Elég egy weboldal, hogy kőgazdag legyél

2012-10-05
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

...és még pár balek, de abból soha nincs hiány.

Újabb csodalehetőséget küldtetek át nekem, egy komoly hedge fund weboldalát, ahol garantáltan, biztosítás mellett euróban 16,5%-ot lehet fixen elérni.

A szóban forgó nemzetközi cég az MTS Hedge Fund Broker, amely bár a Seychelles szigetekre van bejegyezve, de a szigorú angol PSZÁF-nál (FSA) is nyilván van tartva, méghozzá a 448002/314 regisztrációs számon, sőt a Lloyd's biztosító Mauritius Union leányvállalata garantálja a pénzeket. A cég tulajdonosa Norbert King, international marketing manager.

A cég weboldalát angol, német, orosz nyelven kívül magyarul is megcsodálhatjuk itt: http://mtshedgefund.com/hu

Már 3000 usd-t is befektethetünk szerencsére, nem kell tízmilliókkal kezdeni az üzletet.

A levélíró szerint minden ismerőse ajánlgatja a lehetőséget és túl kecsegtető ahhoz, hogy kihagyják, bár kicsit óvatosak.

Hát nézzük meg az oldalt, miből is jön 16,5% eurós fix kamat kockázatmentesen? Hmmm, az oldalról ez nem derül ki. Egy huncut szó sincs arról, mit csinálnak a pénzünkkel és arról se, hogyan termelik ki ezt az impozáns kamatot.

Ettől még lehet jó a cég, biztos csak elfelejtették leírni, hogyan is dolgoznak. Keressünk rá a honlapra a domain.com-on. Na, itt már érdekes dolgokat találunk: a honlap május óta létezik, a regisztrátor egy magyar K. Nórbert, akinek a telefonszáma +3670381.... és a Royal.... Kft ügyvezetője, ezen túl övék a http://gmi-limited.com/ oldal is.

A honlapot egy magyar, sak.. nevű cég csinálta, de nektek még ez sem tűnt fel.

Ezek után nem lepődünk meg, hogy az FSA regisztációs adatbázisába beírva a honlapon található állítólagos nyilvántartási számot,egy másik cég lesz az eredmény.

(Arról, hogy miért ireális a 15-20%-os eurós kamat, már írtam például itt is: //kiszamolo.hu/20-kamat-havonta-euroban-olyan-naivak-vagytok/)

Ezt a rengeteg információt két percnyi kereséssel ástam elő.

Ti pedig ennyit nem tesztek meg, miközben milliókat utaltok mindenféle állítólagos cégeknek, akiket a haverjaitok ajánlottak, akik szintén roppant zsenik a befektetés területén. Találtok egy weblapot a neten, amelyik magas kamatot igér, belengeti, hogy a hozam fix és még egy biztosító is biztosítja és már utaljátok is a pénzt. Hogy a cégről semmit nem tudtok és arról se, hogyan akar ilyen magas kamatot kitermelni, az senkit nem zavar.

Mit mondjak, meg is érdemlitek, hogy a pénzeteknek lába keljen, ha ennyire felelőtlenül bántok vele.

Update: a cikk megjelenése után két héttel a cég vezetőjét letartoztatták, mert a vád szerint egymilliárd forint értékben gyűjtött illegálisan betéteket. Én megmondtam... 🙂 A HVG cikke itt.

Update 2: Kiderült, hogy ez egy klóncég, az élelmes K. Norbert egyszerűen lemásolta a másik csalást, szinte ugyanolyan név alatt. Kreatív nép a magyar, na.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? A hat alkalmas tanfolyamról itt találsz további információt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram