Olcsó internet az edigital-tól

Az e-digitalnál olcsó internetet kínálnak az arra igényt tartóknak. Papíron csak tablet vásárlásával együtt igényelhető ez az előfizetés, a valóságban minden további nélkül kérheted.

Hűségidő nélküli előfizetés, 500 MB 999 Ft havonta, a 2 GB pedig 1.690 Ft, a maximális sebesség 7/1 megabit másodpercenként. Szolgáltató a Telenor.

A csomagok között lehet váltani.

Eddig voltak a jó hírek. A rossz: rákérdeztem és jól sejtettem: a VOIP hívások (VOIP telefon, skype, Viber, stb.) korlátozva vannak, vagyis gagyi minőségben megy csak át.

Ezt persze ki lehet cselezni a Mobile voip call back funkciójával (bővebben), de azért nem az igazi.

Mindegy, ha ezzel együtt tudsz élni, akkor ez egy nagyon jó ajánlat. A részleteket itt találod: edigital touch net, szerződést kötni pedig az e-digital üzleteiben tudsz.

Share

30 hozzászólás

 • Zabalint
  Nemrég vettünk egy dual simes telefont, és ezt ajánlották, amúgy is kellett mobilnet, csak sajnos így nem jött össze, mert eleve kettő kártya kellett a telefonba, pont azért vettünk dual simest, ők meg úgy kínálják ezt a szolgáltatást, hogy +1 kártya, akkor is, ha az egyik kártya Telenoros.

  Szóval ez annak buli, akinek van alapból 1 kártyája, és dual simes a telefonja.

 • Kiszamolo
  Zabalint, van ám triple-sim telefon is, még az edigitalnál is.
 • Tamás
  Korábban is akartam már írni, de azt hittem, hogy tudjátok, de a korlátozás simán megkerülhető VPN-el (hu.wikipedia.org/wiki/Virtu%C3%A1lis_mag%C3%A1nh%C3%A1l%C3%B3zat). Dióhéjban: ez egy titkosított magánhálózat, amiben a szolgáltató csak azt a szervert látja közvetlenül, ahova kapcsolódsz. Azaz nem tudja, hogy éppen mi a cél. Amellett, hogy biztonságos, ha gyakran kapcsolódunk public wifihez, mert a jelszavak sem halászhatóak le.

  Nyilván ez külön előfizetést igényel valamelyik szolgáltatónál, de otthon is simán össze lehet barkácsolni egyet (readwrite.com/2014/04/10/raspberry-pi-vpn-tutorial-server-secure-web-browsing), mondjuk ez utóbbival akkor már saját VPN szervert is üzemeltethet az ember. De simán az is előfordulhat, hogy a munkáltató, vagy éppen az egyetem biztosít ilyen szolgáltatást. Én az ingyenes egyetemi VPN-t használom a VOIP-hoz.

 • Kiszamolo
  Ezzel csak az a baj, hogy ha egy külföldi szerveren van a vpn, akkor azért lesz rossz a hangminőség.

  Úgyhogy sokkal előrébb nem vagyok.

 • Tamás
  Szerintem érdemes próbálkozni, mert a VOIP pici adamennyiséggel dolgozik, illetve nekem eddig 4 VPN hozzáférésem is van 2 nemzetközi, illetve 2 egyetemi és eddig nem volt gond hangminőségre, pontosabban igen, de az a VOIP szolgáltató sara (a Voipbalzer és a Browsercalls között érzem a különbséget, az utóbbi javára).
 • Steve
  Ha telenoros vagyok, akkor nem tudom ezt aktiváltatni, mindenképpen egy új SIM kell hozzá? De jó hogy most vettem új telót(single SIM)….
 • reader
  Engem az is érdekelne, hogy mi a lehető legolcsóbb netes csomag. Most egy régebbről megmaradt csomagom van, ami havi 600. Van ennél olcsóbb? A forgalom nem lényeges, mert csak böngészésre használom, a telefonon a böngésző tömörít, így akkor is teljesen jó, ha kifutok a forgalomból, és csak korlátozott sebességgel megy.

  Van erre 600-nál olcsóbb csomag? A napijegyes nem jó, mert általában mindennap használom, ezért azokkal meghaladnám a 600-at egy hónapban.

 • tip
  Megkerülni a VoIP korlátozást, ejnye-bejnye. A torrentezés bezzeg elítélendő? 🙂
 • Kiszamolo
  Tip, az Unió fel van háborodva, milyen jogon tesznek különbséget a szolgáltatók, hogy mire használod a netet, ha egyszer fizetsz érte.

  Évek óta terítéken van, hogy eltörlik ezt a szemétkedést, csak hát a lobbizás ugye.

  Innen közelítsd meg a kérdést.

 • tip
  Fizetsz, de miért? Benne volt az ászf-ben, hogy nem voipolhatsz, vagy nem? Több pénz, több szoftver. Több pénz, több net. A többi politika.
 • Herr Riporter
  OFF, elnézést:

  Jól látom, hogy a 2020-as lejáratú, 4%-os kamatprémiummal rendelkező államkötvény már nem kapható?

 • Gábor
  Kedves “Kiszámoló”!
  Te milyen dual-sim-es telefont használsz?
 • Kiszamolo
  Concorde 6500, de internetkártya az okosba, sima sim egy butába pont úgy megteszi.
 • Gábor
  Köszi:)
 • a korabban meg pont altalad emlitett Express csomagos ingyen-haromhonapos nethez kepest ez draga, de a Telenornal havi 1000-ert kaphato 100 megas csomaghoz kepest nagyon jo 🙂
 • winnie
  Én december óta a Praktikum Hipernet-et használom. 5 Ft/Mb és még mindig nem fogyott el a 3000 Ftos indulóegyenleg. Főleg voipra használom, ritkán böngészésre is. Engedélyezve van rajta mindenféle voip, és miután hipernet, kellően gyors is. Számomra ez a legolcsóbb megoldás, a forgalomdíjas taifa miatt. (keveset forgalmazok -> keveset is fizetek)
  Egyetlen hátránya, hogy ehhez sem árt a dual simes telefon, mert a hipernetes sim kártyáról nem lehet telefonálni, és ami a nagyobb probléma: nem is hívható. (SMS-ezni lehet). Tehát az egyik slotba tettem egy hagyományos SIM kártyát, amin tudok hívást fogadni, a másikba meg egy ilyet, amiről voippal tudok hívást indítani.
 • winnie
  Még annyit tennék hozzá, hogy nekem sok helyen van Wifi hozzáférésem, ezért is forgalmazok keveset a szolgáltatón keresztül.
  @reader: 600 Ft az ebben a tarifacsomagban 120 Mb-ra elég. A telefonod korábbi statisztikái alapján döntsd el, hogy ez neked olcsóbb-e vagy sem.
 • Sziasztok!

  Ha már ilyen voip irányba elmentünk, én is használom elsősorban otthon a wifimen keresztül ami egyébként egy Digis net. Elég sok a rossz hangminőségű hívás (sipdiscount). Lehet, hogy a Digi miatt, esetleg ő korlátoz valami véle sávszélességet voip ügyben? Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

 • winnie
  Tapasztalataim szerint erősen függ a szolgáltatótól illetve a hívott országtól a minőség. Amikor USA-t, Németországot hívom, általában nincs probléma. Viszont Magyarországon úgy tűnik spórolnak a szolgáltatók. A voipcheap esetében kb minden 4 magyar hívás gyenge minőségű volt. Most viszont kipróbáltam a voipyo-t és megbántam. A 3 hívásból kb 1 jó, rendszeresek a késések a hangban, és a minőség sem az igazi, és még SIP servert sem biztosítanak. Egyetlen előnye az 1centes percdíj mind vezetékes mind mobil irányba, de ennyi kínlódást nem ér.
 • pgyp
  : a Digi biztosan nem korlátoz semmit, nekem is digis netem van otthon és wifiről tökéletes minőségben beszélek. Bár én a VoipBlazert használom, mert olcsóbb a mobilhívás (0.012€/perc)
 • L70

  Nem erről van szó. Olvasd el a lap alját is.

  “a lejáratot és a kamatfizetést megelőző 2 munkanapon vételi és eladási árfolyamot nem jegyez”

  Április 24. a kamatfizetés.

 • Stanlee
  Az digi-s vonalad hibajat kiszurheted, ha a pingtest.net-en mersz egy holland szerverre ping-et es jittert. Ha ezek magas erteket mutatnak, akkor mar a dellmont sip szerveret is rosszul fogod elerni. Ha van packet loss, akkor a beszelgetes szakadozott, robothangu lesz. Telefonalas kozben ne torrentezz, ne legyen semmi le vagy feltoltes. Na ha ez mind rendben van, akkor lehet szerver oldali problema, marmint az a szerver, amin keresztul megy a hivas, tulterhelt, akkor is rossz lehet a minoseg, de az is lehet, hogy ahonnan aktualisan a perceket veszi a dellmont, ott van szuk keresztmetszet.
 • Köszönöm az infókat és a tanácsokat, próbálkozom:)
 • szabi
  ősz óta használom az edigitalos telenoros hipernetet, ahol van stabil 3g, a voip is jó minőségű, nincs tiltva.
 • kapkap
  Valaki élt már a lehetőséggel úgy, hogy eszközt nem vásárolt hozzá? Mit mondtatok a boltban? (A honlapon elég világosan kikötik, hogy csak eszközvásárlás esetén él az ajánlat 🙁 )
 • Kiszamolo
  kapkap, én konkrétan venni akartam, a voip miatt nem vettem meg.

  Én is mondtam, hogy de nem akarok tabletet venni. Csak legyintettek, hogy azt nem kell venni hozzá, elég egy személyigazolvány.

 • kapkap
  Köszi a tippet, tényleg simán meg tudtam venni. 🙂
 • Rigodon
  Én tegnap próbáltam tablet nélkül venni a Sugár üzletközpontban, de nekem nem adtak. 🙁
 • Kiszamolo
  Akkor mammut.
 • Rigodon
  Kedves Miklós!

  A mammutban simán ment minden. Köszönöm a segítséget! 🙂