Még újabb lehetőség: Karatbars aranybefektetés

Milán küldött át egy újabb gyöngyszemet a meggazdagodni vágyóknak, a Karatbars-t. Egy túl hosszú videóban kifejtik, hogy az aranynál nincs tutibb és annál sincs tutibb, ha rájuk bízod, hogy vigyázzanak rá, de a legtutibb, ha 900 meg 2100 euróért veszel “marketingcsomagot” és hozol sok embert, aki szintén vesz marketingcsomagot, mert akkor nagyon gazdag leszel.

Véleményt írni teljesen felesleges, mert semmi új ötlet nincs benne, ez egy az egyben a megboldogult Emgoldex feltámasztása, arról pedig már itt írtam és a dolog végét már ismerjük. Szerintem kár tovább szaporítani a karaktereket, nincs új a nap alatt. Csak azért írtam róla, hátha valaki veszi a fáradságot és beüti a Google-be a cég nevét és idetalál. (Általában nem szokták megtenni, hiába volt az első találat az erről szóló cikk például a Kairos esetében. De ennél többet nem tudunk tenni.)

Update: Ha már szóba került, rákerestem, hol áll most a Kairos ügy. Egy múlt hónapban írt cikk szerint nem sikerül bizonyítani a pilótajáték vádját, gyanúsított még nincs, ellenben károsult, az van, csak idehaza 50 millió dollár (14,2 milliárd forint) értékben. Nemzetközi szinten ennek a sokszorosa lehet a kár, illetve a szervezők haszna. S nem értjük, miért tűnik fel újra és újra egy újabb csalás. Több 10 milliárdos haszon, büntetés lehetősége közel nulla.

Share

45 hozzászólás

 • Laci bácsi
  Megnéztem a videót, valóban elég zavaros. Pilótajáték szaga van a dolognak. Kíváncsi lennék rá, hogy az MNB mit szól hozzá ,ill. van-e engedélyük nevetett pénzügyi tevékenység folytatására. Sajnos, az emberi kapzsiság sokszor felülír minden józan ész érvet. Egy ezeréves igazság jutott az eszembe: a semmiből nem lehet értéket teremteni, aki mégis megpróbálja, annak – sokszor – nagy árat kell fizetni érte. Ez a tanulópénz.
 • Kíváncsi
  Kedves Miklós,

  Erről nagyon érdekelne a véleményed:
  innofit.hu/fusion-marketing/

  Nyilván hatásvadász és túlzó, de az online adatgyűjtéssel tényleg túlmutat a hagyományos MLM-en?
  Köszönöm, ha válaszolsz!

 • Dorian Gray
  Belekukkantottam a videóba. Roppant igényes a narráció is 🙂 Engem meggyőzött, az abszolút magyartalanságával, a drámai hatás kedvéért hadarással. Töröm is fel mindenemet, hogy rohanjak hozzájuk:)
 • Milán
  Ugyan csak átfutottam, de 99.9% hogy nagyrészt pénzlehúzás ez is, semmi új. Ha bárki olyan stílusban hirdet “befektetést”, “vállalkozást”, akármit, mint ha nála lenne a bölcsek köve, és most ingyen és csak neked csak most elárulja a nagy titkot stbstb ott már meg kéne hogy szó laljon a vészharang. Ingyen pénz sehol nincs és nem is volt, ezt kéne megérteni. Illetve ha van is, senki nem fogja a másik orrára kötni, ezt kellene megérteni.
 • Kiszamolo
  A videó egyébként igényes, az alámondás nem az. Bár szerintem német nyelvterületen élhet, aki alámondta, legalábbis úgy ejti a szavak végét, mint a németek. Elsőre túl egyszerű embernek tűnik, de szerintem csak akcentus. Ettől persze még kamu az egész.
 • maveryck
  Butaság, naivitás és kapzsiság.
 • headset
  Érdemes a videó helyett az üzletszabályzatot vagy a net-es reflexiókat nézni.

  factsaboutinternetmarketing.com/karatbars-international-scam-review-not-all-that-glitters-is-gold

  Pl. ebből kiderül a lényeg: Valódi 1 és 2,5 grammos aranylapkákat árulnak, de a piaci árnál 40%-kal drágábban.

  Ezt a többletköltséget MLM jellegű igéretekkel próbálják kompenzálni. Szóval részben fizikai arany eladás, részben pilótajáték.

 • Károly
  Miklós, mi a véleményed az aranyhívőknek arról az érvéről, hogy az adóssághegyet nem lehet visszafizetni, ezért a mostani pénzügyi rendszer hosszabb távon fenntarthatatlan?

  Szerinted van ennek realitása? Vissza fogják fizetni valaha ezeket az adósságokat? Vagy most már örökké magunk előtt fogjuk görgetni?

 • Bence
  Quaestor kulcsszóra is első oldalon volt a google találatok között a cikked. Engem az mentett meg anno, amit ezúton is köszönök.
 • Kiszamolo
  Hogy mi lesz a hitellel, nem tudjuk egyelőre. De ettől még nem lesz jó vétel az arany, ami a legeslegjobb esetben, ha nagyon jókor vetted, talán hozta az inflációt, igazán szerencsés esetben majdnem évi 1%-ot felette. De ehhez nagy mázli kellett.

  A videóban van egy kép, miszerint 50 éve is kaptál egy Ford pick-upot X uncia aranyért, ma is annyiba kerül, ergo milyen szuper az arany, megőrizte az értékét. Arra nem tértek ki a videóban, hogy ha Ford részvényekbe tetted volna a pénzt 50 éve, ma mennyivel több pénzed lenne, mint aranyban.

 • Családfő
  Végre egy piramisjáték! Már jó rég volt itt.

  Ha nagyon unatkozol :), nyithatnál egy “Kairos, ezek a tanulságaim” cikket, ahol a kairost anno úgy védő kommentelők leírhatnák a buktát és a tanulságot. Az utóbbi persze lehet, hogy az, hogy most vesznek egy kis karatbars-t.

 • Blend Ahmed
  A rámondásos szinkronról jutott eszembe… Bödőcs mondta (talán Pozsgay József Forma-1-es tolmácsról?) az ilyen szaggatott, meg-megálló, aztán megint nekilendülő beszédstílussal kapcsolatban, hogy “pufferel a szinkrontolmács”.
 • Kiszamolo
  Elolvastam a kommenteket a Kairos cikk alatt, tök jókat szórakoztunk az ügynökök igyekezetén. 🙂
 • KGyörgy
  “Hogy mi lesz a hitellel, nem tudjuk egyelőre. De ettől még nem lesz jó vétel az arany, ”

  A goldbugok azt gondolják, hogy a mostani pénz összeomlik, és akkor mindenki aranyba menekül majd, mint általában, amikor megijednek a népek, és akkor ők jól fognak járni, ha aranyuk van, mert felmegy az ára.

 • headset
  @Károly
  “az adóssághegyet nem lehet visszafizetni, ezért a mostani pénzügyi rendszer hosszabb távon fenntarthatatlan?…
  Vissza fogják fizetni valaha ezeket az adósságokat? Vagy most már örökké magunk előtt fogjuk görgetni?”

  Szerintem az örökké létező adósságot egy jól működő gazdaságú ország esetében tudomásul kell venni. Egyetlen kormánynak sem érdeke, hogy nagymértékű gazdasági erőfeszítésekkel eltüntesse az adósságot. Hogy aztán megbukjon és az utódjának legyen miből költeni.

  Ha az adósság -szinten tartva- folyamatosan megújítható, akkor kicsit olyan, mintha nem is létezne. Csak a kamatfizetés lényeges. Ha a gazdaság ki tudja termelni, akkor úgy lehet tekinteni, hogy ez a demokrácia (vagy bármilyen egyéb rendszer) költsége.

  Amíg az adósság vagy a kamatteher nem szalad meg, addig ez egy működő, stabil állapot és nem következik belőle összeomlás.

 • Maki Verem
  “A videóban van egy kép, miszerint 50 éve is kaptál egy Ford pick-upot X uncia aranyért, ma is annyiba kerül, ergo milyen szuper az arany, megőrizte az értékét.”

  Csak közben az autók ára drámaian lecsökkent 🙂

 • Nándi
  Kedves Kiszámoló! A kannaway-t nem akarod beleirni, hogy azt is megtalaljak a guglizók? 🙂
 • Ádám

  Erre ott vannak a cripto pénzek is(Bitcoin vagy valami más ilyen szempontból majdnem mindegy), amiket fényévekkel egyszerűbb kezelni mint az aranyat.
  Valami globális katasztrófa kellene ahol összeomlanak a kormányok és az áramszolgáltatás is, ahhoz hogy megint aranyban menjen a kereskedelem szerintem.

 • AAA
  Jó hogy írtad a Kairost, mert ahogy elolvastam a címet, egyből eszembe jutott és akartam is kérdezni mi hír róla. Most lenne igazán szórakoztató az akkor mellette kardoskodókkal beszélgetni.:D
 • Destephano
  A videó leírásában ott egy e-mailcím, aminek a domain-jét is érdemes megnézni. carnegieprinciple (pont) hu Nekem olyan érzésem van, ez egy Szcientológia egyház koppintás. Már a szabályzat első bekezdése is kiváló:

  “A Magyar Carnegie Principle egy Mesterelme társaság, amely hasonló gondolkodású emberek harmonikus együttműködésére alapul, azzal a szándékkal, hogy mesterévé váljunk annak, az eddig titokban tartott tudásnak, amelynek segítségével lehetünk, tehetünk és birtokolhatunk bármit és mindent, amit akarunk.”

  Rögtön taggá is lehet válni havi 100 euróért.

 • almafa
  A Bitcoin is szárnyal. A sok okos szerint most kellene venni, de én megvárom, míg újra egy dollár lesz. Akkor veszek, s elteszem az archív CD-im mellé a felhőbe.

  2016.04.03. $420
  2017.06.12. $2633
  2017.12.24. $15640
  2018.11.26. $4031

  Az árfolyamokat egy összehasonlító oldalról vettem, bár én mintha emlékeznék 20000-es árfolyamra is, de mindegy. Akkor a fórumtársaim hülyének néztek, hogy nem vetem BTC-t. Az egyik megbízóm is erősködött, hogy vegyek, mert megéri. Én akkor is csak a pénzben hittem, így maradtam az eurónál meg a forintnál. Na ők most a befektetésük 4/5-ét elbukták. Most is azt mondják, hogy ez csak egy hullámvölgy, majd megint felmegy az ára. Köztük több kisgyerekes apuka.

 • HUF
  Sziasztok,

  A prémium magyar állampapíroknál is trükköznek már?
  11.22-én fordult a 2022/J, de nem módosították a kamatot…

  2018.11.22. 2022/J Értékesítése lezárult 4,40%

 • Blend Ahmed
  “Vissza fogják fizetni valaha ezeket az adósságokat? Vagy most már örökké magunk előtt fogjuk görgetni?”

  Elő kellene túrnom a történelemkönyveimet, mert rémlik arról valami, hogy ez már az ókorban is óriási gazdasági és társadalmi probléma volt, és Athénban és Rómában is volt amolyan tabula rasa, amikor eltörölték az összes adósságot és az adósrabszolgaságot is. Csak éppen a tanulságra nem emlékszem 🙂 Azaz jobb lett-e utána a helyzet, vagy mondjuk rövid időn belül újratermelődött-e az adósság, és az adósok megint lecsúsztak-e a rabszolgaságba.

 • Warrior
  Nagy hirtelen én is beleolvastam a Kairos alatti kommentekbe, még most is szórakoztató, bár a törölt kommentek hiányoznak.

  Ugyanakkor elszomorít, hogy egy ennyire nyílvánvaló (hétköznapi szóhasználattal élve) csalásnál még mindig nincs gyanúsított. A felderítési folyamatot önmagában is lassúnak tartom, de leginkább attól félek, hogy tényleg nem lesz gyanúsított, vagy valami nevetséges büntivel megússza egy-két ember.

  Ahogy Kiszámoló is írja, nem lehet csodálkozni, ha jön egy következő átverés.

 • mitel hentes
  Akinek sok kidobni való pénze van, ki ne hagyja! Volt Kairososok kuponkedvezményt kapnak! Az itt elköltött pénzed 1%-át pontgyűjtő kártyán jóváírják, és levásárolhatod a Venezuelai államkincstárban!
 • Gergely
  Sziasztok!

  Az aranyat azt hiszem sokan félreértitek. Az aranyat sokan nemcsak befektetésnek veszik hanem kvázi biztosításnak is.
  Közel 10 éves nemesfémkereskedelmi tapasztalattal mondom: sok idős emberrel találkoztam akik még megélték az 1946-os nagy inflációt és a Lajos arany ill. más arany féleségek tették lehetővé hogy valahogy túléljenek. És akkor a délszláv háborút (hogy időben közelebb jöjjünk) közelről megtapasztaló vajdasági ügyfelek tapasztalatairól ne is beszéljünk. ( a hozamokról is lehet elmélkedni de ott az időhorizont és a beszálló a lényeg.)
  Más: Miklósnak írom, hogy szerintem jó lenne revideálnod az aranyszámláról irtakat. A keresőben egy nagyon régi cikked jelenik meg első helyen. Nemcsak ügynökök árulnak aranyszámlát, hanem fizikai aranyban (is) lehívható számlaegyenleget lehet venni venni/adni a világpiaci ár 1%-áért. Üdv Gergely

 • pitcairn
  ugyan már, vannak ennél sokkal professzionálisabb módszerek is…

  Wiped-Out Hedge Fund Manager Confessed His Losses on YouTube

  bloomberg.com/news/articles/2018-11-19/hedge-fund-s-accounts-liquidated-amid-energy-market-volatility

  a “befektetők” nemcsak hogy mindent elbuktak, de csinos ADÓSSÁGRA is szert tettek…

 • István
  Ismerem az embert aki ezt az egészet feltette a YouTube-ra. Facebookon is elindult kb 1,5 hónapja a marketing a story mögött:(
  Én sajnálom őt, mert hisz benne és legjobb tudása szerint cselekszik, sajnos őt is palira veszik ezzel odakintről:(

  Annyira MLM feelingű, minden egyes videó abban bízok, hogy “csak” egy szokásos ráfizetős MLM nem pedig egy direkt Pilótajáték!

  Megmondani neki persze esélytelen, teljes “agymosáson” van túl, nincs benne kétsége, hogy ez a “spanyol viasz” 🙁

 • Thunder
  @kiszamolo: Lassan egy éves a bitcoinról szóló cikk is. Érdemes azt is visszanézni. Talán pont az árfolyam csúcspontján jött a cikk. Ha jól emlékszem ott is be kellett zárni a hozzászólásokat, mert soha nem látott arcok bukkantak fel nagy számban cáfolni a cikket. Aztán az elmúlt évben jó nagy korrekció volt kriptovaluta tekintetében. Nem látom most azokat az arcokat itt a hozzászólásban. Akik több mint 60%-ot is bukhattak tavaly óta.
 • eco
  “Athénban és Rómában is volt amolyan tabula rasa, amikor eltörölték az összes adósságot ”

  De ez nem ilyen egyszerű, mert az az adósság emberek megtakarítása is, ami egy élet munkája lehet. Azt nem lehet csak úgy eltörölni, mert akkor valaki elvesztheti a nyugdíjra félretett megtakarítását, stb.

 • ezisvalszegpiramis
  Engem újabban ezzel találnak meg ismerősök. És hogy őszinte legyek azon kívül, hogy érzem, hogy hülyeség, valid indokom ( 15 perc keresés után) nincs ellene. Leszámítva hogy nem ad semmit, nem kér semmit. (Leszámítva egy mail címet)

  Google: Initiative Q

 • énisádám
  Kedves Kiszámoló! Nagyon tetszenek az írásai, és általában egyet is értek Önnel, de ez a cikk nagyon elhamarkodott és felületes! Nem kellene elhamarkodottan vádaskodni… stb. stb.
  Hányszor olvastuk ezt a szöveget a különböző átverésekről szóló cikkek alatt… csodálkozom, hogy most még nem jelentek meg a tulajok és ügynökök, védeni a védhetetlent, és lehülyézni mindenkit, aki nem száll be az évszázad üzletébe 🙂
 • pitcairn

  több bitcoin-os cikk is volt, már a kezdetektől fogva jól belőtte, hogy ez ponzi scheme, de a spekulatív potenciál beazonosításában mellélőtt (én is így tettem…)

  pedig utólag teljesen nyilvánvaló, hogy a bitcoin a nemesfém-ármanipuláció részeként jött létre és mint ilyen fantasztikus karrierre volt ítélve (legalábbis átmenetileg…)

  a kriptoláz című kutyakomédia nélkül már masszívan 2000 USD fölött lennének az arany és 100 USD fölött az ezüstárak…

  ehelyett azonban egy piramisjáték keretében fizetnek csillagászati összegeket a semmiért…

  még most is… a 3800 USD-s bitcoin ár egyszerűen nevetséges…

 • Kíváncsi2
  Kíváncsi leszek az innofit-tel mi lesz 1 év múlva. Elvileg van mögötte termék értékesítés. De mivel a termék senkit se érdekel, mindenki csak a hálózat építés miatt szál bele, ebből vonnám le a következtetést… Plusz komoly beugró pénzeket kérnek. Ha elmész a sarki ABC-be, vagy elektromos boltba, mit szólnál, ha csak pénzért engednének be, hogy utána vásárolhass??? 🙂
 • Péter
  Off
  Elnézést az offért, sürgősen válasz kellene egy kérdésre, amit nem tudom, kinek tegyek fel.
  Van egy 2010-ben kötött axa univerzum biztosításom, amit fel szeretnék bontani, és a benne lévő összeget átvezetném egy értékpapír számlára tbsz-re. Mi van ilyenkor a kamatadóval?
  Hallottam valahol, hogy ha nem éri el a futamidő a 10 évet, akkor ki kell fizetni a 15% kamatadót. Kérdés, hogy mire? Hogyan állapítják meg a sok levont költség után, hogy mennyi a tulajdonképpeni hozamom a “befektetésen”?
 • headset
  @Péter
  “Hogyan állapítják meg a sok levont költség után, hogy mennyi a tulajdonképpeni hozamom a befektetésen?”
  Az SZJA törvény 65. § (1) d) szerint a biztosítói teljesítésből le kell vonni a befizetett díjat (ide nem értve a kockázati biztosítás díját). Ami marad, az a kamatadó alapja.

  Szerencsére a biztosításod 2013. dec. 31 előtti és feltehetően nem módosítottad, különben az összes adóvisszatérítést is vissza kellene fizetni 20 %-al növelten. (44/C. § (8) és 84/Y. § (6))

 • expect
  A Kairoshoz még annyit, hogy a világ legjobb tech prezentációját megtartó faszi, (Ottokár talán?), azóta már feltűnt egy másik hasonló biznisz előadói között…
 • gaborr
  mit jelent, hogy nem módosították?
  így néz ki:
  2017.05.16 – 2018.11.22 5.78 %
  2018.11.22 – 2019.11.22 4.40 %
  az első időszak több mint 1 év volt.
 • B Miklós
  Sziasztok,

  Nem értem miért ilyen rosszindulatú itt mindenki. Kiszámoló te is tudhatnád hogy a Gyémánt Katica rang megszerzése igen is komoly dolog. Síímán megér 15000€-t ez a presztizs.
  Sajnos vannak akik a fenti sorokat komolyan gondolják de bízom benne hogy egyre kisebb ez a tábor.
  Bevallom imádom mikor a pénzrendszer összeomlásáról megy a rizsa. Ha az bejönne kb egy liter tej megvétele is óriási gond lenne. De hát ezt senki se akarja csak a javamat, de én azt nem adom.

 • Fuv
  “Nagyon fel kell kötni a gatyát annak, aki támadja őket.
  Az igazság előbb-utóbb győzni fog,a szeretet, meg minden. Ez előbb-utóbb ki fog kristályosodni. Ez a cég most van felmenőben. Még 2 év kell, hogy elérjék aztat, amit szeretnének, és onnan igazából folytatni tovább. 15-20 éves terveik vannak.”

  youtube.com/watch?v=WTAC87YRCDk

 • KLajos

  Attol, hogy nem szolnak hozza emberek a Bitcoinrol, meg itt olvasgatunk mi is. Miert kene mindenhol hozzaszolni, ahol nem az a fo tema? A kiszamolo mar elmondta a velemenyet (roviden, hogy a Bitcoin hulyeseg, a Blockchain-ben lat nemi potencialt).
  Valaki latja a Bitcoin ertekeit, valaki nem, ennyi.
  A Bitcoin ellen fellehet venni a harcot, csak teljesen felesleges. Ha akartak mar kinyirhattak volna, de nem tettek. Most pedig mar csak nagyobb galibat okoznanak maguknak. Milyen erdekes, hogy pont azokon a helyeken probalkoznak a tiltassal/korlatozassal, ahol a demokraciaval valami gond van.
  Sajnos a maganelet tiszteletben tartasa, szolasszabadsag csokkenese nagyon nehezen erzekelheto a jobb idokben es az emberek elfelejtik a jelentoseget. Minel demokratikusabb egy orszag, annal kevesbe vedekezik az ember. Amikor jonnek a gondok, meg mar tul keso van. “Viragozzek minden virag!”
 • Lajtha Balázs
  Félretéve a piramisjátékot, kézzelfogható arany vásárlására mit javasolnál? A Pénzverő Zrt-s érméket, vagy inkább befektetési lapkát? Utóbbi esetben melyik szolgáltatót?
 • mers77
  A Pénzverő Zrt.-s érmék elég rossz ár/érték arányúak, semmiképp nem javaslom.
  A lapkákat sem, a kisebbeknél ott is túl nagy a prémium és a forgalomképességük is rosszabb, mint a hagyományos befektetői érmeknek.
  Én a Correctgold-nál vennék 4 dukátosokat (kb. 14 gramm) és/vagy 1 unciás (33.1g) Philharmonikereket.
  Ezeknél a legkisebb a prémium (sajnos itt sem alacsony) és így könnyebben is osztható a “befektetés”, ha esetleg szükség van rá, de csak egy részét szeretnéd elkölteni.

  A “befektetést” azért írom idézőjelbe, mert én nem annak tartom az aranyat, hanem szuperlikvid és állam(ok) által ellenőrizhetetlen utolsó vésztartaléknak. (Egyébként nincs titkolni valóm az állam elől, de az ördög nem alszik, mint tudjuk.)

  Legjobb egyébként, ha Bécsben adsz el/vásárolsz. A Schoeller Münzhandelnél kisebb a prémium mint bárhol Magyarországon.

 • jurta
  Három nap alatt még senki nem jelent meg, hogy – miközben nyilvánvaló, hogy soha egyetlen más kiszámolós ciklet sem olvasott el – megvédje e remek lehetőséget. Kezdek gyanakodni, hogy ez nem is lehet igazi piramis.
 • Tarackos Sül
  Én csak végigolvastam a Kairosos dolgot, és csak azért írok, mert nem tudok úrrá lenni azon a megdöbbenésemen, hogy idehaza 14 milliárd forintot (!!!) fizettek be arra.

  Egyszerűen döbbenetes.