OTP hitelkártya változás

Gábortól jött a hír, hogy változnak az OTP hitelkártya feltételei.

A MOL/Lidl/C&A extra +2% visszatérítés megszűnik:
https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/AMEX_MCBonus_BonusGold_Infinite_akcios_hirdetmeny_20180810.pdf

Helyette az OTP-nél is termékkategóriák lesznek:
https://www.otpbank.hu/portal/hu/Hitelkartyak/OTPBonus_akcio

Szigorítás, hogy szeptember 1-jétől maximalizálva van a havi
visszatérítés összege is az új szerződéseknél (dőlt betűs rész az 5.
oldalon):
https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Hitelkartya_H_20170717_utani_20180901.pdf

Köszönjük az infót.

Share

95 hozzászólás

 • Családfő
  Ez is a szomorú. – bár bankok oldaláról érthető – trendbe illik. RIP, aranykorszak.
 • Kuruc
  Off:
  Erste szupernulla is megszűnik idén akinek az van váltania kell
 • Szmokkencs
  üdv.

  Akkor ha én tavasszal igényeltem a kártyát meddig marad meg a limit nélküli havi visszatérítés? Következő tavaszig? Illetve hogy is működik ez a visszatérítés pontosan? ( Itt arra gondolok hogy mikor várható az összeg kifizetése, és hogyan?)
  Bocs az amtőr kérdésért, kezdő hitelkártyás vagyok; autó bérlés miatt volt rá szükségem, de ha már van megpróbálom okosan használni. mc bonusz kártya

 • Jani85
  Ezek az időszakos termékkategóriák eddig se hoztak lázba. Nem vagyok hajlandó ezeket figyelgetni, meg bosszankodni, hogy miről maradtam le. Meg az OTP Bonus nekem eddig se volt szimpi Erste Max (utazás, divat, szórakozás) és K&H World (élelmiszer, benzinkút) elég jól le tudtam fedni mindent.
 • gyalogkakukk
  Kuruc: infó forrása esetleg? Az elmúlt években minden évben előjött, de azt senki nem árulta el honnan hallotta…
 • Meister
  Marad a Revolit, ott a metál csomagban van visszatérítés. Ha tényleg lesz év végére magyar bankszámlaszám, az király lesz.
 • Tata
  Novembertől az upc partner kártya (Budapest Bank) is kizárja a befektetési szolgáltatásokat a 2% visszatérítésből.
 • Karl
  OFF: Cetelemnél változás lesz októbertől, le is lehet majd kötni a lóvét és mintha lenne majd hozzá netbank is. Kondi lista már az oldalon.
 • Bandi
  Amely kártyát lehet valamelyik banknál igényelni? Régen OTP-nél lehetett, de úgy tudom megszűnt már.
 • Gauchos
  Köszönöm az infót. Tényleg egyre kevésbé éri meg a hitelkártya. Én áprilisban kötöttem a szerződést akciós feltételekkel (külföldi autóbérléshez kellett), a hirdetmény alapján így engem szerencsére egyelőre még nem érint a havi visszatérítés korlátozása. Mondjuk jövőre meg akarom szüntetni, de persze az sem megy ingyen. Addig is az a tervem, hogy állampapírt vásárlok majd az OTP Bonus kártyámmal, így kimaxolom az éves 30.000 Ft visszatérítést.
 • Zanderke
  Ennyire rosszul megy a bankoknak a rossz adósnak történő HK kihelyezés? Érdekes amúgy, hogy az amúgy alacsonyabb vagyoni osztályba tartozók/pénzügyileg kevésbé tájékozottak mennyire félnek a HITELkártyától. Banki facebook hirdetések alatt érdekes kommenteket lehet olvasni ezzel kapcsolatban. Gyakorlatilag félnek az emberek a hiteltől és csak annyit látnak, hogy ~40% THM… Bezzeg lakásra/házra gond nélkül megy a 20-30 éves hitel. Nem értem az embereket
 • Szilu
  Köszönöm. Tegnap morgolódtam is egy sort, pedig most már látom, hogy a visszatérítés havi limitje rám nem vonatkozik.

  Komolyan csodálom, hogy ezt a banknál valaki(k) tudják követni. Alapból 3 korszak van egyre rosszabb konstrukcióikkal, de még ezeken belül is vannak további bontások (pl.: “2011. június 20-án vagy azt követően kötött” vagy “2014. szeptember 15. és 2017. január 15. között kötött”, stb.)
  Eddigi negatív változások: csoportos beszedési megbízás 88 Ft /alkalom 0-ról, most ez a 2%. Még mindig maradtak határidős akciós tételek! Eddigi pozitív változások: AMEX helyett érintős Mastercard.

 • áko

  Honnan tudod, h megszűnik? engem nem értesítettek 🙁
 • Szakértő
  Remélem az Erste Top Plus csomagom még sokáig megmarad.
 • Szilu
  Kedves Miklós, engedj meg kérlek még egy hozzászólást.
  A lakástörlesztési biztosításról írtál már nagyobb hitelek esetében. Szeretném megemlíteni, hogy az OTP alapból belépteti az embereket 0,67%-ért (vagyis majdnem a visszatérítés összegéért) a hitelkártyához is. Egyetlen értelmes eleme a munkanélküliség / keresőképtelenség esetén lenne…
  ….de csak lenne…,
  hiszen itt is érvényes, hogy “A biztosító térítési kötelezettsége megszűnik, ha: … az adott hitelszerződés alapján fennálló hiteltartozás – a biztosító által – teljesen visszafizetésre kerül…”.
  Mivel egy hitelkártya hiteltartozása (értelmes felhasználás esetén) általában maximum a havi kiadások összege, így a tartós (6 havi segítség) helyett, könnyen előfordulhat, hogy csak egy havi költségünket téríti meg a biztosító.
  Vagyis a havi 0,67% nem túl jó biznisz szerintem.
 • kridli
  honnan van ez az infó?
 • Gauchos

  Szerintem nem baj, hogy félnek a hitelkáryától. Még mindig a jobbik eset az, ha félnek tőle. Őszintén szólva az ügyfélnek nem sok haszna származik belőle. A Kiszámoló olvasói közül persze sokan használunk hitelkártyát, próbálunk némi pénzt összeszedni vele, de ehhez azért odafigyelés szükséges (valaki írta itt korábban, hogy több kártyája is van, és úgy azért nagyobb összeget lehet vele keresni). Az átlagember nem veszi erre a fáradságot, hogy utánanézzen, viszont ha csak egyszer is elfelejti a visszafizetést határidőre úgy, hogy több 10 ezer Ft-ot költ havonta, komoly bukta lehet belőle, elviszi az egész éves visszatérítést.
 • der_
  A havi visszatérítés maximum mindenkire vonatkozik!
  Idézed az ASZF-ből:
  ,,A havi maximum vásárlási visszatérítés visszavonásig, de legkésőbb 2018. december 31-ig nem kerül
  figyelembevételre”
  Legalábbis én így értelmezem.
 • Norbi

  Erre azért ne alapozz, mert elvileg nem fogsz rá kapni visszatérítést:

  A 2018. január 13-án vagy azt követően megkötött hitelkártya szerződések esetében a Bank a visszatérítést nem biztosítja a Magyar Államkincstárnál (személyesen vagy on-line) végrehajtott tranzakciók értéke után.

  otpbank.hu/static/portal/sw/file/Bankkartya_Hitelkartya_USZ_20180706.pdf

 • Szilu
  Kedves der_,
  Melyik ASZF-ből idézel, mert én ezekben (üzletszabályokban) nem találok ilyet:
  otpbank.hu/static/portal/sw/file/Altalanos_USZ_20140315_elott_20180903.pdf
  otpbank.hu/static/portal/sw/file/Altalanos_USZ_20140315_utan_20180903.pdf

  A te általad idézet mondatot csak a következő hirdetményben olvasom:
  otpbank.hu/static/portal/sw/file/Hitelkartya_H_20170717_utani_20180901.pdf
  Vagyis a 2017. július 17-utáni, azon belül is 2018. szeptember 1-től megkötött szerződésekre van limit, de jelenleg akciósan még nem számolnak vele. (tipikus OTP katyvasz)

 • Gauchos
  @der_
  Szerintem csak a 2018.09.01. után kötött szerződések esetén van ez a korlátozás, de azoknál is valószínűleg élesben csak 2019-től. A Hirdetményben a “Visszatérítési funkció 2018.09.01-től megkötött szerződéshez” ponthoz fűzték megjegyzésként az általad írt részt.
 • Gauchos

  Köszi az infót, valóban, most már emlékszem, amikor a szerződést kötttem még nem volt ilyen állampapír vásárlásos tervem és akkor nem érdekelt ez a korlátozás.
  Amire még tudom majd használni: egy ismerősöm hitelkártya tartozásának visszafizetésére Postán (ő kap hozzá csekket). A visszatérítést pedig megfelezzük.
 • Norbi

  Azért nézzétek meg, hogy ennek milyen plusz költsége van. Nem nálad fog jelentkezni, hanem a másik hitelkártyán valószínűleg számolnak fel plusz díjat a csekken történő törlesztésért (K&H-nál pl 200 forint).

  Ha van egészségpénztárad, azzal is lehet még visszatérítést szerezni (kártyáról töltesz pénzt az egészségpénztárra, utána pedig nem az egészségpénztári kártyával fizetsz mondjuk a patikában, hanem a hitelkártyával, de kérsz számlát, és azt kifizetteted a pénztárral).

  Ha nagyon merész vagy, akkor ott van a NAV is. Online akármekkora összeget befizethetsz a NAV-nak akkor is ha nincs tartozásod, aztán visszaigényled a túlfizetésed. Ez minimum egy hónapos móka, és én biztos nem mernék ilyennel játszani.

 • szenyora
  A hitelkártya visszatérítést azért találták ki, hogy lehetőleg maxold ki a keretet, ördögien jó ötlet. Mindenki boldog, hogy mennyi-mennyi pénzt keresett vele és nem veszi észre, hogy mennyivel többet költött emiatt. Hasonló az OTP – Master kedvezményhez. 12000,- forint bankkártyás fizetés után kapsz 500,- forint visszatérítést. . Ilyenkor az ember már csak azért is vásárol egy-két semmire sem kellő dolgot, hogy meglegyen a tízenkettő. Észre sem veszi, hogy már rég levásárolta az ötszázat. Hihetetlen jól hat az emberi kapzsiságra, én is már többször beleestem a kelepcébe.
 • Zsolt

  A Budapest Bankost hol olvastad? Mert emailben nem jött semmi tájékoztatás, a honlapon meg nem találom.
 • Családfő
  szenyora,
  és vannak azok, akik nem költenek többet a szükségesnél, csak bezsebelik a visszatérítést, akármennyi is az. Az aranykorszak pár éve volt (pl. nem volt visszatérítési limit stb.), azóta erős lejtmenet…
 • naa
  @Meister: miyen visszatérítés Revolutnál, miről maradtam le?
 • Gauchos

  A NAV-val én se kockáztatnék:)

  szenyora
  Így igaz, az emberek általában többet költenek hitelkártyával. A Kiszámoló olvasói azért ennél tudatosabbak szerintem. Már önmagában az is segít, ha minden költését írja az ember excel táblában (minden egyes forintot, de nem szükséges tételesen, például felesleges kirészletezni egy adott vásárlást), rezsi, élelmiszer, extra. Én ezt a 3 kategóriát különböztetem meg, segít a spórolásban függetlenül attól, hogy kártyával vagy kp.-val fizetek.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Revolut Metal, havidíj 14 euró, visszatérítés Európában 0.1%, Eu-n kívül 1%.
 • Gauchos

  OTP-nél csak a zárlati díj 273 Ft havonta. Ez azt jelenti, hogy legalább havi 27300 Ft-ot költened kell vele csak azért, hogy ne kerüljön pénzbe a kártya, és akkor még nem beszéltünk a a kártya díjáról (általában az első évben ingyenes, egyébként kb. 4100 Ft), természetesen lemondási díj is van ám. Tehát a nagyon takarékosan élők nem sokat profitálnak belőle, számukra egyértelműen csapda, ha nem tudják kihasználni a belépési bónuszt (áprilisban 5% volt az akciós visszatérítés 8000 Ft-ig). Persze aki több 100.000 Ft-ot elkölt havonta, annak megérheti, de általánosságban elmondható, hogy tipikusan az az eset, amikor ugyanezt az összeget sokkal egyszerűbb megspórolni egyéb módszerekkel (luxuskiadások visszafogása).
 • Kuruc

  Kaptam levelet az Erstetől hogy fáradjak be másik csomagot választani vagy decemberrel megszűnik a kapcsolatunk.

 • kridli
  ez nem hangzik jól. Nekem egy ismerősöm kolléga extra díjcsomaggal kapott tőlük hasonló levelet (az is a szupernullához hasonlóan ingyenes csomag, csak partner cégek munkavállalóinak adták anno), úgy látszik nekiláttak tisztogatni…
 • Tibi
  Engem is ertesitett az ERSTE, na akkor melyik a legjobb szamla most a piacon?
 • matekos
  off
  Rokonom volt bent a BB-nél a Tescos kártya miatt és megigényelte az online hozzáférést. Én itt azt olvastam, hogy az ingyenes, erre közel 500 Ft a mobilbank havidíj, plusz van 65 Ft számlavezetési díj, és még van biztosítása is a rokonnak, ami pár ft híjján 2000 Ft… (gondolom a kora miatt hagyta magát rábeszélni).
  Érzésre azt mondta, hogy neki azért jó, mert tud részletre vásárolni, a nyugdíjából könnyebben kijön. DE, ha a költségeket összeszámolom, ez kb. 31 ezer forint éves költség.
  Tehát 258 ezer forintért nem fog vásárolni havonta, hogy 0-n legyen…
  Én a mobilbanki költséget szimpla lenyúlásnak érzem. /Nem tudok róla, hogy más banknál a pc-s és mobilappos hozzáférést így büntetnék…/ Bár korábban sms-értesítésekre is felszámoltak közel 300 Ft-ot havonta.

  Ha valahol elcsúsztam a matekkal javítsatok ki.

 • naa

  Köszi az infót. Mondjuk csak ezért a 0.1%-ért nem éri meg a 14 EUR havidíj, mert havonta 14.000 eurót kéne költeni EU-n belül, hogy a havidíj visszajöjjön. (EU-n kívül is 1400 eurót…)
  Én akkor fogok előfizetni Revolutra, amikor muszáj lesz, mert elértem a forgalmi limitet, de ez egyelőre nem fenyeget.
 • kridli
  a netbank és a mobilbank ingyenes a BB-nél. Szerintem a mobilbank info szolgáltatásról van szó, ami az sms értesítés szépen hangzó neve a BB-nél.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Az említett díj a tranzakciókról értesítő SMS-ekre vonatkozik. Ez más bankoknál is megvan. A netbank és a mobilapp használatának nincs díja a BB-nél sem.

  A biztosítás hülyeség, mondja le.

 • Családfő
  Gauchos,
  Ezért írtam, hogy vége az aranykornak már pár éve, és a trend is lefelé mutat. Régebben sok kártya volt komoly visszatérítésekkel, kispénzűeknek is. Emlékezz azokra, amelyek bármilyen csoportos beszedés (akár ltp, biztosítás, akármi) után is adtak visszatérítést, limit nélkül. Ha emellett csak minden vásárlásnál a kártyát használtad kp helyett illetve a nagyobb eseti kiadásokat is azzal fizetted, szemmel bőven látható pénz állt a házhoz energiabefektetés nélkül. Erre jöttek még a profik kártyaláncai.

  Ma a kis pénzűeknek valóban nem sok értelme – de annál több veszélye – van a hitelkártyával bohóckodásnak. Ők valóban inkább másképp spóroljanak. Egyedül a magasabb költés (pl. családosoknál vagy nagy keresetűeknél) mellett jön vissza némi zsebpénz, de erősen limitálva. Még a régi kártyaláncok valamennyire tartják magukat, de ott is vége jó világnak.

 • Tata

  budapestbank.hu/common/letoltes/hirdetmeny/documents/H-342-2018-201809040100.pdf

 • headset

  “Engem is ertesitett az ERSTE, na akkor melyik a legjobb szamla most a piacon?”

  Raiffeisen Gold 2.0

  Csak meg kell oldani, hogy legyen havi 400 ezer Ft befelé jövő pénz (idén még lehet 3 részletben).

 • Simon Templar
  Több itteni kommentelőhöz hasonlóan nekem is megjött az Erstétől a levél, hogy ha nem térek át szeptember 28-ig Erste EgySzámla díjcsomagra, akkor felmondják a jelenlegi Erste Kolléga Extra bankszámlámat 2018. december 3. hatállyal. Ugye ez tranzakció illeték mentes volt, és szomorú ugyan, de lehet benne felfedezni némi rációt, ha bankos fejjel próbálok gondolkodni. Azonban a dolog pikantériája az, hogy a feleségem is kapott ilyen levelet, ami jól mutatja a káoszt, ami Erstééknék van. Ugyanis ő már eleve EgySzámlában van, mindig is abban volt, vagyis arra kérik, hogy térjen át EgySzámlára, különben felmondják a jelenlegi számláját, ami ugyanaz: EgySzámla. Komolyan mondom, el nem tudom képzelni mekkora kupi lehet ott. A totális káosz egyértelműen azóta állandónak számít náluk, amióta bekebelezték a Citibank lakossági üzletágát, amit azóta sem sikerült kiheverniük.
 • szocske
  , melyik biztosításról van szó?
  Kétféle van, az egyik éves díjért külföldi utasbiztosítás, ha valaki sokat jár külföldre sztem korrekt.
  A másik, amit hajlamosak sunyi módon kérés nélkül is bekapcsolni: havidíjas, hó végén aktuális tartozás 1%-át vonják le minden hónapban, cserébe haláleset esetén nem kell az örökösnek visszafizetni a tartozást.
  Ez durván drága, ha minden hónapban kb. ugyanannyit költök, akkor ha nem haltam meg 100 hónapon belül, már ráfizettem.

  De egy kis trükkel ingyen is megkapható ez a biztosítás: ha az adott havi költésem nem csak a következő hónapban fizetem vissza, hanem mindig a hónap utolsó előtti napján, akkor a hó végi záráskor a tartozásom 0 Ft, tehát a biztosítás is 0 Ft.

  Ha elüt a villamos, akkor nem fogom visszautalni a koporsóból időben a pénzt, így az utolsó hónapra felszámolják az 1%-ot, cserébe az örökösnek nem kell visszafizetni a 99%ot.

 • Zsolt

  köszi, már módosították is, mert nem 201809040100 hanem 201809050100

  budapestbank.hu/common/letoltes/hirdetmeny/documents/H-342-2018-201809050100.pdf

  Na most a kérdés az, hogy ezek mely üzletkategóriák:
  “Budapest Bank a következőekben meghatározott MCC kóddal rendelkező kereskedők esetében nem biztosítja a hitelkártyás vásárlás után járó kedvezményeket: 6010, 6011, 6050, 6211, 6529, 9399”

 • Egy pénzügyi blogon ügyeljünk a pontosságra
  A Raiffeisen-nél (most épp) nincs “Gold 2.0” elnevezésű számlacsomag, van viszont “Prémium Gold 2.0” nevű. Talán arra gondoltál. A számlacsomagoknak a bankok kreatívan adnak neveket, hogy jól össze lehessen keverni őket. Legalább itt -egy pénzügyi blogon- pontosan nevezzük meg őket!

  Elég rizikós bevállalni a havi 400K-t, mert van pár olyan helyzet, amit nem vár az ember, de mégis jön. Készülni kell rá. Ilyenek pl. egy hosszabb betegség, munkahely megszűnése stb. Ezekre lehet kötni biztosítást, de az nem fizet 400K-t, ráadásul több hónap türelmi idő is van, amikor semmit se fizet. Olyankor nem jön a 400K és máris beszed a bank 10.479 Ft / hó büntetést, vagy lehet szaladni a bankba lemondani a számlát. Olyankor, amikor a legkisebb gondod is sokkal nagyobb, mint a bankba rohangálás.
  Fentiek miatt szerintem sok kedvezőbb ajánlat is van a piacon.

 • matekos
  Köszi mindenkinek a választ!
  Szöcske:
  “Hitelfedezeti biztosítás plusz”
  Ez a neve, de nem néztem utána.
  Sanszos, hogy olyan, mint a te második verziód.
  Ezek szerint akkor az utolsó előtti nap kellene visszafizetni… Hogy ne legyen ktg.
 • szocske

  6010 Financial institutions — manual cash disbursements
  6011 Financial institutions — automated cash disbursements
  6050 Reserved for private use
  6211 Securities — brokers and dealers
  6529 Reserved for private use
  9399 Government services — not elsewhere classified
 • kridli
  egyszámla csomagból is volt több, van régi ami már nem értékesíthető, utólag átnevezték egyszámla klasszikra azt hiszem. Lehet olyan van a feleségednek.
  Egyébként aki kapott már levelet, ajánlva kapta? Én még nem kaptam, de az ismerősöm normál levélként kapta, ami felmondásnál elég érdekes….
 • Névtelen
  Köszi, van abban logika, amit írsz, talán így is van, de ettől még igazán kreténen néz ki leírva, az, amit a bank írt.

  A levél nálunk sima levélként érkezett mindkettőnk számára. Érdekes, valóban ez a forma is.

 • headset
  pénzügyi blogon ügyeljünk a pontosságra
  “A Raiffeisen-nél (most épp) nincs “Gold 2.0” elnevezésű számlacsomag…”

  Köszönöm a nagyon ‘hasznos’ kiigazítást.

  Hiszen, ha bemegy egy Raiffeisen fiókba és azt mondja, hogy “Gold 2,0 számlát szeretnék nyitni”, akkor biztosan azt a választ kapja, hogy “Ilyen itt nincs, tessék kifáradni, ott az ajtó!”. Számla nélkül marad szegény.

  Egyébként, ha betegség miatt nincs elég bevétele a tulajnak, több módja is van, hogy elkerülje a magas havidíjat.
  – a hónap vége előtt öt munkanappal lemondhatja a prémiumságot
  – betegséget igazolva évente legfeljebb 3-szor kérhet visszatérítést
  – 3 szor ide-oda megjárathat 150 000 forintot egy másik bankon keresztül (csak idén működik, jövőre egy összegben 400 ezer kell)

  Meghatalmazott is intézkedhet.

 • Zsolt

  Kösz.
  Kíváncsi vagyok meddig marad ez a 2% visszatérítés havi 1 milliós költésig, gyakorlatilag magasan ver minden más hitelkártyát a piacon.