Barion: fizess egyszerűen

2014-10-28
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Egyre-másra terjednek az alternatív fizetési módok. A mai internetes kommunikációban egyre kevésbé van szükség a klasszikus bank-kártyakibocsátó társaság hátterére, hogy fizethessünk, vagy fizetést fogadjunk el.

Elég egy szolgáltató, ahol a tranzakció mindkét szereplője (a vevő és az eladó is) rendelkezik számlával és egy másodperc alatt át lehet könyvelni a pénzt az egyik számláról a másikra.

Ezért tényleg kár a röhejesen túlárazott 2-3%-ot kifizetni egy-egy szimpla tranzakcióért. (Ennyit kérnek a kártyatársaságok, bankok meg az olyan nagyok, mint a paypal.)

A vevő bármikor feltöltheti a számláját a hagyományos úton: utalás, vagy készpénz-befizetés, az eladó pedig kérheti, hogy a számlájáról utalják ki a pénzt a hagyományos bankszámlájára. Ha éppen nem tudja elkölteni a virtuális pénzt egy másik elfogadónál.

Az egyik ilyen lehetőség a magyar Barion.

A regisztrálás egy e-mail cím megadásából áll és ha nem akarsz, nem is kell több adatot megadni magadról. (Bár gondolom a pénzmosási törvények miatt ez csak egy bizonyos összegig működik, meg aztán valahogy pénzt is kell utalnod a számlára, vagy bankfiókban befizetni, ahol szintén kérnek személyigazolványt.)

Ezután mindenhol fizethetsz, ahol elfogadják a Bariont (online, vagy normál boltban is), vagy bármelyik ismerősödnek küldhetsz pénzt egy gombnyomásra.

Nem kell megadnod a kártyaadataidat, vagy a számlaszámod, csak annyi pénz van a számládon, amennyit befizetsz, vagy ráutalsz.

A díjakat itt találod, a lényege: minden ingyenes, kivéve az ezer forint feletti elfogadást (50 Ft), illetve a normál bankszámlára kiutalást (0,4%, ebből 0,3% nyilván a tranzakciós adó), valamint ha készpénzben fizetsz be a számládra, nem utalással (100 Ft).

Elfogadóhelyek: nos igen, sajnos még nem tart ott a dolog, hogy oldalakon át sorolják. 5-6 normál üzlet és talán két tucat webshop. Viszont mivel tényleg nem nagy dolog se regisztrálni, se elfogadóvá válni, reméljük elterjed ez is és a hasonló megoldások is. Ha van webshopod, miért ne lehetne így is fizetni nálad?

Biztonság: a cég rendelkezik az MNB engedélyével, aminek feltétele a százmilliós alaptőke, amit a kuncsaftok kártalanítására kell fenntartani. Viszont senki nem is mondta, hogy itt tárold a millióidat, mivel gyorsan fel tudod tölteni a számlád, elég pár tízezret ráutalni alkalmanként. Ha pedig kereskedő vagy, akár naponta kérhetsz kifizetést a normál bankszámládra.

Bónusz: Fizetős parkolásra is használható a rendszer és most még az ötven forintos "kényelmi díjat" sem kell megfizetni. Már csak ezért is érdemes lehet számlát kreálni, ha sokat parkolsz fizetős övezetben.

Szerintem remek az ötlet (még ha semmi világújdonság sincs benne), remélem hamar elterjed.

Ha ismersz még ilyen lehetőségeket idehaza, írd meg a hozzászólásokban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram