56 hozzászólás

 • Nimfas Corporation
  Ha mondjuk van kicsit nagyobb összeg a Cetelem megtak. számlámon, és nyitok egy Webkincstáras számlát akkor oda hogy érdemesebb utalni? Erste priv. L számlám van, utalás ingyenes.

  Ha teszem azt egyben utalok a Webkincstárhoz, állampapír vásárlásra 1 milliót, akkor az ha netán kéne a pénz mégis előbb akkor csak egyben tudom kivenni is, vagy van lehetőség rá hogy csak egy részét?

  Vagy vegyek 200eFt-onként papírt azt jónapot’? 😀

 • józsenzbazsen
  , ,

  “Kijelentem, hogy a fenti bankszámlaszám tulajdonosa megegyezik a jelen értékpapír nyilvántartási-számla tulajdonosával.”

  Feleségem nevén van a bankszámlánk, én rendelkező vagyok rajta. Ennél a banknál nem lehet két tulajdonosa a számlának.
  Természetesen az ottani és a MÁK pénz is házastársi közös vagyon. Ez alapján azt gondolnám, bepipálhatom a fenti mondatot, hiszen igaz : mindekettő mindkettőnké. De az a balsejtelmem van, hogy ezt így nem biztos, hogy elfogadnák… :o/

 • hapcibeno
  A Cetelemről lehet(ett) teljesíteni – mégpedig teljesen ingyen – a különböző banki számlacsomagok havi jóváírási elvárásait. (S akár még aznap vissza is utalni a takarékszámlára.) A hóközi hitelkártya-visszatöltésekhez is biztosított likvid forrást. Valóban vonzóbb lehet a Kincstárra váltani, de az az aggodalmam, hogy a fenti praktikus igényeknél jelentős költségeket emészt majd fel az 1%-os visszaváltási jutalék. Valahogy az értékpapír-számlát nem érzem annyira likvidnek, mint egy megtakarítási számlát. De hagyom magam szívesen meggyőzni, mert az 1% valóban nagyon karcsú… 🙁 Miként lehet a Kincstárat is valóban likvidként használni?
 • Indexkövető
  A Gránit Banknál van 2.5%-os betét, TBSZ is elérhető.
 • mephisto6
  OFF:
  most jött a levél, változnak a Wizzair HK pontgyűjtési feltételei (március 1-től).

  2% helyett 1%
  az is havi max 250e-ig
  csoportos helyett standard tagság (június 1-től)
  pontbeváltás automatikusan megtörténik naponta (április 1-től)

 • Csak ne a dunyhába tegyem már
  Sziasztok!
  Azt nézegetem, hogy a jelenlegi OTP Net folyószámlát + Cetelem takarékszámlát érdemes átváltani Gránitbank folyó + Takarékszámlára, utóbbin most 1,4% látraszóló kamat van. Havi 100 Ft takarékszámla vezetési díj és kell hozzá folyószámla is, de még így is olcsóbb mint a Cetelem, mert itt nincs utalási költség a megtakarítási számla és a folyószámla közt, se oda, se vissza.
  Jól gondolkodom, vagy kifelejtettem valamit? Egyébiránt ha mindenképp elkerülném az értékpapírokat (webkincstár, PMÁK ,stb.) milyen megtakarítási számla jellegű likvid termék van a piacon ami jobb a cetelem 1%-tól?

  Előre is köszönöm a válaszokat! 😉