Elég egy weboldal, hogy kőgazdag legyél

…és még pár balek, de abból soha nincs hiány.

Újabb csodalehetőséget küldtetek át nekem, egy komoly hedge fund weboldalát, ahol garantáltan, biztosítás mellett euróban 16,5%-ot lehet fixen elérni.

A szóban forgó nemzetközi cég az MTS Hedge Fund Broker, amely bár a Seychelles szigetekre van bejegyezve, de a szigorú angol PSZÁF-nál (FSA) is nyilván van tartva, méghozzá a 448002/314 regisztrációs számon, sőt a Lloyd’s biztosító Mauritius Union leányvállalata garantálja a pénzeket. A cég tulajdonosa Norbert King, international marketing manager.

A cég weboldalát angol, német, orosz nyelven kívül magyarul is megcsodálhatjuk itt: http://mtshedgefund.com/hu

Már 3000 usd-t is befektethetünk szerencsére, nem kell tízmilliókkal kezdeni az üzletet.

A levélíró szerint minden ismerőse ajánlgatja a lehetőséget és túl kecsegtető ahhoz, hogy kihagyják, bár kicsit óvatosak.

Hát nézzük meg az oldalt, miből is jön 16,5% eurós fix kamat kockázatmentesen? Hmmm, az oldalról ez nem derül ki. Egy huncut szó sincs arról, mit csinálnak a pénzünkkel és arról se, hogyan termelik ki ezt az impozáns kamatot.

Ettől még lehet jó a cég, biztos csak elfelejtették leírni, hogyan is dolgoznak. Keressünk rá a honlapra a domain.com-on. Na, itt már érdekes dolgokat találunk: a honlap május óta létezik, a regisztrátor egy magyar K. Nórbert, akinek a telefonszáma +3670381…. és a Royal…. Kft ügyvezetője, ezen túl övék a http://gmi-limited.com/ oldal is.

A honlapot egy magyar, sak.. nevű cég csinálta, de nektek még ez sem tűnt fel.

Ezek után nem lepődünk meg, hogy az FSA regisztációs adatbázisába beírva a honlapon található állítólagos nyilvántartási számot,egy másik cég lesz az eredmény.

(Arról, hogy miért ireális a 15-20%-os eurós kamat, már írtam például itt is: //kiszamolo.hu/20-kamat-havonta-euroban-olyan-naivak-vagytok/)

Ezt a rengeteg információt két percnyi kereséssel ástam elő.

Ti pedig ennyit nem tesztek meg, miközben milliókat utaltok mindenféle állítólagos cégeknek, akiket a haverjaitok ajánlottak, akik szintén roppant zsenik a befektetés területén. Találtok egy weblapot a neten, amelyik magas kamatot igér, belengeti, hogy a hozam fix és még egy biztosító is biztosítja és már utaljátok is a pénzt. Hogy a cégről semmit nem tudtok és arról se, hogyan akar ilyen magas kamatot kitermelni, az senkit nem zavar.

Mit mondjak, meg is érdemlitek, hogy a pénzeteknek lába keljen, ha ennyire felelőtlenül bántok vele.

Update: a cikk megjelenése után két héttel a cég vezetőjét letartoztatták, mert a vád szerint egymilliárd forint értékben gyűjtött illegálisan betéteket. Én megmondtam… 🙂 A HVG cikke itt.

Update 2: Kiderült, hogy ez egy klóncég, az élelmes K. Norbert egyszerűen lemásolta a másik csalást, szinte ugyanolyan név alatt. Kreatív nép a magyar, na.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? A hat alkalmas tanfolyamról itt találsz további információt.

Share

18 hozzászólás

 • Kunci
  Remélem ha már így utána nyomoztál megtetted a be- vagy feljelentést is a hatóság(ok) felé!
 • Lui
  Ennek a cégnek egy gagyi weboldala van, akinek itt nem esik le a tantusz, annak kár a szóért. 🙂
 • Kiszamolo
  Nem. Én már annyiszor jeleztem hasonlókat a PSZÁF-nak, mindig azt írták, hogy semmi közük hozzá. Pedig azok a cégek konkrétan pénz gyűjtöttek.

  Ezek után engem már nem érdekel, ha a hatóságokat sem érdekli.

 • Kiszamolo
  Épp most írtak be a kiszamolo.postr.hu-ba a kommentekbe. Gondolom feltűnt nekik a sok átkattintás.
 • Ági
  Szia,
  elsőre azt hittem, arról lesz szó, abból hogy jön a sok pénz, ha te üzemeltetsz egy weboldalt és az generál reklámbevételt. 🙂
  Egyébként miért van kiszámoló.hu és kiszámoló.postr.hu is? Én még nem jöttem rá.
  A cégre és az ajánlatra inkább nem vesztegetnék szót… nehéz elhinni, hogy mások ezt elhiszik.
 • balintus
  az angol szöveg nem sugall komoly professzionalizmust: “The MTS Hedge Fund _broked_ with previous practice and opened the doors for average investors.”
 • Berajlany
  Nem értem, a PSZÁF miért állítja, hogy nincs köze ezekhez. Betétet csak hitelintézet gyűjthet. És a betétgyűjtés hitelintézeti törvény szerinti definíciójának ez a cég is megfelel. Mire hivatkoznak, amikor lepattintanak?
 • Jani
  Bocsi, rossz a post címe. Ugyanis nem elég egy honlap ahhoz, hogy kőgazdag légy! Kell oda még erkölcstelenség is!
 • DOKK
  A külföldi honlap igen komolyan lett fordítva!!! Az angol szövegről 2 km-ről levágni, hogy magyarról lett szavanként átírva!!
 • kisorosz
  Sajnos nem ez az első cikk, ami hasonló jellegű átverésékről szól. nem tudom elhinni, hogy az emberek, képesek ezeket bevenni, ha már csak párszor olvasták a kiszámolót (és mivel emailban írnak Neked, így gondolom az oldalról jutnak el hozzád). semmi gazdasági ismeretem sincs, csak egy józan paraszti eszem, meg amit itt olvastam.
  eurós/dollár 16 %os fix garantált hozam?:O egyszer olvastam itt valamelyik cikkedben, hogy most 1-2 százalék körül vannak az euros betétek, hogy pörgessék a piacot (az emberek ne rakják be a pénzüket kamatoztatni, hanem vegyenek-vegyenek-vegyenek, ha mégis berakják, az infláció miatt, a reálértéke csökken). és ha valahol nagyobb kamatot ígérnek, ott bizony kockáztatni kell…csak van egy határ, ahol rá kell jönni, hogy ez már átverés, nem magas kockázatú, és 15% az még huf-ban talán-talán elmegy (elég nagy kockázatú cuccként), de euroban?! nem értem az embereket…mondom, én eddig sima gimibe jártam és műszaki szakon tanulok egyetemen, semmi közöm gazdasághoz, amit értek nagyrészt innen szedtem fel, és innen kiindulva jártam utána. embereke, ne legyetek már ilyen buták.
 • Babity Goran
  A csalók amióta világ a világ a Pinocchióban olvasható “egy éjszaka kinövő pénzfa” trükkjére alapoznak. Vagyis a balekok vagy nem olvasták, vagy nem tudnak elvonatkoztatni. Láttam egy tanúlságos angol sorozatot is “profi csalók” címmel ennek pilot részében a főszereplő Brecht szerűen kifordul a nézők felé, és a képünkbe mondja “ne feledjék, az emberi kapzsiságra mindig lehet számtani”.
 • A.Kárki
  Mit várhatunk el ilyen esetekben is akár, ahol az ország 2/3-a balek.
 • Hamilton
  Angliai működési engedély:

  Basic details for:

  448002 – Alpari (UK) Ltd

  Current status: Authorised
  Effective Date: 08/09/2006
  Tied Agent:
  Undertakes Insurance Mediation:
  Registered under Money Laundering Regulations:
  Address: 5th Floor
  201 Bishopsgate
  London
  EC2M 3AB
  Phone:
  Fax:
  Email:
  Website:
  44 020 7426 2821

  compliance@alpari.co.uk

  Notices: Able to hold and control client money.

 • S.Krisztián
  Nem kívánok senki védelmére kelni, kizárólag tényeket kívánok közölni, és semmi közöm nincs a fent említett céghez, cégekhez. Ha a cikkben szereplő szám első felét (a per jelig: 448002) ezen az oldalon http://www.fsa.gov.uk/register/firmSearchForm.do begépelitek a Firm reference number: mezőbe, akkor megkapjátok a hozzá tartozó infot, ami nem más, mint az Alpari brókercég FSA regisztrációja. Valószínűleg nem a cég gyűjti a betéteket, tehát tiltott betétgyűjtésről szó sincs. Nyitni kell a fenti brókernél egy számlát, majd egy szerződést kötni ezzel az MTS nevű céggel, akinek hozzáférést kell biztosítani a mi számlánkhoz, hogy kereskedni tudjanak rajta. Hasonlóan működik, mint a Quantum XXL tette szerintem. Azt meg döntse el mindenki a saját kockázattűrő képességének megfelelően, hogy akar-e számlát nyitni náluk.
 • Kiszamolo
  ugye azért az megvan, hogy ez nem a szóban forgó cég és az sem derül ki, hogy a kettőnek bármi köze lenne egymáshoz. A fix 16.5% és a játszunk a pénzeddel hátha nyerünk között is van némi különbség. Egyszerűen fogalmazva az oldalon leírtakból semmi nem igaz.
 • AAA
  Arra tippelek, hogy valami forex robottal akarják pörgetni a pénzt, ami lehet hogy egyszer, egy jól kiválasztott időszakban hozott ennyit. A fix 16,5%-tól azért ez tényleg messze van…
 • Kiszamolo
  Ezt csak most láttam. Egyszóval: nem mondták meg, miért nem foglalkoznak vele. Küldtek egy szabvány levelet, hogy nem rájuk tartozik, vegyem tudomásul. Hát tudomásul vettem.