össze a kezelt vagyon arányában, vagyis pénzbe kerül a Revolutnak is. Ezt egyelőre nem hárították át, kérdés, meddig tudják ezt is lenyelni. Rendes számlaszámot továbbra sem kapnak a felhasználók, azért továbbra is a Wise-hoz érdemes menni.

Az MNB nem sokat várt, kiadott egy közleményt, amiből megtudhatjuk, hogy a Revolut csak határon átnyúló szolgáltatásként van jelen, aminek az a következménye, hogy ha bármi gondod van, a litván jegybankhoz fordulhatsz panasszal angol vagy litván nyelven.

A közlemény megemlíti azt is, hogy a Revolut tavaly 51 milliárd forint veszteséget termelt, előtte se zárt sokkal jobb évet.

Previous Post
Hitelminősítés

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram