98 hozzászólás

 • tbrptr
  Bankfiokokat is bezárnak jövőre, remélem az online szamlacsomag meg sokáig velünk marad, különben kénytelen leszek bankot váltani.
 • Dávid
  Hát CIB bank, mondjam, hogy meg sem lepődöm ?!
 • hitel
  Ez benne volt a levegőben egy ideje…többször megpróbáltak már idén átterelni másik szla- formába. Aztán akárhogy kalkuláltuk-számoltuk az aktivitásom alapján, nem érte volna meg. Most gondolom az jön hogy szépen felnyomják a ktsgeket ezen a már nem értékesített számlán hogy aki résen van az szépen átmenjen önként másikba aki nem, attól meg lehessen legombolni a ktsgeket.
  (másik bank nem opció, az ügyesen felvett lakáshitel miatt)
  SZerencsére az elég jó, 2.28as kamattal “dolgozik”
 • Kiszamolo
  Dávid, az Eco eleve úgy volt hirdetve, hogy dec 31-ig akciós. Az online-t meg már három éve ki kellett volna vezetni, mert túl olcsó volt, még a tranzakciós adó előtti korból származó őskövület.
 • Péter
  A CIB Online még most is az egyik legjobb. Remélem még maradni fog.
  Erről egyébként nem találok tájékoztatót. Valaki tud linket?
 • Istvan
  Jól értem, az online csomagra dec 31-ig még át lehet lépni?
 • Kiszamolo
  Péter: cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/msz_bankszla_180101_171220.pdf&type=related
 • Andras
  Valaki tud olyan szamlacsoagot ahol ingyenesek az atutalasok (limit nelkul) es bizonyos feltetel eseten nincs havidij? (max 150-200 tudok havonta utalni szamlara)
 • doboz
  Andras: Erste Privilégium
 • gorgo
  Ah, nem olvastam elég figyelmesen a kommentekent. Már nem aktuális a kérdés 🙂
 • szocske
  @András, épp a témaindító CIB online egy ilyen csomag. Egyelőre nincs szó a kivezetéséről, csak az értékesítése szűnik meg. Az a csoda, hgy eddig volt. Remélem a meglévő ügyfeleknek még megmarad sokáig.
 • Kobe
  Otp nel van a smart szamlacsomag vagy mi, fix 39 ftos utalasi dijjal, osszegtol fuggetlenul.

  A hirdetmenyukben nem irjak, de ehhez is ugyanugy kerheto a multipontos dombornyomott kartya, ami havi 50e ftos, evi 600e vasarlas eseten ingyenes, az elso evben meg alapbol ingyenes

 • TT
  Egyébként a K&H is év elején (azt hiszem, februárban) számolja fel a tranzakciós adó mentes csomagjait.
 • kapasz
  doboz: az már nem igényelhető.
 • Zoli
  “A Bank 2017. augusztus 1-től az Erste Privilégium S/M/L Bankszámlák értékesítését megszüntette.”

  erstepartner.hu/hu/10000165.html

 • Tamás
  “Az online-t meg már három éve ki kellett volna vezetni, mert túl olcsó volt, még a tranzakciós adó előtti korból származó őskövület.”

  hmm a taxi drága, az uber olcsó és jó.. a cib online meg nem jó… mert olcsó? 🙂

  (Kb a boltok is uezt csinálják, amikor egy leakciózott termék árát a többi áremelésében kompenzálják)

 • headset

  “Andras: Erste Privilégium”

  Már volt itt szó róla, hogy az Erste Privilégium már nem köthető, ügynökön keresztül sem.

  Elég jól utánanéztem és jelenleg az egyetlen teljesen ingyenes számla a Raiffeisen Prémium Gold 2.0. Ha valaki tud másikat, cáfoljon meg, örülni fogok. 🙂

  400 ezer ft-ot kell havonta ráutalni legfeljebb 3 részletben. (2019-től egy részletben.) Aki a tartalékát olyan helyen tartja, ahol nincs lekötés és ingyenes az utalás (Cetelem vagy alapforgalmazo.hu), annak ez megoldható. De van benne kockázat, mert ha elmarad, a havidíj 10 ezer ft.

 • Ati
  Szerintem nem véletlen, hogy nem nyúltak hozzá ehhez a csomaghoz annyira drasztikusan, nem biztos, hogy összességében annyira veszteséges.
  A K&H vezette ki korábban agresszíven a ZERO számlát (bár ott még a készpénzfelvétel is ingyenes volt, messze a 150 ezres határ felett is) és elég komoly ügyfélszám-csökkenést szenvedtek el.
  A kérdés, hogy az online ügyfeleknek el tudnak-e adni egyéb szolgáltatást (hitelkártya, személyi kölcsön, bankkártya – ez elég drága a CIB-nél). Ha mindezeket megnézzük és azt, hogy ha kivezetik az online-t, akkor sok ügyfelet vesztenek az összes potenciális üzleti lehetőséggel együtt, nem biztos, hogy érdemes bezárni azt a terméket. Persze sok ügyfélen buknak, másokon nyernek. Bizonyos drágítás biztos várható és nyilván elemzik a teljes online csomag profitabilitását.
 • headset
  Az sms Gold 2.0-nál sem ingyenes. És fizetni kell a kártyalimit változtatásért.

  De az alap kártya ingyenes az első évben. És a második évben is, ha van 500 ezer ft vásárlás. Az havi 42 ezer.

 • Kiszamolo
  tamás, a taxi árával semmi baj nem lenne, ha tisztességesen, piaci feltételek mellett lenne annyi, amennyi. A baj az, hogy tiszteségtelen módon drága.

  A CIB online meg a banknak nem jó, mert benyel havonta rengeteg tranzakciós adót csak azért, mert még mindig egy régi áron adja a szolgáltatást.

 • Lucifer
  “illetve felszámolják az Eco csomagban a tranzakciós adót az utalásoknál”

  Ezt hol lehet megnézni? Mert akárhogy nézem a szept. 20-tól, jan. 1-től ill. jan. 13-tól érvényes kondíciós listákat, a forint tranzakciók díjai semmit sem változnak. :-/

 • Guest
  Létezik olyan céges bankszámla, ahol a kamat több, mint a költségek? Nem szeretek fizetni azért, hogy a bank vigyáz a pénzemre. Köszi előre is!
 • Lucifer
  “A CIB online meg a banknak nem jó, mert benyel havonta rengeteg tranzakciós adót csak azért, mert még mindig egy régi áron adja a szolgáltatást.”

  Nem mindegy banknak, hogy a számlatulajdonosok állandó havi számlavezetési díj formájában fizetik a tranzakciós adókat, vagy pedig utalásonként? Biztos be lehetne úgy állítani a havi díjat, hogy megérje a banknak.

  Az Online számlacsomagnál egyébként volt már a mostaninál (345 Ft) drágább havi díj is (nem sokra rá, hogy bevezették a tranzakciós adót).

  Vagy talán a nagyobb lakossági “pénzmozgatók” ennyire átálltak az Online csomagra, hogy az reménytelenül ráfizetéses lett a banknak?

 • Péter
  illetve ami még plussz: Partner kedvezmény, mellyel akár ingyenes is lehet:
  cib.hu//system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/partnerkedv_160701_0630.pdf&type=related
  igényléséhez munkáltatói igazolás szükséges abban az esetben is, ha a jövedelmed az adott bankszámlára érkezik.
 • attila
  valszeg addig marad az erste priv is amíg a rafi prémium gold 2.0 ez a kettő kb. ugyanazt tudja. annyit tudni kell h az erste priv. van az erste dolgozóknak is, tehát ezt nehezebb lesz azért megdzüntetni 🙂
 • kamatoskaresz

  Tartsa a párna alatt, vagy a fiókban. Ingyenes, ha eltűnik, maximum úgy járt.

 • advocat86
  Sziasztok! A hathavi tartalékra szeretnék valami külön számlát, mit ajánlanátok? Az nem nagy tragédia, ha nem hoz semmit, a lényeg, hogy likvid legyen, és ne legyen (sok) költsége + szeretném elkülönített helyen tárolni (nem a saját számlámon). Miután érdemi forgalom nem lenne rajta, ezért bankkártyára sincs szükségem. Javaslat?
 • headset

  “illetve felszámolják az Eco csomagban a tranzakciós adót az utalásoknál”
  “Ezt hol lehet megnézni? Mert akárhogy nézem a szept. 20-tól, jan. 1-től ill. jan. 13-tól érvényes kondíciós listákat, a forint tranzakciók díjai semmit sem változnak. :-/”

  Nem változtak, mert minden kondíciós listában az van, hogy az utalás díja 2017. dec. 31-ig akciósan 0 Ft.
  Az alapeset 0,3%, max 6000 Ft.

  9 nap múlva lejár az akció.

 • gaborr
  sajnos azt kell mondanom, hogy pl rajtam durván sokat bukik a cib, viszont már majdnem 15 éve náluk vagyok, online csomagom meg kb azóta van, hogy az intereurópát bekebelezte a cib (IEB-nél nyitottam eredetileg a számlát). viszont sokat keres rajtam a bank a tőzsdei tranzakciók, és állománydíj miatt. szóval azért annyira nem sajnálom.

  biztos ami biztos kötöttem én is erste privilégumot, ami 2019 végéig biztosítja nekem az ingyenességet, ha az online megszűnne, átterelem oda a forgalmat.

  én annak örülnék a legjobban, ha csatlakoznánk az eurozónához, bevezetnénk az eurót, illetve a vele kapcsolatos feltételrendszereket 🙂 (azaz pl. nincs tranzakciós adó)

 • gaborr
  pontosítok, a privilégum L 2019 március 1-ig ad ingyenességet, utána standard bankszámlaként működik tovább.
 • Laca
  Ma délután letudva. CIB Eco -> Online váltás 11xx Ft díjért ez év végéig gond nélkül megy.
 • random okos

  Ha a bankköltség meglátszik a profitodon, emelj árat. És ne sírj mind egy fürdős.
  De ezzel a mentalitással ha jól sejtem “cég” alatt egyszemélyes bújtatott foglalkoztatást értesz.
 • kukorica
  kn k&h-nal vagyok, egy ideje zaklatnak hogy januar vegevel a bovitett csomagomat megszuntetik (amit mar evek ota nem lehet nyitni, es dijmentes megfelelo megtakaritas+havi beerkezo osszeg eseten, es en a gyakorlatban 0ft-koltseggel tartom fenn zero tranzakcios dij sms stb). helyette a bovitett plusz-t ajanlgatjak vagy magasabbat, aminel viszont mar van tranzakcios koltseg. most azon toprengek hogy van e ertelme emiatt bankot valtani, akar a penzem egy reszevel kulfoldre menni pl euros szamlat nyitni valahol. mit gondoltok?
 • El_Gapo
  Erste dolgozoknak nem priv van, hanem nagyvallalati csomag. Jol eldugva meg fogod talalni a hirdetmenyek kozott.
 • nyman
  Engem tobbszor agitaltak, hogy terjek at ECO-ra.

  Az online csomagom 2006 ota van. Akkor meg 499 Ft/ho volt a szamlavezetes es 400-at teritettek vissza. Igy a fix 50 ezres jovairassal havi 99 Ft volt. Elotte egy csoportos beszedes is 40 Ft/tetel volt, igy anno megerte. 2005-os a legregebbi PDF kivonatom a CIB-nel, ezert tudom ilyen pontosan. 🙂

  Jelenleg a CIB a legregebbi, 2001 ota folyamatosan fennallo bankkapcsolatom, es nem azert, mert idonkent nem hasonlitom ossze a szamlakat. 🙂

  Egyszer mar ok is bevezettek a tranzakcios adot erre a csomagra, de utana – hasonloan pl. a Citibankhoz – toroltek es a levont dijat visszateritettek, mert a rendelet ertelmeben nem lehet uj tipusu dijat bevezetni. Emelni lehet a meglevot, de mivel ilyen jellegu tetel nem volt vissza kellett terni a nullahoz.

  Remelem meg megmarad egy darabig.

 • nyman
  Meg annyi, hogy 2-3 eve ez a csomag is volt full ingyenes 2 even keresztul.

  Mivel a bankkartyat anno visszaadtam, igy volt egy olyan akciojuk, ha igenylek es a kovetkezo par honapban x alkalommal vasarolok, akkor ket evig nincs szamlavezetes. Ahogy sikerult teljesiteni, vissza is adtam a kartyat.

  Egy idoben a CIB is OTP2 volt, mindenfele apro, kis genyo dijakat kezdett bevezetni, rendszeresen olvasgatni kellett a kondiciokat, vagy 1-200 Ft-os tanulopenzt fizetni, de egy ido utan ez megvaltozott es ugyfelorientaltabb lett. Volt havi 2490-ert 8 millios barmilyen halalra jaro biztositas. Ez meg el azoknak, akik kotottek, van un. csaladfo biztositas, persze nem olyan kedvezo, mint a kiszamolo, illetve van egeszsegbiztositasi csomag is. Ez utobbi talan versenykepes a kiszamolossal,attol fuggoen kinek melyik tetel nagyobb elvez elonyt.

 • Lucifer

  Közben rájöttem: azért értetlenkedtem, mert a “felszámolják” szó nekem a “megszüntetik” értelemben jött át (már kezdtem örülni…), de Miklós a “felszámítják” értelemben használta.

  Különben képben vagyok az Eco csomaggal: szept. elején anyut átvittem a CIB-hez a partnerprogram keretében és arra beszélték rá. Úgy voltam vele, hogy rendben: de dec. 31. után majd átmegy az Online csomagba (a mostani ismeretek birtokában nyilván előtte, én is az Online csomagban vagyok >10 éve).

 • Családfő
  advocat86,
  PMÁK, webkincstár-on keresztül? Ingyenes számlavezetés és hozzáférsz kb. 2 nap alatt, ha kell. Lejárat előtti visszaváltáskor ugyan buksz talán 1%-ot, de ha mégsem jön el a vész, akkor kamatozik. Mindent online tudsz intézni. (Ha még nincs webkincstár szerződésed, akkor egyszer be kell menni az Államkincstárba.)
 • Lucifer
  Egyébként ahogy felületesen végigfutottam más bankok számlacsomagjait, az átutalások díjai szinte mindegyikben: “0,3%, max. 6000 Ft”.

  Szóval olyan egyformák, mint a mobilszolgáltatók megfelelő publikus díjcsomagjainak díjai.

 • Szomorú szamuráj
  Sziasztok!
  Én a magas cib-es kártyadíj miatt épp tegnap léptem át a kártyázó csomagba (ingyen kártya), azt terveztem februárban visszalépek az online-ba. Akkor ezt buktam?
  (Ráadásul ha tényleg az év vége a határidő nem is léphetek már vissza, mert említettek egy 35 napos időt, amíg nincs újabb díjcsomagváltás).
  Köszi, ha tudtok segíteni!
 • bitcoinos jancsi
  hopp, bitcoinnal meg mi van mar? beszalloja van? inet mar csak felfele? 🙂

  kar volt bezarni a cikk alatti kommentet..

 • Peti
  @headset: némi megkötéssel ugyan, de ott van még a Magnet házhozszámla is. Online igényelhető, és házhoz viszik a szerződést.

  Ami ingyenes:
  – havi számlavezetési díj (pontosabban: becsületkasszára megy, 0-1000 ft-ig)
  – csoportos beszedési megbízás
  – első 2 db eseti utalás, max. 100 eFt-ig (a felett 0,45% + 230 Ft / alkalom)
  – első 2 db rendszeres utalás, max. 50 eFt-ig (a felett 0,45% + 230 Ft / alkalom)
  – első 2 db ATM 150 eFt-ig
  – számlainfo és értesítések PUSH üzenetben (Android és iOs rendszerű okostelókra)

  Fix díjak:
  – éves szinten 2400 Ft a ‘segítő’ bankkártya díja
  – netbank belépéshez 10 Ft/sms a kódszó igénylése, de választható helyette PUSH üzenet is okostelóra, ami ingyenes

  Társkártya nem igényelhető, de a fenti ingyenes ‘korlátok’ miatt amúgy is érdemes külön számlát vezetni a házastárs részére.

  folyt.

 • Peti
  Azoknak, akik tudják nem teljesíteni a Rafi Gold feltételeit, vagyis a háztartás össz jövedelme NEM ÉRI EL A 400 eFt-ot, azoknak jó választás lehet a Magnet házhoszámla. Csak figyelni kell az eseti és rendszeres utalásokra, mert az ingyenes korláton felül már elég szép összeget számolnak fel. Ideális esetben viszont évi 2400 Ft-ból megúszható a számlavezetés.

  És ami nagyon tetszik a Magnetnél, az az Apránként megtakarítási program: magnetbank.hu/aprankent

  Persze ennek a forint gyűjtögetésnek csak úgy van értelme, ha nem használ az ember hitelkártyát.

 • combo
  OFF: Alig telik el 10 nap a bitcoinos cikk után, és bezuhan az árfolyam… Ezt nevezik megfelelő témaválasztásnak. 🙂 ON
 • gaborr
  ha másik bankot akarsz, akkor gránit bank, ász számlacsomag. Ha beraksz 150ezer ft-ot, akkor nincs havi díj. vagy ha van cib számlád, akkor meg nyiss malacperselyt mellé. (igen, még mindig létezik 0.05 kamattal)
 • Panasonic

  1, szerintem nézz utána, én úgy emlékszem már 2018 január elsejétől egyben kell érkezzen a havi minimum 400k a számlára, nem 2019 a határidő. (persze lehet tévedek)
  2. az alapforgalmazo.hu-ról mi a véleményed? mik a kondícióik? Én rámentem az oldalra, de csak belépés után lenne érdemi infó. Megtennéd, hogy írsz róla pár sort? Előre is köszi és boldog Karácsonyt!
 • heisenberg
  By the way, láttátok mennyit esett a bitcoin? 😀
 • mage

  Államkincstár, vagy cetelem.

 • Peti
  @gaborr: Sajnos nem csak a havi számlavezetési díj a mérvadó. Előbbi a Gránit ásznál valóban ingyenes, azonban az utalásoknak (-0,3%), csop. beszedésnek (-0,3%), kp. felvételnek (-0,6% az első 4 db) már díja van. Az éves kártyadíj 2400 Ft.
  A Mangetnél kisebb pénzforgalom mellett megúszod pusztán a kártyadíjjal, a számlavezetés pedig akár ingyenes is lehet, ha akarod, nincs pénzmozgáshoz kötve az ingyenessége.

  A Malacpersely meg egy tök felesleges számla, semmivel sem ösztökél a megtakarításra. 1 milliónál többet nem tennék ilyen megtakarítási számlára, annak a havi hozama meg arra elég, hogy vegyél rajta 2 zsömlét a Tescoban.

 • bobo
  CIB eco-m van, épp most tervezem megszüntetni a tranzakciós adó bejövetele miatt. “Búcsúajándékként” megkaptam a banktól a majd kétezer forintos számlavezetési díjat, mert a jövedelemfeltételt készpénzben teljesítettem, nem átutalással. Mondjuk elég trükkösen van mindenhol leírva, az átutalásos feltételt csak az apróbetűs részben közlik.

  Mindegy, marad a Raiffeisen Aktivitás számlám, ahol még minden ingyenes.